Mesurar l'adquisició i la retenció d'una aplicació

En aquest article es descriu l'informe d'adquisició disponible a la versió anterior de Play Console. Des del 2 de novembre de 2020, aquest informe ja no està disponible a Play Console, però pots continuar exportant-ne les dades d'adquisició i retenció mitjançant Google Cloud Storage fins a l'1 d'agost de 2021. Una exportació programàtica de l'informe d'adquisició nou estarà disponible el març de 2021.

Per obtenir més informació sobre l'informe d'adquisició disponible a la versió nova de Play Console, consulta aquest article.

Un cop hagis publicat una aplicació a Google Play, pots consultar dades sobre com troben els usuaris la fitxa de Play Store de l'aplicació i com hi interaccionen.

Si l'aplicació ofereix subscripcions o productes de compra des de l'aplicació, també pots consultar la mitjana d'ingressos per usuari de l'aplicació i el seu rendiment total en la conversió d'usuaris en compradors nous o recurrents, segons el canal d'adquisició o el país.

Notes:

• L'informe Subscriptors no està disponible des de juliol de 2019.
  • Les dades sobre adquisició i retenció es basen en l'hora del Pacífic (PT) i s'actualitzen diàriament.
  • Algunes mètriques es calculen segons les dades que els usuaris han acceptat compartir amb els desenvolupadors de manera agregada. Les mètriques que proporcionem a Play Console s'ajusten per reflectir les dades de tots els teus usuaris d'una manera més precisa. Pot ser que es recalculi la informació històrica per reflectir els usuaris que han deixat de compartir les dades d'ús.
  • Google no mostrarà les dades que es trobin sota determinats llindars mínims. Aquestes dades s'agruparan en la categoria "Altres".

Revisar el rendiment per canal o país

A la pàgina Informes d'adquisició de l'aplicació pots veure com troben els usuaris la fitxa de Play Store de l'aplicació i com la fan servir un cop instal·lada.

Informació general

Seleccionar una cohort d'usuaris i fer-ne el seguiment
  1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Adquisició d'usuaris > Informes d'adquisició.
  4. Selecciona la pestanya Instal·ladors retinguts o Compradors.
    • Instal·ladors retinguts: mostra els usuaris únics que han visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació i han mantingut instal·lada l'aplicació fins a 30 dies.
    • Compradors: mostra els usuaris únics que han visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació i el nombre d'usuaris que han comprat un o diversos productes o subscripcions de compra a l'aplicació.
  5. Configura els detalls de l'informe:
    • Per canviar entre les visualitzacions de canal d'adquisició i país, utilitza el menú desplegable "Calcula per".
    • Si vols que l'informe inclogui els usuaris que han instal·lat la teva aplicació sense veure'n la fitxa de Play Store o que tenien l'aplicació preinstal·lada, marca la casella que hi ha al costat d'"Inclou les instal·lacions que s'han produït sense visitar la fitxa de Play Store".
    • Pots triar una cohort d'usuaris basada en un període de temps mitjançant el menú desplegable "Visitants a partir del dia".

Nota: només pots seleccionar un període de seguiment a la pestanya Compradors. Per fer-ho, cal que l'aplicació ofereixi subscripcions o productes de compra des de l'aplicació. Si no és el cas, de manera predeterminada veuràs un període de seguiment de sis mesos.

Exemple

Si vas actualitzar l'aplicació el 6 de gener de 2017 per incloure-hi una icona nova i productes de compra des de l'aplicació, pots veure com aquests canvis van afectar el rendiment d'adquisició d'usuaris durant una setmana si selecciones les opcions següents:

• Visitants a partir del dia: 6 de gener de 2017 - 12 de gener de 2017

S'inclouen els usuaris que encara no tenien instal·lada l'aplicació en cap dispositiu i que van visitar-ne la fitxa de Play Store durant aquest període.

• Interval: setmana

Fa el seguiment dels usuaris que hagin instal·lat l'aplicació o que hagin adquirit una subscripció o un producte de compra des de l'aplicació en el termini d'una setmana després de visitar-ne la fitxa de Play Store.

