Opprett kampanjer

Når du oppretter kampanjer i Play-konsollen, kan du tilby brukere kostnadsfrie produkter – det vil si apper eller produkter i apper som normalt koster penger – med kampanjekoder. Det finnes to typer kampanjekoder:

• Éngangskoder: Automatisk genererte unike koder som bare kan løses inn én gang. Brukere kan løse inn éngangskoder direkte via Google Play eller i apper.

• Egendefinerte koder: Egendefinerte koder som du spesifiserer, og som kan løses inn flere ganger eller opptil den forhåndsdefinerte grensen du har angitt. Brukerne kan bare løse inn egendefinerte koder i apper. Egendefinerte koder er bare tilgjengelige for abonnementer, og de kan bare løses inn av brukere som ikke har abonnert tidligere. Du må gjøre kvalifikasjonskriteriene for kampanjer tydelige for brukerne.

Viktig: Du må oppgi tydelig informasjon om kampanjetilbudene dine. Dette inkluderer å være tydelig om vilkårene for tilbudene. Brukere skal ikke måtte utføre flere handlinger for å kunne se denne informasjonen. For å sikre at appen overholder retningslinjene våre, gå gjennom Retningslinjer for abonnementer i retningslinjesenteret for utviklere.

Med kampanjekoder for abonnementer kan brukerne få en kostnadsfri prøveperiode på mellom 3 og 90 dager. Du velger hvilket abonnement du vil generere kampanjekoder for, og det tilhørende bakoverkompatible standardabonnementet brukes. Hvis tilbudet allerede har en kostnadsfri prøveperiode eller andre tilbud, erstattes dette med en kostnadsfri prøveperiode.

Konfigurer kampanjer

Trinn 1: Gjør appen din klar for bruk med kampanjekoder

Abonnementer og kjøp i apper: Hvis du vil tilby kampanjekoder for abonnementer eller kjøp i apper, må du integrere kampanjer i apper i appen din. Husk at kampanjekoder ikke kan brukes for inaktive produkter.

Apper som koster penger: For å tilby kampanjekoder for apper som koster penger, gå til trinn 2.

Trinn 2: Gå gjennom grenser og tilgjengelighet for kampanjekoder

Hvor mange kampanjekoder kan jeg opprette?

Ulike grenser per kvartal gjelder for kampanjekoder som ikke er knyttet til abonnementer, og for kampanjekoder som er knyttet til abonnementer. Kampanjekoder som er opprettet for abonnementskampanjer, teller ikke mot grensen for kampanjer som ikke er tilknyttet abonnementer, og omvendt.

Du kan opprette opptil 500 kampanjekoder per kvartal for alle kampanjer som ikke er tilknyttet abonnementer i apper. Du kan bruke hvilken som helst kombinasjon av apper som koster penger, og kampanjekoder i apper, for eksempel:

• 500 kampanjekoder for apper som koster penger
  • 500 kampanjekoder for ett produkt i appen
  • 250 kampanjekoder for apper som koster penger + 250 kampanjekoder for ett produkt i appen
  • 100 kampanjekoder for fem produkter i appen

Du kan bruke abonnementskampanjer i henhold til følgende grenser:

• Engangskoder: 10 000 kampanjekoder per kvartal per abonnementsprodukt.

• Egendefinerte koder: Du kan velge en innløsningsgrense når du oppretter kampanjen, og den må være på mellom 2000 og 99 999.

Merk: Når du har opprettet en kampanje, kan du ikke endre antallet kampanjekoder i den, og du kan heller ikke endre kampanjekodene til en annen type (for eksempel ved å endre en kampanje i en app som koster penger, til en kampanje i et administrert produkt).

Hva skjer med éngangskodene mine ved slutten av kvartalet?

