App-updates vrijgeven met gefaseerde implementaties

U kunt een app-update voor de productie- en testtracks vrijgeven via een gefaseerde implementatie. Met een gefaseerde implementatie bereikt uw update slechts een bepaald percentage van uw gebruikers. U kunt dit percentage na verloop van tijd verhogen.

Gefaseerde implementaties kunnen alleen worden gebruikt voor app-updates en niet wanneer u de app voor het eerst publiceert.

Geschiktheidsvereisten voor gebruikers en targeting

• Nieuwe en bestaande gebruikers komen in aanmerking voor updates via gefaseerde implementaties en worden willekeurig gekozen voor elke nieuwe release-implementatie.
  • Wanneer u de implementatie van uw release stopt en vervolgens hervat, is dit van toepassing op dezelfde groep gebruikers.
  • Wanneer u een gefaseerde implementatie voor een nieuwe release uitvoert voordat u de implementatie van de vorige release voltooit, gebruikt de nieuwe release dezelfde groep gebruikers als de vorige release (afhankelijk van het percentage van de implementatie).
  • Uw app-update wordt beschikbaar voor het percentage gebruikers in uw gefaseerde implementatie, maar het kan even duren voordat de gehele groep de update heeft ontvangen.
  • Gebruikers ontvangen geen melding als ze een versie van uw app in een gefaseerde implementatie ontvangen.
  • Als u specifieke landen kiest voor uw gefaseerde implementatie, is de upgrade beperkt tot gebruikers met Google Play-accounts op die locaties.

Een gefaseerde implementatie instellen en onderhouden

Het percentage voor uw gefaseerde implementatie selecteren

Wanneer u een release implementeert, selecteert u het percentage gebruikers dat de implementatie moet ontvangen. Ga naar Release voorbereiden en implementeren voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat het percentage voor de gefaseerde implementatie van uw app niet automatisch wordt verhoogd. Als u een groter percentage gebruikers in een gefaseerde implementatie wilt opnemen, volgt u de onderstaande instructies.

Een gefaseerde implementatie vrijgeven voor specifieke landen

Wanneer u een app vrijgeeft via een gefaseerde implementatie, kunt u starten met een beperkt aantal landen.

• Standaard komt de beschikbaarheid van de gefaseerde implementatie overeen met de locaties die u heeft ingesteld voor de productietrack van uw app.
  • Nadat een gefaseerde implementatie is gestart, kunt u geen landen meer verwijderen.

Targeting op land instellen:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Releasebeheer > App-releases.
  4. Selecteer Release bewerken voor de release die u wilt updaten.
  5. Zoek onderaan het scherm het gedeelte 'Landen voor implementatie'.
  6. Selecteer de pijl-omlaag .
  7. Selecteer de landen waar u de implementatie wilt starten.
Het percentage voor uw gefaseerde implementatie verhogen
  1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Releasebeheer > App-releases.
  4. Selecteer Implementatie updaten voor de release die u wilt updaten.
  5. Selecteer een percentage.
  6. Klik op Implementatie updaten.
Een gefaseerde implementatie stoppen

Als u een probleem ontdekt, kunt u een gefaseerde implementatie stoppen om het aantal gebruikers te beperken dat een probleem met uw app ondervindt.

Wanneer u een gefaseerde implementatie stopt, wordt de app-versie in uw bestaande gefaseerde implementatie niet meer ontvangen door andere gebruikers. Gebruikers die de app-versie in uw gefaseerde implementatie al hebben ontvangen, houden die versie.

Stoppen via de Play Console-website

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Releasebeheer > App-releases.
  4. Selecteer Beheren onder de releasetrack die u wilt stoppen.
  5. Selecteer Implementatie stoppen > Stoppen naast het nummer van de releaseversie.

Stoppen via de Play Console-app

1. Open de Play Console-app Console-app.
  2. Selecteer een app.
  3. Tik op de kaart 'Actieve releases' op de track voor de release die u wilt stoppen.
  4. Tik op Gefaseerde implementatie > Implementatie stoppen > Stoppen.
Een gefaseerde implementatie hervatten

Als u vaststelt dat er geen problemen met uw bestaande APK zijn, kunt u een gestopte gefaseerde implementatie hervatten.

Via de Play Console-website

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Releasebeheer > App-releases.
  4. Klik op Implementatie hervatten voor de release die u wilt hervatten.
  5. Selecteer een percentage.
  6. Klik op Updaten.

Via de Play Console-app

1. Open de Play Console-app Console-app.
  2. Selecteer een app.
  3. Tik op de kaart 'Actieve releases' op de track voor de release die u wilt stoppen.
  4. Tik op Gefaseerde implementatie > Implementatie hervatten > Hervatten.

Tip: Als u een probleem met uw bestaande APK ontdekt, maakt en implementeert u een nieuwe release met de gecorrigeerde APK.

Tips voor live beschikbare gefaseerde implementaties

• Als uw app-update wijzigingen in de winkelvermelding vereist, raden we u aan uw winkelvermelding te updaten nadat uw release is geïmplementeerd naar alle gebruikers (100%).
  • Het is verstandig om tijdens een gefaseerde implementatie crashrapporten en feedback van gebruikers in de gaten te houden. Gebruikers die de gefaseerde implementatie ontvangen, kunnen openbare recensies achterlaten op Google Play. Meer informatie over hoe u uw beoordelingen en recensies kunt bekijken in de Play Console.