Skapa eller uppdatera utvecklarsidan

Om du vill marknadsföra ditt varumärke och dina appar på Google Play kan du skapa en utvecklarsida som användarna kan besöka för att ta reda på mer om ditt varumärke och upptäcka dina appar.

Översikt över sidan för utvecklare

Du måste publicera minst en app på Google Play för att kunna skapa en sida för utvecklare. När du har skapat en sida för utvecklare kan användare besöka sidan på Google Play. Du får också en webbadress som du kan använda för att dela sidan. Användare kan besöka sidan för utvecklare för att läsa mer om ditt varumärke, upptäcka en utvald appen och hitta andra appar som du har publicerat på Google Play.

Du måste inte ha en sida för utvecklare. Andra appar som du har publicerat visas fortfarande i dina utvecklarspecifika appsamlingar på Google Play om du inte konfigurerar en sida för utvecklare.

Skapa eller uppdatera din sida

Obs! Innan du lägger till innehåll på sidan för utvecklare ska du kontrollera att innehållet följer policyerna för Google Play.

1. Öppna Play Console och sedan Sida för utvecklare (Utvecklarkonto > Sida för utvecklare).
    • Obs! Om ditt utvecklarkonto har skapats efter den 31 augusti 2023 kan du hantera sidan för utvecklare genom att öppna sidan Utvecklarkonto och scrolla till avsnittet för sidan för utvecklare.
  2. Lägg till eller uppdatera följande uppgifter:
    • Utvecklarikon: 512 x 512, 32-bit PNG
    • Bild i sidhuvudet: 4 096 x 2 304, JPG eller 24-bitars PNG (inte alfa)
    • Marknadsföringstext: Beskriv varumärket på upp till 140 tecken. Du kan lägga till och hantera översättningar av marknadsföringstexten genom att klicka på Lägg till översättningar.
  3. Lägg till eller uppdatera följande valfria uppgifter:
    • Webbadress: Ange en webbadress till varumärkets eller företagets officiella webbplats, om sådan finns.
    • Utvald app: Välj en app som ska ha en framstående plats på utvecklarsidan. Du kan söka efter appens eller paketets namn. Du kan maximera synligheten genom att välja en app som distribueras på bred front i flera länder. Andra appar som du har publicerat visas fortfarande på sidan för utvecklare.
  4. Spara ändringarna. Tänk på följande:
    • När du har klickat på Spara ändringar kan det ta upp till en timme innan webbadressen för utvecklarsidan kan förhandsgranskas och upp till 24 timmar innan sidan kan visas för användare på Google Play.
    • Om du uppdaterar sidan kan det ta upp till en timme innan ändringarna visas.