Resoldre problemes relacionats amb les estadístiques de les aplicacions

Si tens problemes amb les dades de les estadístiques de l'aplicació, la informació que hi ha a continuació et pot anar bé.

Per què s'ha produït un descens en les meves "Instal·lacions diàries"?

A continuació s'esmenten alguns canvis relatius a les aplicacions que poden provocar un descens en les instal·lacions:

• Permisos nous que requereixen que els usuaris acceptin els canvis manualment
  • Canvis en la distribució per països o idiomes
  • Canvis en la publicitat
  • Canvis en la ubicació de l'aplicació a Play Store
  • Operadors de telefonia mòbil que preinstal·len una aplicació (les aplicacions del sistema només es tenen en compte a les estadístiques després d'una actualització inicial a través de Google Play)

Si creus que cap dels casos anteriors és el teu, contacta amb el nostre equip d'assistència.

Hi ha un problema amb l'informe d'estadístiques que he baixat.

Si no pots obrir l'informe que has baixat de Play Console, contacta amb el nostre equip d'assistència.

Veure les actualitzacions de les estadístiques de Google Play

Nota: les actualitzacions següents s'introdueixen i s'ordenen cronològicament. És possible que les actualitzacions més antigues ja no siguin rellevants.

De l'11 de juny al 19 de juliol de 2022: correcció de les mètriques d'instal·lacions, d'adquisicions i d'implicació

Un canvi en els sistemes que registren les instal·lacions i les desinstal·lacions d'aplicacions ha provocat que les mètriques de Play Console perdin algunes dades per error. Hi ha hagut una reducció en les mètriques d'instal·lacions, d'adquisicions i d'implicació registrades, entre d'altres.

L'historial de dades del 28 de juny al 29 de juliol de 2022 s'ha recuperat.

Malauradament, a causa dels límits de la conservació de dades, hi haurà algunes dades que no es podran recuperar. L'interval exacte de dades que no s'ha pogut recuperar és el següent:

• Rendiment de la botiga: de l'11 de juny al 4 juliol
  • Implicació: de l'11 de juny a l'11 de juliol
  • Mètriques d'usuaris i de dispositius: de l'11 al 27 de juny
  • Play Pass: de l'11 al 24 de juny
  • Els experiments de fitxes de Play Store no es recuperaran

De maig a juny de 2022: correcció de les dades dels informes d'adquisició

Entre el 23 de maig i el 23 de juny, un error indica que és possible que algunes dades de la teva adquisició no s'hagin registrat correctament. Això no ha afectat el nombre real de baixades que ha rebut l'aplicació. L'error s'ha identificat i s'ha corregit, i l'historial de dades entre aquestes dues dates s'està corregint.
Abril de 2022: s'han actualitzat els mètodes de càlcul de les mètriques de subscripció

Hem actualitzat els mètodes de càlcul de les mètriques de subscripció a Play Console.

Les mètriques de subscripció, com ara el recompte de subscripcions noves, els percentatges de conversió i de retenció, i les cancel·lacions, són més coherents. Ara també es calculen en línia amb les mètriques financeres.

Podràs comparar directament dades de Play Console i de l'API de notificacions per a desenvolupadors en temps real. Finalment, totes les mètriques de subscripció ara també són acumulatives. Això vol dir que les dades dels dies anteriors no canviaran amb el temps.

Abril de 2022: canvis en la manera com comptem les mètriques clau

Hem fet diverses millores i hem corregit errors en relació amb com fem el recompte d'instal·lacions, de desinstal·lacions, d'actualitzacions i de l'activitat del dispositiu. A més, hem millorat el nostre mètode de comptar les dades que falten per als usuaris que han suprimit l'activitat d'instal·lació per motius de privadesa.

26 de juliol i 26 d'agost de 2019: falta de dades d'adquisicions d'usuaris

En dues ocasions diferents durant les dates anteriors, un error temporal va provocar la pèrdua d’algunes dades d’adquisicions d'usuaris de Play Console. No podem corregir les dades per a aquest període de temps.

Agost de 2019: correcció d'errors a l'analítica de subscripcions

El 21 d'agost, es va corregir un error a les nostres dades de subscripcions. Per a moltes aplicacions, aquesta correcció pot haver causat un canvi a les subscripcions actives registrades a Play Console i a les exportacions en format CSV de l'analítica de subscripcions de l'any passat i d'abans.
Els informes d'ingressos, tant de Play Console com de les exportacions en format CSV, no s'han vist afectats per aquest canvi.
Les dades anteriors al 25 de maig de 2018 no es van poder corregir i s'han suprimit de Play Console.

