Apps overzetten naar een ander ontwikkelaarsaccount

Als u apps wilt overzetten naar een ander Google Play-ontwikkelaarsaccount, kunt u een overdrachtsverzoek indienen nadat u onderstaande instructies heeft gelezen.

De app klaarmaken voor overdracht

Stap 1: Raadpleeg de beleidsrichtlijnen
Het oorspronkelijke account en alle over te zetten apps moeten voldoen aan alle beleidsrichtlijnen.
Stap 2: Download rapporten die u mogelijk later nog nodig heeft

Wanneer u apps overzet naar een ander account, wordt informatie over de gebruikers, downloadstatistieken, beoordelingen, reviews, contentclassificaties en winkelvermeldingen van uw app allemaal overgezet naar uw nieuwe account.

Uw rapporten voor bulkexports, uitbetalingen en inkomsten worden niet samen met de app overgezet, dus als u rapporten later wilt kunnen gebruiken, moet u deze nu downloaden. Er worden nieuwe versies van deze rapporten gemaakt zodra de app is overgezet naar een nieuw account.
Stap 3: Zorg dat uw Google Play-ontwikkelaarsaccounts geregistreerd en actief zijn

Voordat u een overdrachtsverzoek van uw oorspronkelijke account naar een ander account (ook wel uw doelaccount genoemd) kunt indienen, moeten beide Google Play-ontwikkelaarsaccounts geregistreerd en actief zijn.

Als u wilt controleren of een account actief is, controleert u het volgende:

• Oorspronkelijk account: U kunt inloggen.
  • Doelaccount: Uw registratie is voltooid. Als het bericht 'Waarom kan ik niet publiceren' wordt weergegeven in de koptekst van de app, controleert u of er iets ontbreekt in de ingevoerde gegevens.

Opmerking: Als u een nieuw doelaccount maakt, moet u de registratiekosten van $ 25 betalen. Als u uw oorspronkelijke account wilt sluiten nadat de overdracht is voltooid, kan ons supportteam de registratiekosten voor dat account terugbetalen.

Stap 4: Zoek de transactie-ID van het doelaccount

U heeft de transactie-ID van de registratie nodig voor het doelaccount. Zoek in de e-mailinbox van de eigenaar van het doelaccount naar 'registratiekosten voor ontwikkelaars' om de transactie-ID te vinden.

Als u de e-mailbevestiging met de transactie-ID niet kunt vinden:

1. Log in bij Google Payments met het e-mailadres van de eigenaar van het doelaccount.
  2. Selecteer Activiteit in het menu aan de linkerkant.
  3. Zoek en selecteer de transactie voor de registratie van uw ontwikkelaarsaccount.
    • Tip: Zoek uw transacties voor 'Google Play-ontwikkelaars'.
  4. Uw transactie-ID staat onderaan de transactiegegevens.

Registratietransactie-ID's hebben meestal een van de volgende notaties:

• 01234567890123456789.token.0123456789012345
  • 0.G.123456789012345
  • Registration-1234ab56-7c89-12d3-4567-8e91234567f8
  • PDS.1234-5678-9012-3456

Aanvullende vereisten voor bepaalde apps

Betaalde apps of apps met in-app-producten

Als u betaalde apps of apps met in-app-producten overzet, moet u ervoor zorgen dat uw doelaccount een actief betalingsprofiel heeft.

Maakt u voor uw doelaccount gebruik van een andere standaardvaluta, dan gelden voor de overdracht twee voorwaarden:

• Alleen voor in-app-aankopen: U moet voor elk in-app-product een prijs opgeven in de nieuwe standaardvaluta. Wanneer de app is overgezet naar uw doelaccount, wordt de publicatie van de app ongedaan gemaakt en moet u deze opnieuw publiceren. Controleer de nieuwe prijzen in uw doelaccount en publiceer de app opnieuw.
  • Betaalde apps: Wijzigingen in de standaardvaluta worden automatisch toegepast op app-prijzen.

Tip: Als u alleen gratis apps overzet en de voorgaande stappen heeft voltooid, gaat u verder met de volgende stap.

Apps met geïntegreerde services

Als uw app geïntegreerde services bevat, zoals Google Analytics, Firebase en Google Play-gameservices, moeten uw accountinstellingen en -apps worden geüpdatet.

• Google Analytics: Voeg rechten voor uw doelaccount toe aan uw Google Analytics-account.
  • Google Developers Console-projecten: Voeg uw doelaccount toe als eigenaar voor uw Google Developers Console-projecten. Deze projecten kunnen Google+ Login, Google Play-gameservices en andere Google API's omvatten.
  • Firebase-projecten: Verwijder de link met alle Firebase-projecten uit het oorspronkelijke Play Console-account en koppel de projecten aan het doelaccount.
  • SDK-integratie in advertenties (inclusief AdMob): Wanneer uw apps zijn overgezet naar uw doelaccount, moet u alle SDK-integraties in advertenties updaten in de APK-bestanden van uw apps. Op deze manier garandeert u dat advertentieverkeer aan het juiste account wordt toegeschreven.
  • APK-vertalingen: Als u vertaalprojecten heeft lopen via de vertaalservice van Google Play, moet u deze eerst afronden voordat u uw app(s) kunt overzetten.
  • Managed Google Play: Als u een privé-app wilt overzetten, zorgt u ervoor dat het account waarnaar u uw app wilt overzetten, is gekoppeld aan uw organisatie. Voordat de overdracht kan worden voltooid, moet u de publicatie van uw app tijdelijk ongedaan maken en organisatiebeperkingen verwijderen. Ons supportteam probeert de tijd te beperken waarin uw app niet zichtbaar is. Bestaande gebruikers kunnen de app tijdens het overdrachtsproces nog steeds gebruiken en opnieuw installeren.

Tip: Als u hulp nodig heeft bij het overzetten van een gameservicesproject, neemt u contact op met ons supportteam.

Uw overdrachtsverzoek indienen

Nadat u de bovenstaande stappen heeft voltooid, kunt u uw overdrachtsverzoek indienen. Ons supportteam beoordeelt en beantwoordt overdrachtsverzoeken binnen twee werkdagen.