Com pots utilitzar les dades d'adquisició d'usuaris

• Pots veure quants visitants han dut a terme alguna acció en un termini de set dies després d'haver visitat la fitxa de Play Store de la teva aplicació.
  • Pots comparar les dades dels compradors en els diversos canals d'adquisició o en diversos països per descobrir quins canals o quines ubicacions atreuen els usuaris més valuosos.
  • Pots comparar intervals de dates per veure com han canviat amb el pas del temps les mètriques d'adquisició d'usuaris de l'aplicació.
  • Pots comparar el nombre d'instal·ladors que han mantingut l'aplicació instal·lada al seu dispositiu durant 7 dies amb els que l'han mantingut instal·lada durant 30 dies.

Diferències entre les instal·lacions a Informes d'adquisició i a Estadístiques

La pàgina Informes d'adquisició de l'aplicació fa un seguiment de l'activitat dels usuaris que es pot produir després de l'interval de dates que hagis triat. Això vol dir que les estadístiques d'instal·lacions que fan referència al mateix interval de dates poden ser més altes a la pàgina Informes d'adquisició de l'aplicació que a la pàgina Estadístiques.

Exemple

Si selecciones un interval de dates que vagi del 6 al 12 de gener de 2017 i fas un seguiment dels visitants durant una setmana:

• Un usuari que visiti la fitxa de Play Store de la teva aplicació l'11 de gener i l'instal·li el dia 15 del mateix mes s'inclourà a les dades d'instal·lacions de la pàgina Informes d'adquisició. Aquest usuari s'inclourà igualment perquè haurà visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació durant l'interval de dates especificat i perquè s'haurà fet el seguiment de la seva activitat durant la setmana següent.
Tipus de mètriques d'usuari

Quan visualitzis les dades d'adquisició d'usuaris per canal o per país, veuràs les categories següents. Recorda que només veuràs mètriques dels compradors si tens permís per consultar els informes financers i la teva aplicació ofereix subscripcions o productes de compra des de l'aplicació.

• Visitants de la fitxa de Play Store: indica els usuaris únics que han visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació, però no l'han instal·lat.
  • Instal·ladors que han instal·lat l'aplicació per primer cop: indica els usuaris únics que han instal·lat l'aplicació X dies després d'haver-ne visitat la fitxa de Play Store.
  • A l'informe Compradors
    • Compradors: indica els usuaris únics que han adquirit com a mínim un producte de compra des de l'aplicació o una subscripció X dies després d'haver visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació.
    • Compradors recurrents: indica els usuaris únics que han adquirit com a mínim dos productes de compra a l'aplicació o dues subscripcions X dies després d'haver visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació.
  • A l'informe Instal·ladors retinguts
    • Instal·ladors retinguts: indica els instal·ladors que han mantingut l'aplicació instal·lada en almenys un dispositiu durant el nombre de dies que es mostra. Això no significa necessàriament que l'hagin obert durant aquest període de temps.

Nota: a partir de setembre de 2017, és possible que notis una disminució de les dades dels instal·ladors retinguts de l'aplicació. Això passa perquè hem reduït el període de temps durant el qual actualitzem les dades de retenció de reinstal·lacions.

Nota: les instal·lacions completades de manera aèria o des del web a play.google.com s'inclouen al canal d'adquisició "Play Store (orgànica)".

Baixar informes mensuals

Pots baixar i exportar informes mensuals que incloguin dades sobre instal·ladors retinguts i compradors a la secció Baixar els informes de Play Console.

Per accedir als informes mensuals des de la pàgina Informes d'adquisició de l'aplicació:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Adquisició d'usuaris > Informes d'adquisició.
  4. A sobre del menú desplegable "Visitants a partir del dia", selecciona Baixa.