De juliol a agost de 2019: atribució incorrecta del trànsit d'enllaç profund

Entre el 25 de juliol i el 8 d'agost de 2019, la major part del trànsit d'altres canals d'adquisició es va classificar de manera incorrecta com a "Play Store (orgànica)". És possible que observis un increment en el nombre de visites a "Play Store (orgànica)" durant aquest període de temps. No podem corregir les dades per a aquest període.

De maig a juliol de 2019: informes incomplets sobre el rendiment de les adquisicions mitjançant la cerca de Play Store

Del 28 de maig al 31 de juliol de 2019, les visites i instal·lacions a partir de les previsualitzacions de la fitxa de Play Store (que permeten als usuaris veure captures de pantalla i instal·lar aplicacions directament des dels resultats de la cerca) no es van incloure al canal d'adquisició de la cerca de Play Store. En comptes d'incloure-les, es va informar d'aquestes instal·lacions com a "Instal·lacions sense visitar la fitxa de Play Store".
Pot ser que observis una disminució en el nombre de visites i instal·lacions de la cerca de Play Store, així com un increment en les "Instal·lacions sense visitar la fitxa de Play Store" durant aquest període de temps. No podem corregir les dades per a aquest període.

4 de març de 2019: discrepància amb les dades d'instal·lació

Entre el 4 i el 6 de març de 2019, algunes actualitzacions es van registrar erròniament com a desinstal·lacions i, tot seguit, com a instal·lacions.
És possible que les dades d'instal·lacions d'aquest període tinguin uns valors superiors als reals.
15 d'octubre de 2018: actualització de la font de dades

S'ha actualitzat la font de dades d'algunes mètriques de Play Console. La font de dades actualitzada serveix per mesurar algunes mètriques, com ara "Instal·lacions en dispositius actius", d'una manera més precisa.

És possible que també observis un canvi en altres mètriques i en la majoria de les dimensions (com ara l'operador de telefonia mòbil o l'idioma).

17 de juliol de 2018: inclusió de les preinstal·lacions a les mètriques d'instal·lacions

A partir del 17 de juliol de 2018, s'inclouen dades més completes sobre les preinstal·lacions a les mètriques d'instal·lacions.

Si la teva aplicació ve preinstal·lada en algun dispositiu, és possible que vegis un augment en les mètriques "Instal·lacions per usuari" i "Instal·lacions per dispositiu", així com en "Instal·lacions en dispositius actius".

16 de juliol de 2018: desactivació de la mètrica "Instal·lacions cumulatives per usuari"

A partir del 16 de juliol de 2018, les dades d'"Instal·lacions cumulatives per usuari" de l'aplicació ja no estaran disponibles a la pàgina Estadístiques.

Si has de calcular aquest punt de dades, pots agafar l'última entrada d'"Instal·lacions cumulatives per usuari" de l'aplicació i afegir-hi la suma d'"Instal·lacions per usuari" des d'aquella data.

Maig de 2018: canvis a les dades de Play Console

Durant les properes setmanes, és possible que vegis alguns canvis als informes, a la supressió d'aplicacions i a les dades del compte a Play Console.

25 d'octubre de 2017: correcció de les dades sobre subscripcions noves, actives i cancel·lades

Entre el 9 de maig de 2017 i el 17 de juliol de 2017, algunes subscripcions que van tenir un error a la compra es van classificar incorrectament com a subscripcions iniciades.

Els informes de vendes i pagaments no es van veure afectats, però en altres informes de Google Play Console les dades sobre subscripcions noves, actives i cancel·lades podrien tenir uns valors superiors als reals.

Les dades d'aquest període de temps ja s'han corregit.

5 de desembre de 2016: augment de la freqüència d'actualització de les dades sobre "Instal·lacions i desinstal·lacions diàries per usuari"

A partir del 5 de desembre de 2016, reduirem la latència associada a l'actualització de les dades sobre "Instal·lacions diàries per usuari" i "Desinstal·lacions diàries per usuari" de la teva aplicació, a la pàgina Estadístiques. Per tant, podràs accedir a aquestes dades més aviat que abans.

En el cas d'algunes aplicacions, és possible que detectis un petit canvi en les dades d'"Instal·lacions diàries per usuari" i de "Desinstal·lacions diàries per usuari" a partir d'aquesta data.

