Mål brukeranskaffelse og bevaring for appen din

I denne artikkelen finner du informasjon om rapporten om brukeranskaffelse i den gamle Play-konsollen. Fra 2. november 2020 er ikke denne rapporten lenger tilgjengelig i Play-konsollen. Du kan imidlertid fortsatt eksportere dataene om brukeranskaffelse og brukerlojalitet fra denne rapporten med Google Cloud Storage frem til 1. august 2021. En programmatisk eksport for den nye rapporten om brukeranskaffelse blir tilgjengelig i mars 2021.

Du finner mer informasjon om rapporten om brukeranskaffelse i den nye Play-konsollen, inkludert muligheten til å eksportere data, i denne artikkelen.

Når du har publisert en app på Google Play, kan du gjennomgå dataene om hvordan brukerne finner og samhandler med butikkoppføringen for appen din.

Hvis du tilbyr produkter og/eller abonnementer i appen din, kan du også se appens gjennomsnittlige omsetning per bruker og appens totale resultater når det gjelder å konvertere brukere til kjøpere og tilbakevendende kjøpere, inndelt etter brukeranskaffelseskanal eller land.

Merk:

• Abonnentrapporten er ikke tilgjengelig lenger fra og med juli 2019.
  • Data for brukeranskaffelse og bevaring er basert på PT-tidssonen (Pacific Time) og oppdateres daglig.
  • Noen beregninger gjøres basert på data fra brukere som har gitt samtykke til å dele dataene sine samlet med utviklere. Beregningene vi tilbyr i Play-konsollen, er justert slik at de gir et bedre bilde av data fra alle brukerne dine. Historisk informasjon kan beregnes på nytt for å gjenspeile brukere som har valgt bort deling av bruksdata.
  • Google viser ikke data som faller under bestemte minimumsgrenser. Du kan se disse dataene gruppert i «Annet»-kategorien.

Gjennomgå resultatene etter kanal eller land

Rapporter for brukeranskaffelse-siden for appen din kan du gjennomgå data om hvordan brukerne finner Play-butikkoppføringen for appen, og hvordan de bruker appen når den er installert.

Oversikt

Velg og spor brukerkohorter
  1. Åpne Play-konsollen.
  2. Velg en app.
  3. Klikk på Brukeranskaffelse > Rapporter for brukeranskaffelse i menyen til venstre.
  4. Velg Personer som har beholdt installeringen-fanen eller Kjøpere-fanen.
    • Personer som har beholdt installeringen: viser unike brukere som har besøkt appens butikkoppføringsside, installert appen din og beholdt appen din installert i opptil 30 dager.
    • Kjøpere: viser unike brukere som har besøkt appens butikkoppføringsside, og hvor mange av brukerne som deretter har kjøpt ett eller flere produkter eller abonnementer i appen.
  5. Konfigurer detaljene i rapporten din:
    • For å bytte mellom visningene for brukeranskaffelseskanal og land, bruk «Mål etter»-rullegardinmenyen.
    • For at rapporten skal inkludere brukere som installerte appen din uten å besøke butikkoppføringssiden, eller som fikk appen forhåndsinstallert, kan du merke av for «Inkluder installasjoner uten at brukeren gikk til butikkoppføringen».
    • For å velge en tidsbasert brukergruppe, bruk «Besøkende fra»-rullegardinmenyen.

Merk: Du kan bare velge sporingsperiode i Kjøpere-fanen. For å velge sporingsperiode må du tilby produkter eller abonnementer i appen din. Ellers ser du en sporingsperiode på seks måneder som standard.

Se et eksempel

Hvis du oppdaterte appen din med et nytt ikon og produkter i appen 6. januar 2017, kan du se hvordan dette påvirket appens resultatside for brukeranskaffelse ved å velge følgende:

• Besøkende fra 6. januar 2017–12. januar 2017

Viser brukere som ikke allerede hadde appen din installert på noen av enhetene sine, og som besøkte appens butikkoppføring via Play Butikk-appen i denne perioden.

• Intervall: uke

Sporer brukere som installerte appen eller kjøpte produkter i appen eller abonnement på appen din innen en uke etter at de besøkte appens butikkoppføringsside via Play Butikk-appen.