• Nye koder: Hvis det er første dag i et nytt kvartal og du ikke kan opprette nye koder ennå, kan du prøve på nytt etter 24 timer.
  • Ubrukte koder: Hvis du ikke bruker alle kampanjekodene dine i løpet av et kvartal, mister du tilgangen til dem. Ubrukte koder overføres ikke til neste kvartal.
  • Behandlede koder: Brukere kan løse inn kampanjekoder på Google Play frem til kampanjens sluttdato, som du har angitt i Play-konsollen. Kampanjer kan vare i opptil ett år.
Trinn 3: Konfigurer kampanjer i Play-konsollen
  1. Åpne Play-konsollen og gå til Kampanjekoder-siden (Tjen penger > Kampanjekoder).
  2. Klikk på Opprett en kampanjekode.
  3. Les gjennom og godta vilkårene for bruk av kampanjekoder.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å navngi kampanjen din, velge start- og sluttdatoer, velge kampanjetype og skrive inn antall kampanjekoder du vil opprette.
  5. Hvis du oppretter en kampanje for et abonnement, velger du hvilket abonnement du vil generere kampanjekoder for, og varigheten på den kostnadsfrie prøveperioden. Vær oppmerksom på at det tilhørende bakoverkompatible standardabonnementet brukes.
  6. Hvis du legger til en egendefinert kode, skriver du inn koden og innløsningsgrensen. Her er noen ting du bør huske på når du oppretter egendefinerte koder:

• Egendefinerte koder må være unike for hver app. Det betyr at du ikke kan bruke en egendefinert kode på nytt i den samme appen for en annen kampanje.

• Egendefinerte koder må være alfanumeriske, og det skilles ikke mellom store og små bokstaver.

• Egendefinerte koder kan ikke inneholde støtende eller upassende ord eller uttrykk.

• Vi anbefaler at du legger til et år eller en dato på slutten av egendefinerte koder for å gjøre det enklere å spore når hver kode ble aktivert.

7. For å kjøre kampanjen mellom start- og sluttdatoen du har angitt, endre statusen til .
  8. Klikk på Opprett.
  9. Hvis du har opprettet en engangskode, venter du i noen sekunder og velger Last ned-linken. Kodene dine blir lastet ned som en fil med kommadelte verdier (.csv). For å dele koder med brukere kan du skrive dem ut eller sende en dyplink. Med denne kan brukerne løse inn kodene via e-post eller varsler i appen din.

Sammenligning av kampanjekoder og tilbud tilknyttet abonnementer

Du kan tilby ulike tilbud og kampanjekoder, avhengig av bedriftsbehov:

Tilbud for anskaffelse av nye kunder Oppgraderingstilbud Tilbud fra utviklere Bruk av kampanjekoder Tilpasset kampanjekode
Formål Anskaff nye brukere Oppgrader, nedgrader og overfør brukere Du bestemmer Anskaff og behold brukere Anskaff nye brukere
Fordel Kostnadsfri prøveperiode og/eller faser med intro-pris Kostnadsfri prøveperiode og/eller faser med intro-pris Kostnadsfri prøveperiode og/eller faser med intro-pris Én kostnadsfri prøveperiode Én kostnadsfri prøveperiode
Kriterier Nye abonnenter Nåværende abonnenter Du bestemmer Nye, nåværende eller tidligere abonnenter Nye abonnenter
Oppdagelse og kjøp I appen din eller Play-butikken I appen din eller Play-butikken Bare i appen Distribuer via hvilken som helst metode. Løs inn i appen eller Play-butikken. Bare i appen

Gå gjennom og oppdater promoteringer

I Play-konsollen kan du gå inn på aktive kampanjer og kampanjer som er satt på pause.

• Aktiv: Brukere kan løse inn kampanjekodene dine, siden de er innenfor start- og sluttdatoen for kampanjen.
  • Satt på pause: Brukere kan ikke løse inn kampanjekoder før du slår kampanjen på igjen. På Kampanjer-siden i Play-konsollen må du sørge for at du har satt statusen til , og at sluttdatoen er angitt.

Merk: Når kampanjens sluttdato er forbi, er kampanjekoden utløpt. Når kampanjekoden er utløpt, kan ikke brukerne løse inn koden, og du kan ikke se eller oppdatere koden i Play-konsollen.

Oppdater kampanjer som er aktive eller satt på pause
  1. Åpne Play-konsollen og gå til Kampanjekoder-siden (Tjen penger > Kampanjekoder).
  2. Ved siden av kampanjen du vil endre, klikker du på Se kampanjen.
  3. Du kan oppdatere kampanjenavnet, start- og sluttdatoen og statusen (satt på pause eller aktiv).
    • Oppdater startdatoer: Hvis du endrer startdatoen for en kampanje til en fremtidig dato, setter du den kampanjen på pause inntil den angitte datoen.
    • Oppdater sluttdatoer: Du kan bare endre sluttdatoen for kampanjer til en fremtidig dato.
    • Sett kampanjer på pause: Du kan klikke på Sett kampanjen på pause øverst til høyre på siden. Brukere kan ikke løse inn kampanjekoder for denne kampanjen før den startes på nytt.