Een betalingsprofiel maken

Maak een betalingsprofiel in het betalingscentrum voor het beheren en bijhouden van uw app-verkopen via de Play Console. Bekijk de lijst met ondersteunde locaties voor ontwikkelaars- en verkopersregistratie.
  1. Log in bij de Play Console.
  2. Ga naar de pagina Betalingsinstellingen (Instellen en dan Betalingsprofiel).
  3. Klik op Betalingsprofiel maken. Zorg ervoor dat je je bedrijfsinformatie bij de hand hebt om je betalingsprofiel in te stellen.
  4. Klik onder Betalingsprofiel op de pijl-omlaag en selecteer Betalingsprofiel maken.
  5. Naam en adres:
    • Voer de officiële naam van je bedrijf in zoals je die in je betalingsprofiel wilt weergeven. Deze informatie wordt aan je klanten en op je bonnen getoond.
    • Geef het bedrijfsadres op zoals dat op officiële documenten staat. Het is belangrijk dat we over een geldig, fysiek adres voor je bedrijf beschikken. Het gebruik van een postbusadres is niet toegestaan. Later moet je een bankrekening verstrekken die is geregistreerd in hetzelfde land als in je betalingsprofiel wordt vermeld. Meer informatie over bankrekeningvereisten
  6. Primair contact: Voer de naam in van een gemachtigde vertegenwoordiger van je bedrijf met wie Google contact kan opnemen als we vragen hebben over je betalingsprofiel. Geef een e-mailadres en een telefoonnummer op (optioneel).
  7. Geef de volgende openbare bedrijfsinformatie op of geef aan dat je in je openbare verkopersprofiel dezelfde gegevens wilt opnemen als in je betalingsprofiel:
    • Je zakelijke website.
    • De categorie producten die je verkoopt.
    • Je e-mailadres voor support.
    • De bedrijfs- of productnaam die wordt getoond op de creditcardafschriften van je gebruikers.
      • Tip: Gebruik een geschikte naam voor de creditcardafschriften zodat klanten zich makkelijk kunnen herinneren wat ze hebben gekocht en terugvorderingen tot een minimum worden beperkt.
  8. Klik als je klaar bent op Indienen.
    Tip: Je kunt het land van je bedrijfslocatie niet wijzigen, maar je kunt wel later je openbare verkopers- en betalingsprofielen wijzigen.

Het betalingsprofiel dat u maakt, wordt automatisch gekoppeld aan uw Play Console.Opmerking: Als u eerder een betalingsprofiel of Merchant Center-account heeft ingesteld, is dit al gekoppeld aan uw Play Console.

Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt.