Bankrekening verifiëren

Als je een bankrekening als betaalmethode in je betalingsprofiel wilt gebruiken, moet je deze verifiëren.

In de VS gevestigde verkopers die hun verkopersuitbetalingen van Google via elektronische overboeking (EFT) ontvangen, kunnen hun bankrekening direct verifiëren. Met de directe bankverificatie kun je je bankrekening binnen een paar seconden verifiëren, in tegenstelling tot de verificatiemethode met een testbetaling die een aantal dagen in beslag neemt.

Als je verkopersuitbetalingen van Google via overboekingen ontvangt, wordt er geen testbetaling verstuurd. Het is belangrijk dat je je bankrekeninggegevens juist opgeeft. Neem contact op met je bank als je niet zeker weet of je elektronische overboekingen of overboekingen voor je verkopersuitbetalingen gaat gebruiken. Dit geldt voor verkopers in Albanië, Algerije, Amerikaanse Maagdeneilanden, Argentinië, Armenië, Azerbeidzjan, Bahama's, Bahrein, Bangladesh, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Burundi, Cambodja, Centraal-Afrikaanse Republiek, Chili, China, Colombia, Congo (DRC), Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Fiji, Filipijnen, Frans-Guyana, Gambia, Ghana, Guadeloupe, Guam, Guatemala, Guinee, Guinee-Bissau, Haïti, Honduras, India, Indonesië, Jamaica, Jemen, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Koeweit, Lesotho, Libanon, Liberia, Libië, Malawi, Maleisië, Mali, Martinique, Mauritanië, Mauritius, Mayotte, Moldavië, Mozambique, Myanmar, Nicaragua, Niger, Nigeria, Noord-Macedonië, Oekraïne, Oezbekistan, Oman, Pakistan, Palau, Panama, Paraguay, Qatar, Réunion, Rusland, Saudi-Arabië, Servië, Sierra Leone, Slovenië, Slowakije, Sri Lanka, Taiwan, Tanzania, Thailand, Togo, Trinidad en Tobago, Tunesië, Turkmenistan, Uruguay, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Wit-Rusland, Zambia en Zimbabwe.

Google stort een klein bedrag op je bankrekening om te verifiëren dat je informatie correct is ingevoerd en te zorgen dat verkopersbetalingen probleemloos verlopen. Het kan 3 werkdagen duren voordat je bank de betaling heeft verwerkt.

Neem contact op met je bank of zoek de storting op je bankafschrift. De storting heeft het kenmerk 'Google Deposit [de naam die je hebt opgegeven voor je creditcardafschrift]'. Deze betaling is lager dan USD 1,00 en wordt omgerekend naar de lokale valuta.

Nadat je de storting hebt ontvangen, kun je je bankrekening verifiëren. Gebruik hiervoor je bankafschrift of bel je bank, en volg onderstaande stappen:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Betalingsinstellingen.
  3. Klik bij 'Hoe u wordt betaald' op Betaalmethode kiezen.
  1. Zoek de naam van de betaalmethode die je wilt verifiëren en klik op Oplossen.
  2. Selecteer op het volgende scherm in het dropdownmenu het bedrag dat door Google op je rekening is gestort. Klik dan op Verifiëren.
  3. Nadat je je bankrekening hebt geverifieerd, kun je je primaire rekening voor verkopersbetalingen van Google selecteren door de onderstaande stappen te volgen:
    1. Klik op Instellingen Instellingen en dan Betalingsinstellingen.
    2. Klik bij 'Hoe je wordt betaald' op Een betaalmethode kiezen.
    3. Zoek de rekening die je als primaire betalingsaccount wilt gebruiken en klik op de pijl-omlaag Down arrow om de status te wijzigen van Geen in Primaire methode.

Voor hulp bij het verifiëren van je bankrekening ga je naar Problemen oplossen en veelgestelde vragen.

Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt.