Udgiv appopdateringer som gradvise udgivelser

Du kan udgive en appopdatering i produktionssporet og teste spor ved hjælp af gradvis udgivelse. Med en gradvis udgivelse er det kun en procentdel af dine brugere, der får opdateringen. Du kan øge denne procentdel over tid.

Gradvise udgivelser kan kun bruges til appopdateringer, ikke i forbindelse med førstegangsudgivelse af en app.

Kvalificerede brugere og målretning

• Nye og eksisterende brugere er kvalificerede til at modtage opdateringer fra gradvise udgivelser og vælges tilfældigt for hver ny udgivelse.
  • Hvis du standser og derefter genoptager udgivelsen, påvirker du den samme gruppe brugere.
  • Når du laver en gradvis udgivelse af en ny version af din app, inden udgivelsen af den forrige version er afsluttet, benytter den nye udgivelse den samme gruppe af brugere som den forrige (afhængigt af procentdelen af udgivelsen).
  • Opdateringen af din app vil være tilgængelig for procentdelen af brugere i din gradvise udgivelse, men der kan gå et stykke tid, før hele gruppen har modtaget opdateringen.
  • Brugerne underrettes ikke om, at de modtager en version af din app i forbindelse med en gradvis udgivelse.
  • Hvis du vælger bestemte lande til din gradvise udgivelse, er opgraderingen begrænset til brugere med Google Play-konti disse steder.

Konfiguration og vedligeholdelse af en gradvis udgivelse

Vælg en procentdel for den gradvise udgivelse

Når du udgiver en version, vælger du, hvor stor en procentdel af brugerne, der skal modtage den. Gå til Forbered og udgiv udgivelser for at få flere oplysninger.

Husk! Procentdelen for den gradvise udgivelse af din app øges ikke automatisk. Følg vejledningen nedenfor for at medtage en større procentdel af brugere i en gradvis udgivelse.

Foretag en gradvis udgivelse i bestemte lande

Når du udgiver en app ved hjælp af gradvis udgivelse, kan du starte med et begrænset antal lande.

• Som standard svarer landetilgængeligheden for din gradvise udgivelse til de steder, du har konfigureret i din apps produktionsspor.
  • Når en gradvis udgivelse først er startet, kan du ikke fjerne lande.

Sådan konfigurerer du målretning mod lande:

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Udgivelsesstyring > Appudgivelser.
  4. Vælg Rediger udgivelse for den udgivelse, du vil opdatere.
  5. Nederst på skærmen finder du sektionen "Udgivelseslande".
  6. Tryk på pilen .
  7. Vælg de lande, hvor du vil starte udgivelsen.
Forøg procentdelen for din gradvise udgivelse
  1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Udgivelsesstyring > Appudgivelser.
  4. Vælg Opdater gradvis udgivelse for den udgivelse, du vil opdatere.
  5. Vælg en procentdel.
  6. Klik på Opdater udgivelse.
Stop en gradvis udgivelse

Hvis du opdager et problem, kan du stoppe en gradvis udgivelse. På den måde begrænser du antallet af brugere, der oplever problemet med din app.

Når du stopper en gradvis udgivelse, bliver appversionen i den eksisterede gradvise udgivelse ikke udgivet til flere brugere. Brugere, der allerede har modtaget appversionen i din gradvise udgivelse, beholder den version.

Stop via websitet for Play Console

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Udgivelsesstyring > Appudgivelser.
  4. Vælg Administrer under det udgivelsesspor, du vil stoppe.
  5. Vælg Stop gradvis udgivelse > Stop ved siden af udgivelsesnummeret.

Stop via Play Console-appen

1. Åbn Play Console-appen Console-app.
  2. Vælg en app.
  3. På kortet "Aktiv udgivelser" skal du trykke på sporet for den version, du vil stoppe.
  4. Tryk på Gradvis udgivelse > Stop gradvis udgivelse > Stop.
Genoptag en gradvis udgivelse

Hvis du mener, at der ikke er problemer med den eksisterende APK, kan du genoptage en standset gradvis udgivelse.

Via websitet for Play Console

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Udgivelsesstyring > Appudgivelser.
  4. Klik på Genoptag gradvis udgivelse for den udgivelse, du vil genoptage.
  5. Vælg en procentdel.
  6. Klik på Opdater.

Via Play Console-appen

1. Åbn Play Console-appen Console-app.
  2. Vælg en app.
  3. På kortet "Aktiv udgivelser" skal du trykke på sporet for den version, du vil stoppe.
  4. Tryk på Gradvis udgivelse > Genoptag gradvis udgivelse > Genoptag.

Tip! Hvis du opdager et problem med din eksisterende APK-fil, kan du oprette og udgive en ny udgivelse med den rettede APK-fil.

Tips til igangværende gradvise udgivelser

• Hvis din appopdatering kræver ændringer af butiksfortegnelsen, anbefaler vi, at du først opdaterer butiksfortegnelsen, når din udgivelse er ude til alle brugerne.
  • Under en gradvis udgivelse er det en god idé at holde omhyggeligt øje med nedbrudsrapporter og feedback fra brugerne. Brugere, der modtager den gradvise udgivelse, kan skrive offentlige anmeldelser i Google Play. Få oplysninger om, hvordan du kan se dine bedømmelser og anmeldelser i Play Console.