Een app publiceren

Wanneer u een app selecteert in uw Play Console, wordt de laatste publicatiestatus van uw app weergegeven onder de titel en pakketnaam.

Of u de app nu voor het eerst publiceert of een update doorvoert, u kunt uw publicatiestatus gebruiken om inzicht te krijgen in de beschikbaarheid van uw app op Google Play.

Opmerking: Voor bepaalde ontwikkelaarsaccounts nemen we langer de tijd om de app(s) zorgvuldig te beoordelen. Zo kunnen we onze gebruikers beter beschermen. U ontvangt een melding op het dashboard van uw app over hoelang dit gaat duren. We raden u aan uw planning aan te passen door een bufferperiode van ten minste drie dagen op te nemen tussen het indienen van uw app en het live gaan.

Publicatiestatus

Nieuwe apps
  • Concept: De app is niet gepubliceerd op Google Play.
  • Klaar om te publiceren: De app is niet gepubliceerd op Google Play, maar is klaar om te worden gepubliceerd. U kunt de app nu publiceren door de implementatie van een release te starten via de pagina App-releases.
  • In afwachting van publicatie: De app wordt momenteel beoordeeld en verwerkt voor publicatie. We laten u weten hoelang de beoordelingsperiode ongeveer gaat duren voor elke afzonderlijke inzending, zodat u op basis daarvan kunt plannen.
  • Gepubliceerd: De app is gepubliceerd en beschikbaar op Google Play. Uw app wordt gepubliceerd nadat u de eerste release naar een track heeft geïmplementeerd. Nadat uw app is gepubliceerd, kunt u nieuwe releases voor een track maken of een gefaseerde implementatie voor productiereleases opzetten.
  • Afgewezen: De app is afgewezen en is niet gepubliceerd vanwege een schending van het Google Play-beleid. Meer informatie over de overtreding is beschikbaar bovenaan de pagina's van uw app op de Play Console. Zodra u de app heeft aangepast om de beleidsschending te verhelpen, kunt u de app opnieuw indienen.
  • Opgeschort: de app is opgeschort vanwege een schending van Google Play-beleid (Inhoudsbeleid, Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars). Er is een e-mail met details over de opschorting naar de eigenaar van het account gestuurd.

Problemen bij de publicatie van een concept-app?

Als u het bericht Waarom kan ik niet publiceren? bovenaan een pagina ziet:

1. Klik op Waarom kan ik niet publiceren? in de app-koptekst.
  2. Controleer de verstrekte informatie om er zeker van te zijn dat u alle benodigde gegevens voor uw app heeft opgenomen. Wanneer er een groen vinkje in het linkermenu verschijnt, weet u dat u de gedeelten App-releases, Winkelvermelding, Contentclassificatie en Prijzen en distributie heeft voltooid.
Bestaande apps
  • Gepubliceerd: De app is gepubliceerd en beschikbaar op Google Play. De publicatiedatum van de meest recente versie van uw app wordt weergegeven.
  • Update afgekeurd: De geüpdatete app is afgekeurd vanwege een schending van het Google Play-beleid. De meest recent gepubliceerde versie van uw app is nog steeds beschikbaar op Google Play, maar uw nieuwste update is niet beschikbaar. Meer informatie over de overtreding is beschikbaar bovenaan de pagina's van uw app op de Play Console. Zodra u de app heeft aangepast om de beleidsschending te verhelpen, kunt u de app opnieuw indienen.
  • Niet gepubliceerd: De publicatie van de app op Google Play is ongedaan gemaakt en de app is niet beschikbaar voor nieuwe gebruikers De app is nog wel beschikbaar op apparaten van bestaande gebruikers. Als u uw app opnieuw wilt publiceren en deze beschikbaar wilt stellen via Google Play, klikt u op App opnieuw publiceren.
  • Opgeschort: de app is opgeschort vanwege een schending van Google Play-beleid (Inhoudsbeleid, Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars). Er is een e-mail met details over de opschorting naar de eigenaar van het account gestuurd.
  • Verwijderd: De app is niet meer beschikbaar op Google Play voor bestaande gebruikers. Informatie over het verwijderen en eventuele vereiste acties vindt u bovenaan de pagina's van uw app op de Play Console. Zodra u de app heeft aangepast om de beleidsschending te verhelpen, kunt u de app opnieuw indienen.
  • Update in behandeling: Nadat u een update voor een bestaande app heeft ingediend, ziet u de melding 'Update in behandeling' bovenaan het scherm. In deze melding wordt aangegeven hoelang dit ongeveer gaat duren. Zodra de update is gepubliceerd, wordt uw update gedistribueerd naar bestaande gebruikers en wordt de status 'Update in behandeling' niet meer weergegeven.