Veure dades per canal d'adquisició o per país

Tipus de canals d'adquisició

Quan consultis les dades d'adquisició d'usuaris per canal, veuràs les categories següents:

• Tots els canals d'adquisició: indica el nombre total d'usuaris únics que han visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació a l'aplicació Play Store.
  • Play Store (orgànica): indica els usuaris únics que han vist la fitxa de Play Store de l'aplicació a partir de les cerques que han fet o de la seva activitat de navegació a l'aplicació Play Store.
    • Cerca: indica els usuaris únics que han trobat la teva aplicació als resultats de la cerca de Google Play. Aquests usuaris també es compten a la fila Play Store (orgànica).
    • Explora: indica els usuaris únics que han trobat la teva aplicació a Google Play però no als resultats de la cerca (per exemple, navegant per una categoria o en targetes d'aplicacions similars). Aquests usuaris també es compten a la fila Play Store (orgànica).

• Instal·lacions sense visitar la fitxa de Play Store: indica els usuaris únics que han instal·lat l'aplicació sense veure'n la fitxa de Play Store o que ja tenien l'aplicació preinstal·lada. S'hi inclouen algunes instal·lacions que s'hagin fet directament des dels resultats de la cerca o des de Play Store al web, així com instal·lacions disponibles fora de la fitxa de Play Store. Se n'exclouen les instal·lacions externes. El període de seguiment i les cohorts d'usuaris els defineix l'esdeveniment d'instal·lació en lloc de la visita.
  • Canals dels quals es fa un seguiment (UTM): indica els usuaris únics que han visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació des d'un enllaç amb etiquetes d'UTM.
  • Cerca de Google (orgànica): indica els usuaris únics que han visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació des de la Cerca de Google.
  • Google Ads: indica els usuaris únics que han visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació des d'un anunci de Google Ads. Les dades de Google Ads i Play Console poden diferir. Per obtenir més informació, consulta la secció Fer servir fonts de dades diferents que hi ha més avall.
  • Referències de tercers: indica els usuaris únics que han visitat la fitxa de Play Store de l'aplicació des d'un enllaç profund a Play Store sense etiquetes.

Nota: a la pàgina Informes d'adquisició de l'aplicació no es fa el seguiment de les impressions que es produeixen de manera aèria ni des del web (play.google.com).

Informació detallada

Per veure informació detallada d'un canal d'adquisició, fes clic al nom del canal (si està disponible).

Mesurar el rendiment en diversos països

Per veure les dades d'adquisició d'usuaris per país, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Adquisició d'usuaris > Informes d'adquisició.
  4. Al menú desplegable "Calcula per", selecciona Països o Països (Play Store orgànica).
    • Països: indica el nombre total d'usuaris únics per país que han vist la fitxa de Play Store de la teva aplicació a l'aplicació Play Store.
    • Països (Play Store orgànica): indica els usuaris únics per país que han vist la fitxa de Play Store de la teva aplicació a partir de les cerques que han fet o de la seva activitat de navegació a Play Store per país.

Nota: les dades d'adquisició d'usuaris per país estan disponibles a partir de l'1 de febrer de 2016.

Veure la mitjana d'ingressos per usuari segons el canal d'adquisició o el país

Si l'aplicació ofereix subscripcions o compres des de l'aplicació i tens el permís "Consultar les dades financeres", pots veure la mitjana d'ingressos per usuari de l'aplicació (ARPU) segons el canal d'adquisició o el país. Pots fer servir aquestes dades per optimitzar les teves estratègies d'adquisició i obtenir informació sobre la procedència dels usuaris de més valor.

Els ingressos mitjans per usuari es calculen dividint el total d'ingressos obtinguts d'un conjunt d'usuaris a través de l'adquisició d'aplicacions de pagament, les compres des de l'aplicació i les subscripcions, durant els períodes de temps que seleccionis, entre el nombre d'usuaris únics que s'ajusten a una mètrica d'usuari (per exemple, visitants de la fitxa de Play Store).

Nota: tots els reembossaments que s'hagin dut a terme durant el període de temps seleccionat es resten de l'import total dels ingressos.

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Adquisició d'usuaris > Informes d'adquisició.
  4. Selecciona la pestanya Compradors.
  5. Configura els detalls de l'informe:
    • Per canviar entre les visualitzacions de canal d'adquisició i país, utilitza el menú desplegable "Calcula per".
    • Per ajustar el període de temps del qual vols fer un seguiment de quant han gastat els usuaris després de veure la teva fitxa de Play Store per primer cop, fes servir el menú desplegable "Visitants a partir del dia".
  6. A sota de cada canal d'adquisició o país es mostra la mitjana d'ingressos per usuari (ARPU) per a cada categoria d'usuari.

