Maandelijkse rapporten downloaden en exporteren

Op de Play Console-website kun je maandelijkse rapporten voor afzonderlijke apps downloaden, zodat je de prestaties van je app kunt bijhouden en hierin inzicht kunt krijgen.

Typen rapporten

Gedetailleerde rapporten

Gedetailleerde rapporten bevatten gegevens over afzonderlijke gebeurtenissen:

• Reviews
  • Financieel: geschatte verkopen, inkomsten, producten ter beloning en financiering voor Koreaans Play-saldo
Verzamelde rapporten

Verzamelde rapporten bevatten geconsolideerde gegevens (gemiddelden, dagelijkse totalen, enzovoort) voor app-statistieken:

• Statistieken: installaties, crashes, beoordelingen en abonnementen
  • Gebruiks- en aankoopinformatie van app: behouden installerende gebruikers, kopers (7 dagen na installatie) en abonnees

Rapporten downloaden

1. Open de Play Console.
  2. Klik op Rapporten downloaden Rapporten en selecteer Reviews, Statistieken of Financieel.
  3. Typ en selecteer de naam van je app onder Een app selecteren.
  4. Selecteer het jaar en de maand voor het rapport dat je wilt downloaden.

Opmerking: Financiële rapporten omvatten alle apps in je account.

Rapporten downloaden vanuit Google Cloud Storage

Rapporten zijn beschikbaar via Google Cloud Storage. Rapporten worden dagelijks gemaakt en verzameld in maandelijkse csv-bestanden. Ze worden in een privébucket van Google Cloud Storage voor je Google Play-ontwikkelaarsaccount opgeslagen.

Je hebt toegang tot de rapporten met de Google Cloud Storage in je browser of programmatic met gsutil. Je kunt ook andere tools gebruiken voor programmatic toegang tot je Cloud Storage-bucket.

Tip: Als je je rapporten uit Google Cloud Storage in BigQuery wilt importeren, moet je de csv-bestanden converteren van UTF-16 naar UTF-8.

Je Google Cloud Storage-URI zoeken

Je kunt je Google Cloud Storage-URI kopiëren door op de knop Cloud Storage-URI kopiëren te klikken naast de bijbehorende sectiekop op de pagina Rapporten downloaden.

Je Cloud Storage-URI begint met pubsite_prod_rev (bijvoorbeeld: pubsite_prod_rev_01234567890987654321).

Rapporten downloaden met een opdrachtregeltool
  1. Installeer de tool gsutil.
    • Zorg ervoor dat je je account bevestigt met een account dat toegang heeft tot de Play Console.
    • Tijdens het instellen kun je de naam van je app opgeven wanneer je om een project-ID wordt gevraagd. Dit is van toepassing als je gsutil voor het eerst gebruikt en geen andere projecten hebt ingesteld in Google Cloud Storage.
  2. Zoek de ID van je rapportagebucket door op de knop Cloud Storage-URI kopiëren te klikken naast de bijbehorende sectiekop op de pagina Rapporten downloaden.
    • Je Cloud Storage-URI begint met pubsite_prod_rev (bijvoorbeeld: pubsite_prod_rev_01234567890987654321).
  3. Gebruik de opdracht gsutil cp om rapporten te downloaden.
    • Bekijk de gsutil-documentatie voor andere opdrachten waarmee je toegang tot je rapporten kunt krijgen.

Rapporten worden ingedeeld in mappen die zijn genoemd naar elk type rapport. Csv-bestandsnamen bevatten het type rapport, de pakketnaam, de periode en de dimensie (indien van toepassing).

Rapporten downloaden via een clientbibliotheek en serviceaccount

Stap 1: Maak een serviceaccount

1. Open de Google Developers Console.
  2. Gebruik het dropdownmenu om een project te selecteren als je al een project hebt. Als er geen eerdere projecten worden vermeld of als je een nieuw project wilt maken, klik je op Project maken.
  3. Selecteer het menu-icoon Menupictogram > Rechten > Serviceaccounts > Serviceaccount maken.
  4. Volg de instructies op het scherm en selecteer Maken.
  5. Kopieer het e-mailadres dat wordt weergegeven.
    • Bijvoorbeeld: accountnaam@project.iam.gserviceaccount.com

Stap 2: Voeg het serviceaccount toe aan de Play Console

1. Open de Play Console.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen > Gebruikersaccounts en -rechten > Nieuwe gebruiker uitnodigen.
  3. Plak of typ het e-mailadres dat aan je serviceaccount is gekoppeld.
  4. Selecteer rechten op basis van de soorten rapporten die je nodig hebt.
  5. Klik op Gebruiker toevoegen. Je serviceaccount wordt aan je account toegevoegd.

