Sovelluspäivitysten julkaisu vaiheittaisella käyttöönotolla

Voit julkaista sovelluksen päivityksen tuotantotilaan ja testikanaville vaiheittain. Vaiheittaisessa käyttöönotossa päivitys julkaistaan ensin tietylle prosenttiosuudelle käyttäjistäsi, minkä jälkeen voit kasvattaa prosenttiosuutta ajan mittaan.

Vaiheittaista käyttöönottoa voi käyttää vain sovelluksia päivitettäessä, ei sovelluksen ensimmäisellä julkaisukerralla.

Käyttäjien kelpoisuus ja kohdistaminen

• Vaiheittaisella käyttöönotolla voidaan jakaa päivityksiä uusille ja vanhoille käyttäjille, jotka valitaan sattumanvaraisesti kunkin uuden version käyttöönoton yhteydessä.
  • Käyttäjäjoukkoon ei tehdä muutoksia, jos pysäytät käyttöönoton ja jatkat sitä myöhemmin.
  • Jos käynnistät uuden vaiheittaisen käyttöönoton ennen edellisen käyttöönoton päättymistä, molemmat käyttöönotot kohdistetaan samalle käyttäjäjoukolle (riippuen käyttäjien prosenttiosuuksista).
  • Sovelluspäivityksesi on saatavilla tietylle prosenttimäärälle vaiheittaisen käyttöönoton käyttäjistä, mutta saattaa kestää hetken, ennen kuin koko ryhmä saa päivityksen.
  • Käyttäjille ei ilmoiteta, että he ovat saaneet sovelluksesi version vaiheittaisessa käyttöönotossa.
  • Jos valitset vaiheittaiseen käyttöönottoon tiettyjä maita, päivitys on ainoastaan näissä maissa sijaitsevien Google-tilien omistajien käytettävissä.

Vaiheittaisen käyttöönoton määrittäminen ja ylläpito

Vaiheittaisen käyttöönoton prosenttiosuuden valitseminen

Käyttöönoton alussa valitset käyttäjien prosenttiosuuden, jolle uusi versio julkaistaan. Lue lisää julkaisujen valmistelusta ja käyttöönotosta.

Muista, että vaiheittaisen käyttöönoton käyttäjämäärää ei kasvateta automaattisesti. Jos haluat lisätä käyttäjiä vaiheittaiseen käyttöönottoon, seuraa alla olevia ohjeita.

Vaiheittaisen käyttöönoton julkaisu tiettyihin maihin

Kun julkaiset sovelluksen vaiheittaisella käyttöönotolla, voit aloittaa tietyistä maista.

• Oletuksena vaiheittaisen käyttöönoton alueellinen saatavuus vastaa tuotantokanavalle määrittämääsi sijaintia.
  • Kun vaiheittainen käyttöönotto on aloitettu, maita ei voi poistaa.

Maakohdistuksen määrittäminen:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisujen hallinta > Sovellusjulkaisut.
  4. Valitse päivitettävän julkaisun kohdalta Muokkaa julkaisua.
  5. Etsi näytön alareunasta Käyttöönoton maat ‑kohta.
  6. Valitse alanuoli .
  7. Valitse maat, joissa haluat aloittaa käyttöönoton.
Vaiheittaisen käyttöönoton prosenttiosuuden kasvattaminen
  1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisujen hallinta > Sovellusjulkaisut.
  4. Valitse päivitettävän julkaisun kohdalta Muuta käyttöönottoa.
  5. Valitse prosenttiosuus.
  6. Valitse Päivitä käyttöönottoa.
Vaiheittaisen käyttöönoton pysäyttäminen

Jos huomaat ongelman, voit pysäyttää vaiheittaisen käyttöönoton varmistaaksesi, että mahdollisimman pieni käyttäjäjoukko saa käyttöönsä sovelluksen virheellisen version.

Kun pysäytät vaiheittaisen käyttöönoton, nykyisessä vaiheittaisen käyttöönoton vaiheessa käyttämääsi versiota ei enää toimiteta uusille käyttäjille. Kyseinen versio säilyy niillä käyttäjillä, jotka ovat jo saaneet sen.

Pysäyttäminen Play Console ‑verkkosivustolla

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisujen hallinta > Sovellusjulkaisut.
  4. Valitse pysäytettävän julkaisukanavan kohdalta Hallinnoi.
  5. Valitse julkaisun versionumeron vierestä Pysäytä käyttöönotto > Pysäytä.

Pysäyttäminen Play Console ‑sovelluksella

1. Avaa Play Console ‑sovellus Console-sovellus.
  2. Valitse sovellus.
  3. Napauta Aktiiviset julkaisut ‑kortissa kyseisen version kanavaa.
  4. Valitse Vaiheittainen käyttöönotto > Pysäytä käyttöönotto > Pysäytä.
Vaiheittaisen käyttöönoton jatkaminen

Jos APK:ssasi ei ole ongelmia, voit jatkaa aiemmin pysäyttämääsi vaiheittaista käyttöönottoa.

Play Console ‑verkkosivustolla

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Julkaisujen hallinta > Sovellusjulkaisut.
  4. Valitse haluamasi julkaisun kohdalta Jatka käyttöönottoa.
  5. Valitse prosenttiosuus.
  6. Valitse Päivitä.

Play Console ‑sovelluksella

1. Avaa Play Console ‑sovellus Console-sovellus.
  2. Valitse sovellus.
  3. Napauta Aktiiviset julkaisut ‑kortissa kyseisen version kanavaa.
  4. Valitse Vaiheittainen käyttöönotto > Jatka käyttöönottoa > Jatka.

Vinkki: Jos löydät APK:stasi ongelman, luo korjatun APK:n sisältävä uusi julkaisu ja aloita sen käyttöönotto.

Vinkkejä vaiheittaiseen käyttöönottoon

• Jos sovelluksen päivittäminen edellyttää muutoksia sovelluksen tietosivuun, suosittelemme päivittämään tietosivun vasta, kun vaiheittainen käyttöönotto on suoritettu loppuun asti (käyttäjäosuus on 100 %).
  • Vaiheittaisen käyttöönoton aikana virheraportteja ja käyttäjäpalautetta kannattaa pitää tarkasti silmällä. Vaiheittaiseen käyttöönottoon valitut käyttäjät voivat kirjoittaa julkisia arvosteluja Google Playhin. Lue, kuinka voit tarkastella arvioitasi ja arvostelujasi Play Consolessa.