Een concept-app publiceren

Wanneer u klaar bent om een concept-app te publiceren, moet u een release implementeren. Als u aan het einde van de releaseprocedure op Implementatie bevestigen klikt, wordt uw app ook gepubliceerd.

Een app-update publiceren

U kunt standaard of getimed publiceren gebruiken om een update voor een bestaande app te publiceren.

• Standaard publiceren: Updates van bestaande apps worden zo spoedig mogelijk verwerkt en gepubliceerd, doorgaans binnen enkele uren. Standaard wordt standaard publiceren gebruikt voor uw app.
  • Getimed publiceren: Updates van bestaande apps worden verwerkt zoals gebruikelijk, maar u kunt het specifieke moment bepalen waarop de update live gaat. Volg de onderstaande instructies als u wilt overschakelen naar getimed publiceren.

Belangrijk: Als u updates wilt publiceren, moet u samenwerken met de accounteigenaar om vast te stellen welke van de volgende rechten u nodig heeft:

• Productiereleases beheren
  • Releases van testtracks beheren
  • Games publiceren
  • Organisatiespecifieke apps maken en bewerken
Publiceren met getimed publiceren

Stap 1: Schakel getimed publiceren in

1. Ga naar de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Aanwezigheid in Google Play Store in het linkermenu.
    • U kunt getimed publiceren inschakelen via verschillende pagina's in dit gedeelte, waaronder Winkelvermelding en Prijzen en distributie.
  4. Ga onderaan het scherm naar de schakelaar 'Getimed publiceren'. Als u getimed publiceren wilt inschakelen, schuift u de schakelaar naar rechts totdat deze blauw wordt.
  5. Controleer de informatie over getimed publiceren en klik vervolgens op Inschakelen.

Stap 2: Update uw app

1. Nadat u uw update(s) heeft doorgevoerd, klikt u in de rechterbenedenhoek van het scherm op Update indienen. Uw update wordt verwerkt zoals gebruikelijk. Dit kan enkele uren duren.
  2. Klik op Wijzigingslogboek bekijken om uw update te controleren.

Stap 3: Publiceer uw app-update

1. Als uw update is verwerkt en u klaar bent om te publiceren, zoekt u de koptekst 'Getimed publiceren' bovenaan een pagina.
  2. Controleer het wijzigingslogboek en selecteer Live gaan. Uw update gaat binnen enkele minuten live op Google Play.
Hoe werkt getimed publiceren?

Wanneer u getimed publiceren selecteert, moet uw update worden verwerkt voordat deze live kan gaan. Het verwerken kan enkele uren in beslag nemen.

Zodra uw update is verwerkt, wordt een knop Live gaan weergegeven. Wanneer u Live gaan selecteert, komt de update binnen enkele minuten beschikbaar op Google Play.

Tip: Getimed publiceren kan handig zijn als u een app-update op een specifiek tijdstip wilt publiceren voor een advertentiecampagne of lanceringsevenement, of als u een nieuwe APK-release wilt combineren met wijzigingen in de winkelvermelding of distributie van uw app.

Belangrijke opmerkingen over getimed publiceren

• Getimed publiceren is alleen beschikbaar voor app-updates en niet wanneer u een app voor het eerst publiceert.
  • Voor bepaalde ontwikkelaarsaccounts nemen we langer de tijd om de app(s) zorgvuldig te beoordelen. Zo kunnen we onze gebruikers beter beschermen. U ontvangt een melding op het dashboard van uw app over hoelang dit gaat duren. We raden u aan uw planning aan te passen door een bufferperiode van ten minste drie dagen op te nemen tussen het indienen van uw app en het live gaan.
  • Wijzigingen die in de modus voor getimed publiceren zijn aangebracht, kunnen niet ongedaan worden gemaakt. Dit is met name van belang bij het publiceren van nieuwe APK's en het beheren van de APK-versiecodes.
  • Als u wijzigingen aanbrengt op de pagina In-app-producten van uw app, prijzen updatet of release-opmerkingen toevoegt aan het gedeelte 'Wat is er nieuw in deze release?' van uw app terwijl u zich in de modus voor getimed publiceren bevindt, worden deze wijzigingen onmiddellijk gepubliceerd.
  • Alle overige updates, inclusief updates die zijn ingediend via de Ontwikkelaars-API voor Google Play, worden pas gepubliceerd nadat u op Live gaan klikt.

Publicatie van een app ongedaan maken

Wanneer u de publicatie van een app ongedaan maakt, kunnen bestaande gebruikers nog steeds uw app gebruiken en app-updates ontvangen. Nieuwe gebruikers kunnen uw app niet vinden en downloaden op Google Play.

De publicatie van uw app ongedaan maken:

1. Ga naar de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Aanwezigheid in Google Play StorePrijzen en distributie.
  4. Selecteer Publicatie ongedaan maken in het gedeelte 'Beschikbaarheid van app'.