Een Google Ads-campagne maken voor uw app

Als u uw app wilt promoten met advertenties, kunt u een universele Google Ads-campagne maken of bestaande campagnes beheren via de Play Console.

Over universele app-campagnes

Bezoek het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over waar uw advertenties kunnen worden getoond en hoe ze worden weergegeven met een universele app-campagne.

Een campagne maken

Voordat gebruikers een Google Ads-campagne kunnen maken, moet de eigenaar de eerste campagne maken of koppelen aan een bestaand Google Ads-account. Voor latere campagnes kunnen andere gebruikers met rechten voor 'Google Ads-campagnes maken' ook campagnes maken.

Opmerking: Als u een bestaand Google Ads-account wilt koppelen aan uw Google Play-ontwikkelaarsaccount, selecteert u Instellingen Instellingen > Gelinkte accounts.

Een campagne maken:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Gebruikersacquisitie > Google Ads-campagnes > Nieuwe campagne.
    • Als u geen Google Ads-account heeft, selecteert u Een nieuw account maken.
  4. U wordt omgeleid naar Google Ads. Volg de instructies op het scherm om het maken van uw campagne te voltooien.

Bezoek het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over hoe u afbeeldingsbestanden uploadt, uw advertentietekst instelt en meer.

Campagnes vertalen

Bekijk de instructies in het artikel Uw app vertalen en lokaliseren als u vertalingen van advertenties wilt kopen.

Campagnes beheren

Nadat u een Google Ads-campagne heeft gemaakt, kunt u budgetten, kosten, statussen en app-installaties controleren.

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Gebruiks- en aankoopinformatie van appGoogle Ads-campagnes. Als u wijzigingen in een campagne moet aanbrengen, klikt u in de tabel op de koppeling naar een campagne. U wordt naar Google Ads doorverwezen voor het beheren van uw campagne-instellingen.

Gerelateerde content

Bekijk praktische tips voor het maken van universele app-campagnes.