30 de novembre de 2016: canvi en els resultats dels experiments de fitxes de Play Store i en les dades d'instal·lacions actuals de l'aplicació

Resultats dels experiments de fitxes de Play Store

A partir del 30 de novembre de 2016, els resultats dels experiments nous o pendents de fitxes de Play Store es basaran en la mètrica "Instal·lacions en dispositius actius".

Si has iniciat un experiment abans de l'1 de setembre i el tens programat perquè finalitzi després de l'1 de desembre, et proporcionarem les dades obtingudes a partir de l'1 de setembre. Per obtenir els resultats més precisos, et recomanem que finalitzis els experiments que s'hagin iniciat abans de l'1 de setembre i que en creïs de nous.

Dades d'instal·lacions actuals

Les dades actuals corresponents a "Instal·lacions actuals per dispositiu" i "Instal·lacions actuals per usuari" estaran disponibles fins el 30 de novembre de 2016 a la pàgina Estadístiques i a les exportacions. Per consultar les dades que s'obtinguin a partir del 30 de novembre, utilitza "Instal·lacions en dispositius actius".

Per obtenir més informació, consulta la secció Presentació de la mètrica "Instal·lacions en dispositius actius" que hi ha més avall.

29 de setembre de 2016: presentació de la mètrica "Instal·lacions en dispositius actius"

Presentem la nova mètrica "Instal·lacions en dispositius actius". Inicialment, trobaràs aquesta mètrica a la pàgina Estadístiques de la teva aplicació, amb dades des de l'1 de setembre.

A finals d'aquest any, la nova mètrica substituirà "Instal·lacions actuals per dispositiu" i "Instal·lacions actuals per usuari" en tots els informes actuals. Podràs continuar accedint a les dades de l'historial de les mètriques substituïdes als gràfics i a les baixades en format CSV.

Per què canvien les mètriques relacionades amb les instal·lacions?

"Instal·lacions en dispositius actius" mostra el nombre de dispositius que han estat en línia com a mínim un cop durant els darrers 30 dies i que tenen l'aplicació instal·lada.

Les dades de la teva aplicació que es mostren a "Instal·lacions actuals per dispositiu" i "Instal·lacions actuals per usuari" inclouen els dispositius que hagin estat actius per darrera vegada fa diversos mesos. Si canvies a "Instal·lacions en dispositius actius", podràs centrar-te en els dispositius que s'hagin fet servir durant els darrers 30 dies i obtenir les dades més recents sobre la interacció dels usuaris amb l'aplicació.

Impacte en les mètriques

Atès que "Instal·lacions actuals per dispositiu" i "Instal·lacions actuals per usuari" inclouen un període d'activitat més extens, és normal que vegis xifres inferiors a les dades d'"Instal·lacions en dispositius actius" de l'aplicació.

Cronologia

Et mantindrem al dia sobre la cronologia d'aquest canvi mitjançant la secció d'anuncis de Play Console.

1. Obre Play Console.
  2. A l'extrem superior dret de qualsevol pàgina, selecciona la icona de campana Anunci.

Aquí tens la informació del procés:

Data Impacte en les dades
29 de setembre
  • Podràs veure "Instal·lacions en dispositius actius" com a punt de dades addicional a la pàgina Estadístiques de l'aplicació.
3 de novembre
  • "Instal·lacions en dispositius actius" serà la mètrica que es mostrarà de manera predeterminada a les pàgines Estadístiques i Totes les aplicacions de l'aplicació, així com a l'aplicació Play Console.
  • "Instal·lacions actuals per dispositiu" i "Instal·lacions actuals per usuari" continuaran disponibles a la pàgina Estadístiques de l'aplicació.
30 de novembre
  • "Instal·lacions actuals per dispositiu" i "Instal·lacions actuals per usuari" deixaran d'actualitzar-se.
  • Les dades de l'historial continuaran disponibles als gràfics i a les exportacions en format CSV.
29 de novembre de 2015: canvi a "Instal·lacions actuals per usuari", "Instal·lacions actuals per dispositiu" i "Instal·lacions totals per usuari"

A partir del 29 de novembre de 2015, introduirem criteris nous per comptar les mètriques d'usuaris i d'instal·lacions i incloure-hi els usuaris i els dispositius que deixin d'estar actius. Aquest canvi afectarà les mètriques següents: "Instal·lacions actuals per usuari", "Instal·lacions actuals per dispositiu" i "Instal·lacions totals per usuari".

Mentre fem aquests canvis, és possible que observis que en algunes aplicacions aquestes mètriques disminueixen amb el temps.

