Tarjousten luominen

Kun luot tarjouksen Play Consolessa, käyttäjät voivat saada maksullisen sovelluksen, sovelluksen sisäisen tuotteen tai tilauksen maksutta tarjouskoodia vastaan. Käytettävissä on kahdenlaisia tarjouskoodeja:

• Kertakäyttöisiä koodit: Automaattisesti luodut ainutlaatuiset koodit, jotka voidaan lunastaa vain kerran. Käyttäjät voivat lunasta kertakäyttöisiä koodeja suoraan Play Kaupasta tai sovelluksen sisältä.

• Muokatut koodit: Määrittämäsi muokatut koodit, jotka voidaan lunastaa monta kertaa itse asettamasi rajan mukaisesti. Käyttäjät voivat lunastaa muokattuja koodeja vain sovelluksen sisällä. Muokatut koodit ovat käytettävissä vain tilaajille ja niitä voi lunastaa vain käyttäjät, jotka eivät ole tehneet tilausta aiemmin.

Huom. Tarjousten kelpoisuusehdot on ilmaistava selkeästi käyttäjille.

Tärkeää: Sinun on kerrottava kampanjatarjouksista avoimesti. Tämä tarkoittaa tarjouksen ehtojen tarkkaa kuvailua. Tietojen on oltava käyttäjien nähtävillä ilman lisätoimia. Varmistaaksesi, että sovellus noudattaa käytäntöjämme, lue tilauskäytäntömmeKehittäjien käytäntökeskuksessa.

Tarjouksen luominen

Vaihe 1: Valmistele sovelluksesi tarjouskoodien käyttöön

Sovelluksen sisäiset ostokset: Tarjouskoodin luominen näille ostoksille edellyttää sisäisten tarjousten lisäämistä sovellukseen. Muista, että tarjouskoodeja ei voi käyttää ei-aktiivisiin sovellusten sisäisiin tuotteisiin.

Maksulliset sovellukset: Jos haluat luoda tarjouskoodin maksulliselle sovellukselle, voit ohittaa tämän vaiheen ja siirtyä suoraan vaiheeseen 2.

Vaihe 2: Tutustu tarjouskoodikiintiöihin ja saatavuuteen

Montako tarjouskoodia voin luoda?

Tilaajille ja muille kuin tilaajille tarkoitetuille tarjouskoodeille sovelletaan eri neljännesvuosirajoja. Tilaajille tarkoitettuja tarjouskoodeja ei lasketa muille kuin tilaajille tarkoitettujen tarjousten kiintiöön ja toisin päin.

Voit luoda kaikista sovelluksesi muille kuin tilaajille tarkoitetuista tarjouksista enintään 500 tarjouskoodia vuosineljänneksen aikana. Voit yhdistellä maksullisen sovelluksen ja sovelluksen sisäisten ostosten tarjouskoodeja haluamallasi tavalla. Esimerkkejä:

• 500 maksullisen sovelluksen tarjouskoodia
  • 500 yhden sovelluksen sisäisen tuotteen tarjouskoodia
  • 250 maksullisen sovelluksen tarjouskoodia ja 250 yhden sovelluksen sisäisen tuotteen tarjouskoodia
  • 100 viiden sovelluksen sisäisen tuotteen tarjouskoodia.

Voit käyttää tilaustarjouksia seuraavien rajojen sisällä:

• Kertakäyttöiset koodit: Vuosineljänneksen aikana jopa 10 000 tarjouskoodia tilaustuotetta kohden.

• Muokatut koodit: Voit valita tarjouksen luomisen yhteydessä lunastusrajan, jonka on oltava vähintään 2 000 ja korkeintaan 99 999.

Huom. Kun luot tarjouksen, et voi muuttaa tarjouskoodien määrää kyseisessä kampanjassa tai vaihtaa tarjouskoodeja toisentyyppisiin (esim. vaihtaa maksullisen sovelluksen tarjousta hallinnoidun tuotteen tarjoukseen).

Mitä kertakäyttöisille tarjouskoodeilleni tapahtuu vuosineljänneksen lopussa?

