Mål anskaffelse og fastholdelse for din app

Denne artikel beskriver anskaffelsesrapporten, som er tilgængelig i den gamle version af Play Console. Fra og med den 2. november 2020 er denne rapport er ikke længere tilgængelig i Play Console. Du kan dog fortsætte med at eksportere data om anskaffelse og fastholdelse fra denne rapport ved hjælp af Google Cloud Storage frem til den 1. august 2021. En programmatic-eksport for den nye anskaffelsesrapport blev tilgængelig i marts 2021.

I denne artikel kan du få flere oplysninger om anskaffelsesrapporten i det nye Play Console, herunder muligheden for at eksportere data.

Når du har udgivet en app i Google Play, kan du se data om, hvordan brugerne finder og interagerer med din apps profilside i Play Butik.

Hvis du tilbyder produkter og/eller abonnementer i din app, kan du også se appens gennemsnitlige omsætning pr. bruger, og hvor effektivt appen samlet set konverterer brugere til købere og gentagne købere efter anskaffelseskanal eller land.

Bemærk!

• Rapporten Abonnenter har ikke været tilgængelig siden juli 2019.
  • Data om anskaffelse og fastholdelse er baseret på Pacific Time (PT) og opdateres dagligt.
  • Nogle metrics beregnes på baggrund af data fra brugere, der har accepteret at dele deres data samlet med udviklere.De metrics, vi leverer i Play Console, justeres, så de afspejler data fra alle dine brugere mere nøjagtigt. Historiske oplysninger kan genberegnes for at afspejle brugere, der har fravalgt at dele brugsdata.
  • Google viser ikke data, der ligger under visse minimumsgrænser. Du vil muligvis kunne se disse data samlet under kategorien "Andre".

Se effektiviteten efter kanal eller land

På siden Anskaffelsesrapporter for din app kan du se, hvordan brugerne finder din apps butiksfortegnelse i Play Butik, og hvordan de bruger din app, når de har installeret den.

Oversigt

Vælg og spor en brugerkohorte
  1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Brugeranskaffelse > Anskaffelsesrapporter.
  4. Vælg fanen Personer, som har installeret og beholdt appen, eller Købere.
    • Personer, som har installeret og beholdt appen: Viser unikke brugere, der har besøgt din apps profilside i Play Butik, installeret din app og beholdt den i op til 30 dage.
    • Købere: Viser unikke brugere, der har besøgt din apps profilside i Play Butik, og antallet af brugere, som efterfølgende har købt et eller flere produkter eller abonnementer i appen.
  5. Konfigurer oplysningerne i din rapport:
    • Du kan skifte mellem anskaffelseskanal og landevisninger via rullemenuen "Mål efter".
    • Hvis din rapport skal medtage antallet af brugere, der har installeret din app uden forudgående besøg på din butiksfortegnelse, eller som havde appen forudinstalleret, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Medtag installationer uden forudgående besøg på butiksfortegnelse".
    • Du kan vælge en tidsbaseret brugerkohorte ved hjælp af rullemenuen "Besøgende fra".

Bemærk! Du kan kun vælge en sporingsperiode på fanen Købere. Din app skal tilbyde produkter i appen eller abonnementer, for at du kan vælge en sporingsperiode. Hvis ikke, anvendes en sporingsperiode på seks måneder som standard.

Se et eksempel

Hvis du har opdateret din app med et nyt ikon og produkter i appen den 6. januar 2017, kan du se, hvordan dette har påvirket din apps resultater for brugeranskaffelse for en uge ved at vælge:

• Besøgende fra: 6. januar 2017 – 12. januar 2017

Omfatter brugere, der ikke allerede har installeret din app på nogen af deres enheder, og som har besøgt butiksfortegnelsen for din app i appen Play Butik i denne periode.

• Interval: Hver uge

Måler antallet af brugere, der har installeret din app eller købt en vare i eller et abonnement til din app, senest en uge efter de besøgte butiksfortegnelsen for din app i appen Play Butik.

