Slik kommer du i gang med Play-konsollen

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du oppretter og konfigurerer en utviklerkonto i Play-konsollen. Du finner også linker til andre ressurser som kan være nyttige for å komme i gang.

Registrer deg for en Google Play-utviklerkonto

Følg fremgangsmåten nedenfor for å opprette og konfigurere utviklerkontoen din i Play-konsollen, slik at du kan begynne å publisere Android-apper på Google Play.

Trinn 1: Registrer deg for en utviklerkonto i Play-konsollen

Du må være minst 18 år for å registrere deg for en Google Play-utviklerkonto.

1. Registrer deg for en utviklerkonto i Play-konsollen med Google-kontoen din.
  2. Når du har en konto, kan du bruke Play-konsollen til å publisere og administrere appene dine.
Trinn 2: Godta distribusjonsavtalen for utviklere

I løpet av registreringsprosessen må du gå gjennom og godta distribusjonsavtalen for Google Play-utviklere.

Trinn 3: Betal registreringsavgiften

Du må betale en registreringsavgift på USD 25. Dette engangsbeløpet kan betales med følgende kreditt- eller debetkort:

• MasterCard
  • Visa
  • American Express
  • Discover (bare i USA)
  • Visa Electron (bare utenfor USA)

Merk: Forhåndsbetalte kort godtas ikke. Hvilke korttyper som godtas, kan variere fra sted til sted.

Trinn 4: Velg en type utviklerkonto

Velg hvilken kontotype du vil opprette. Det finnes to typer utviklerkontoer på Google Play: personlig og organisasjon. Du kan finne ut mer om dem her.

Merk: Utviklere med personlige utviklerkontoer må oppfylle visse krav for apptesting før de kan distribuere appene sine på Google Play. Finn ut mer ved å gå til (Bare personlige kontoer) Trinn 6: Oppfyll testkravene.

Trinn 5: Bekreft informasjonen om utvikleridentiteten din

Som en del av det kontinuerlige arbeidet vårt med å sikre at Google Play er en trygg og pålitelig plattform må du gjennomføre verifiseringene som er beskrevet på denne siden, når du konfigurerer utviklerkontoen din i Play-konsollen. Dette hjelper oss med å forstå utviklerne bedre og bidrar til å hindre at useriøse aktører kan distribuere skadelig programvare. Kravene til verifisering varierer avhengig av kontotypen du valgte i trinn 4.

Du kan legge til mer kontoinformasjon etter at du har opprettet kontoen din.

Merk: For å behandle forespørselen din om en Play-utviklerkonto kan du bli bedt om gyldig legitimasjon som er utstedt av myndighetene, og et kredittkort, og begge må være i ditt navn. Hvis vi fastslår at denne informasjonen er ugyldig, blir registreringsavgiften ikke refundert.

(Bare personlige kontoer) Trinn 6: Oppfyll testkravene og kravene til enhetsbekreftelse

Utviklere med personlige kontoer som er opprettet etter 13. november 2023, må oppfylle spesifikke testkrav før de kan gjøre appene sine tilgjengelige på Google Play. Du kan finne ut mer ved å lese denne brukerstøtteartikkelen.

Fra og med tidlig i 2024 må utviklere med nye personlige kontoer bekrefte at de har tilgang til en Android-enhet via mobilappen for Play-konsollen, før de kan gjøre appene sine tilgjengelige på Google Play. Du kan finne ut mer i denne brukerstøtteartikkelen

Utvikle Android-apper

På de nyttige linkene nedenfor kan du finne ut hvordan du designer, utvikler og distribuerer Android-apper på Google:

Populære funksjoner

Klikk på linkene nedenfor for å få mer informasjon om noen av de mest populære funksjonene:

Nyheter

Her er noen populære ressurser med de siste nyhetene og tipsene om utvikling av Android-apper og -spill for Google Play.

Feilsøking

Trenger du hjelp med å publisere apper på Google Play? Her er noen sider du kan gå til for å få mer hjelp:

Merk: Brukerstøtten vår kan hjelpe deg med bruk av Play-konsollen, men kan ikke gi teknisk støtte eller utviklingsstøtte.