Stap 3: Haal rapporten op via een API-aanroep

1. Installeer de API-clientbibliotheek voor de gewenste programmeertaal.
  2. Stel de code die de API-aanroep uitvoert in om OAuth2-verificatie voor een server-to-server-verbinding te gebruiken. Stel de code ook in om toegang te vragen tot het OAuth2-bereik (https://www.googleapis.com/auth/devstorage.read_only).
  3. Voer geverifieerde API-aanroepen uit om rapporten op te halen.
Een voorbeeld bekijken (Python)

Hier volgt een voorbeeld van de code als u Python gebruikt om rapporten op te halen:

import json

from httplib2 import Http

from oauth2client.client import SignedJwtAssertionCredentials

from apiclient.discovery import build

# Pas deze variabelen aan uw situatie aan

client_email = 'uw serviceaccount hier'

json_file = 'path_to_json_file_obtained_when_creating_the_service_account'

cloud_storage_bucket = 'pubsite_prod_rev_…'

report_to_download = ‘earnings/earnings_….zip’

private_key = json.loads(open(json_file).read())['private_key']

credentials = SignedJwtAssertionCredentials(client_email, private_key,

   'https://www.googleapis.com/auth/devstorage.read_only')

storage = build('storage', 'v1', http=credentials.authorize(Http()))

print storage.objects().get(

   bucket=cloud_storage_bucket,

   object=report_to_download).execute()

Toegang tot Google Cloud Storage beheren

Rapporten die beschikbaar zijn in Google Cloud Storage, kennen dezelfde toegangsbeperkingen die gegevenstoegang beperken in de Play Console. Dit betekent dat accountgebruikers met toegang tot gedeelten van een Play Console-account toegang hebben tot de overeenkomende rapporten in Google Cloud Storage.

Accounteigenaren kunnen op elk gewenst moment rechten voor individuele gebruikers updaten.

• Voor toegang tot bulkrapporten moet het recht 'App-gegevens bekijken' zijn ingesteld op Algemeen.
  • Als je financiële rapporten wilt downloaden, moet het recht 'Financiële gegevens bekijken' zijn ingesteld op Algemeen.

Opdrachten en bestandsindelingen voor gedetailleerde rapporten

Crashes en ANR's

Vanaf mei 2018 kun je geen gedetailleerde rapporten meer downloaden voor crashes en ANR's.

Reviews

Reviews

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/reviews/reviews_[package_name]_YYYYMM.csv

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeelden en opmerkingen
Pakketnaam Tekenreeks NEE com.company.app
App-versiecode Geheel getal JA Alleen productie-APK's
App-versienaam Tekenreeks JA
Taal van reviewer Tekenreeks, afkorting van 2 letters (ISO 639-1) JA en
Apparaat Tekenreeks JA hammerhead
Datum en tijd van review-inzending ISO_8601 inclusief tijd, UTC-tijdzone NEE 2014-06-19T19:12:32Z
Milliseconden sinds tijdvak voor review-inzending Geheel getal, milliseconden sinds tijdvak NEE
Datum en tijd van laatste update van review ISO_8601 inclusief tijd, UTC-tijdzone JA 2014-06-19T19:12:32Z
Milliseconden sinds tijdvak voor laatste update van review Geheel getal, milliseconden sinds tijdvak JA
Sterbeoordeling Geheel getal (tussen 1 en 5) NEE
Titel van review Tekenreeks, in lokale taal van reviewer (teruglooptekens verwijderd) JA
Tekst van review Tekenreeks, in lokale taal van reviewer (teruglooptekens verwijderd) JA
Datum en tijd van ontwikkelaarsreactie ISO_8601 inclusief tijd, UTC-tijdzone JA 2014-06-19T19:12:32Z
Milliseconden sinds tijdvak voor ontwikkelaarsreactie Geheel getal, milliseconden sinds tijdvak JA
Tekst van ontwikkelaarsreactie Tekenreeks (teruglooptekens verwijderd en witruimte gecomprimeerd) JA
Link voor review Tekenreeks JA https://play.google.com/apps/publish/?dev_acc=<...>#ReviewPlace:id=<..>

Voorbeeld

Als je alle in 2014 gegenereerde rapporten wilt downloaden voor de rapportbucket-ID pubsite_prod_rev_0123456789 voor je app met de pakketnaam com.example.app, gebruik je de volgende opdracht:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/reviews/reviews_com.example.app_2014* /your/local/directory

Financiële rapporten

Geschatte verkopen

We raden je aan niet op het aantal kolommen in de csv-bestanden te vertrouwen voor je geautomatiseerde rapporten.

Over

Voor informatie met korte vertraging over de verkoop van apps, in-app producten of abonnementen kun je het rapport Geschatte verkopen gebruiken. Dit rapport bevat het bedrag dat is betaald door kopers, zonder aftrek van belastingen of Google-kosten.

Je kunt dit rapport gebruiken voor analysedoeleinden of trendanalyse, maar het is niet raadzaam de rapportgegevens te gebruiken voor je boekhouding. Bekijk in plaats daarvan het Inkomstenrapport.

Je kunt om meerdere redenen verschillen opmerken tussen dit rapport en je inkomsten. Zo wordt er in het rapport Geschatte verkopen geen rekening gehouden met voorheffingen of terugvorderingen. Dit rapport bevat bedragen die zijn betaald door kopers in hun lokale valuta en bevat geen omgerekende bedragen in je uitbetalingsvaluta.

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/sales/salesreport_YYYYMM.zip

Voorbeeld

Als je alle in 2014 gegenereerde rapporten wilt downloaden voor de rapportbucket-ID pubsite_prod_rev_0123456789 voor je app met de pakketnaam com.example.app, gebruik je de volgende opdracht:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/sales/salesreport_2014* /your/local/directory

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeelden en opmerkingen

Bestelnummer

Tekenreeks

Nee

GPA.1234-1234-1234-12345

Bestellings-ID's van abonnementen bevatten aan het eind het cijfer voor de verlengingscyclus (de eerste verlenging is bijvoorbeeld GPA.1234-1234-1234-12345..0, de tweede verlenging is GPA.1234-1234) -1234-12345..1, enzovoort).

