Deelnemen aan 'Gemaakt voor gezinnen'

Ontwikkelaars met bestaande apps hebben tot 2019-09-01 de tijd om het nieuwe gedeelte 'Doelgroep en content' van de Google Play Console in te vullen en te voldoen aan het beleid voor gezinnen. Tot die tijd blijft uw huidige, voornamelijk op kinderen gerichte verklaring in de alleen-lezen modus staan. App-updates en nieuwe apps moeten bij publicatie via het nieuwe formulier voldoen aan het beleid.

Als uw app is ontworpen voor alle gebruikers (met name kinderen en gezinnen), wil Google Play u helpen ervoor te zorgen dat deze zowel veilig als geschikt is voor iedereen.

• Als u een geweldige app voor kinderen heeft ontworpen, moet uw app deelnemen aan het programma Gemaakt voor gezinnen. U vindt alle beleids- en programmavereisten in het beleidscentrum voor ontwikkelaars.
  • As uw app is ontworpen voor iedereen, waaronder kinderen en gezinnen, kunt u nog steeds een aanvraag voor deelname aan het programma 'Gemaakt voor gezinnen' indienen. Volg de onderstaande stappen om een aanvraag in te dienen.

Uw app indienen voor opname in 'Gemaakt voor gezinnen'

1. Log in bij de Play Console.
  2. Vul het gedeelte met instellingen voor Doelgroep en content in.
    • Opmerking: Ten minste een van de getargete leeftijdsgroepen voor uw app moet kinderen omvatten en advertenties moeten worden weergegeven via de door Google Play gecertificeerde advertentienetwerken.

3. Kies in het gedeelte 'Gemaakt voor gezinnen' de optie 'Ja' wanneer u wordt gevraagd uw app in te dienen voor opname in het programma.

4. Selecteer een gezinscategorie voor uw app.

• Als u een bestaande app heeft, blijft deze ook beschikbaar in de huidige winkelvermeldingscategorie.

5. Nadat u de programmavereisten heeft gecontroleerd en hiermee akkoord bent gegaan, klikt u op 'Verzenden'.

Over het aanvraagproces

Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, wordt uw app gecontroleerd op geschiktheid voor het programma 'Gemaakt voor gezinnen'. Als uw app wordt afgewezen voor het programma 'Gemaakt voor gezinnen', informeren we u in de Play Console en per e-mail over de reden hiervan.

• Als u zich opnieuw wilt aanmelden voor het programma, kunt u de problemen verhelpen en uw app opnieuw indienen.
  • Als u bezwaar wilt maken voor een afgewezen app, vult u dit formulier in.
Bestaande apps

Apps die al zijn gepubliceerd op Google Play en die niet zijn opgenomen in het programma 'Gemaakt voor gezinnen', blijven in de Play Store staan. Als uw onlangs geüpdatete instellingen voor Doelgroep en content nu echter aangeven dat uw app alleen voor kinderen is, moet u uw app dienovereenkomstig updaten om te voldoen aan het beleid voor 'Gemaakt voor gezinnen'. Als u dit niet doet, loopt u het risico dat uw app wordt verwijderd uit de Play Store.

Als uw app is verwijderd, dient u een nieuwe versie van uw app in die voldoet aan het beleid. Als uw app is opgeschort, kunt u meer informatie bekijken over hoe dit van invloed is op uw account of hoe u bezwaar kunt maken.

Nieuwe apps

Alle apps die worden ingediend voor opname in het programma 'Gemaakt voor gezinnen' en die niet aan de programmavereisten voldoen, worden afgewezen. De app wordt niet gepubliceerd op Google Play.

Na afwijzing kunt u de gevonden problemen oplossen en de app opnieuw indienen voor opname in het programma 'Gemaakt voor gezinnen'. Indien toegestaan, kunt u uw app ook indienen voor publicatie zonder dat u een aanvraag voor het programma 'Gemaakt voor gezinnen' indient.

Gerelateerde content