Visa och ladda ned enheter som stöds

Med hjälp av Play Console kan du ladda ned en kommaavgränsad lista (CSV) över enheter som har lanserats offentligt och som har stöd för användning med Google Play och dina appar. Mer information finns i Enheter med stöd för Google Play.

Enheterna som stöds har genomgått Androids kompatibilitetsprogram.

Tips! Om du laddar ned och öppnar en CSV-fil i ett kalkylprogram, till exempel Google Kalkylark, och det verkar vara för få enheter, kan du testa att öppna filen i en annan CSV-läsare eller ett annat kalkylprogram.

Ladda ned lista via Play Console

1. Öppna Play Console.
  2. Välj en app.
  3. Välj Version i menyn till vänster > Räckvidd och enheter > Enhetskatalog.
  4. Välj filtret Alla enheter.
    • Om du vill ladda ned en lista över enheter för just din app väljer du Enheter som stöds eller Uteslutna enheter.
  5. Välj Exportera enhetslista uppe till höger i listan.

I CSV-filen är enheterna sorterade i alfabetisk ordning (A–Z) efter tillverkarens namn och listade i följande format:

• Tillverkare, modellnamn, modellkod, RAM (totalt minne), formfaktor, systemkrets (SoC), grafikprocessor, skärmstorlekar, skärmupplösningar, ABI, versioner av Android SDK, version av OpenGL ES