Datum waarop de bestelling in rekening is gebracht

Tekenreeks

Nee

2016-11-30

Datum van deze bestelling op basis van de tijdzone UTC (in de indeling JJJJ-MM-DD).

Tijdstempel waarop de bestelling in rekening is gebracht

Geheel getal

Nee

1480507200

Het UNIX-tijdstempel voor wanneer de bestelling aan de gebruiker is gefactureerd. Gemeten in seconden sinds tijdvak.

Financiële status

Tekenreeks

Nee

charged, refund, partial refund enzovoort.

Als je een bestelling volledig terugbetaalt nadat je een gedeeltelijke terugbetaling hebt gedaan:

• De gedeeltelijke terugbetaling wordt weergegeven op een afzonderlijke regel
  • De regel met de volledige terugbetaling toont het resterende saldo

Apparaatmodel

Tekenreeks

Nee

mako enzovoort.

Android-apparaatmodel dat is gebruikt om de aankoop te doen. In het geval van abonnementsbestellingen verwijst dit naar het apparaat dat voor de oorspronkelijke aankoop is gebruikt.

Producttitel

Tekenreeks

Nee

coins, monthly subscription enzovoort.

De door de ontwikkelaar opgegeven naam van het product. Weergegeven in de landinstelling van de koper.

Product-ID

Tekenreeks

Nee

com.example.app

Pakketnaam van de app waar het product is verkocht.

Producttype

Tekenreeks

Nee

paidapp, subscription, inapp

SKU-ID

Tekenreeks

Nee

treasure_chest_for_new_users

De door de ontwikkelaar opgegeven unieke ID van het product.

Valuta van de verkoop

Tekenreeks

Nee

USD, EUR, THB enzovoort.

Itemprijs

Geheel getal

Nee

12,345.67

Weergegeven in de lokale valuta van de koper. Met een komma als scheidingsteken voor duizendtallen.

Geheven belastingen

Geheel getal

Ja

12,345.67

In de lokale valuta van de koper. Met een komma als scheidingsteken voor duizendtallen.

Bedrag dat in rekening is gebracht

Geheel getal

Nee

12,345.67

In de lokale valuta van de koper. Dit is de som van de artikelprijs en geheven belastingen. Met een komma als scheidingsteken voor duizendtallen.

Woonplaats van koper

Tekenreeks

Ja

Boston, Toronto enzovoort.

Alleen ingevuld voor verkopen waarbij je de geregistreerde verkoper bent.

Provincie van koper

Tekenreeks

Ja

MA, ON enzovoort.

Postcode van koper

Tekenreeks

Ja

02140, M5B 1L6 enzovoort.

Alleen ingevuld voor verkopen waarbij je de geregistreerde verkoper bent.

Land van koper

Tekenreeks

Nee

US, CA enzovoort.

Basisabonnement-ID

Tekenreeks

Ja

weekly

De basisabonnement-ID van het abonnement. Alleen ingevuld voor abonnementen. Meer informatie

Aanbiedings-ID

Tekenreeks

Ja

spring-offer

De aanbiedings-ID van het abonnement. Alleen ingevuld voor abonnementen. Meer informatie

Groeps-ID Geheel getal Ja

1234567891234567890

De unieke ID wordt toegewezen als een ontwikkelaarsaccountgroep wordt gemaakt. Meer informatie

Geschikt voor de eerste USD 1 miljoen Tekenreeks Ja

Yes, Nee

Alleen ingevuld als er een ontwikkelaarsaccountgroep is ingesteld. Meer informatie

Promotie-ID Tekenreeks Ja

PP.C2fy7Ns0/+e2w, PP.P2fy7Ns0/+e2w, Points used only

Alleen ingevuld voor verkopen met betrekking tot Play Points. De voorvoegsels 'PP.C' en 'PP.P' definiëren bestellingen met respectievelijk kortingsbonnen en in-app productpromoties. Bestellingen waarbij Play-punten rechtstreeks zijn uitgegeven, worden ook getoond. Meer informatie
Kortingsbonwaarde Geheel getal Ja

3,00

Weergegeven in de lokale valuta van de koper. Met een komma als scheidingsteken voor duizendtallen. Alleen ingevuld voor verkopen met betrekking tot Play Points-kortingsbonnen. Meer informatie

Kortingspercentage Geheel getal Ja

45, 55, 70

Het kortingspercentage wordt gebruikt om de besparing aan te geven die de gebruiker heeft gedaan door Play-punten in plaats van geld uit te geven. Alleen ingevuld voor verkopen met betrekking tot Play Points. Meer informatie

ID van uitgelichte producten

Geheel getal

Ja

1234567891234567890

De unieke ID wordt toegewezen als een ontwikkelaar een uitgelicht product maakt. Meer informatie

Inkomsten

We raden je aan niet op het aantal kolommen in de csv-bestanden te vertrouwen voor je geautomatiseerde rapporten.