Slik kan du bruke brukeranskaffelsesdataene

• Se hvor mange av de besøkende på appens butikkoppføringsside som kjøpte noe innen 7 dager etter at de besøkte butikkoppføringssiden via Play Butikk-appen.
  • Sammenlign kjøperdata mellom brukeranskaffelseskanaler for å finne ut hvilke kanaler eller steder som tiltrekker seg brukere med høyest verdi.
  • Sammenlign datoperioder for å se hvordan appens verdier for brukeranskaffelse har endret seg over tid.
  • Sammenlign hvor mange av dem som har installert appen din, som beholdt appen på enhetene sine i 7 dager sammenlignet med 30 dager.

Brukeranskaffelsesrapport for installeringer sammenlignet med installeringsstatistikk

Rapporter for brukeranskaffelse-siden spores brukeraktivitet som kan forekomme etter datoperioden du har angitt. Det betyr at installasjonsstatistikken for appen kan være høyere på Rapporter for brukeranskaffelse-siden enn på Statistikk-siden for den samme datoperioden.

Se et eksempel

Hvis du velger datoperioden 6. januar 2017–12. januar 2017 og sporer besøkende i én uke:

• Brukere som besøker appens butikkoppføringsside via Play Butikk-appen 11. januar og installerer appen 15. januar, inkluderes fortsatt i installeringsdataene på Rapporter for brukeranskaffelse-siden. Disse brukerne inkluderes fordi de besøkte butikkoppføringssiden for appen din i løpet av den spesifiserte datoperioden, og aktiviteten deres ble sporet i én uke etterpå.
Typer brukerberegninger

Når du ser brukeranskaffelsesdata sortert etter kanal eller land, ser du kategoriene nedenfor. Husk at du bare ser kjøperberegninger hvis du har tillatelse til å «Se økonomiske rapporter» og du selger produkter eller abonnementer i appen din.

• Besøkende til butikkoppføringen: unike brukere som har besøkt appens butikkoppføring i Play Butikk-appen, men som ikke har installert appen.
  • Personer som har installert for første gang: unike brukere som har installert appen din «X» dager etter at de besøkte butikkoppføringen for appen din i Play Butikk-appen.
  • I Kjøpere-rapporten
    • Kjøpere: unike brukere som har kjøpt minst ett produkt i appen eller hatt én eller flere abonnementsforekomster «X» dager etter at de besøkte appens butikkoppføringsside via Play Butikk-appen.
    • Tilbakevendende kjøpere: unike brukere som har kjøpt minst to produkter i appen eller hatt to eller flere abonnementsforekomster «X» dager etter at de besøkte appens butikkoppføringsside via Play Butikk-appen.
  • I rapporten om personer som har beholdt installering
    • Personer som har beholdt installering: personer som har installert appen din og beholdt den på minst én av enhetene sine i det antallet dager som vises. Installeringer betyr ikke at appen ble åpnet i løpet av denne perioden.

Merk: Fra og med september 2017 legger du kanskje merke til en reduksjon i antall personer som har beholdt installeringen av appen din. Dette skyldes at vi har redusert perioden for oppdatering av data om personer som har beholdt installeringen, for nye installeringer.

Merk: Installeringer som er utført OTA (over-the-air) eller fra nettet på play.google.com, er inkludert i brukeranskaffelseskanalen «Play-butikken (organisk)».

Last ned månedlige rapporter

Du kan laste ned og eksportere månedlige rapporter med data om personer som har beholdt installeringen, og kjøpere i Last ned rapporter-delen i Play-konsollen.

Slik finner du de månedlige rapportene fra siden Rapporter for brukeranskaffelse for appen din:

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Velg en app.
  3. Klikk på Brukeranskaffelse > Rapporter for brukeranskaffelse i menyen til venstre.
  4. Velg Last ned over «Besøkende fra»-rullegardinmenyen.

