Fer servir informes de prellançament per detectar problemes

Quan penges un APK o un app bundle en un canal obert o tancat, pots identificar-ne els problemes en una gran varietat de dispositius amb diferents versions d'Android.

L'informe de prellançament de Play Console t'ajuda a identificar el següent:

• problemes d'estabilitat
  • problemes de compatibilitat amb Android
  • problemes de rendiment
  • problemes d'accessibilitat
  • vulnerabilitats de seguretat

Com funciona l'informe de prellançament

Després de penjar i publicar un APK o un app bundle de prova, els dispositius de prova iniciaran automàticament l'aplicació i la rastrejaran durant uns quants minuts. Durant el rastreig es duran a terme accions bàsiques a l'aplicació cada pocs segons, com ara escriure, tocar elements i lliscar.

Quan les proves hagin finalitzat, podràs consultar-ne els resultats a la secció Informe de prellançament de Play Console.

Notes:

• Els dispositius de prova se seleccionen en funció d'una àmplia gamma de criteris, com ara la popularitat, la freqüència dels bloquejos, les resolucions de pantalla, els fabricants, els sistemes operatius, etc. La selecció de dispositius de prova pot variar.
  • L'informe de prellançament funciona amb la tecnologia d'anàlisi de Firebase Test Lab per a Android.

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Executar un informe de prellançament

Provar l'aplicació

Per generar l'informe de prellançament de l'aplicació, publica una aplicació al canal de prova oberta, tancada o interna.

Totes les versions que publiquis en el futur en un canal de prova es provaran automàticament per determinar si són compatibles amb diversos dispositius o presenten vulnerabilitats de seguretat o problemes de visualització o de rendiment.

Notes:

• Normalment, rebràs els resultats de la prova poc després de penjar l'APK o l'app bundle. En alguns casos, els rebràs unes hores més tard.
  • Pots provar els APK o els app bundles per a diverses aplicacions alhora.
  • Actualment, els dispositius de l'informe de prellançament no poden executar proves generades per scripts a les aplicacions. Per executar aquestes proves, segueix les instruccions de la secció "Crear una prova personalitzada amb Firebase Test Lab per a Android".
Provar el joc

Pots fer servir bucles de demostració per provar una sèrie d'accions predefinides al joc. Els bucles de demostració fan que l'informe de prellançament resulti important per provar el joc, ja que el rastrejador estàndard no admet OpenGL.

Per començar, segueix aquests passos:

1. Crea un bucle de demostració al joc. Per obtenir-ne més detalls, consulta el Centre d'ajuda de Firebase.
    • Nota: no necessites un compte de Firebase per fer servir bucles de demostració a l'informe de prellançament.
  2. Per fer servir bucles de demostració a l'informe de prellançament, cal modificar el joc perquè dugui a terme les accions següents:
    • Iniciar el bucle de demostració.
    • Executar el bucle de demostració.
    • Tancar el bucle de demostració (opcional).
  3. Publica la versió del joc amb el bucle de demostració al canal de prova oberta, tancada o interna. El rastrejador detectarà i executarà el bucle de demostració al joc automàticament.
Opcional: crear una prova personalitzada amb Firebase Test Lab per a Android

Amb Firebase Test Lab, pots pagar per seleccionar el tipus de dispositiu i el mètode de prova per crear proves personalitzades. Els resultats d'aquestes proves estaran disponibles a la consola de Firebase.

Segueix aquests passos per executar una prova personalitzada:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Gestió de versions > Informe de prellançament.
  4. Si pots executar una prova personalitzada, veuràs "Executa proves personalitzades" a la part superior de la pantalla. Per començar, selecciona Comença.

Consultar els resultats de la prova

Segueix aquests passos per consultar els resultats:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Gestió de versions > Informe de prellançament.
  4. Revisa les pestanyes Estabilitat, Rendiment, Accessibilitat, Captures de pantalla i Seguretat. En cada pàgina veuràs els resultats de la darrera prova. Per consultar els resultats de compilacions anteriors utilitza el menú desplegable "Selecciona".
    • Nota: si veus el missatge "Prova en curs", vol dir que la darrera prova encara no ha finalitzat. Si no s'ha pogut executar, pot ser que vegis el missatge "Error en la prova". Per executar-ne una altra, publica un altre APK o app bundle.

