Find og ret problemer med appstatistik

Hvis du har problemer med dine appstatistikdata, kan nedenstående oplysninger hjælpe.

Hvorfor er antallet af mine "Daglige installationer" faldet?

Nedenfor er nogle apprelaterede ændringer, som kan medføre fald i antallet af installationer:

• Nye tilladelser, der kræver, at brugerne skal acceptere ændringer manuelt
  • Ændringer af distribution i forhold til land eller sprog
  • Ændringer af annonceringen
  • Ændringer af appens placering i butikken
  • Mobilselskaber, der forudinstallerer din app (systemapps tælles kun med i statistikkerne efter en indledende opdatering via Google Play)

Kontakt vores supportteam, hvis du ikke mener, at nogen af disse scenarier gælder for dig.

Der er et problem med den statistikrapport, jeg har downloadet.

Hvis du ikke kan åbne den rapport, du har downloadet i Play Console, kan du kontakte vores supportteam.

Se opdateringer af Google Play-statistik

August 2019: Fejlrettelse af abonnementsanalyse

Den 21. august rettede vi en fejl i vores abonnementsdata. I mange apps kan dette bl.a. have forårsaget en ændring i aktive abonnementer, der er rapporteret i CSV-eksporter for Play Console og abonnementsanalyser inden for det seneste år.
Omsætningsrapporteringen i Play Console og CSV-eksporterne påvirkes ikke af denne ændring.
Data fra før den 25. maj 2018 kunne ikke rettes og er blevet fjernet fra Play Console.

Juli-august 2019: Forkert attribution af trafik via dybe links

Mellem den 25. juli og den 8. august 2019 blev størstedelen af trafikken fra andre anskaffelseskanaler fejlagtigt klassificeret som "Play Butik (organisk)". Du ser muligvis en stigning i antallet af besøg af typen "Play Butik (organisk)" i denne periode. Vi kan ikke rette dataene for denne periode.

Maj-juli 2019: Underrapportering af anskaffelse i forbindelse med søgning i Play Butik

I perioden fra 28. maj til 31. juli 2019 blev besøg og installationer via forhåndsvisninger af butiksfortegnelser (hvor brugerne har mulighed for at se screenshots og installere direkte fra søgeresultater) ikke medtaget i anskaffelseskanalen for søgning i Play Butik. Disse installationer blev i stedet rapporteret som "Antal installationer uden forudgående besøg på butiksfortegnelsen".
Dette kan betyde, at du for denne periode oplever et fald i antallet af besøg og installationer via søgning i Play Butik og en stigning i "Antal installationer uden forudgående besøg på butiksfortegnelsen". Vi kan ikke rette dataene for denne periode.

4. marts 2019: Afvigelser i installationsdata

Mellem den 4. og 6. marts 2019 blev nogle opdateringer fejlagtigt rapporteret som afinstallationer efterfulgt af installationer.
Dine installationsdata for denne periode kan vise en misvisende stigning.
15. oktober 2018: Opdatering af datakilde

Datakilden for nogle metrics i Play Console er blevet opdateret. Den opdaterede datakilde måler nogle metrics, f.eks. "Antal installationer på aktive enheder", mere nøjagtigt.

Du kan også opleve en ændring af andre metrics og de fleste dimensioner (såsom mobilselskab og sprog).

17. juli 2018: Installations-metrics omfatter nu forudinstallationer

Fra og med den 17. juli 2018 omfatter installations-metrics mere udførlige data om forudinstallationer.

Hvis der er enheder, hvor din app er forudinstalleret, oplever du muligvis en stigning i "Installationer efter bruger", "Installationer efter enhed" og "Installationer på aktive enheder".

16. juli 2018: Udfasning af "Akkumuleret antal installationer efter bruger"

Fra og med den 16. juli 2018 vises dataene om "Akkumuleret antal installationer efter bruger" for din app ikke længere på siden Statistik.

Hvis du vil beregne dette datapunkt, kan du tage den sidste angivelse af "Akkumuleret antal installationer efter bruger" for din app og lægge det til summen af "Antal installationer efter bruger" siden den pågældende dato.

Maj 2018: Ændringer af dine data i Play Console

I løbet af de kommende uger vil du muligvis bemærke ændringer af rapporter, sletning af apps og kontodata i Play Console.

