Overfør apper til en annen utviklerkonto

Hvis du har apper du vil overføre til en annen Google Play-utviklerkonto, kan du sende inn en forespørsel om overføring etter at du har gått gjennom veiledningen nedenfor.

Gjør appen din klar til å overføres

Trinn 1: Gå gjennom retningslinjene og nivået av tjenestegebyr

For alle utviklere:

Den opprinnelige kontoen og alle appene som overføres, må overholde alle retningslinjene.

For utviklere som er registrert for et tjenestegebyrnivå på 15 %:

Når en app overføres mellom utviklerkontoer i ulike kontogrupper, inkluderes alle inntektene fra appen i totalinntekten for hver av kontogruppene for det aktuelle kalenderåret.

Eksempel: Hvis en utviklerkonto i kontogruppe A har en app med inntekt på USD 100 000 dette året og denne appen overføres til en annen utviklerkonto i kontogruppe B, blir inntekten på USD 100 000 inkludert i totaleinntekten for både kontogruppe A og kontogruppe B når de første USD 1 000 000 beregnes for det aktuelle året.

Trinn 2: Last ned rapporter du kanskje trenger senere

Når du overfører apper til en annen konto, blir all informasjon om appbrukere, nedlastingsstatistikker, vurderinger og anmeldelser, egnethetsvurderinger og butikkoppføringer overført til den nye kontoen din.

Rapportene dine for masseeksport, utbetaling og inntekt overføres ikke sammen med appen, så det kan være lurt å laste ned alle rapportene du kan trenge senere. Nye versjoner av disse rapportene opprettes når appen overføres til en ny konto.
Trinn 3: Sørg for at Google Play-utviklerkontoene dine er registrerte og aktive

Før du kan sende inn en forespørsel om overføring fra den opprinnelige kontoen til en annen konto (målkontoen), må begge Google Play-utviklerkontoene være registrerte og aktive.

Sjekk følgende for å bekrefte at kontoene er aktive:

• Den opprinnelige kontoen: Sjekk at du kan logge på.
  • Målkontoen: Sjekk at registreringen er gjennomført. Hvis du ser meldingen «Hvorfor får jeg ikke publisert» i appoverskriften, bør du gjennomgå den oppgitte informasjonen for å løse problemer med eventuell manglende informasjon.

Merk: Hvis du oppretter en ny målkonto, må du betale en registreringsavgift på USD 25. Etter at overføringen er fullført, kan du stenge den opprinnelige kontoen din hvis du vil, og teamet vårt kan refundere registreringsavgiften for den kontoen.

Trinn 4: Finn transaksjons-ID-en for målkontoen

Du trenger transaksjons-ID-en for registreringen av kontoen og målkontoen din. For å finne transaksjons-ID-en, søk etter «registreringsavgift for utviklere» i e-postinnboksen til eieren av målkontoen.

Hvis du ikke finner e-postkvitteringen med transaksjons-ID-en:

1. Registrer deg for Google Payments med e-postadressen til eieren av målkontoen.
  2. Velg Aktivitet i menyen til venstre.
  3. Finn og velg transaksjonen for registreringen av utviklerkontoen din.
    • Tips: Søk i transaksjonene dine etter «Google Play-utvikler».
  4. Transaksjons-ID-en din er oppført nær bunnen av transaksjonsdetaljene.

Transaksjons-ID-er for registreringer er vanligvis i et av disse formatene:

• 01234567890123456789.token.0123456789012345
  • 0.G.123456789012345
  • Registration-1234ab56-7c89-12d3-4567-8e91234567f8
  • PDS.1234-5678-9012-3456

Tilleggskrav for enkelte apper

Play-appsignering

For apper som bruker Play-appsignering, kan det være lurt av både den opprinnelige eieren og målkontoen å tenke over sikkerheten til både opplastingsnøkkelen og appsigneringsnøkkelen.

• Opplastingsnøkkel: Hvis det oppstår bekymringer rundt bruk av den samme opplastingsnøkkelen før og etter overføringen, kan målkontoen be om en ny opplastingsnøkkel i henhold til instruksjonene som er beskrevet under «Har du mistet en opplastingsnøkkel, eller er den utsatt for et sikkerhetsbrudd?»
  • Appsigneringsnøkkel: Hvis det oppstår bekymringer rundt bruk av den samme appsigneringsnøkkelen før og etter overføringen, kan målkontoen be om en ny signeringsnøkkel via nøkkeloppgradering for nye installeringer. Google Play bruker deretter den nye nøkkelen til å signere nye installeringer og appoppdateringer. Vær oppmerksom på et par ting før du ber om nøkkeloppgradering. Du finner en veiledning under «Oppgrader appsigneringsnøkkelen din for nye installeringer».
Apper som koster penger, eller apper med produkter i appen

Hvis du overfører apper som koster penger, eller apper med produkter i appen, må målkontoen din ha en aktiv betalingsprofil.