Resultats

Tingues en compte que Google no pot garantir que les proves detectin tots els problemes.

Visió general
Cada resum de la prova inclou el nombre d'errors, advertiments i problemes lleus que s'han trobat durant les proves, separats segons el tipus de problema. També veuràs una recomanació en funció dels resultats de les proves de l'aplicació.
Aquests són alguns exemples de problemes que es troben en fer les proves:
  • Errors: bloquejos i ús d'API no admeses que s'han restringit.
  • Advertiments: ANR, temps d'inici i de càrrega lents, problemes d'inici de sessió, de rastreig o de memòria i ús d'API no admeses que encara no s'han restringit.
  • Problemes lleus: falta d'etiquetes de contingut, problemes amb el contrast de color, mides reduïdes de l'objectiu tàctil i problemes d'implementació.

Veure els informes per categoria

A prop de la meitat inferior de la pestanya Informació general de l'aplicació, pots veure targetes concretes en què es resumeixen els problemes relacionats amb l'estabilitat, el rendiment, la seguretat, la privadesa i l'accessibilitat. En funció dels resultats de la prova, és possible que també es mostrin estadístiques i recomanacions que et poden ajudar a millorar l'aplicació.

Cada targeta inclou una descripció amb el nombre i els tipus de problemes detectats durant les proves.

Veure problemes concrets

En cada targeta, pots fer clic a Mostra tots els problemes o a la fletxa avall a la part inferior dreta per veure una descripció breu de cada problema. Per obtenir més detalls sobre un problema concret, fes clic a Mostra el problema.

Comparar els resultats amb els d'altres compilacions

Al gràfic de la part inferior de la pestanya Visió general de l'aplicació es mostra el resum de les proves en comparació amb compilacions anteriors. Per a cada APK o app bundle pots veure el nombre d'errors, advertiments, problemes lleus i proves completades, juntament amb una marca de temps del moment en què s'ha generat l'informe.

Obtenir consells sobre l'ús dels informes de prellançament

A la part inferior de la pestanya Informació general de l'aplicació, trobaràs tutorials i consells sobre com pots fer servir els informes de prellançament de manera més eficaç.

Estabilitat

A cada resum de la prova s'inclouen les xifres de les dades següents:

• dispositius amb problemes
  • dispositius sense problemes
  • dispositius provats

Comparar els resultats amb els d'altres compilacions

Al gràfic de la pestanya Estabilitat de l'aplicació, se'n mostra la compatibilitat en comparació amb compilacions anteriors.

Cada barra representa una compilació recent provada del teu APK o app bundle, juntament amb el nombre d'inicis correctes i incorrectes detectats durant les proves.

Veure informes concrets

A prop de la meitat inferior de la pestanya Estabilitat de l'aplicació, pots veure informes concrets de dispositius que utilitzen diferents versions d'Android.

Veuràs en cada línia el nom del dispositiu de prova, la versió d'Android i una icona que indica si l'aplicació ha tingut algun problema durant les proves.

• Si un dispositiu ha tingut problemes durant les proves, veuràs una icona vermella.
  • Si no hi ha hagut cap problema, veuràs una marca verda de verificació.

Selecciona una prova per veure'n més detalls, com ara el nom del dispositiu, el sistema operatiu, la durada de la prova, una captura de pantalla i un vídeo de les proves, el resultat del bucle de demostració o les traces de la pila (en cas que n'hi hagi).

Nota: els bloquejos detectats durant la prova també s'indiquen a la pàgina ANR i bloquejos de l'aplicació. Tot i això, els bloquejos detectats mentre es genera un informe de prellançament no afecten les estadístiques de bloquejos de l'aplicació perquè provenen de dispositius de prova.

Compatibilitat amb Android

Si a l'aplicació s'utilitzen una o diverses interfícies que no formen part de l'SDK d'Android públic (sovint anomenades interfícies "no admeses" o "alienes a l'SDK"), els errors i els advertiments es mostraran a les pestanyes Informació general i Estabilitat de l'informe de prellançament.

