Tips bekijken om het succes van uw bedrijf op Google Play te vergroten

Met de app Playbook voor ontwikkelaars kunnen u en uw partners op de hoogte blijven van de nieuwste functies, praktische tips en strategieën waarmee u het succes van uw app- of gamebedrijf op Google Play kunt vergroten.

De Playbook-app downloaden

1. Ga naar Google Play of open de Google Play Store-app Google Play Store.
  2. Zoek en selecteer de app Playbook voor ontwikkelaars Playbook app.
  3. Selecteer Installeren.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om in te loggen op uw Google-account en uw voorkeuren te selecteren.

Opmerking: Als u tussen accounts wilt schakelen, logt u uit bij de Playbook-app en logt u weer in op een ander account.

Browsen door content

U kunt als volgt content vinden en bekijken in de Playbook-app. De content die u eerder heeft bekeken, wordt grijs weergegeven.

• Tik op Homepage  voor de nieuwste praktische tips, posts, video's en aanbevolen content.
  • Tik op Gids om de meest bezochte artikelen op categorie weer te geven.
  • Tik op Posts  om content van derden te bekijken.
  • Tik op Video's  om de nieuwste video's te bekijken.
  • Tik op het hartpictogram om content op te slaan die u later wilt lezen of bekijken. Als u uw opgeslagen items wilt terugvinden, tikt u bovenaan een pagina op het pictogram met de drie stippen  > Opgeslagen. Opgeslagen items worden ook weergegeven op uw startscherm (indien geselecteerd op de pagina Instellingen.

Content zoeken, sorteren en filteren

Zoeken naar artikelen en video's

Tik in de rechterbovenhoek van een scherm op het vergrootglaspictogram Magnifying glass.

Posts en video's sorteren op datum of populariteit
  1. Open de Playbook-app Playbook app.
  2. Selecteer onderaan het scherm de content die u wilt bekijken:
    • Tik op Posts  voor posts.
    • Tik op Video's  voor video's.
  3. Tik op het pictogram met de drie streepjes om content op datum of populariteit te sorteren.
Geselecteerde posts en video's filteren
  1. Open de Playbook-app Playbook app.
  2. Selecteer onderaan het scherm de content die u wilt bekijken:
    • Tik op Posts  voor posts.
    • Tik op Video's  voor video's.
  3. Selecteer een of meer tags (zoals Ontwikkelen of Interactie) bovenaan een van de pagina's. De posts en video's die zijn gerelateerd aan die tag, worden daaronder weergegeven.
  4. Tik nogmaals op de geselecteerde tag om alle posts weer te geven en gefilterde tags te verwijderen.

Content opslaan en delen

Content opslaan
  • In Homepage, Posts of Video's: Veeg het item naar links en selecteer het hartpictogram
  • In Gids: Selecteer een artikel en tik op het hartpictogram
Opgeslagen content bekijken

Tik bovenaan een pagina op het menupictogram  > Opgeslagen.

U kunt uw opgeslagen lijst ook toevoegen aan Homepage op de pagina Instellingen.

Artikelen en video's delen
  • In Homepage, Posts of Video's: Veeg het item naar links en selecteer het pictogram voor delen
  • In Gids: Selecteer een artikel en tik op het pictogram voor delen

Taal-, locatie- en weergavevoorkeuren instellen

Op de pagina Instellingen kunt u de voorkeuren voor uw Homepage personaliseren en uw taal en locatie opgeven.

1. Open de Playbook-app Playbook app.
  2. Tik bovenaan een pagina op het menupictogram  > Instellingen .
  3. Ga naar Personalisatie en selecteer uw taal, land en secties of onderwerpen die u wilt weergeven op uw Homepage. Als u een categorie wilt weergeven op uw Homepage, schuift u de schakelaar naar rechts totdat deze blauw wordt.
  4. Tik bovenaan het scherm op Opslaan.

De Play Console-app openen

Als u de statistieken en financiële gegevens van uw app wilt bekijken, kunt u de Play Console-app openen vanuit de Playbook-app.

1. Open de Playbook-app Playbook app.
  2. Tik op het menupictogram > Play Console.

Voor meer informatie over de Play Console-app gaat u naar het artikel App-prestaties bijhouden op uw Android-apparaat.

Meldingen in- of uitschakelen

Wanneer u een melding ontvangt van de Playbook-app, wordt deze weergegeven in de statusbalk van uw apparaat.

1. Open de Playbook-app Playbook app.
  2. Tik op het menupictogram  > Meldingen.
  3. Als u meldingen wilt inschakelen, schuift u de schakelaar naar rechts totdat deze blauw wordt. Als u de meldingen wilt uitschakelen, schuift u de schakelaar naar links totdat deze grijs wordt.