De Play Console gebruiken

Registreren voor een Google Play-ontwikkelaarsaccount

U moet een Google Play-ontwikkelaarsaccount maken als u Android-apps wilt publiceren op Google Play.

Stap 1: Meld u aan voor een Google Play-ontwikkelaarsaccount

U moet ten minste 18 jaar oud zijn om u aan te melden voor een Google Play-ontwikkelaarsaccount.

1. Meld u aan voor een ontwikkelaarsaccount met uw Google-account.
  2. Zodra u beschikt over een ontwikkelaarsaccount, kunt u de Play Console gebruiken om uw apps te publiceren en te beheren.
Stap 2: Accepteer de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars

Tijdens het aanmeldingsproces moet u de Distributieovereenkomst van Google Play voor ontwikkelaars bekijken en accepteren.

Stap 3: Betaal de registratiekosten

Er gelden eenmalige registratiekosten van $ 25 die u kunt betalen met de volgende creditcard of betaalpassen:

• Mastercard
  • Visa
  • American Express
  • Discover (alleen VS)
  • Visa Electron (alleen buiten de VS)

Opmerking: De typen kaarten die worden geaccepteerd, kunnen per locatie verschillen.

Stap 4: Geef uw accountgegevens op

Geef uw accountgegevens op. Uw 'ontwikkelaarsnaam' wordt weergegeven aan klanten op Google Play.

U kunt meer accountgegevens toevoegen nadat u uw account heeft gemaakt.

Android-apps ontwikkelen

Bekijk informatie over het ontwerpen, ontwikkelen en distribueren van uw Android-apps op Google Play.

De Play Console gebruiken

Nadat u een app heeft geselecteerd, vindt u de volgende pagina's in elke categorie:

• Android vitals (app-vitaliteit): Overzicht, ANR's en crashes, Verduidelijkingsbestanden
  • Ontwikkeltools: Services en API's
  • Releasebeheer: Releasedashboard, App-releases, Android Instant-apps, Artefactenbibliotheek, Apparaatcatalogus, App-ondertekening, Pre-lanceringsrapport
  • Aanwezigheid in Google Play Store: Winkelvermelding, Experimenten voor winkelvermeldingen, Prijzen en distributie, Contentclassificatie, In-app-producten, Uitverkoopacties voor betaalde apps, Vertaalservice
  • Gebruiks- en aankoopinformatie van app: Acquisitierapporten, Google Ads-campagnes, Promoties, Optimalisatietips
  • Financiële rapporten: Overzicht, Opbrengst, Kopers, Conversies, Abonnementen
  • Gebruikersfeedback: Beoordelingen, Analyse van recensies, Recensies, Feedback over bètaversie

Klik op de onderstaande links voor meer informatie over enkele van de populairste functies.

App-prestaties volgen op uw Android-apparaat

Dankzij de Play Console-app kunt u onderweg de status en prestaties van uw app evalueren.

Nieuwe functies

Hier volgen enkele populaire bronnen met het laatste nieuws en tips voor het ontwikkelen van Android-apps en -games voor Google Play.

Problemen oplossen

Hulp nodig bij het publiceren van apps op Google Play? Hier volgen enkele bronnen voor aanvullende ondersteuning.