Publicar actualitzacions d'aplicacions amb llançaments progressius

Pots publicar una actualització d'una aplicació als canals de producció i proves mitjançant un llançament progressiu. Amb un llançament progressiu, l'actualització només arriba a un percentatge dels usuaris, que pots augmentar a mesura que passi el temps.

Els llançaments progressius només es poden utilitzar per a les actualitzacions d'aplicacions, no en publicar una aplicació per primera vegada.

Elegibilitat de l'usuari i segmentació

• Tant els usuaris nous com els existents poden rebre les actualitzacions dels llançaments progressius de manera aleatòria en cada llançament.
  • Quan atures i reprens el llançament d'una versió, conserves el mateix conjunt d'usuaris.
  • Quan fas un llançament progressiu d'una nova versió abans de completar el de la versió anterior, la nova versió fa servir el mateix grup d'usuaris que l'anterior (en funció del percentatge del llançament).
  • L'actualització de l'aplicació estarà disponible per al percentatge d'usuaris del teu llançament progressiu, però es necessita temps perquè tot el grup rebi l'actualització.
  • Els usuaris no rebran cap notificació si obtenen una versió de la teva aplicació en un llançament progressiu.
  • Si tries països concrets per al llançament progressiu, l'actualització només s'aplicarà als usuaris amb compte de Google Play en aquestes ubicacions.

Configurar i mantenir un llançament progressiu

Seleccionar el percentatge per al llançament progressiu

Quan fas el llançament d'una versió, selecciones el percentatge d'usuaris que el rebran. Per obtenir més informació, ves a Preparar i llançar versions.

Tingues en compte que el percentatge del llançament progressiu de l'aplicació no augmentarà automàticament. Per incloure un percentatge més elevat d'usuaris en un llançament progressiu, segueix les instruccions que hi ha a continuació.

Dur a terme un llançament progressiu en països concrets

En publicar una aplicació mitjançant un llançament progressiu, pots començar amb un conjunt limitat de països.

• De manera predeterminada, la disponibilitat per país del llançament progressiu coincidirà amb les ubicacions que hagis configurat per al canal de producció de l'aplicació.
  • Després de l'inici del llançament progressiu, ja no podràs suprimir cap país.

Per configurar la segmentació per país, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. Selecciona Edita la versió per a la versió que vulguis actualitzar.
  5. Ves a la secció "Països del llançament", que trobaràs a la part inferior de la pantalla.
  6. Selecciona la fletxa avall .
  7. Selecciona els països on vols iniciar el llançament.
Augmentar el percentatge del llançament progressiu
  1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. Selecciona Actualitza el llançament per a la versió que vulguis actualitzar.
  5. Selecciona un percentatge.
  6. Fes clic a Actualitza el llançament.
Aturar un llançament progressiu

Si detectes un problema, pots aturar un llançament progressiu per ajudar a minimitzar el nombre d'usuaris que experimentin el problema amb la teva aplicació.

Si atures un llançament progressiu, cap altre usuari rebrà la versió de l'aplicació que es publica en el llançament progressiu existent. Els usuaris que ja hagin rebut la versió de l'aplicació al llançament progressiu continuaran fent servir aquesta versió.

Aturar el llançament amb el lloc web de Play Console

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. Al canal de versió que vulguis aturar, selecciona Gestiona.
  5. Al costat del número de la versió, selecciona Atura el llançament > Atura.

Deixar d'utilitzar l'aplicació Play Console

1. Obre l'aplicació Play Console Aplicació Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. A la targeta "Versions actives", toca el canal de la versió que vulguis aturar.
  4. Toca Llançament progressiu > Atura el llançament > Atura.
Reprendre un llançament progressiu

Si veus que l'APK existent no té cap error, pots reprendre un llançament progressiu aturat.

Amb el lloc web de Play Console

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Gestió de versions > Versions de l'aplicació.
  4. Fes clic a Reprèn el llançament per a la versió que vulguis reprendre.
  5. Selecciona un percentatge.
  6. Fes clic a Actualitza.

Amb l'aplicació Play Console

1. Obre l'aplicació Play Console Aplicació Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. A la targeta "Versions actives", toca el canal de la versió que vulguis reprendre.
  4. Toca Llançament progressiu > Reprèn el llançament > Reprèn.

Consell: si detectes un problema amb l'APK, crea una altra versió i llança-la amb l'APK corregit.

Consells per als llançaments progressius en directe

• Si l'actualització de la teva aplicació requereix fer canvis a la fitxa de Play Store, et recomanem que actualitzis la fitxa quan la versió hagi arribat al 100% dels usuaris.
  • Durant un llançament progressiu, és recomanable supervisar amb deteniment els informes d'error i els suggeriments dels usuaris. Els usuaris que rebin el llançament progressiu podran escriure ressenyes públiques a Google Play. Obtén informació sobre com consultar les puntuacions i les ressenyes amb Play Console.