25. oktober 2017: Korrigerede data for nye, aktive og opsagte abonnementer

Mellem den 9. maj 2017 og den 17. juli 2017 blev nogle abonnementer, hvor betalingen ikke blev gennemført, fejlkategoriseret som aktiverede abonnementer.

Rapporter om salg og udbetalinger blev ikke berørt, men data om nye, aktive og opsagte abonnementer kan være blevet kunstigt øget i andre Google Play Console-rapporter.

Dataene for dette tidsrum er nu blevet korrigeret.

5. december 2016: Hurtigere opdatering af data for "daglige installationer/afinstallationer efter bruger"

Fra og med den 5. december 2016 reducerer vi den forsinkelse, der er forbundet med opdateringen af dine appdata for "antal daglige installationer efter bruger" og "antal daglige afinstallationer efter bruger", på siden Statistik. Det betyder, at du nu kan få hurtigere adgang til disse data, end du har kunne tidligere.

Du vil muligvis opdage en lille ændring af data for "daglige installationer efter bruger" og "daglige afinstallationer efter bruger" for nogle apps på denne dato.

30. november 2016: Skift til resultater for eksperimenter med profilsider og data for din apps aktuelle installationer

Resultater for tests til butiksfortegnelse

Fra og med den 30. november 2016 vil resultaterne for alle nye eller afventende tests til butiksfortegnelse blive baseret på metric'en "Installationer på aktive enheder".

Hvis du startede en test inden den 1. september, som først slutter efter den 1. december, giver vi dig data, som strækker sig helt tilbage til den 1. september. Vi anbefaler dog, at du afslutter alle tests, der er startet før den 1. september, og at du opretter en ny test for at få de mest nøjagtige resultater.

Data for aktuelle installationer

Dine data for "Aktuelle installationer efter enhed" og "Aktuelle installationer efter bruger" vil være tilgængelige indtil den 30. november 2016 på siden Statistik og i eksporter. Data efter den 30. november kan ses under "Installationer på aktive enheder" i stedet.

Du kan få flere oplysninger i afsnittet om lanceringen af "Installationer på aktive enheder" nedenfor.

29. september 2016: "Installationer på aktive enheder" lanceres

Vi lancerer en ny metric ved navn "Installationer på aktive enheder". I første omgang vises denne metric på siden Statistik for din app. Der vil være data fra 1. september og fremefter.

Senere i år erstatter den nye metric "Aktuelle installationer efter enhed" og "Aktuelle installationer efter bruger" i alle aktuelle rapporter. Du kan dog stadig få adgang til historiske data for de udfasede metrics i diagrammer og CSV-downloads.

Hvorfor ændres metrics for installationer?

"Installationer på aktive enheder" viser, hvor mange af de enheder, der har været online mindst én gang inden for de sidste 30 dage, der har din app installeret.

Dataene for din app i "Aktuelle installationer efter enhed" og "Aktuelle installationer efter bruger" omfatter enheder, der senest har været aktive for flere måneder siden. Ved at skifte til "Installationer på aktive enheder" kan vi fokusere på enheder, der er brugt inden for de sidste 30 dage, så du kan få et billede af brugernes aktuelle brug af din app.

Indvirkning på dine metrics

Da "Aktuelle installationer efter enhed" og "Aktuelle installationer efter bruger" omfattede aktivitet over en længere tidsperiode, er det forventeligt, at tallene vil være lavere i dataene for din app i "Installationer på aktive enheder".

Tidslinje

Vi holder dig opdateret om tidsplanen for denne ændring i meddelelsessektion i Play Console.

1. Gå til Play Console.
  2. Vælg klokkeikonet Meddelelse øverst til højre på en vilkårlig side.

Dette kan du forvente:

Tidsramme Indvirkning på data
29/9
  • Du kan se "Installationer på aktive enheder" som et ekstra datapunkt på siden Statistik for din app.
3/11
  • "Installationer på aktive enheder" bliver den standardmetric, som vises på siderne Statistik og Alle apps for din app og i appen Play Console.
  • "Aktuelle installationer efter enhed" og "Aktuelle installationer efter bruger" er fortsat tilgængelige på siden Statistik for din app.
30/11
  • "Aktuelle installationer efter enhed" og "Aktuelle installationer efter bruger" opdateres ikke længere.
  • Historiske data er fortsat tilgængelige i diagrammer og CSV-eksporter.
29. november 2015: Ændringer af "Aktuelle installationer efter bruger", "Aktuelle installationer efter enhed" og "Installationer i alt efter bruger"

Fra d. 29. november 2015 introducerer vi nye kriterier til optælling af bruger- og installationsmetrics for at redegøre for brugere og enheder, der blive inaktive. Denne ændring påvirker følgende metrics: "Aktuelle installationer efter bruger", "Aktuelle installationer efter enhed" og "Installationer i alt efter bruger".

