Publicar una aplicació

En seleccionar una aplicació a Play Console, pots veure'n l'estat de publicació més recent a sota del títol i del nom del paquet.

Tant si publiques una aplicació per primera vegada com si en fas una actualització, pots utilitzar l'estat de publicació per saber la disponibilitat de l'aplicació a Google Play.

Nota: per ajudar a protegir millor els usuaris, dedicarem més temps a revisar en profunditat les aplicacions de determinats comptes de desenvolupador. Això pot suposar un temps de revisió de 7 dies o més en casos excepcionals. Rebràs una notificació al Tauler de l'aplicació sobre el temps que durarà el període de revisió.

Estat de publicació

Aplicacions noves
  • Esborrany: l'aplicació no s'ha publicat a Google Play.
  • Llesta per publicar: l'aplicació està llesta per publicar-se a Google Play però encara no s'ha publicat. Pots publicar-la iniciant el llançament d'una versió a la pàgina Versions de l'aplicació.
  • Pendent de publicació: l'aplicació s'està revisant i processant per publicar-se. Rebràs una notificació sobre la durada aproximada del període de revisió de cada enviament concret perquè puguis ajustar la planificació en conseqüència.
  • Publicada: l'aplicació està publicada i disponible a Google Play. Es publica després que hagis fet el llançament de la primera versió en qualsevol canal. Quan s'hagi publicat, pots crear versions noves en qualsevol canal o configurar un llançament progressiu per a les versions de producció.
  • Rebutjada: l'aplicació s'ha rebutjat i no s'ha publicat perquè infringeix les polítiques de Google Play. Trobaràs més informació sobre la infracció a la part superior de les pàgines de l'aplicació, a Play Console. Quan hagis fet els canvis necessaris per corregir la infracció, pots tornar a enviar l'aplicació.
  • Suspesa: l'aplicació està suspesa perquè incompleix les polítiques de Google Play (política de continguts, Acord de distribució per a desenvolupadors). S'envia un correu electrònic amb informació sobre la suspensió al propietari del compte.

Tens problemes per publicar l'esborrany d'una aplicació?

Si veus el missatge Per què no puc publicar l'aplicació? a la part superior de qualsevol pàgina, segueix aquests passos:

1. A l'encapçalament de l'aplicació, fes clic a Per què no puc publicar l'aplicació?.
  2. Revisa la informació proporcionada per assegurar-te d'haver-hi inclòs tots els detalls necessaris de l'aplicació. Sabràs que has completat correctament les seccions Versions de l'aplicació, Fitxa de Play Store, Classificació del contingut i Preus i distribució quan vegis que apareix una marca verda de verificació al menú de l'esquerra.
Aplicacions existents
  • Publicada: l'aplicació està publicada i disponible a Google Play. Es mostra la data de publicació de la versió més recent de l'aplicació.
  • Actualització rebutjada: l'aplicació actualitzada s'ha rebutjat perquè incompleix les polítiques de Google Play. L'última versió publicada de l'aplicació continua estant disponible a Google Play, però l'última actualització no ho estarà. Trobaràs més informació sobre la infracció a la part superior de les pàgines de l'aplicació, a Play Console. Quan hagis fet els canvis necessaris per corregir la infracció, pots tornar a enviar l'aplicació.
  • No publicada: s'ha anul·lat la publicació de l'aplicació a Google Play i no està disponible per a usuaris nous, però continua estant disponible als dispositius dels usuaris existents. Per tornar a publicar l'aplicació i fer que estigui disponible a Google Play, fes clic a Torna a publicar l'aplicació.
  • Suspesa: l'aplicació està suspesa perquè incompleix les polítiques de Google Play (política de continguts, Acord de distribució per a desenvolupadors). S'envia un correu electrònic amb informació sobre la suspensió al propietari del compte.
  • Suprimida: l'aplicació ja no està disponible a Google Play ni tampoc als dispositius dels usuaris anteriors. Trobaràs més informació sobre la supressió i les mesures que has de prendre a la part superior de les pàgines de l'aplicació, a Play Console. Quan hagis fet els canvis necessaris per corregir la infracció, pots tornar a enviar l'aplicació.
  • Actualització pendent: un cop hagis enviat una actualització d'una aplicació existent, veuràs una notificació amb el text "Actualització pendent" a prop de la part superior de la pantalla en què se t'indicarà quant temps tardarà a actualitzar-se. Quan es publiqui la versió actualitzada, es començarà a distribuir entre els usuaris existents i l'estat "Actualització pendent" deixarà de mostrar-se.

