Publicar aplicacions privades

Si decideixes publicar una aplicació privada, cal que et registris amb un compte de desenvolupador de Google Play, que et dona els privilegis d'administrador correctes per pujar i publicar l'aplicació a Google Play gestionat. Després, pots utilitzar la consola de gestió de mobilitat empresarial (EMM) per distribuir l'aplicació entre els usuaris.

En el cas de les aplicacions privades, has d'especificar la configuració perquè només estiguin disponibles per als usuaris de la teva organització i siguin fàcils de trobar. Si ets tu qui allotja l'aplicació i no Google, també caldrà que especifiquis determinades opcions de configuració.

Nota: en funció del teu proveïdor d'EMM, és possible que et puguis registrar com a desenvolupador i publicar aplicacions privades directament des de la teva consola d'EMM. Per obtenir més informació, contacta amb el teu proveïdor d'EMM o consulta com pots publicar aplicacions privades per a clients empresarials.

Registrar-se com a desenvolupador

Per publicar aplicacions privades o públiques, t'has de registrar com a desenvolupador.

1. Inicia la sessió al compte de Google que actuarà com a propietari del teu compte de desenvolupador.
  2. Ves a Google Play Console per iniciar el registre.
  3. Marca la casella per acceptar l'Acord de distribució per a desenvolupadors de Google Play. Si el teu compte ha infringit aquest acord anteriorment, no et podràs registrar com a desenvolupador de Google Play.
  4. Fes clic a Completa el pagament.
  5. Paga l'import de registre i fes clic a Accepta i continua.
  6. Introdueix les dades del teu compte de desenvolupador, inclòs el nom de desenvolupador, que és el que es mostrarà a Google Play.

El registre com a desenvolupador de Google Play pot tardar fins a 48 hores a processar-se.

Publicar a la teva organització
  1. Inicia la sessió a Google Play Console.
  2. Fes clic a Afegeix una aplicació nova.
  3. Selecciona un idioma predeterminat i afegeix un títol per a l'aplicació.

Introdueix el nom exactament com vulguis que es mostri a Google Play gestionat.

4. Ves a Preus i distribució > Programes d'usuari > Google Play gestionat.
  5. Marca la casella Activa les funcions avançades de Google Play gestionat.
  6. Marca la casella Orienta aquesta aplicació de manera privada a una llista d'organitzacions.
  7. Fes clic a Tria les organitzacions.
  8. Per a cada organització en què vulguis publicar l'aplicació, introdueix-ne l'identificador i una descripció, o un nom, i fes clic a Afegeix. Pots introduir com a màxim 20 organitzacions per aplicació.
  9. Fes clic a Fet.
  10. Quan estiguis a punt per publicar l'aplicació, crea i llança una versió de producció. Un cop publicada, podràs crear-ne versions noves o configurar-ne un llançament progressiu.

Quan s'hagi publicat, l'aplicació estarà a punt per distribuir-se mitjançant la consola d'EMM al cap d'unes hores.

Permetre que un desenvolupador extern publiqui

Si col·labores amb desenvolupadors externs, com ara agències o empreses de desenvolupament de programari, que s'encarreguen de crear aplicacions privades personalitzades per a la teva organització, cal que els enviïs l'identificador de l'organització perquè hi puguin publicar aplicacions.

Per obtenir l'identificador de l'organització, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a la Google Play Store gestionat.
  2. Fes clic a Configuració d'administració.
  3. Copia la cadena corresponent a l'identificador de l'organització que trobaràs a l'espai Informació sobre l'organització i envia-la al desenvolupador.

Nota: és possible que els desenvolupadors externs puguin publicar aplicacions privades directament des de les seves eines. Per obtenir més informació, consulta com pots publicar aplicacions privades per a clients empresarials.

Per publicar com a desenvolupador extern una aplicació privada a l'organització d'un client, segueix aquests passos:

Si, com a desenvolupador d'una agència, vols gestionar el procés de publicació en nom del client, o si has creat una aplicació per a clients de diverses organitzacions i no vols que es mostri a la versió pública de Play Store, pots utilitzar els identificadors de les organitzacions dels clients per publicar-hi les aplicacions directament.

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Utilitza l'identificador de l'organització proporcionat pel client per publicar l'aplicació privada a la seva organització.