Veure problemes concrets

Per identificar les interfícies no admeses que s'utilitzen, fes clic als enllaços Mostra els problemes que es troben al costat dels errors i dels advertiments de "Compatibilitat de sistema operatiu" a l'informe de prellançament. Per veure en quin lloc de l'aplicació s'ha cridat una interfície determinada, fes clic a la fletxa avall que hi ha al costat per consultar la traça de la pila. És possible que una sola interfície es cridi diverses vegades en una sola prova.

Les interfícies no admeses es categoritzen per prioritat. Per evitar problemes d'estabilitat, és millor deixar d'utilitzar del tot les interfícies no admeses, però pots fer servir les categories per prioritzar quins problemes s'han de tractar primer.

A continuació s'indica l'ordre de prioritat suggerit:

1. Restringides: interfícies que no respondran correctament en algunes o en totes les versions d'Android.
  2. No admeses, però amb una restricció imminent: interfícies sense garantia d'un rendiment estable que es restringiran en una versió pròxima.
  3. No admeses i sense cap restricció imminent: interfícies sense garantia d'un rendiment estable.

Nota: dins de cada categoria, les interfícies s'ordenen per freqüència, cosa que també et pot ajudar a prioritzar quins problemes s'han de tractar primer.

Rendiment

Per a cada model de dispositiu, el resum de la prova inclou les mètriques següents:

Nota: és possible que els dispositius de prova que utilitzin una versió anterior d'Android no puguin generar dades de rendiment.

Veure informes concrets

Selecciona cada model de dispositiu per veure un gràfic i el registre de cada mètrica representada al llarg del temps durant tota la prova.

Per exemple, pots veure el percentatge de CPU de l'aplicació a mesura que la prova avança. Si observes un increment de CPU, revisa l'acció que el rastrejador ha dut a terme en aquell moment per ajudar a resoldre el problema.

Accessibilitat

Cada resum de la prova inclou el nombre d'errors, advertiments i problemes secundaris d'accessibilitat que s'han trobat durant les proves, separats en les categories següents:

Veure els informes per categoria

A prop de la meitat inferior de la pestanya Accessibilitat de l'aplicació pots veure les seccions per categoria, amb agrupacions de pantalles que identifiquen en quins llocs de l'aplicació s'han trobat problemes d'accessibilitat.

• Si s'ha detectat algun error, es mostra una icona vermella.
  • Si s'ha detectat algun advertiment, es mostra una icona taronja.
  • Si només s'han detectat problemes lleus, es mostra una icona blava.
  • Si no s'ha detectat cap problema, es mostra una marca de verificació verda.

Veure problemes concrets

Pots fer clic en una agrupació de pantalles per veure exemples de captures de pantalla amb els corresponents noms de model de dispositiu, sistemes operatius, mides de pantalla, densitats de pantalla i idiomes, juntament amb una recomanació.

Millorar l'accessibilitat de l'aplicació

Captures de pantalla

Resum de les proves

• Imatges que mostren l'aspecte de l'aplicació als dispositius de prova en diversos idiomes.
  • Metadades sobre els dispositius que s'han provat (inclosos el nom del model, la versió d'Android, l'idioma, la resolució de pantalla i els ppp).
  • El nombre de dispositius amb captures de pantalla.
  • El nombre de dispositius que no s'han pogut provar amb el teu APK o app bundle.
    • Dispositius no disponibles: l'APK o l'app bundle és compatible amb aquests dispositius, però s'ha produït un problema durant les proves. Si la prova incloïa algun dispositiu no disponible, et recomanem que pengis un altre APK o app bundle i que la repeteixis.
    • Dispositius no compatibles: l'APK o l'app bundle no és compatible amb alguns dispositius de prova. Encara que repeteixis la prova, no rebràs resultats de cap dispositiu no compatible.

Nota: si fas una prova amb bucles de demostració, no veuràs cap dada a la pestanya Captures de pantalla.