• Uudet koodit: Jos uusien koodien luominen uuden vuosineljänneksen ensimmäisenä päivänä ei onnistu, odota 24 tuntia ja yritä uudestaan.
  • Käyttämättömät koodit: Jos et käytä kaikkia tarjouskoodejasi vuosineljänneksen aikana, menetät niiden käyttöoikeuden. Käyttämättömiä koodeja ei siirretä seuraavalle neljännekselle.
  • Käsitellyt koodit: Käyttäjät voivat lunastaa tarjouskoodeja Play Kaupassa Play Consolessa määrittämääsi tarjouksen päättymispäivään asti. Tarjoukset voivat enimmillään kestää vuoden verran.
Vaihe 3: Luo tarjous Play Consolessa
  1. Siirry Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse Käyttäjien osto- ja muu toiminta > Tarjoukset > Lisää uusi kampanja.
  4. Tutustu käyttöehtoihin ja hyväksy ne.
  5. Seuraa näytön ohjeita, niin voit nimetä tarjouksen, valita alkamis- ja päättymispäivät, valita tarjoustyypin ja lisätä luotavien tarjouskoodien määrän.
  6. Jos olet lisäämässä muokatun koodin, lisää koodi ja sen lunastusraja. Pidä mielessä nämä asiat, kun luot muokattua koodia:

• Muokattujen koodien on oltava sovelluskohtaisesti yksilöllisiä, eli et voi käyttää muokattua koodia uudelleen saman sovelluksen eri kampanjassa.

• Muokattujen koodien on oltava aakkosnumeerisia, ja isoilla ja pienillä kirjaimilla ei ole eroa.

• Muokatut koodit eivät saa sisältää loukkaavia tai sopimattomia sanoja tai ilmauksia.

• Suosittelemme lisäämään vuoden tai päivämäärän muokatun koodin loppuun, jotta on helpompi seurata kunkin koodin käyttöönottoaikaa.

7. Tarjous on käynnissä antamasi alkamis- ja päättymispäivän välisenä aikana, kun asetat sen tilaksi Käytössä.
  8. Valitse Luo.
  9. Jos loit kertakäyttöisen koodin, odota muutama sekunti ja valitse latauslinkki. Koodit ladataan CSV-tiedostossa. Voit jakaa ne käyttäjille tulostamalla koodit tai lähettämällä lunastukseen oikeuttavan täsmälinkin joko sähköpostilla tai sovelluksen sisäisellä ilmoituksella.

Tarjousten tarkastelu ja päivittäminen

Play Consolessa voit katsella ja muokata käytettävissä olevia ja keskeytettyjä tarjouksia.

• Käytettävissä: Käyttäjät voivat lunastaa tarjouskoodeja, sillä tarjouksen alkamispäivä on mennyt ja päättymispäivä tulossa.
  • Keskeytetty: Käyttäjät eivät voi lunastaa tarjouskoodeja ennen kuin otat tarjouksen taas käyttöön. Varmista Play Consolen Tarjoukset-sivulla, että olet määrittänyt tilaksi Käytössä ja että päättymispäivä on tulevaisuudessa.

Huom. Jos tarjouksen päättymispäivä on mennyt, tarjouskoodi on vanhentunut. Päättymispäivän jälkeen käyttäjät eivät voi lunastaa koodia etkä sinä näe koodia Play Consolessa tai voi päivittää sitä.

Aktiivisen tai keskeytetyn tarjouksen päivittäminen
  1. Siirry Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse Käyttäjien osto- ja muu toiminta > Tarjoukset.
  4. Valitse avattavasta valikosta Käytettävissä olevat tarjoukset Avausnuoli.
  5. Voit muokata tarjouksen nimeä, alkamis- ja päättymispäivää sekä tilaa (käytössä tai ei käytössä).
    • Alkamispäivän muuttaminen: Jos tarjouksen alkamispäivä siirretään tulevaisuuteen, tarjous keskeytyy tuohon päivään asti.
    • Päättymispäivän muuttaminen: Tarjouksen päättymispäiväksi voi muuttaa vain tulevaisuudessa olevan päivämäärän.