Delta i Avsett för familjer

Google Play vill underlätta för dig att se till så att en app som riktar sig till alla användare är såväl säker som lämplig för alla, i synnerhet om målgruppen är barn och familjer.

• Om du har gjort en app för barn måste den delta i programmet Avsett för familjer. Alla policy- och programkrav finns i policycentret för utvecklare.
  • Om appen riktar sig till alla, inklusive barn och familjer, kan du fortfarande ansöka om att delta i programmet Avsett för familjer. Skicka ansökan enligt anvisningarna nedan.

Skicka in en app till Avsett för familjer

1. Logga in på Play Console.
  2. Fyll i avsnittet Målgrupp och innehåll.
  3. Välj Ja i avsnittet Avsett för familjer när du uppmanas att skicka in appen till programmet.

4. Välj en familjekategori för appen.

• Befintliga appar kommer även att finnas kvar i sin nuvarande kategori i butiksuppgifterna.

5. När du har läst igenom och godkänt programkraven klickar du på Skicka.

• Observera att en mer omfattande granskning kan göras för vissa utvecklarkonton och/eller känsliga appkategorier, inklusive appar som skickas in till Avsett för familjer. Det kan leda till att granskningen tar upp till sju dagar, eller ännu längre tid i undantagsfall.

Om ansökan

När du har skickat in ansökan granskar vi appen för att avgöra om den uppfyller kraven för programmet Avsett för familjer. Om appen avvisas från programmet Avsett för familjer meddelar vi orsaken på Play Console och via e-post.

• Om du vill ansöka till programmet igen åtgärdar du felen och skickar in appen igen.
  • Fyll i det här formuläret om du vill överklaga ett avslag för en app.
Befintliga appar

Appar som redan publicerats på Google Play och som inte antas till programmet Avsett för familjer blir kvar i Play Butik. Om de uppdaterade inställningarna för målgrupp och innehåll nu anger att appen endast riktar sig till barn måste du dock uppdatera appen så att den följer policyn för Avsett för familjer, annars kan den tas bort från Play Butik.

Om appen har tagits bort skickar du in en kompatibel version av den. Om appen har blivit tillfälligt avstängd kan du läsa mer om hur det påverkar kontot eller överklaga.

Nya appar

Appar som skickas till programmet Avsett för familjer som inte uppfyller programkraven kommer att avvisas. Sådana appar publiceras inte på Google Play.

Om appen avvisas kan du åtgärda de problem som har identifierats och skicka in appen till programmet Avsett för familjer på nytt. Du kan även skicka in appen för publicering utan att ansöka till programmet Avsett för familjer, om detta är tillåtet.

Programmet Godkänd av lärare

När du har skickat in ansökan granskar vi appen för att avgöra om den uppfyller kraven för programmet Avsett för familjer. Om appen avvisas från programmet Avsett för familjer meddelar vi orsaken på Play Console och via e-post.

Det här redaktionella programmet är utformat för att göra det enklare för föräldrar att hitta innehåll av hög kvalitet som godkänts av lärare i Play Butik. Alla appar i programmet Avsett för familjer kan automatiskt granskas, och detta sker kontinuerligt.

Läs mer om programmet Godkänd av lärare och granska på Academy for App Success.

Relaterat innehåll