27 de juny de 2015: actualització de les estadístiques sobre instal·lacions de Google Play

El 27 de juny de 2015 vam actualitzar les estadístiques sobre instal·lacions de Play Console perquè les dades que s'hi utilitzen fossin més precises i fiables.

Com a conseqüència, és possible que alguns desenvolupadors vegin petits canvis en les dades sobre instal·lacions i desinstal·lacions a la pàgina Estadístiques de les seves aplicacions.

28 de maig de 2014: recompte d'aplicacions preinstal·lades i de diversos usuaris al mateix dispositiu
El 28 de maig de 2014 vam actualitzar les estadístiques per corregir la manera com es comptaven els restabliments de les dades de fàbrica de les aplicacions preinstal·lades i de les aplicacions que utilitzen diversos usuaris al mateix dispositiu. La majoria de desenvolupadors notaran un impacte mínim en les mètriques, tot i que certs desenvolupadors observaran un impacte important a les instal·lacions diàries per dispositiu, a les desinstal·lacions diàries per dispositiu i a les instal·lacions actuals per dispositiu.
5 d'agost de 2013: actualització per identificar millor els dispositius actius
A partir del 5 d'agost de 2013 actualitzem l'algorisme d'estadístiques per identificar millor els dispositius actius. Aquesta actualització millorarà la precisió de les mètriques d'instal·lacions en dispositius actius i d'instal·lacions d'usuaris actius. Quan s'hagi llançat el nou algoritme, és possible que notis canvis en algunes mètriques associades amb la teva aplicació. Aquest canvi afectarà moltes aplicacions, però s'espera una diferència de menys del 2% per a la majoria d'aplicacions.
De desembre de 2012 a gener de 2013: possible davallada de les instal·lacions totals per usuari i de les instal·lacions totals per dispositiu per a les aplicacions de pagament a causa de la migració de dades
Entre desembre de 2012 i gener de 2013, els desenvolupadors podrien observar una disminució dels recomptes totals d'instal·lacions per usuari i per dispositius de les aplicacions de pagament mostrades a Play Console. És el resultat d'una migració de dades contínua i és el recompte real de l'aplicació. La migració es farà per fases i continuarà durant el mes de gener de 2013. Aquesta migració no afectarà els pagaments anteriors als desenvolupadors.
4 d'abril de 2012: millor identificació de la versió de la plataforma Android
A partir del 4 d'abril de 2012 es millora la precisió de les estadístiques pel que fa al número de versió de la plataforma Android. Com a resultat, veuràs menys dispositius classificats com a "Altres" o "0" i més dispositius classificats de manera precisa.
13 de febrer de 2012: dispositius Android inactius
A partir del 13 de febrer de 2012 s'eliminen les dades sobre els dispositius Android que ja no estan actius, cosa que corregeix els usuaris i els dispositius actius per a moltes aplicacions.
28 de gener de 2012: recompte massa baix d'instal·lacions totals d'usuari
A partir del 28 de gener de 2012 es resol un problema que provocava un recompte incorrecte massa baix de les instal·lacions totals per usuari.
2 de maig de 2011: canvi al nombre total d'instal·lacions
A partir del 2 de maig de 2011 es canvia la base de càlcul de les xifres d'instal·lacions proporcionades a Play Console. Abans, les instal·lacions d'aplicacions es calculaven per usuari i no tenien en compte certes activitats de desinstal·lació (com ara quan es restablien les dades de fàbrica d'un dispositiu). Ara, les instal·lacions es compten per dispositiu, amb un filtratge més eficaç dels duplicats. Això t'ofereix una mesura més precisa de la distribució de l'aplicació a l'ecosistema Android.

Pot ser que observis que aquest canvi té com a resultat una disminució única del nombre total d'instal·lacions de les teves aplicacions. Ens disculpem per la confusió que això pot haver causat.

18 d'octubre de 2011: disminució del nombre d'instal·lacions actives
A partir del 18 d'octubre de 2011, els desenvolupadors podrien observar una disminució dels recomptes d'instal·lacions actives mostrats a Play Console. Algunes actualitzacions d'aplicacions es comptaven com a instal·lacions en dispositius. Ara fem servir una metodologia de càlcul diferent que no incorpora la instal·lació d'una actualització de l'aplicació. En endavant, la mètrica d'instal·lacions actives reflectirà correctament les instal·lacions en dispositius. Tingues en compte que els recomptes d'instal·lacions totals no van quedar afectats.