Se data etter brukeranskaffelseskanal eller land

Typer brukeranskaffelseskanaler

Når du ser dataene sortert etter brukeranskaffelseskanal, ser du disse kategoriene:

• Alle brukeranskaffelseskanaler: totalt antall unike brukere som har besøkt appens butikkoppføringsside i Play Butikk-appen.
  • Play-butikken (organisk): unike brukere som har besøkt appens butikkoppføringside ved å bla gjennom eller søke i Play Butikk-appen.
    • Søk: unike brukere som har funnet appen din i søkeresultater på Google Play. Disse brukerne telles også med i raden Play-butikken (organisk).
    • Utforsk: unike brukere som har funnet appen din på Google Play, men ikke i søkeresultater (for eksempel ved å bla gjennom en kategori eller et kort med lignende apper). Disse brukerne telles også med i raden Play-butikken (organisk).

• Installasjoner uten at brukeren har besøkt butikkoppføringssiden: unike brukere som har installert appen din uten å besøke butikkoppføringssiden, eller som har fått appen forhåndsinstallert. Dette inkluderer enkelte installasjoner direkte fra søkeresultatene, installasjoner fra Play-butikken på nettet og installasjoner som er tilgjengelige utenfor butikkoppføringen. Installasjoner fra lokale kilder utelukkes. Sporing av periode- og brukerkohorter defineres av installasjonshendelsen i stedet for besøket.
  • Sporede kanaler (UTM): unike brukere som har besøkt appens butikkoppføringsside via Play Butikk-appen fra en UTM-tagget link.
  • Google-søk (organisk): unike brukere som har brukt Google-søk for å komme til appens butikkoppføringsside i Play Butikk-appen.
  • Google Ads: unike brukere som har besøkt appens butikkoppføringsside i Play Butikk-appen fra en Google Ads-annonse. Dataene i Google Ads og Play-konsollen kan være forskjellige. Du finner mer informasjon under Bruk av forskjellige datakilder nedenfor.
  • Henvisningsadresser fra tredjeparter: unike brukere som har trykket på umerkede dyplinker til Play-butikken for å komme til appens butikkoppføringsside i Play Butikk-appen.

Merk: OTA-visninger (over-the-air) og visninger fra nettet (play.google.com) spores ikke på Rapporter for brukeranskaffelse-siden for appen din.

Detaljerte data

For å se en detaljert visning av en brukeranskaffelseskanal, klikk på kanalnavnet (hvis det er mulig).

Mål resultatene for flere land

Slik ser du brukeranskaffelsesdata sortert etter land:

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Velg en app.
  3. Klikk på Brukeranskaffelse > Rapporter for brukeranskaffelse i menyen til venstre.
  4. Bruk «Mål etter»-rullegardinmenyen og velg Land eller Land (Play-butikken organisk).
    • Land: Totalt antall unike brukere per land som har besøkt butikkoppføringen for appen din i Play Butikk-appen.
    • Land (Play-butikken organisk): antall unike brukere per land som har besøkt butikkoppføringen for appen din ved å bla gjennom eller søke i Play Butikk-appen.

Merk: Data for brukeranskaffelse etter land er tilgjengelig etter 1. februar 2016.

Se gjennomsnittlig omsetning per bruker etter brukeranskaffelseskanal eller land

Hvis du tilbyr kjøp eller abonnementer i appen din og har «Se finansielle data»-tillatelser, kan du se appens gjennomsnittlige omsetning per bruker (ARPU) etter brukeranskaffelseskanal eller land. Du kan bruke disse dataene til å optimalisere anskaffelsesstrategiene dine og forstå hvor de mest verdifulle brukerne dine kommer fra.

Gjennomsnittlig inntekt per bruker beregnes ved å ta den totale inntekten som er generert av et sett med brukere gjennom kjøp av apper som koster penger, kjøp i apper og abonnementer i løpet av tidsperiodene du velger, og dele den på antall unike brukere som gjelder for en brukerberegning (for eksempel besøkende til butikkoppføringen).

Merk: Eventuelle refusjoner som gis i løpet av den valgte tidsperioden, trekkes fra det totale inntektsbeløpet.

