Sovelluspäivitysten vaiheittainen julkaiseminen

Voit julkaista sovelluspäivityksen tuotantotilaan ja testikanaville vaiheittain. Vaiheittaisessa käyttöönotossa päivitys julkaistaan ensin tietylle prosenttiosuudelle käyttäjistäsi, minkä jälkeen voit kasvattaa prosenttiosuutta ajan mittaan.

Vaiheittaista käyttöönottoa voi käyttää vain sovelluksia päivitettäessä, ei sovelluksen ensimmäisellä julkaisukerralla.

Käyttäjien kelpoisuus ja kohdistus

• Vaiheittaisella käyttöönotolla voidaan jakaa päivityksiä uusille ja vanhoille käyttäjille, jotka valitaan sattumanvaraisesti kunkin uuden version käyttöönoton yhteydessä.
  • Käyttäjäjoukkoon ei tehdä muutoksia, jos pysäytät käyttöönoton ja jatkat sitä myöhemmin.
  • Jos käynnistät uuden vaiheittaisen käyttöönoton ennen edellisen käyttöönoton päättymistä, molemmat käyttöönotot kohdistetaan samalle käyttäjäjoukolle (riippuen käyttäjien prosenttiosuuksista).
  • Sovelluspäivityksesi on saatavilla tietylle prosenttimäärälle vaiheittaisen käyttöönoton käyttäjistä, mutta saattaa kestää hetken, ennen kuin koko ryhmä saa päivityksen.
  • Käyttäjille ei ilmoiteta, että he ovat saaneet sovelluksesi version vaiheittaisessa käyttöönotossa.
  • Jos valitset vaiheittaiseen käyttöönottoon tiettyjä maita, päivitys on ainoastaan näissä maissa sijaitsevien Google-tilien omistajien käytettävissä.

Vaiheittaisen käyttöönoton määritys ja ylläpito

Vaiheittaisen käyttöönoton prosenttiosuuden valitseminen

Käyttöönoton alussa valitset käyttäjien prosenttiosuuden, jolle uusi versio julkaistaan. Jos haluat lukea lisää, siirry kohtaan Julkaisun valmistelu ja käyttöönotto.

Muista, että vaiheittaisen käyttöönoton käyttäjämäärää ei kasvateta automaattisesti. Jos haluat lisätä käyttäjiä vaiheittaiseen käyttöönottoon, seuraa alla olevia ohjeita.

Vaiheittainen käyttöönotto tietyissä maissa

Kun julkaiset sovelluksen vaiheittaisella käyttöönotolla, voit aloittaa tietyistä maista.

• Oletuksena vaiheittaisen käyttöönoton alueellinen saatavuus vastaa tuotantokanavalle määrittämääsi sijaintia.
  • Kun vaiheittainen käyttöönotto on aloitettu, maita ei voi poistaa.

Maakohdistuksen määrittäminen:

1. Avaa Play Console ja siirry Tuotanto-sivulle, jos haluat päivittää tuotantojulkaisun. Jos sovellustasi testataan, siirry Avoin testaus- tai Suljettu testaus ‑sivulle.
  2. Valitse Julkaisut-välilehti.
  3. Valitse päivitettävän julkaisun kohdalta Muokkaa.
  4. Jos et halua tehdä muita muutoksia julkaisuusi, sinun ei tarvitse tehdä muutoksia Luo tuotantojulkaisu ‑sivun Valmistelu-osiossa. Voit valita näytön alareunasta Tarkista julkaisu siirtyäksesi Tarkista ja julkaise ‑osioon.
  5. Vieritä Vaiheittainen käyttöönotto ‑osioon.
  6. Lisää käyttöönottoprosentti.
  7. Valitse "Alueellinen saatavuus" ‑kohdasta Valitse tietyt maat tai alueet ja valitse sen maan tai alueen valintaruutu, jossa haluat sovelluksesi olevan saatavilla osana vaiheittaista käyttöönottoa. Alueellinen saatavuus ‑vaihtoehdot ovat käytettävissä vain tuotantojulkaisun päivityksen yhteydessä.
  8. Valitse Aloita tuotantoversion julkaisu.
Vaiheittaisen käyttöönoton prosenttiosuuden kasvattaminen
  1. Avaa Play Console ja siirry Tuotanto-sivulle, jos haluat päivittää tuotantojulkaisun. Jos sovellustasi testataan, siirry Avoin testaus- tai Suljettu testaus ‑sivulle.
  2. Valitse Julkaisut-välilehti.
  3. Valitse päivitettävän julkaisun kohdalta Hallinnoi käyttöönottoa > Päivitä käyttöönottoa.
  4. Päivitä käyttöönottoprosentti.
  5. Valitse Vahvista päivitys.
Vaiheittaisen käyttöönoton pysäyttäminen

