Visa felmeddelanden om krascher och appar som inte svarar (ANR)

Med Play Console får du information om krascher och ANR-fel (appen svarar inte) för dina appar. Data kommer från Android-enheter vars användare har valt att dela användnings- och diagnostikdata automatiskt.

Hitta data

1. Öppna Play Console.
  2. Välj en app.
  3. Välj Kvalitet i menyn till vänster > Android-diagnos > Krascher och ANR-fel.
  4. Använd filtren ungefär mitt på skärmen för att hitta och felsöka problemen. Om du vill veta mer om en krasch eller ett ANR-fel väljer du Visa information () bredvid objektet.

Obs! När du har valt ett kluster visas ett separat avsnitt om ett problem upptäcktes när appen testades i samband med att en förlanseringsrapport genererades. Det här avsnittet innehåller enhetsinformation, utförlig kraschinformation, Logcat från enheten och en video som visar felet, så att det blir enkelt att felsöka.

Krascher

På den här sidan visas de krascher som bidrar till mätvärdena för antalet krascher. Krascher grupperas i kluster så att du kan identifiera när flera krascher kanske orsakades av samma sak.

Om du vill se kluster för krascher som användarna uppfattar använder du filtret Synlighetskategori för problem och väljer bara problem som uppstår i förgrunden.

För att minska antalet krascher åtgärdar du först kraschkluster med flest berörda användare.

Mer information om hur du diagnostiserar och åtgärdar krascher finns på webbplatsen Android Developers.

Tips! Andel märkbara krascher är ett huvudvärde. Detta är ett av de viktigaste tekniska mätvärdena och att det påverkar appens synlighet på Google Play.

SDK-relaterade krascher

Ibland kan SDK:er orsaka tekniska problem i appar. När detta händer är det ofta svårt att felsöka och lösa problemet eftersom det uppstår i kod som du inte har kontroll över.

Om en krasch markeras som Möjligen SDK-relaterad på översiktssidan för Android-diagnos (Kvalitet > Android-diagnos > Översikt) och du tror att SDK-koden har orsakat kraschen kan du dela den med SDK-leverantören för att hjälpa till att lösa kraschen så snart som möjligt. Felrapporten innehåller appens namn, fullständig stackspårning och annan kraschinformation. SDK-leverantörer kan se krascher som du delar i Google Play SDK Console.

SDK-leverantörer kan även ge apputvecklare information om krascher som rör deras SDK. Titta efter anteckningar från SDK-leverantören på sidan Översikt över Android-diagnos för Android-diagnos (Kvalitet > Android-diagnos > Översikt ). De kan hjälpa dig att förstå grundorsaken till problemet eller hur det kan förebyggas. Du får ett meddelande i inkorgen på Play Console när en ny kommentar om en krasch som påverkar appen läggs till.

Hjälp oss att förstå om du hade nytta av kommentaren genom att klicka på ikonen för att gilla eller inte gilla längst ned på sidan.

Besök Google Plays SDK-index för att läsa mer om de SDK:er som du använder och fatta mer välgrundade beslut om SDK:er.

Appen svarar inte (ANR-fel)

Om appen inte svarar visas en dialogruta för användarna där de kan välja att vänta eller stänga appen. Dialogrutorna som visas kallas ANR-fel (appen svarar inte). ANR-fel på enheter med Android 10 eller tidigare är endast tillgängliga på Play Console.

På den här sidan visas de ANR-fel som bidrar till mätvärdena för andelen ANR-fel. ANR-fel grupperas i kluster så att du kan identifiera när flera ANR-fel kanske orsakades av samma sak.

Om du vill se kluster för ANR-fel som användarna uppfattar använder du filtret Synlighetskategori för problem och väljer bara problem som uppstår i förgrunden.

För att minska andelen ANR-fel åtgärdar du först ANR-kluster med flest berörda användare.

Mer information om hur du diagnostiserar och åtgärdar ANR-fel finns på webbplatsen Android Developers.

Tips! Andel märkbara krascher är ett huvudvärde. Detta är ett av de viktigaste tekniska mätvärdena och att det påverkar appens synlighet på Google Play.

Relaterat innehåll

Mer information finns på sidan Android-diagnos > Översikt i Övervaka appens tekniska prestanda med Android-diagnos.