Nota: la mitjana d'ingressos per usuari inclou tots els tipus d'ingressos generats a Google Play, però només per part d'usuaris que han contribuït a aquella mètrica. Per exemple, un usuari ha de fer una compra des de l'aplicació o ha d'adquirir una subscripció per quedar inclòs a la mètrica "Compradors". Si l'aplicació és de pagament, els ingressos mitjans per usuari dels "Compradors" també inclouen el cost de comprar l'aplicació.

Visualitzar els gràfics i comparar les dades

Per visualitzar les dades d'un canal d'adquisició en forma de gràfic, marca la casella de selecció situada al costat del canal. Els percentatges que es mostren al gràfic representen el percentatge de conversions d'usuaris des d'un segment fins al següent.

Comparació del percentatge de conversions del trànsit de Play Store d'aplicacions semblants

En consultar les dades d'Adquisició o de Països Play Store (orgànica) pot ser que també vegis dades que mostren el rendiment del percentatge de conversions de la fitxa de Play Store en comparació amb aplicacions semblants. Aquestes comparacions ajuden a entendre el teu rendiment en relació amb aplicacions semblants a Google Play.

Si les comparatives de percentatge de conversions d'aplicacions semblants estan disponibles, veuràs una barra de color vermell o verd i un percentatge a sota de les mètriques de rendiment (incloent-hi els "Instal·ladors" i els "Instal·ladors retinguts"). Indica el percentatge de conversions de la teva aplicació en comparació amb la mediana. Desplega la fila per veure la informació següent:

• Grup d'aplicacions semblants: utilitza el selector del grup d'aplicacions semblants per triar un conjunt d'aplicacions amb les quals pots comparar l'aplicació.
  • Monetització: els resultats de l'aplicació es calcularan en comparació amb altres aplicacions que tinguin el mateix model de monetització, que poden ser aplicacions gratuïtes, aplicacions de pagament o aplicacions que inclouen subscripcions o compres des de l'aplicació.
  • Percentatge de conversions: per veure el percentatge de conversions de la teva aplicació, cerca la fletxa amb la indicació "La teva aplicació".
  • Percentil d'aplicacions: els percentils mostren el desglossaments dels percentatges de conversions de les aplicacions del grup d'aplicacions semblants que fan servir el mateix model de monetització.
  • Oportunitat: en alguns casos, veuràs una targeta amb recomanacions per millorar el percentatge de conversions de la teva aplicació.

Nota: les comparacions estaran disponibles quan hi hagi prou aplicacions amb el grup d'aplicacions semblants especificades que coincideixi amb el model de monetització de l'aplicació.

Fer servir fonts de dades diferents

A causa dels diversos mètodes de mesura que es fan servir, les dades d'adquisició d'usuaris poden variar entre les diferents fonts (per exemple, Google Ads, Google Analytics i fonts de seguiment de tercers).

Per exemple:

• Les dades de la secció "Visitants de la fitxa de Play Store" de Play Console seran diferents dels clics de Google Ads perquè els clics en anuncis no sempre tenen com a resultat visites a Play Store; això pot passar si un usuari fa clic en un anunci però toca el botó per tirar enrere abans que Play Store es carregui. Els clics en anuncis del mateix usuari només es compten una vegada a Play Console.
  • Les dades de la secció "Instal·ladors" de Play Console poden ser diferents de les dades sobre les conversions de Google Ads. Les dades d'aquesta secció només inclouen els usuaris únics que han instal·lat l'aplicació per primera vegada. En canvi, les conversions de Google Ads engloben tots els esdeveniments d'instal·lació, incloses les reinstal·lacions i les instal·lacions en diversos dispositius.

Baixar informes de Google Cloud Storage

Pots accedir als informes i baixar-los com a fitxers CSV de Google Cloud Storage. Es generen diàriament i s'agrupen en forma de fitxers CSV mensuals.

Contingut relacionat