Kehittäjäsivun luominen tai päivittäminen

Voit edistää brändisi ja sovellustesi näkyvyyttä Google Playssa luomalla kehittäjäsivun, jolta käyttäjät voivat lukea lisää brändistäsi ja tutustua sovelluksiisi.

Kehittäjäsivun yleiskatsaus

Kehittäjäsivun luominen edellyttää, että olet julkaissut Google Playssa vähintään yhden sovelluksen. Kun olet luonut kehittäjäsivun, käyttäjät voivat vierailla sivullasi Google Playssa. Saat myös oman URL-osoitteen, jonka avulla voit jakaa sivun muualla. Käyttäjät saavat kehittäjäsivultasi tietoa brändistäsi sekä löytävät helposti Google Playssa esiteltävät ja aiemmin julkaistut sovelluksesi.

Kehittäjäsivun luominen ei ole pakollista. Jos sinulla ei ole kehittäjäsivua, julkaisemasi sovellukset näkyvät edelleen kehittäjäkohtaisissa sovelluskokoelmissa Google Playssa.

Sivun luominen tai päivittäminen

Tärkeää: Varmista etukäteen, että kaikki kehittäjäsivulle lisäämäsi sisältö noudattaa Google Playn käytäntöjä.

1. Avaa Play Console ja siirry kehittäjäsivulle (Kehittäjätili > Kehittäjäsivu).
    • Huom. Jos kehittäjätili on luotu 31.8.2023 jälkeen, voit ylläpitää kehittäjäsivua siirtymällä Kehittäjätili-sivulle ja vierittämällä kohtaan Kehittäjäsivu.
  2. Lisää tai päivitä seuraavat tiedot:
    • Kehittäjäkuvake: 512 x 512, 32-bittinen PNG
    • Otsikkokuva: 4096 x 2304, JPG tai 24-bittinen PNG (ei alpha)
    • Mainosteksti: Kuvaile brändiäsi korkeintaan 140 merkillä. Voit muokata ja lisätä mainostekstin käännöksiä valitsemalla näytön yläosasta Lisää käännöksiä.
  3. Lisää tai päivitä seuraavat valinnaiset tiedot:
    • Sivuston osoite: Jos brändilläsi tai yritykselläsi on virallinen verkkosivusto, lisää sen URL-osoite.
    • Sovellussuositus: Valitse yksi sovellus, joka on näkyvästi esillä kehittäjäsivullasi. Voit hakea sovelluksen tai paketin nimeä. Voit parantaa näkyvyyttä valitsemalla sovelluksen, jota jaellaan useissa maissa. Myös muut julkaisemasi sovellukset näkyvät kehittäjäsivulla.
  4. Tallenna muutokset. Ota huomioon seuraavat asiat:
    • Kun olet valinnut Tallenna muutokset, voi kulua tunti ennen kuin kehittäjäsivun URL-osoite on valmis esikatseltavaksi ja 24 tuntia ennen kuin sivusi näytetään käyttäjille Google Playssa.
    • Sivun päivitysten näkymisessä voi kulua tunti.