Over

Je kunt het inkomstenrapport gebruiken om inzicht te krijgen in je uitbetalingen en transacties. Elke regel in het rapport vertegenwoordigt een type transactie, zoals wanneer je een klant factureert of kosten aan Google betaalt, samen met de oorspronkelijke en omgerekende bedragen.

Inkomstenrapporten bevatten transacties van de vorige maand. Je krijgt de betaling een paar weken nadat het inkomstenrapport beschikbaar is gemaakt.

Het inkomstenrapport wordt 1 keer per maand gegenereerd en is meestal beschikbaar op de 5e van de volgende maand. Af en toe kan Google je inkomsten aanpassen om onjuiste berekeningen te corrigeren. Als dit gebeurt, nemen we contact met je op om je op de hoogte te stellen van het probleem. We maken een extra inkomstenbestand met alleen de aangepaste transacties dat je kunt gebruiken voor je administratie.

Opmerkingen:

• Google-kosten zijn nu zichtbaar voor alle transacties, ongeacht of Google de geregistreerde verkoper is voor verkochte producten.
  • Het inkomstenrapport bevat geen terugvorderingen.
  • Er wordt elke maand één bestand gegenereerd voor het inkomstenrapport voor transacties.
  • Voorheffing in Taiwan wordt uitbetaald in de voorafgaande maand tot wanneer deze wordt gerapporteerd.

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/earnings/earnings_YYYYMM.zip

Voorbeeld

Als je alle in 2014 gegenereerde rapporten wilt downloaden voor de rapportbucket-ID pubsite_prod_rev_0123456789 voor je app met de pakketnaam com.example.app, gebruik je de volgende opdracht:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/earnings/earnings_2014* /your/local/directory

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeelden en opmerkingen

Beschrijving

Tekenreeks

Nee

GPA.1234-1234-1234-12345

Unieke ID die is toegewezen aan deze bestelling. Bestellings-ID's van abonnementen bevatten aan het eind het cijfer voor de verlengingscyclus.

Transactiedatum

Tekenreeks

Nee

Nov 30, 2016

Datum van deze bestelling op basis van de Pacific-tijdzone (in de indeling MMM DD, JJJJ). Houd er rekening mee dat in het tijdstempel van de transactie de volgende maand kan zijn geregistreerd omdat rapporten worden gegenereerd op basis van het tijdstempel van uitgifte.

Transactietijd

Tekenreeks

Nee

12:00:00 PM PDT

Belastingtype

Tekenreeks

Ja

third-party tax

Leeg voor niet-fiscale regels.

Transactietype

Tekenreeks

Nee

Charge, Google fee, Tax, Charge refund, Google fee refund, Charge rebill, Tax rebill, Google fee rebill, Adjustment.

Type teruggave

Tekenreeks

Ja

Full, Partial

Terugbetalingen waarbij de koper het volledige bedrag heeft teruggekregen, worden gemarkeerd als Volledig (Full). Terugbetalingen van een deel van het betalingsbedrag van een gebruiker worden gemarkeerd als Gedeeltelijk (Partial).

Producttitel

Tekenreeks

Nee

coins, monthly subscription, etc.

De door de ontwikkelaar opgegeven naam van het product. Weergegeven in de landinstelling van de koper.

Product-ID

Tekenreeks

Nee

com.example.app

Pakketnaam van de app waar het product is verkocht.

Producttype

Geheel getal

Nee

0,1

Wordt gebruikt om het verkochte type product te identificeren: 0 staat voor de verkoop van een betaalde app, 1 voor de verkoop van een in-app-product of abonnement.

SKU-ID

Tekenreeks

Nee

treasure_chest_for_new_users

De door de ontwikkelaar opgegeven unieke ID van het product.

Hardware

Tekenreeks

Nee

mako, etc.

Android-apparaatmodel dat is gebruikt om de aankoop te doen. In het geval van abonnementsbestellingen verwijst dit naar het apparaat dat voor de oorspronkelijke aankoop is gebruikt.

Land van koper

Tekenreeks

Nee

US, CA, etc.

Staat/provincie van koper

Tekenreeks

Ja

MA, ON, etc.

Postcode van koper

Tekenreeks

Ja

02140, M5B 1L6, etc.

Valuta van koper

Tekenreeks

Nee

USD, EUR, THB, etc.

Bedrag (valuta van koper)

Geheel getal

Nee

12345,67

Totaalbedrag voor deze factuurregel vóór omrekening van valuta.

Wisselkoers valuta

Geheel getal

Nee

0,56789

De wisselkoers die wordt gebruikt bij omrekening van bedragen van kopers naar uitbetalingsbedragen in de valuta van de verkoper.

Valuta van verkoper Tekenreeks Nee

USD, EUR, THB, etc.

Valuta waarnaar de bestelling is omgerekend. Dit is de lokale valuta waarin je wordt betaald.

Bedrag (valuta van verkoper) Geheel getal Nee

12345,67

Totaalbedrag voor deze factuurregel na omrekening van valuta.