Maneres de veure les captures de pantalla

• Agrupacions de pantalles: selecciona la pestanya Agrupacions de pantalles per comparar l'aspecte de les captures de pantalla en diferents dispositius. Amb aquesta visualització, l'informe de prellançament agrupa les imatges segons els elements o els widgets de la pantalla.
  • Dispositius: selecciona la pestanya Dispositius per veure totes les captures de pantalla associades a un dispositiu concret. Amb aquesta visualització, pots veure les captures de pantalla en l'ordre cronològic de la prova.

Preferències d'idioma

Per veure captures de pantalla d'idiomes concrets, pots configurar les preferències d'idioma a la pestanya Configuració

Seguretat

A cada resum de la prova s'inclouen el nom i la descripció de qualsevol vulnerabilitat de seguretat que es detecti a l'APK o l'app bundle.

Nota: et recomanem que prenguis mesures per solucionar qualsevol vulnerabilitat de seguretat detectada abans de publicar l'APK o l'app bundle a producció.

Gestionar la configuració de l'informe de prellançament

Versions de l'informe de prellançament

Des de l'octubre de 2017, l'informe de prellançament utilitza un rastrejador nou per poder revisar l'aplicació d'una manera més exhaustiva. Per fer-ho, l'informe de prellançament ha de tornar a signar temporalment l'APK o l'app bundle al nostre entorn de proves.

Limitacions potencials del nou procés de proves

Com a resultat del procés pel qual es torna a signar l'APK o l'app bundle, pot ser que algunes aplicacions tinguin limitacions de proves, com ara:

• No es pot iniciar automàticament la sessió als Comptes de Google.
  • No es pot interaccionar correctament amb les crides a procediment remot (RPC) del servei web que utilitzen la clau de signatura d'aplicacions com a mecanisme d'autenticació.
  • Es detecten menys bloquejos.

Nota: la majoria de les aplicacions no es veuran afectades per aquestes limitacions i s'hi duran a terme rastrejos més complets que detectaran més problemes que els informes de prellançament anteriors.

Canviar al procés de proves anterior

Si observes qualsevol problema, pots tornar al procés de proves anterior (en què no cal tornar a signar):

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Gestió de versions > Informe de prellançament > Configuració.
  4. A la secció "Versió de l'informe de prellançament", mou l'interruptor Desactiva cap a la dreta fins que es torni de color blau.
Desactivar tots els informes de prellançament

Els informes de prellançament es generen automàticament en publicar una aplicació al canal de prova oberta, tancada o interna. Per desactivar tots els informes de prellançament de la teva l'aplicació, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Gestió de versions > Informe de prellançament > Configuració.
  4. Al costat de l'opció "Activa els informes de prellançament", mou l'interruptor d'activació cap a l'esquerra fins que es torni de color gris. Si vols tornar a activar els informes de prellançament més endavant, mou l'interruptor de nou cap a la dreta fins que es torni de color blau.

Funcions de prova addicionals

Si l'aplicació té una pantalla d'inici de sessió que requereix credencials, pots afegir a Play Console les credencials associades a un compte de prova.

Important: les credencials que proporcionis s'utilitzaran per realitzar proves. Tingues en compte que, encara que proporcionis credencials, Google no pot garantir que les proves identifiquin tots els problemes.

Com s'utilitzen les credencials?

Les credencials que afegeixis com a part de la prova de l'informe de prellançament es desaran i es faran servir per a totes les proves futures (fins que es modifiquin). Si edites les credencials de la prova de la teva aplicació, utilitzarem les credencials actualitzades en les proves futures. Si suprimeixes les credencials de la prova de la teva aplicació, hauràs d'afegir unes credencials noves perquè qualsevol prova futura pugui iniciar la sessió a l'aplicació.

Tot i que fem tots els possibles per mantenir la seguretat de les credencials de prova, et recomanem que no afegeixis cap credencial oficial a l'informe de prellançament. Crea un nom d'usuari i una contrasenya per a un compte de prova.

Nota: les credencials només es poden introduir automàticament en aplicacions d'Android que utilitzen widgets d'Android estàndard. No es poden utilitzar les credencials en aplicacions que utilitzen OpenGL per renderitzar els controls personalitzats ni en aplicacions que utilitzen WebView per a un flux d'autenticació basada en web.