Brug af data for brugeranskaffelse

• Se, hvor mange af de besøgende på butiksfortegnelsen for din app der foretog sig noget, senest syv dage efter de besøgte butiksfortegnelsen for din app i appen Play Butik.
  • Sammenlign køberdata mellem anskaffelseskanaler eller lande for at finde ud af, hvilke kanaler der tiltrækker brugere med den højeste værdi.
  • Sammenlign datointervaller for at se, hvordan metrics for din apps brugeranskaffelse har ændret sig over tid.
  • Sammenlign, hvor mange der installerede din app og beholdt den på deres enhed i 7 dage i forhold til 30 dage.

Antal installationer i anskaffelsesrapporter sammenlignet med installationsstatistik

Siden Anskaffelsesrapporter for din app måler brugeraktivitet, der kan ske efter dit datointerval. Det betyder, at din installationsstatistik kan være højere på siden Anskaffelsesrapporter for din app sammenlignet med siden Statistik for din app med det samme datointerval.

Se et eksempel

Hvis du vælger datointervallet 6. januar 2017 – 12. januar 2017 og sporer besøgende i en uge:

• En bruger, der besøger din apps butiksfortegnelse i appen Play Butik den 11. januar og installerer din app den 15. januar, medregnes stadig i installationsdataene på siden Anskaffelsesrapporter. Denne bruger medregnes stadig, da vedkommende besøgte butiksfortegnelsen for din app i det angivne datointerval, og fordi aktiviteten blev registreret i den efterfølgende uge.
Typer brugermetrics

Når du ser data for brugeranskaffelse efter kanal eller land, vises følgende kategorier. Husk, at du kun får vist købermetrics, hvis du har tilladelse til at "Se økonomiske rapporter", og du tilbyder produkter eller abonnementer i din app.

• Besøgende på butiksfortegnelsen: Unikke brugere, der har besøgt butiksfortegnelsen for din app i appen Play Butik, men som ikke har installeret din app.
  • Besøgende, der har installeret for første gang: Unikke brugere, der installerede din app, "X" dage efter de besøgte butiksfortegnelsen for din app i appen Play Butik.
  • I rapporten om købere
    • Købere: Unikke brugere, der har købt mindst ét produkt i appen eller haft en eller flere abonnementsforekomster, "X" dage efter de besøgte butiksfortegnelsen for din app i appen Play Butik.
    • Gentagne købere: Unikke brugere, der har købt mindst to produkter i appen eller haft to eller flere abonnementsforekomster, "X" dage efter de besøgte butiksfortegnelsen for din app i appen Play Butik.
  • I rapporten om brugere, der har installeret og beholdt appen
    • Brugere, der har installeret og beholdt appen: Brugere, der har installeret din app og beholdt den på mindst én af deres enheder i det viste antal dage. Installation betyder ikke, at appen blev åbnet i denne periode.

Bemærk! Fra september 2017 vil du muligvis bemærke et fald i antallet af brugere, der har installeret og beholdt appen. Dette skyldes, at vi har reduceret tidsrummet for, hvornår vi opdaterer data om fastholdelse for geninstallationer.

Bemærk! Installationer, der er foretaget over the air eller via nettet på play.google.com, indgår i anskaffelseskanalen "Play Butik (organisk)".

Download månedlige rapporter

Du kan downloade og eksportere månedlige rapporter med data om brugere, der har installeret og beholdt appen, og købere i sektionen Download rapporter i Play Console.

Sådan finder du de månedlige rapporter på siden Anskaffelsesrapporter for din app:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Brugeranskaffelse > Anskaffelsesrapporter.
  4. Vælg Download over rullelisten "Besøgende fra".