Basisabonnement-ID

Tekenreeks

Ja

weekly

De basisabonnement-ID van het abonnement. Alleen ingevuld voor abonnementen. Meer informatie

Aanbiedings-ID

Tekenreeks

Ja

spring-offer

De aanbiedings-ID van het abonnement. Alleen ingevuld voor abonnementen. Meer informatie

Groeps-ID Geheel getal Ja

1234567891234567890

De unieke ID wordt toegewezen als een ontwikkelaarsaccountgroep wordt gemaakt. Meer informatie

Geschikt voor de eerste USD 1 miljoen Tekenreeks Ja

Yes, Nee

Alleen ingevuld als er een ontwikkelaarsaccountgroep is ingesteld. Meer informatie

Servicekosten (%)

Geheel getal

Ja

10, 15, 30

Beschrijving van vergoeding Tekenreeks Ja

SUBSCRIPTIONS

Details voor de berekening van de Google-servicekosten.

Promotie-ID Tekenreeks Ja

PP.C_x0a08trvC1, PP.PdYfn342Ox10, Points used only

Alleen ingevuld voor verkopen met betrekking tot Play Points. De voorvoegsels 'PP.C' en 'PP.P' definiëren bestellingen met respectievelijk kortingsbonnen en in-app productpromoties. Bestellingen waarbij Play-punten rechtstreeks zijn uitgegeven, worden ook getoond. Meer informatie
Financiering voor Koreaans Play-saldo

Over

Als je een verkoper bent die op basis van de van toepassing zijnde wet- en regelgeving bonnen moet verstrekken in Zuid-Korea, of als je jezelf hebt geregistreerd voor het verstrekken van bonnen, moet je op verzoek van app-kopers bonnen verstrekken voor de aankopen van betaalde apps of in-app producten die zijn gedaan met Google Play-cadeaukaarten in Zuid-Koreaanse won (KRW).

Het financieringsrapport voor Koreaans Play-saldo bevat verkopen via Play-saldo in Zuid-Koreaanse won zodat verkopers een bon naar de gebruiker kunnen sturen.

Opmerking: Gebruikers kunnen Play-saldo via meerdere bronnen toevoegen, waaronder via promotietegoed van Google of onze partners. Voordat je een bon verstrekt, is het van belang dat je checkt of de gebruiker het saldo heeft aangevuld met een equivalent voor bonnen (zoals een cadeaukaart).

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/play_balance_krw/play_balance_krw_YYYYMM.zip

Voorbeeld

Als je alle in 2018 gegenereerde rapporten wilt downloaden voor de rapportbucket-ID pubsite_prod_rev_0123456789 voor je app met de pakketnaam com.example.app, gebruik je de volgende opdracht:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/play_balance_krw/play_balance_krw_2018* /your/local/directory

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeelden en opmerkingen

Bestelnummer

Geheel getal

Nee

GPA.1234-1234-1234-12345

Bestellings-ID's van abonnementen bevatten aan het eind het cijfer voor de verlengingscyclus (de eerste verlenging is bijvoorbeeld GPA.1234-1234-1234-12345..0, de tweede verlenging is GPA.1234-1234) -1234-12345..1, enzovoort).

Datum waarop de bestelling in rekening is gebracht

Tekenreeks

Nee

2016-11-30

Datum van deze bestelling op basis van de tijdzone UTC (in de indeling JJJJ-MM-DD).

Financiële status

Tekenreeks

Nee

Charged, Refund, enz.

Financieringsbedrag Play-saldo

Tekenreeks

Nee

12,345.67

Transactiebedrag.

Valuta Play-saldo Tekenreeks Nee KRW
Voor financieringsrapporten voor Koreaans Play-saldo is dit altijd Zuid-Koreaanse won (KRW).
Tijdstempel waarop de bestelling in rekening is gebracht Geheel getal Nee 1480507200

Het UNIX-tijdstempel voor wanneer de bestelling aan de gebruiker is gefactureerd. Gemeten in seconden sinds tijdvak.

Abonnementen

Reacties op opzeggingsenquête

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/subscriptions/cancellations/freeform_[package_name].csv

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeelden en opmerkingen
Opzeggingsdatum Tekenreeks Nee 2016-11-30
SKU-ID Tekenreeks Ja treasure_chest_for_new_users
De door de ontwikkelaar opgegeven unieke ID van het product.
Land Tekenreeks Nee US, CA, etc.
Reactie Tekenreeks Nee

Opdrachten en bestandsindelingen voor verzamelde rapporten

Statistieken

Installaties

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/stats/installs/installs_[package_name]_yyyyMM_[dimension].csv

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeeld
Datum JJJJ-mm-dd NEE 2014-06-19
Pakketnaam Tekenreeks NEE com.my.app
Apparaat (of een andere ondersteunde dimensie) Tekenreeks JA hammerhead
Huidige apparaatinstallaties Geheel getal NEE
Installaties op actieve apparaten Geheel getal NEE
Installaties op apparaten per dag Geheel getal NEE
Verwijderingen van apparaten per dag Geheel getal NEE
Apparaatupgrades per dag Geheel getal NEE
Huidige installaties per gebruiker Geheel getal NEE
Totale installaties per gebruiker Geheel getal NEE
Dagelijkse installaties per gebruiker Geheel getal NEE
Dagelijkse verwijderingen per gebruiker Geheel getal NEE

Ondersteunde dimensies

Dimensie Bestandsnaam
App-versiecode ..._app_version.csv
Provider ..._carrier.csv
Land ..._country.csv
Apparaat ..._device.csv
Taal ..._language.csv
Versie van Android-besturingssysteem ..._os_version.csv

Voorbeeld

Als je alle in 2014 gegenereerde rapporten wilt downloaden voor de rapportbucket-ID pubsite_prod_rev_0123456789 voor je app met de pakketnaam com.example.app, gebruik je de volgende opdracht:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/stats/installs/installs_com.example.app_2014* /your/local/directory
Crashes

Opmerking: Vanaf januari 2018 bevatten exports gegevens uit de nieuwe gegevensbron en komen ze overeen met de informatie op de pagina Statistieken van je app. Exports van vóór januari 2018 zijn alleen beschikbaar voor gegevens die zijn verzameld uit de vorige gegevensbron.