Configurar les credencials

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Informe de prellançament > Configuració.
  4. Introdueix les dades següents:
    • Nom del recurs del nom d'usuari: el nom del recurs d'Android corresponent al camp de text de l'aplicació en què s'ha d'introduir el nom d'usuari (per exemple, si el camp de text és @+id/username_field, cal introduir username_field).
    • Nom d'usuari: el nom d'usuari associat al teu compte de prova.
    • Nom del recurs de la contrasenya: el nom del recurs d'Android del camp de text de l'aplicació en què s'ha d'introduir la contrasenya.
    • Contrasenya: la contrasenya associada al teu compte de prova.
    • Nom del recurs del botó d'inici de sessió: el nom del recurs d'Android corresponent a qualsevol botó de l'aplicació que calgui tocar després d'haver introduït el nom d'usuari i la contrasenya. Pot incloure un botó per activar el procés d'inici de sessió. Pots ometre aquest camp.
  5. Desa els canvis.

Editar o suprimir credencials

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Informe de prellançament > Configuració.
  4. A la pantalla que es mostra:
    • Per editar les credencials, introdueix les teves credencials actualitzades.
    • Per suprimir les credencials, selecciona Esborra tots els camps.
  5. Desa els canvis.
Consultar els resultats de la prova per a idiomes concrets

Si vols que l'informe de prellançament només mostri els resultats de les proves d'idiomes concrets, pots configurar les preferències d'idioma a la pestanya Configuració. Pots seleccionar fins a cinc idiomes.

Consell: com que l'informe de prellançament s'executa automàticament en penjar un APK o un app bundle, només pots afegir les preferències d'idioma un cop finalitzi la prova inicial.

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Informe de prellançament > Configuració.
  4. A "Preferències d'idioma", selecciona Afegeix un idioma .
  5. Pots seleccionar fins a cinc idiomes. En proves futures, només veuràs els resultats de les proves d'aquests idiomes.
    • Per suprimir un idioma, selecciona la icona de cancel·lar .
Controlar com l'informe de prellançament explora l'aplicació

Si vols controlar millor les proves, pots configurar scripts Robo per dur a terme accions concretes, com ara provar un recorregut típic de l'usuari o una nova secció de l'aplicació. A les proves estàndard, el rastrejador no sempre podrà fer aquestes accions.

Quan executes una prova amb un script adjunt, el rastrejador primer executa les accions prèvies incloses a l'script i, després, explora l'aplicació de la manera habitual.

Per començar, segueix aquests passos:

1. Per gravar l'script, segueix les instruccions del Centre d'ajuda de Firebase. Les gravacions de scripts Robo no capturen les accions externes a l'aplicació que s'està provant.
    • Nota: no necessites un compte de Firebase per executar un script Robo.
  2. Quan l'script estigui a punt, inicia la sessió a Play Console.
  3. Selecciona una aplicació.
  4. Selecciona Gestió de versions > Informe de prellançament.
  5. Selecciona la pestanya Configuració.
  6. A la secció "Script Robo", penja l'script.

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Preguntes freqüents

La meva aplicació està bloquejant usuaris que no són en determinats països. Com puc saber que l'informe de prellançament s'executarà?

Es pot detectar que els informes de prellançament s'estan executant al Test Lab de dues maneres:

La meva aplicació conté anuncis. Com puc assegurar-me que les proves de l'informe de prellançament no contribueixen a les meves impressions i clics (cosa que la meva xarxa d’anuncis pot detectar o que pot no agradar-li)?

Google Ads ja exclou el trànsit dels intervals d'adreces d'informes de prellançament. En el cas d'altres xarxes publicitàries, hauràs d'especificar els intervals d'adreces IP que s'han d'excloure

La meva aplicació està ofuscada. Puc continuar utilitzant els informes de prellançament?

Sí. Les proves de l'informe de prellançament s'executaran independentment de si la teva aplicació està ofuscada o no.

No obstant això, si la teva aplicació està ofuscada, també s'ofuscaran els bloquejos o ANR que es trobin durant la prova. Perquè sigui més fàcil depurar-la, et recomanem que proporcionis un fitxer de mapatge en penjar l'APK.