Publicar l'esborrany d'una aplicació

Quan estiguis a punt per publicar l'esborrany d'una aplicació, caldrà que facis el llançament d'una versió. Al final d'aquest procés, si fas clic a Confirma el llançament, es publicarà l'aplicació.

Publicar l'actualització d'una aplicació

Pots utilitzar la publicació estàndard o la temporitzada per publicar una actualització d'una aplicació existent.

• Publicació estàndard: les actualitzacions d'aplicacions existents es processen i es publiquen al més aviat possible. De manera predeterminada, s'utilitza aquesta opció. Pot ser que a determinades aplicacions se'ls facin revisions ampliades, que poden suposar un temps de revisió de 7 dies o més en casos excepcionals.
  • Publicació temporitzada: les actualitzacions d'aplicacions existents es processen com sempre, però tu controles en quin moment es publiquen. Segueix les instruccions que hi ha més avall per canviar a la publicació temporitzada.

Important: si vols publicar actualitzacions, parla amb el propietari del teu compte per decidir quins dels permisos següents necessites.

• Gestionar les versions de producció
  • Gestionar les versions dels canals de prova
  • Publicar jocs
  • Crear i editar aplicacions per a una organització específica
Publicar amb la publicació temporitzada

Pas 1: activa la publicació temporitzada

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Presència a Google Store.
    • Pots activar la publicació temporitzada des de diverses pàgines d'aquesta secció, com ara Fitxa de Play Store o Preus i distribució.
  4. A la part inferior de la pantalla, ves al botó d'activació "Publicació temporitzada". Per activar la publicació temporitzada, desplaça el botó cap a la dreta fins que es torni de color blau.
  5. Revisa els detalls de la publicació temporitzada i, a continuació, fes clic a Activa.

Pas 2: actualitza l'aplicació

1. Un cop hagis fet les actualitzacions, ves a la part inferior dreta de la pantalla i fes clic a Envia l'actualització. El processament de l'actualització es farà com de costum i pot tardar unes quantes hores.
  2. Per revisar l'actualització, fes clic a Mostra el registre de canvis.

Pas 3: publica l'actualització de l'aplicació

1. Un cop s'hagi processat l'actualització i estiguis a punt per publicar, cerca la capçalera "Publicació temporitzada" a la part superior de qualsevol pàgina.
  2. Revisa el registre de canvis i selecciona Publica. L'actualització es publicarà a Google Play al cap de pocs minuts.
Com funciona la publicació temporitzada?

Si selecciones la publicació temporitzada, l'actualització s'ha de processar abans de publicar-la. Això pot tardar unes quantes hores.

Quan s'acaba de processar l'actualització, es mostra el botó Publica. En seleccionar-lo, l'actualització passa a estar disponible a Google Play al cap de pocs minuts.

Consell: la publicació temporitzada pot ser útil si vols publicar l'actualització d'una aplicació en un moment concret d'una campanya publicitària o d'un llançament, o bé per coordinar una versió nova de l'APK amb canvis a la fitxa de Play Store o a la distribució de l'aplicació.

Avisos importants sobre la publicació temporitzada

• La publicació temporitzada només està disponible per a les actualitzacions, no en publicar una aplicació per primera vegada.
  • Per ajudar a protegir millor els usuaris, dedicarem més temps a revisar en profunditat les aplicacions de determinats comptes de desenvolupador. Rebràs una notificació al Tauler de l'aplicació sobre el temps que durarà el període de revisió. Et recomanem que ajustis la teva planificació per incloure-hi un període d'emmagatzematge a la memòria interna de tres dies com a mínim des que envies l'aplicació fins que la publiques.
  • Els canvis fets en el mode de publicació temporitzada no es poden desfer. És molt important tenir-ho en compte en publicar fitxers APK nous i en gestionar codis de versió de l'APK.
  • Els canvis que facis a la pàgina Productes de compra des de l'aplicació de l'aplicació o les notes de la versió que afegeixis a la secció "Quines novetats hi ha en aquesta versió?" mentre tinguis activat el mode de publicació temporitzada, es publicaran immediatament.
  • La resta d'actualitzacions, incloses les que s'enviïn mitjançant l'API de desenvolupador de Google Play, només es publicaran si fas clic a Publica.

Anul·lar la publicació d'una aplicació

Quan cancel·lis la publicació d'una aplicació, els usuaris existents podran continuar utilitzant-la i rebent-ne les actualitzacions. Ara bé, els usuaris nous no la podran trobar a Google Play ni baixar-la.

Per anul·lar la publicació de l'aplicació, segueix aquests passos:

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Presència a Google Store > Preus i distribució.
  4. A la secció "Disponibilitat de l'aplicació", selecciona Anul·la la publicació.