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Velg en app.
  3. Klikk på Brukeranskaffelse > Rapporter for brukeranskaffelse i menyen til venstre.
  4. Velg Kjøpere-fanen.
  5. Konfigurer detaljene i rapporten din:
    • For å bytte mellom visningene for brukeranskaffelseskanal og land, bruk «Mål etter»-rullegardinmenyen.
    • For å justere hvor lenge du vil spore hvor mange penger brukere har brukt etter å ha sett på butikkoppføringen din for første gang, bruk «Besøkende fra»-rullegardinmenyen.
  6. Under hver brukeranskaffelseskanal eller hvert land ser du gjennomsnittlig omsetning per bruker (ARPU) for hver brukerkategori.

Merk: Gjennomsnittlig omsetning per bruker inkluderer alle typer omsetning som er generert på Google Play, men bare fra brukere som bidrar til det målet. En bruker må for eksempel kjøpe et abonnement eller kjøpe noe i appen for å være inkludert blant «Kjøpere». Hvis en app koster penger, inkluderer den gjennomsnittlige omsetningen per bruker for «Kjøpere» også kostnaden ved å kjøpe appen.

Se diagrammer og sammenlign data

For å se dataene fra brukeranskaffelseskanaler som et diagram, merk av i boksen ved siden av kanalene. I diagrammet representerer prosentandelen som vises, konverteringsfrekvensen av brukere fra ett segment til det neste segmentet.

Sammenligning av konverteringsfrekvens for Play Butikk-trafikk

Når du ser data for Brukeranskaffelse eller Land (Play-butikken organisk), kan det hende du også ser resultatene for konverteringsfrekvensen til butikkoppføringen for appen din sammenlignet med lignende apper. Med disse sammenligningene kan du få mer informasjon om resultatene dine i forhold til lignende apper på Google Play.

Når sammenligninger for konverteringsfrekvens er tilgjengelige, ser du en rød eller grønn strek og en prosentandel under resultatmålingene (inkludert «Brukerinstallasjoner» og «Personer som har beholdt installering»). Prosentandelen viser konverteringsfrekvensen for appen din sammenlignet med medianen. Vis raden for å se den følgende informasjonen:

• Gruppe med lignende apper: Bruk velgeren for grupper med lignende apper for å velge et sett med apper du vil sammenligne appen din med.
  • Inntektsgenerering: Appen din måles mot andre med den samme modellen for inntektsgenerering – enten gratisapper, apper som koster penger, eller apper som har abonnement eller kjøp i appen.
  • Konverteringsfrekvens: For å se konverteringsfrekvensen for appen din, se etter «Din app»-pilen.
  • Persentil av appene: Persentilen viser inndelingen av konverteringsfrekvenser for apper i den valgte gruppen med lignende apper og ved bruk av den samme modellen for inntektsgenerering.
  • Mulighet: I noen tilfeller ser du et kort med anbefalinger for hvordan du kan forbedre konverteringsfrekvensen for appen din.

Merk: Sammenligninger er tilgjengelige når det finnes nok apper i den valgte gruppen med lignende apper som samsvarer med appens modell for inntektsgenerering.

Bruk av forskjellige datakilder

Siden det brukes forskjellige målemetoder, kan brukeranskaffelsesdataene variere fra kilde til kilde (deriblant kilder som Google Ads, Google Analytics og tredjepartskilder for sporing).

Eksempel:

• «Besøkende til butikkoppføringen»-dataene i Play-konsollen avviker fra Google Ads-klikk, siden annonseklikk ikke alltid fører til besøk i Play-butikken. Dette kan skje hvis en bruker klikker på en annonse, men trykker på tilbakeknappen før Play-butikken lastes inn. Annonseklikk fra samme bruker telles bare én gang i Play-konsollen.
  • Dataene for «Brukerinstallasjoner» i Play-konsollen kan være forskjellige fra konverteringsdataene i Google Ads. Dataene for «Brukerinstallasjoner» inkluderer bare unike brukere som har installert appen for første gang. Google Ads-konverteringene inkluderer alle installeringshendelser, deriblant gjentatte installeringer og installeringer på flere enheter.

Last ned rapporter fra Google Cloud Storage

Du kan åpne og laste ned rapporter som CSV-filer fra Google Cloud Storage. Rapporter genereres daglig og samles i månedlige CSV-filer.

Relatert innhold