Mens vi foretager disse ændringer, vil du muligvis bemærke, at disse metrics reduceres over tid for visse apps.

27. juni 2015: Opdatering af installationsstatistik for Google Play

Den 27. juni 2015 opdaterede vi installationsstatistikken i Play Console for at få mere nøjagtige og pålidelige data.

Dette medfører, at visse udviklere kan se små ændringer i dataene for installation og afinstallation af deres apps på siden Statistik for deres app.

28. maj 2014: Optælling af forudinstallerede apps og apps, der bruges af flere brugere på samme enhed
Den 28. maj 2014 opdaterede vi vores statistikker for at rette, hvordan vi tæller gendannelse af fabriksindstillinger for forudinstallerede apps og apps, der bruges af flere brugere på samme enhed. De fleste udviklere vil opleve en minimal indvirkning på dataene, men visse udviklere vil se en betydelig indvirkning på daglige enhedsinstallationer, daglige enhedsafinstallationer og aktuelle enhedsinstallationer.
5. august 2013: Opdatering til forbedret identifikation af aktive enheder
Fra og med 5. august 2013 opdaterer vi vores statistikalgoritme til bedre at identificere aktive enheder. Denne opdatering vil forbedre nøjagtigheden af installationsmetrics for aktive enhedsinstallationer og aktive brugerinstallationer. Når den nye algoritme rulles ud, vil du muligvis bemærke ændringer i nogle af de metrics, der er knyttet til din app. Ændringen vil påvirke mange apps, men vi forventer en forskel på mindre end 2 % for de fleste apps.
Fra december 2012 til januar 2013: Muligt fald i det samlede antal brugerinstallationer og samlede antal enhedsinstallationer for betalingsapps pga. datamigrering
I perioden december 2012 til januar 2013 kan der muligvis forekomme et fald i det samlede antal brugerinstallationer og samlede antal enhedsinstallationer for de købeapps, der vises i deres Play Console. Det skyldes en løbende datamigrering, og er det korrekte antal for din app. Migreringen sker i trin og fortsætter i hele januar 2013. Denne migrering kommer ikke til at påvirke tidligere udbetalinger til udviklere.
4. april 2012: Forbedret identifikation af platformversionen af Android
Fra og med 4. april 2012 har vi forbedret nøjagtigheden af statistik vedrørende versionsnummeret for Android-platformen. Derfor vil du se færre enheder, der er klassificeret som "Anden" eller "0", og flere enheder, der er klassificeret nøjagtigt.
13. februar 2012: Inaktive Android-enheder
Fra og med 13. februar 2012 har vi fjernet data om Android-enheder, der ikke længere er aktive, hvilket rettede oplysningerne om aktive brugere og enheder for mange apps.
28. januar 2012: Fejloptælling af det samlede antal brugerinstallationer
Fra og med 28. januar 2012 har vi løst et problem, der forårsagede fejloptælling af det samlede antal brugerinstallationer.
2. maj 2011: Ændring i antallet af samlede installationer
Fra og med 2. maj 2011 har vi ændret grundlaget for beregning af antal installationer i Play Console. Tidligere blev appinstallationerne udregnet pr. bruger og dækkede ikke visse afinstallationer (f.eks. ved gendannelse af fabriksdataene på en enhed). Installationer tælles nu pr. enhed, og dubletter filtreres bedre fra. Dette giver dig en mere nøjagtig måling af appdistributionen i Android-systemet.

Du vil muligvis bemærke, at denne ændring har medført et enkelt fald i det samlede antal installationer for dine apps. Vi beklager forvirringen.

18. oktober 2011: Fald i antallet af aktive installationer
Fra og med 18. oktober 2011 kan udviklere muligvis se et fald i antallet af aktive installationer, der vises i Play Console. Nogle appopdateringer blev talt med som enhedsinstallationer. Vi anvender nu en anden beregningsmetode, som ikke medregner installation af appopdateringer. Fremover vil målingen af aktive installationer afspejle enhedsinstallationerne korrekt. Bemærk, at optællinger af det samlede antal installationer ikke blev påvirket.