Se data efter anskaffelseskanal eller land

Typer anskaffelseskanaler

Når du ser data for brugeranskaffelse efter kanal, vises følgende kategorier:

• Alle anskaffelseskanaler: Det samlede antal unikke brugere, der har besøgt profilsiden for din app i appen Play Butik.
  • Play Butik (organisk): Unikke brugere, der har set profilsiden for din app i Play Butik ved at gennemse eller søge i appen Play Butik.
    • Ved at søge: Unikke brugere, som har fundet din app via søgeresultater i Google Play. Disse brugere er også talt med i rækken Play Butik (organisk).
    • Ved at udforske: Unikke brugere, som har fundet din app i Google Play, men ikke via søgeresultater (f.eks. i en kategori eller et lignende appkort). Disse brugere er også talt med i rækken Play Butik (organisk).

• Antal installationer uden forudgående besøg på butiksfortegnelsen: Unikke brugere, der har installeret din app uden at se din butiksfortegnelse, eller som havde appen forudinstalleret. Omfatter nogle installationer direkte fra søgeresultaterne, Play Butik på nettet samt installationer, der er tilgængelige uden for din butiksfortegnelse. Omfatter ikke downloads fra andre websites end Google Play. Sporingsperioden og brugerkohorter defineres i forhold til installationen og ikke i forhold til besøget.
  • Sporede kanaler (UTM): Unikke brugere, der har besøgt profilsiden for din app i appen Play Butik via et UTM-tagget link.
  • Google Søgning (organisk): Unikke brugere, der har besøgt profilsiden for din app i appen Play Butik via Google Søgning.
  • Google Ads: Unikke brugere, der besøgte din apps profilside i Play Butik-appen fra en Google Ads-annonce. Dataene i Google Ads stemmer muligvis ikke overens med dataene i Play Console. Gå til Brug af forskellige datakilder nedenfor for at få flere oplysninger.
  • Henvisningsadresser fra tredjeparter: Unikke brugere, der har besøgt profilsiden for din app i appen Play Butik via et dybt link uden tags til Play Butik.

Bemærk! Over the air-eksponeringer og webeksponeringer (play.google.com) registreres ikke på siden Anskaffelsesrapporter for din app.

Detaljerede data

Du kan se en detaljeret visning af en anskaffelseskanal ved at klikke på kanalens navn (hvis kanalen er tilgængelig).

Mål effektiviteten i flere lande

Sådan ser du data for brugeranskaffelse efter land:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Brugeranskaffelse > Anskaffelsesrapporter.
  4. Vælg Lande eller Lande (Play Butik, organisk) ved hjælp af rullemenuen "Mål efter").
    • Lande: Det samlede antal unikke brugere, der har besøgt butiksfortegnelsen for din app via appen Play Butik pr. land.
    • Lande (Play Butik, organisk): Unikke brugere, der har besøgt butiksfortegnelsen for din app ved at gennemse eller søge i appen Play Butik pr. land.

Bemærk! Data for brugeranskaffelse pr. land er tilgængelige efter 1. februar 2016.

Se gennemsnitlig omsætning pr. bruger efter anskaffelseskanal eller land

Hvis du tilbyder køb eller abonnementer i appen og har tilladelsen "Se finansielle data", kan du se din apps gennemsnitlige indtjening pr. bruger (ARPU, Average Revenue Per User) efter anskaffelseskanal eller land. Du kan bruge disse data til at optimere dine anskaffelsesstrategier og få indsigt i, hvor dine mest værdifulde brugere kommer fra.

Den gennemsnitlige omsætning pr. bruger beregnes ved at dividere den samlede omsætning, der genereres for en række brugere via køb af apps, køb i apps og abonnementer i perioder, som du vælger, med antallet af unikke brugere, der gælder for en bruger-metric (f.eks. besøgende på profilsiden).

Bemærk! Refusioner, der forekommer inden for det valgte tidsrum, trækkes fra det samlede omsætningsbeløb.