Pots obtenir més informació sobre com pots penjar fitxers de mapatge per desofuscar els bloquejos de les teves aplicacions.

Consells i assistència per a les proves

Geolocalització dels dispositius de prova

Els dispositius de prova es troben als Estats Units. Si la teva aplicació fa servir geolocalització o té restriccions de contingut basades en el país, els dispositius de prova només poden mostrar el contingut que està disponible a la seva ubicació.

Si la teva aplicació requereix una geolocalització concreta que no és la dels dispositius de prova, pots publicar un APK o un app bundle que suprimeixi els requisits d'ubicació per fer proves.

Subscripcions o productes de compra des de l'aplicació

Els dispositius de prova no poden fer compres durant les proves. Si la teva aplicació ofereix subscripcions o productes de compra des de l'aplicació per accedir a algunes parts de l'aplicació, les situacions de prova poden estar limitades.

Aplicacions sense una activitat principal d'inici (widgets, teclats, etc.)

Els dispositius de prova no poden executar proves en aplicacions que no tenen una activitat principal d'inici, com ara els menús d'aplicacions, els widgets, els teclats i les esferes de rellotges.

Aplicacions amb anuncis de display

Per obtenir informació sobre com pots disminuir els ingressos publicitaris fraudulents fent proves automàtiques d'aplicacions, consulta el lloc de Google Developers.

Aplicacions compilades per a dispositius x86

El nostre conjunt de dispositius està limitat als dispositius ARM. Els APK x86 són incompatibles amb tots els dispositius de prova i així es mostrarà a l'informe.

Aplicacions per a Wear OS by Google, Android Auto, Android TV i versions anteriors d'Android

Només disposem de telèfons i tauletes, i per aquest motiu no és possible provar les aplicacions directament a Wear OS by Google, Android Auto ni Android TV. Tampoc no tenim dispositius que facin servir versions d'Android anteriors a 4.1.1 (Jelly Bean).

Aplicacions basades en marcs OpenGL o Unity3D

El nostre rastrejador automàtic no pot identificar els elements d'interfície d'usuari de les aplicacions que utilitzen OpenGL o Unity3D. Només s'obtindrien resultats d'una prova que obriria l'aplicació i la tancaria al cap de pocs segons.

Per provar una sèrie d'accions predefinides al teu joc, pots fer servir bucles de demostració.

Fitxers multimèdia carregats prèviament o aplicacions addicionals preinstal·lades

La plataforma de prova no permet carregar prèviament fitxers multimèdia ni aplicacions preinstal·lades als dispositius.

Si vols provar una aplicació amb dades carregades prèviament, en pots publicar una versió de prova amb els fitxers multimèdia inserits a l'APK o a l'app bundle.

Aplicacions que utilitzen el servei de llicències de Google Play

Si l'aplicació forma part d'una prova oberta o s'ha publicat en versió de producció, en la prova de l'informe de prellançament s'utilitzarà un identificador que actua com si tingués llicència per a l'aplicació.

Si l'aplicació no forma part de cap prova  oberta ni se n'ha publicat cap APK actiu en versió de producció, no se'n podrà comprovar la llicència. Continuaràs rebent els resultats de l'informe de prellançament, però l'aplicació no tindrà la llicència corresponent. Per provar aquesta aplicació, pots publicar-ne una versió tancada amb el servei de llicències desactivat.

Aplicacions que utilitzen la configuració horitzontal

De manera predeterminada, els dispositius de prova funcionen amb l'orientació de pàgina vertical i fixa. Això pot fer que les aplicacions que utilitzen l'orientació horitzontal es vegin forçades a passar al mode vertical.

Aplicacions que comproven si els dispositius estan rootejats

La plataforma de prova no admet les aplicacions que comproven si un dispositiu té un control privilegiat (accés a root) a Android.

Registrar-se per rebre correus electrònics sobre informes de prellançament

Configura les teves preferències de correu electrònic a Play Console per rebre notificacions per correu electrònic quan hi hagi informes de prellançament disponibles. Pots triar rebre correus electrònics sobre totes les proves o només sobre les que tenen problemes.