Jos huomaat ongelman, voit pysäyttää vaiheittaisen käyttöönoton varmistaaksesi, että mahdollisimman pieni käyttäjäjoukko saa käyttöönsä sovelluksen virheellisen version.

Kun pysäytät vaiheittaisen käyttöönoton, nykyisessä vaiheittaisen käyttöönoton vaiheessa käyttämääsi versiota ei enää toimiteta uusille käyttäjille. Kyseinen versio säilyy niillä käyttäjillä, jotka ovat jo saaneet sen.

Pysäyttäminen Play Console ‑sivustolta

1. Avaa Play Console ja siirry Tuotanto-sivulle, jos haluat päivittää tuotantojulkaisun. Jos sovellustasi testataan, siirry Avoin testaus- tai Suljettu testaus ‑sivulle.
  2. Valitse Julkaisut-välilehti.
  3. Valitse pysäytettävän julkaisun kohdalta Hallinnoi käyttöönottoa > Pysäytä käyttöönotto.
Vaiheittaisen käyttöönoton jatkaminen

Jos Android App Bundle ‑tiedostossa ei ole ongelmia, voit jatkaa aiemmin pysäyttämääsi vaiheittaista käyttöönottoa.

Play Console ‑verkkosivustolla

1. Avaa Play Console ja siirry Tuotanto-sivulle, jos haluat päivittää tuotantojulkaisun. Jos sovellustasi testataan, siirry Avoin testaus- tai Suljettu testaus ‑sivulle.
  2. Valitse Julkaisut-välilehti.
  3. Valitse pysäytettävän julkaisun kohdalta Hallinnoi käyttöönottoa > Jatka käyttöönottoa.
  4. Päivitä käyttöönottoprosentti.
  5. Valitse Vahvista päivitys.

Play Console ‑sovelluksessa

1. Avaa Play Console ‑sovellus Console-sovellus.
  2. Valitse sovellus.
  3. Napauta Aktiiviset julkaisut ‑kortissa jatkettavan julkaisun kanavaa.
  4. Valitse Vaiheittainen käyttöönotto > Jatka käyttöönottoa > Jatka.

Vinkki: Jos löydät sovelluspaketistasi ongelman, luo korjatun sovelluspaketin sisältävä uusi julkaisu ja aloita sen käyttöönotto.

Vinkkejä vaiheittaiseen käyttöönottoon

• Jos sovelluksen päivittäminen edellyttää muutoksia sovelluksen tietosivuun, suosittelemme päivittämään tietosivun vasta, kun vaiheittainen käyttöönotto on suoritettu loppuun asti (käyttäjäosuus on 100 %).
  • Vaiheittaisen käyttöönoton aikana virheraportteja ja käyttäjäpalautetta kannattaa pitää tarkasti silmällä. Vaiheittaiseen käyttöönottoon valitut käyttäjät voivat kirjoittaa julkisia arvosteluja Google Playhin. Katso, miten voit katsoa arvioitasi ja arvostelujasi Play Consolessa.

Lisää aiheesta

• Lue lisää päivitysten julkaisemisesta asteittain vaiheittaisella käyttöönotolla Play Academysta.