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Brugeranskaffelse > Anskaffelsesrapporter.
  4. Vælg fanen Købere.
  5. Konfigurer oplysningerne i din rapport:
    • Du kan skifte mellem anskaffelseskanal og landevisninger via rullemenuen "Mål efter".
    • Du kan justere, hvor længe du vil måle, hvor meget brugerne har brugt, efter de så din butiksfortegnelse for første gang, ved hjælp af rullemenuen "Besøgende fra".
  6. Under de enkelte anskaffelseskanaler eller lande kan du se den gennemsnitlige omsætning pr. bruger (ARPU, Average Revenue Per User) for hver brugerkategori.

Bemærk! Den gennemsnitlige omsætning pr. bruger omfatter alle typer omsætning, der genereres i Google Play, men kun fra brugere, der bidrager til den pågældende metric. En bruger skal f.eks. foretage et køb i appen eller af et abonnement for at blive medtaget under "Købere". Hvis en app er en købeapp, omfatter den gennemsnitlige omsætning pr. bruger for "Købere" også prisen på købeappen.

Se diagrammer, og sammenlign data

Hvis du vil se data for en anskaffelseskanal i et diagram, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for en kanal. De viste procenter i diagrammet repræsenterer konverteringsraten for brugere fra et segment til det næste.

Sammenligning af konverteringsrater for lignende apps i forbindelse med Play Butik-trafik

Når du får vist dine data for Anskaffelse eller Lande (Play Butik, organisk), får du muligvis også vist data, der viser din apps konverteringsrate for butiksfortegnelsen sammenlignet med lignende apps. Disse sammenligninger giver dig et indblik i, hvordan din app klarer sig i forhold til lignende apps i Google Play.

Når der findes sammenligninger af konverteringsrater for lignende apps, vises en rød eller grøn søjle, og procentdelen angives under dine metrics for effektivitet (bl.a. "Antal installationer" og "Brugere, som har installeret og beholdt appen"). Procentdelen angiver din apps konverteringsrate sammenlignet med medianværdien. Udvid rækken for at se følgende oplysninger:

• Referencegruppe: Brug referencegruppevælgeren til at vælge de apps, du vil sammenligne din app med.
  • Indtægtsgenerering: Din app måles i forhold til andre apps med den samme model for indtægtsgenerering. Det kan være gratis apps, betalingsapps eller apps, der omfatter køb eller abonnementer i apps.
  • Konverteringsrate: Find pilen for "Din app" for at se din apps konverteringsrate.
  • Percentil af apps: Percentiler viser en oversigt over konverteringsrater for apps fra den valgte referencegruppe med samme model for indtægtsgenerering.
  • Mulighed: I nogle tilfælde kan du se et kort med anbefalinger til, hvordan du kan forbedre din apps konverteringsrate.

Bemærk! Sammenligninger bliver tilgængelige, når der er nok apps i den angivne referencegruppe, der matcher din apps model for indtægtsgenerering.

Brug af forskellige datakilder

På grund af forskelle i målemetoder kan data for brugeranskaffelse variere på tværs af forskellige kilder (herunder Google Ads, Google Analytics og sporingskilder fra tredjeparter).

Eksempel:

• Data for "Besøgende på profilsiden" i Play Console adskiller sig fra Google Ads-klik, da annonceklik ikke altid fører til et besøg i Play Butik. Dette er f.eks. tilfældet, når en bruger klikker på en annonce, men derefter trykker på tilbageknappen, før Play Butik indlæses. Annonceklik fra den samme bruger tælles kun én gang i Play Console.
  • Data for "Antal installationer" i Play Console stemmer muligvis ikke overens med Google Ads-konverteringsdata. Dine data for "Antal installationer" omfatter kun unikke brugere, der har installeret din app for første gang. Google Ads-konverteringer omfatter alle installationer, bl.a. geninstallationer og installationer på flere enheder.

Download rapporter fra Google Cloud Storage

Du kan få adgang til og downloade rapporter som CSV-filer i Google Cloud Storage. Rapporter genereres dagligt og samles i månedlige CSV-filer.

Relateret indhold