Je ontwikkelaarspagina maken of updaten

Als je je merk en apps wilt promoten op Google Play, kun je een ontwikkelaarspagina maken waar gebruikers meer informatie over je merk kunnen vinden en je apps kunnen ontdekken.

Overzicht van de ontwikkelaarspagina

Als je een ontwikkelaarspagina wilt maken, moet je minstens één app hebben gepubliceerd op Google Play. Nadat je een ontwikkelaarspagina hebt gemaakt, kunnen gebruikers je pagina bezoeken op Google Play. Je krijgt ook een toegewezen URL die je kunt gebruiken om je pagina te delen. Gebruikers kunnen je ontwikkelaarspagina bezoeken om meer informatie over je merk te krijgen, een app te ontdekken die je onder de aandacht wilt brengen en andere apps te vinden die je hebt gepubliceerd op Google Play.

Ontwikkelaarspagina's zijn niet vereist. Als je geen ontwikkelaarspagina instelt, worden de andere apps die je hebt gepubliceerd, gewoon getoond in je ontwikkelaarsspecifieke app-collecties op Google Play.

Een pagina maken of updaten

Belangrijk: Voordat je content aan je ontwikkelaarspagina toevoegt, moet je zorgen dat alle content voldoet aan het beleid van Google Play.

1. Open de Play Console en ga naar Ontwikkelaarspagina (Ontwikkelaarsaccount > Ontwikkelaarspagina).
    • Opmerking: Voor ontwikkelaarsaccounts die na 31 augustus 2023 zijn gemaakt, kun je je ontwikkelaarspagina beheren door naar de pagina Ontwikkelaarsaccount te gaan en naar het gedeelte Ontwikkelaarspagina te scrollen.
  2. Voeg de volgende informatie toe of update deze:
    • Ontwikkelaarsicoon: 512 x 512, 32-bits PNG
    • Afbeelding voor kop: 4096 x 2304, JPG of 24-bits PNG (geen alfa)
    • Promotietekst: Voeg een tekst van maximaal 140 tekens toe die je merk beschrijft. Je kunt vertalingen van je promotietekst beheren en toevoegen door op Vertalingen toevoegen te klikken.
  3. Voeg de volgende optionele informatie toe of update deze:
    • Websiteadres: Voer de URL van de officiële website van je merk of bedrijf in (als je die hebt).
    • Aanbevolen app: Selecteer een van je apps om deze op een prominente plaats op je ontwikkelaarspagina te tonen. Je kunt zoeken op app-naam of pakketnaam. Voor maximale zichtbaarheid kies je een app die breed wordt gedistribueerd in meerdere landen. Andere apps die je hebt gepubliceerd, worden nog steeds getoond op je ontwikkelaarspagina.
  4. Sla je wijzigingen op. Let op het volgende:
    • Nadat je op Wijzigingen opslaan hebt geklikt, kan het tot een uur duren voordat je een voorbeeld van de URL van je ontwikkelaarspagina kunt weergeven en tot 24 uur voordat je pagina wordt getoond aan Google Play-gebruikers.
    • Als je je pagina updatet, kan het tot een uur duren voordat je wijzigingen worden getoond.