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/stats/crashes/crashes_[package_name]_yyyyMM_[dimension].csv

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeeld
Datum JJJJ-mm-dd NEE 2014-06-19
Pakketnaam Tekenreeks NEE com.my.app
Apparaat (of een andere ondersteunde dimensie) Tekenreeks JA hammerhead
Dagelijkse crashes Geheel getal NEE
Dagelijkse ANR's Geheel getal NEE

Ondersteunde dimensies

Dimensie Bestandsnaam
App-versiecode ..._app_version.csv
Apparaat ..._device.csv
Versie van Android-besturingssysteem ..._os_version.csv

Voorbeeld

Als je alle in 2014 gegenereerde rapporten wilt downloaden voor de rapportbucket-ID pubsite_prod_rev_0123456789 voor je app met de pakketnaam com.example.app, gebruik je de volgende opdracht:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/stats/crashes/crashes_com.example.app_2014* /your/local/directory
Beoordelingen

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/stats/ratings/ratings_[package_name]_yyyyMM_[dimension].csv

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeeld
Datum JJJJ-mm-dd NEE 2014-06-19
Pakketnaam Tekenreeks NEE com.my.app
Apparaat (of een andere ondersteunde dimensie) Tekenreeks JA hammerhead
Dagelijkse gemiddelde beoordeling %.2f JA
Totale gemiddelde beoordeling %.2f Ja 4.16

Ondersteunde dimensies

Dimensie Bestandsnaam
App-versiecode ..._app_version.csv
Provider ..._carrier.csv
Land ..._country.csv
Apparaat ..._device.csv
Taal ..._language.csv
Versie van Android-besturingssysteem ..._os_version.csv

Voorbeeld

Als je alle in 2014 gegenereerde rapporten wilt downloaden voor de rapportbucket-ID pubsite_prod_rev_0123456789 voor je app met de pakketnaam com.example.app, gebruik je de volgende opdracht:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/stats/ratings/ratings_com.example.app_2014* /your/local/directory
Abonnementen

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/financial-stats/subscriptions/subscriptions_[package_name]_[product_id]_yyyyMM_[dimension].csv

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeelden en opmerkingen
Datum JJJJ-MM-DD NEE

2022-01-01

Datum van deze bestelling op basis van de tijdzone UTC (in de indeling JJJJ-MM-DD)

Pakketnaam Tekenreeks NEE com.example.app
Product-ID Tekenreeks NEE Premium access
Land Tekenreeks NEE

US, CA, enzovoort.

Nieuwe abonnementen Cijfer NEE 1234
Opgezegde abonnementen Cijfer NEE 1234
Actieve abonnementen Cijfer NEE 1234
Basisabonnement-ID Tekenreeks NEE weekly
Aanbiedings-ID Tekenreeks NEE spring-offer

Opmerking: Bekijk de opbrengst- en kopersgegevens van je app voor meer informatie over statistieken met betrekking tot nieuwe, opgezegde en actieve abonnementen.

Ondersteunde dimensies

Dimensie Bestandsnaam
Land ..._country.csv

Gebruikersacquisitie

De rapporten Behouden installerende gebruikers en Kopers bieden programmatische toegang tot gegevens voor het oude acquisitierapport. Deze export is vervangen door een nieuwe programmatische export, die gegevens bevat voor de pagina's Winkelanalyse en Conversie-analyse in de Play Console. Deze is in maart 2021 beschikbaar gekomen.

De oude rapporten zijn in oktober 2021 verwijderd.

Lees Hoe download ik acquisitiegegevens? voor meer informatie.

Opmerking: Het rapport Abonnees wordt sinds november 2019 niet meer ondersteund. Lees meer informatie over acquisitiebronnen en statistieken.

Behouden installerende gebruikers (oude export - beschikbaar tot augustus 2021)

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/acquisition/retained_installers/retained_installers_[package_name]_yyyyMM_[dimension].csv

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeelden en opmerkingen
Datum JJJJ-mm-dd NEE

Datum waarop de gebruiker je winkelvermelding heeft bezocht

Opmerking: Als er voor verschillende dagen unieke bezoekers van de winkelvermelding worden toegevoegd, leidt dit tot een hoger aantal bezoekers van de winkelvermelding dan je in wekelijkse of maandelijkse cohortweergaven ziet. In wekelijkse en maandelijkse cohortweergaven wordt elke bezoeker één keer geteld, ook als die meermaals bezoekt.

