Opprett eller oppdater utviklersiden din

For å markedsføre merkevaren din og appene dine på Google Play kan du opprette en utviklerside som brukerne kan besøke for å finne ut mer om merkevaren og oppdage appene.

Oversikt over utviklersiden

Du må ha minst én app publisert på Google Play for å opprette en utviklerside. Når du har opprettet en utviklerside, kan brukerne gå til siden din på Google Play. Du får også utdelt en nettadresse du kan bruke til å dele siden din. Brukere kan besøke utviklersiden din for å finne ut mer om merkevaren din, oppdage en bestemt app du vil fremheve, og finne andre apper du har gitt ut på Google Play.

Utviklersider er ikke obligatoriske. Hvis du ikke oppretter noen utviklerside, kommer de andre appene du har lagt ut, fremdeles til å vises i de utviklerspesifikke appsamlingene dine på Google Play.

Opprett eller oppdater siden din

Viktig: Du må forsikre deg om at alt innhold overholder retningslinjene for Google Play, før du legger det til på utviklersiden din.

1. Åpne Play-konsollen og gå til Utviklersiden (Utviklerkonto > Utviklerside).
    • Merk: For utviklerkontoer opprettet etter 31. august 2023 kan du administrere utviklersiden din ved å gå til Utviklerkonto-siden og rulle til «Utviklerside»-delen.
  2. Legg til eller oppdater følgende informasjon:
    • Utviklerikon: 512 x 512, 32-bits PNG
    • Toppbilde: 4096 x 2304, JPG eller 24-bits PNG (uten alfakanal)
    • Markedsføringstekst: Legg til opptil 140 tegn som beskriver merkevaren din. Du kan administrere og legge til oversettelser av markedsføringsteksten ved å klikke på Legg til oversettelser.
  3. Legg til eller oppdater denne valgfrie informasjonen:
    • Nettadresse; Skriv inn nettadressen for det offisielle nettstedet til merkevaren eller bedriften din, hvis du har et.
    • Fremhevet app: Velg én app du vil skal være spesielt fremtredende på utviklersiden din. Du kan søke etter navnet på appen eller pakken. For å bidra til å maksimere synligheten, velg en app som distribueres i flere land. Andre apper du har publisert, er fortsatt tilgjengelige på utviklersiden.
  4. Lagre endringene. Vær oppmerksom på dette:
    • Etter at du klikker på Lagre endringene, kan det ta opptil én time før nettadressen for utviklersiden din er klar for forhåndsvisning, og opptil 24 timer før siden din vises for Google Play-brukere.
    • Hvis du oppdaterer siden din, kan det ta opptil én time før endringene vises.