Hvis du bruker en annen standardvaluta for målkontoen, blir endringer i standardvalutaen implementert automatisk:

• Kun kjøp i apper: Når appen er overført til målkontoen, fortsetter publiseringen å være opphevet til du publiserer den på nytt. Når du har bekreftet de nye prisene i målkontoen, kan du publisere appen på nytt.
  • Apper som koster penger: Endringer i standardvaluta brukes automatisk for app-priser.

Tips: Hvis du bare overfører gratisapper og har fullført trinnene over, går du videre til neste trinn.

Apper som bruker integrerte tjenester

Hvis appen din bruker integrerte tjenester, inkludert Google Analytics, Firebase og spilltjenester på Google Play, må du sørge for å oppdatere kontoinnstillingene og appene dine.

• Google Analytics: Legg til tillatelser for målkontoen på Google Analytics-kontoen din.
  • Google Developers Console-prosjekter: Legg til målkontoen din som en eier for Google Developers Console-prosjektene dine. Disse produktene kan inkludere Google+-pålogging, spilltjenester på Google Play og andre Google API-er.
  • Firebase-prosjekter: Fjern tilknytningen mellom eventuelle Firebase-prosjekter og den opprinnelige kontoen på Play-konsollen, og knytt prosjektene til målkontoen.
  • Integrering av annonse-SDK-er (inkludert AdMob): Når appene dine er overført til målkontoen, må all integrering av annonse-SDK-er oppdateres i APK-filene for appene dine. Dette må gjøres for å sørge for at riktig konto krediteres for annonsetrafikken.
  • APK-oversettelser: Hvis du har pågående oversettelsesprosjekter der du bruker oversettelsestjenestene fra Google Play, må disse fullføres før appene dine kan overføres.
  • Administrering i Google Play: For å overføre en privat app, sørg for at kontoen du vil overføre appen til, er tilknyttet organisasjonen din. Før overføringen kan fullføres, må du oppheve publiseringen av appen midlertidig og fjerne organisasjonsbegrensningene. Brukerstøtteteamet vårt samarbeider med deg for å begrense tiden appen din ikke er synlig. Eksisterende brukere kan fortsatt bruke og installere appen på nytt under overføringsprosessen.

Tips: Hvis du trenger hjelp med å overføre prosjekter med spilltjenester, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt.

Dette overføres sammen med appen

• Alle brukere, data, kommentarer, vurderinger, abonnementer samt all statistikk og annet som er knyttet til appen, blir også overført.
  • Bestillinger som er opprettet før appen overføres, blir værende i den opprinnelige kontoen. Hvis du trenger å refundere disse bestillingene, må du gå tilbake til den opprinnelige kontoen eller bruke Google Play Developer API.
  • Rapporter om masseeksport, anslåtte salg og inntekter overføres ikke sammen med appen.
  • Promoteringer overføres ikke til målkontoen, men promoteringskoder som er utstedt tidligere, skal fortsatt fungere.
  • Testgrupper (åpen, lukket, intern test og intern deling) kan ikke overføres mellom kontoer. Du må opprette eventuelle grupper for lukkede tester på nytt i den nye kontoen, og brukerne må kanskje registrere seg for testen på nytt.
  • Innstillinger for tillatelser/tilknytninger for integrerte tjenester blir ikke overført. Sørg for at du oppdaterer kontoinnstillingene og appene dine.
  • Vi overfører all dokumentasjon eller informasjon du har sendt inn tidligere, til den nye utviklerkontoen. Dette kan for eksempel være innsendinger av erklæringer om retningslinjene eller annen informasjon du har oppgitt via Appinnhold-siden (Retningslinjer > Appinnhold).

Send inn forespørselen om overføring

Når du har utført trinnene ovenfor, er du klar til å sende inn forespørselen om overføring. Denne forespørselen blir deretter mottatt av målutvikleren for gjennomgang og godkjenning. Brukerstøtteteamet vårt går gjennom og svarer på forespørsler om overføring innen to virkedager.

Relatert innhold

• Gå til App-akademiet for å finne ut mer om hvordan du administrerer utviklerkontoen din.