Enheter som stöds

Med hjälp av Play Console kan du ladda ned en kommaavgränsad lista (CSV) över enheter som har lanserats offentligt och som har stöd för användning med Google Play och dina appar.

Enheterna som stöds har genomgått Androids kompatibilitetsprogram.

Tips! Om du laddar ned och öppnar en CSV-fil i ett kalkylarksprogram, till exempel Google Kalkylark, och det verkar vara för få enheter kan du testa att öppna filen i en annan CSV-läsare eller ett annat kalkylarksprogram.

Ladda ned en lista via Play Console

1. Logga in i Play Console.
  2. Välj en app.
  3. Klicka på Hantera lansering på menyn till vänster > Enhetskatalog.
  4. Välj fliken Enheter.
    • Om du vill ladda ned en lista över enheter för just din app väljer du Enheter som stöds eller Uteslutna enheter.
  5. Klicka på Ladda ned enhetslista till höger på sidan.

I CSV-filen är enheterna sorterade i alfabetisk ordning (A–Z) efter tillverkarens namn och listade i följande format:

• varumärke för försäljning, modellnamn, modellkod, RAM (totalt minne), utförande, systemkrets (SoC), skärmstorlekar, skärmupplösningar, ABI, versioner av Android SDK, version av OpenGL ES.