Acquisitiekanaal Tekenreeks JA

Organic, Google Ads, UTM-Tagged

Beschikbaar voor de dimensie Acquisitiekanaal

Opmerking: Het kanaal Play Store (organisch) is de som van Zoeken in de Play Store (organisch) en Browsen in de Play Store (organisch). Ter voorkoming van dubbele telling negeer je de rij met de totaalwaarde Play Store (organisch) of beide rijen voor zoeken en browsen.

Land Tekenreeks JA Beschikbaar voor de dimensies 'Land' en 'Land (organisch via Play Store)'
UTM-bron/campagne Tekenreeks JA

Beschikbaar voor de dimensie 'Bijgehouden kanalen (UTM)'

Zoekwoord Tekenreeks JA

Voorbeeld: games

Beschikbaar voor 'Zoeken in de Play Store (organisch)'

Bezoekers van winkelvermelding Geheel getal NEE
Installerende gebruikers Geheel getal NEE
Conversiepercentage van bezoekers naar installerende gebruikers Decimaal NEE
Gemiddelde benchmark voor conversiepercentage van bezoekers naar installerende gebruikers Decimaal JA

Niet meer ingevuld vanaf augustus 2019. Er is een geüpdatete set benchmarks (waarvoor een nieuwe berekening is gebruikt) beschikbaar op de pagina Acquisitierapporten.

Meer informatie vind je in Vergelijking van conversiepercentage met vergelijkbare apps voor Play Store-verkeer.

Installerende gebruikers die 1 dag behouden zijn Geheel getal NEE
Percentage installerende gebruikers die 1 dag behouden zijn Decimaal NEE
Installerende gebruikers die 7 dagen behouden zijn Geheel getal NEE
Percentage installerende gebruikers die 7 dagen behouden zijn Decimaal NEE
Installerende gebruikers die 15 dagen behouden zijn Geheel getal NEE
Percentage installerende gebruikers die 15 dagen behouden zijn Decimaal NEE
Installerende gebruikers die 30 dagen behouden zijn Geheel getal NEE
Percentage installerende gebruikers die 30 dagen behouden zijn Decimaal NEE

Ondersteunde dimensies

Dimensie Bestandsnaam
Acquisitiekanaal* ..._channel.csv
Land ..._country.csv
Land (organisch via Play Store) ..._play_country.csv
Zoeken in de Play Store (organisch) ..._play_search.csv
Bijgehouden kanalen (UTM) ..._utm_tagged.csv

*Opmerking: Het kanaal 'Play Store (organisch)' is de som van 'Zoeken in de Play Store (organisch)' en 'Browsen in de Play Store (organisch)'. Om dubbele telling te voorkomen, negeer je de rij met de totaalwaarde 'Play Store (organisch)' of beide rijen voor zoeken en browsen.

De dimensie 'Google Zoeken (organisch)' wordt vanaf juni 2019 niet meer ondersteund.

Winkelprestaties (nieuwe export, beschikbaar vanaf maart 2021)

Csv-namen

Elk beschikbaar csv-bestand bevat gegevens voor 1 maand en een uitsplitsing. Csv-bestanden krijgen gestructureerde namen die aangeven welk jaar, welke maand en welke rapportuitsplitsing ze bevatten, volgens het volgende patroon:

Indeling bestandsnaam: store_performance_[package_name]_[yyyyMM]_[breakdown].csv

Opmerkingen:

• De pakketnaam wordt als zodanig toegevoegd aan de bestandsnaam, met eventuele speciale tekens indien aanwezig (. of _).
  • yyyyMM staat voor het jaar en de maand, bijvoorbeeld 202101.

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/stats/store_performance/store_performance_[package_name]_[yyyyMM]_[breakdown].csv

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeeld Beschrijving
Datum JJJJ-mm-dd NEE 2021-01-01

Datum waarop de gebruiker je winkelvermelding heeft bezocht

Pakketnaam Tekenreeks NEE com.example.app De pakketnaam die eigenaar is van de rapportgegevens
Land/regio Tekenreeks NEE UK Het land of de regio waar het Google-account van de gebruiker is geregistreerd
Verkeersbron Tekenreeks NEE Google Play search

Hoe de gebruiker je winkelvermelding heeft gevonden:

• Zoeken op Google Play
  • Verwijzingen van derden
  • Ontdekken op Google Play

Opmerking: Kan Other zijn als deze waarde bepaalde minimumdrempels niet behaalt.

Zoekterm Tekenreeks JA app store

De term waarnaar de gebruiker heeft gezocht voordat deze naar je winkelvermelding ging. Alleen beschikbaar voor zoekopdrachten op Google Play.

Opmerking: Kan Other zijn als deze waarde bepaalde minimumdrempels niet behaalt.

UTM-bron Tekenreeks JA google

De waarde van de URL-parameter utm_source in deep links naar je winkelvermelding. Alleen beschikbaar voor verwijzingen van derden.

Opmerking: Kan Other zijn als deze waarde bepaalde minimumdrempels niet behaalt.

UTM-campagne Tekenreeks JA campaign

De waarde van de URL-parameter utm_campaign in deep links naar je winkelvermelding. Alleen beschikbaar voor verwijzingen van derden.

Opmerking: Kan Other zijn als deze waarde bepaalde minimumdrempels niet behaalt.
Acquisities via winkelvermelding Geheel getal NEE 10 Het aantal gebruikers dat je winkelvermelding bezocht en je app heeft geïnstalleerd en de app op dat moment niet op andere apparaten had geïnstalleerd
Bezoekers van winkelvermelding Geheel getal NEE 100 Het aantal gebruikers dat je winkelvermelding bezocht en je app nog niet had geïnstalleerd op hun apparaten
Conversiepercentage voor winkelvermelding Decimaal NEE 0.1

Het percentage bezoekers van de winkelvermelding dat je app heeft geïnstalleerd

Opmerking: Omvat geen bezoeken of installaties van gebruikers die je app al hebben geïnstalleerd op een ander apparaat.

Beschikbare uitsplitsingsstructuur

De volgende uitsplitsingen zijn beschikbaar:

Naam van uitsplitsing Velden in elk csv-bestand (in volgorde):

country

Voorbeeld van bestandsnaam:

store_performance_com.example.app_202012_country.csv

Datum, Pakketnaam, Land, Acquisities via winkelvermelding, Bezoekers van winkelvermelding, Conversiepercentage voor winkelvermelding

traffic_source

Voorbeeld van bestandsnaam:

store_performance_com.example.app_202012_traffic_source.csv

Datum, Pakketnaam, Verkeersbron, Zoekterm, UTM-bron, UTM-campagne, Acquisities via winkelvermelding, Bezoekers van winkelvermelding, Conversiepercentage voor winkelvermelding

Schema voor escaping

• Verdubbel dubbele aanhalingstekens. (" -> "")
  • Als een cel tabbladen, nieuwe regels, dubbele aanhalingstekens of komma's bevat, plaats je dubbele aanhalingstekens rond de cel. (... -> "...")

Voorbeeld

Als je alle in 2020 gemaakte rapporten wilt downloaden voor de rapportbucket-ID pubsite_prod_0123456789 voor je app met de pakketnaam com.example.app, gebruik je de volgende opdracht:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_0123456789/stats/store_performance/store_performance_com.example.app_2020* /your/local/directory

Kopers (7 dagen na installatie, beschikbaar tot augustus 2021)

Opdracht

gs://[developer_bucket_id]/acquisition/buyers_7d/buyers_7d_[package_name]_yyyyMM_[dimension].csv

Bestandsindeling

Veld Indeling Optioneel Voorbeelden en opmerkingen
Datum JJJJ-mm-dd NEE

Datum waarop de gebruiker je winkelvermelding heeft bezocht

Opmerking: Als er voor verschillende dagen unieke bezoekers van de winkelvermelding worden toegevoegd, leidt dit tot een hoger aantal bezoekers van de winkelvermelding dan je in wekelijkse of maandelijkse cohortweergaven ziet. In wekelijkse en maandelijkse cohortweergaven wordt elke bezoeker één keer geteld, ook als die meermaals bezoekt.

Acquisitiekanaal Tekenreeks JA

Organic, Google Ads, UTM-Tagged

Beschikbaar voor de dimensie Acquisitiekanaal

Opmerking: Het kanaal Play Store (organisch) is de som van Zoeken in de Play Store (organisch) en Browsen in de Play Store (organisch). Ter voorkoming van dubbele telling negeer je de rij met de totaalwaarde Play Store (organisch) of beide rijen voor zoeken en browsen.

Land Tekenreeks JA Beschikbaar voor de dimensies 'Land' en 'Land (organisch via Play Store)'
UTM-bron/campagne Tekenreeks JA Beschikbaar voor de dimensie 'Bijgehouden kanalen (UTM)'
Zoekwoord Tekenreeks JA

Voorbeeld: games

Beschikbaar voor 'Zoeken in de Play Store (organisch)'

Bezoekers van winkelvermelding Geheel getal NEE
Installerende gebruikers Geheel getal NEE
Conversiepercentage van bezoekers naar installerende gebruikers Decimaal NEE
Gemiddelde benchmark voor conversiepercentage van bezoekers naar installerende gebruikers Decimaal JA

Niet meer ingevuld vanaf augustus 2019. Er is een geüpdatete set benchmarks (waarvoor een nieuwe berekening is gebruikt) beschikbaar op de pagina Acquisitierapporten.

Meer informatie vind je in Vergelijking van conversiepercentage met vergelijkbare apps voor Play Store-verkeer.

Kopers Geheel getal NEE
Conversiepercentage van installerende gebruikers naar kopers Decimaal NEE
Terugkerende kopers Geheel getal NEE
Conversiepercentage van installerende gebruikers naar terugkerende kopers Decimaal NEE
Conversiepercentage van kopers naar terugkerende kopers Geheel getal NEE

Ondersteunde dimensies

Dimensie Bestandsnaam
Acquisitiekanaal* ..._channel.csv

Land

..._country.csv

Land (organisch via Play Store)

..._play_country.csv
Zoeken in de Play Store (organisch) ..._play_search.csv
Bijgehouden kanalen (UTM) ..._utm_tagged.csv

*Opmerking: Het kanaal 'Play Store (organisch)' is de som van 'Zoeken in de Play Store (organisch)' en 'Browsen in de Play Store (organisch)'. Om dubbele telling te voorkomen, negeer je de rij met de totaalwaarde 'Play Store (organisch)' of beide rijen voor zoeken en browsen.

De dimensie 'Google Zoeken (organisch)' wordt vanaf juni 2019 niet meer ondersteund.