Crashes en ANR-fouten bekijken

Via de Play Console kunt u gegevens van crashes en ANR-fouten (fouten van het type 'App reageert niet') voor uw apps bekijken. De gegevens zijn afkomstig van Android-apparaten waarvan de gebruikers zich hebben aangemeld voor het automatisch delen van gebruiks- en diagnostische gegevens.

Als u pre-lanceringsrapporten gebruikt om problemen met uw apps op te sporen, worden crashes die tijdens het testen zijn aangetroffen, weergegeven bij de crashes en ANR's van uw app. Omdat crashes die worden aangetroffen bij het genereren van een pre-lanceringsrapport afkomstig zijn van testapparaten, hebben deze echter geen invloed op uw crashstatistieken.

Uw gegevens zoeken

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik op Alle apps Alle apps.
  3. Selecteer een app.
  4. Selecteer App-vitaliteit > ANR's en crashes in het linkermenu.
  5. Gebruik de filter in het midden van het scherm om problemen te vinden en hiervoor een diagnose uit te voeren. Of selecteer een cluster voor meer informatie over een specifieke crash of ANR-fout.

Opmerking: Nadat u een cluster heeft geselecteerd, wordt een apart gedeelte weergegeven als er een probleem is aangetroffen tijdens het testen van uw app om een pre-lanceringsrapport te genereren. Voor hulp bij het oplossen van problemen bevat dit gedeelte apparaatgegevens, gedetailleerde crashinformatie, de logcat van het apparaat en een video van de fout.

Crashes

Er zijn crashgegevens voor de afgelopen twee maanden beschikbaar. Ga naar het Helpcentrum van Google Accounts voor meer informatie over hoe Android-gebruikers zich aanmelden voor het delen van gegevens.

Als uw crashgegevens grote wijzigingen (afwijkingen) bevatten, worden deze boven uw crashgegevens weergegeven. Afwijkingen worden alleen gevonden voor niet-vermomde stacktraces voor crashes, niet voor vermomde stacktraces voor crashes. Selecteer rechtsboven op de pagina Overzicht de optie Instellingen voor meldingen als u meldingen wilt ontvangen voor afwijkingen die worden gevonden in uw app.

Als uw app vaak crasht, gaat u naar de site voor Android-ontwikkelaars voor aanbevolen oplossingen.

ANR (Application Not Responding; App reageert niet)

Als uw app niet meer reageert, krijgen gebruikers een dialoogvenster te zien met de optie te wachten of de app te sluiten. Wanneer deze dialoogvensters worden weergegeven, wordt hiernaar verwezen als ANR's (fouten van het type 'App reageert niet'). ANR-gegevens zijn alleen beschikbaar in de Play Console.

U ziet alle ANR's die zijn verzameld van Android-apparaten waarvan de gebruikers zich hebben aangemeld voor het automatisch delen van gebruiks- en diagnostische gegevens. Er zijn gegevens voor de afgelopen twee maanden beschikbaar. Ga naar het Helpcentrum van Google Accounts voor meer informatie over hoe Android-gebruikers zich aanmelden voor het delen van gegevens.

Als uw ANR-gegevens grote wijzigingen (afwijkingen) bevatten, worden deze boven uw ANR-gegevens weergegeven. Selecteer rechtsboven op de pagina Overzicht de optie Instellingen voor meldingen als u meldingen wilt ontvangen voor afwijkingen die worden gevonden in uw app.

Als er veel ANR's zijn voor uw app, gaat u naar de site voor Android-ontwikkelaars voor aanbevolen oplossingen.

Gerelateerde content

Voor meer informatie over de pagina App-vitaliteit > Overzicht gaat u naar het artikel over het controleren van de stabiliteit, het batterijgebruik en de weergavetijd van uw app.

Rapporten downloaden vanuit Google Cloud Storage

U kunt rapporten openen en downloaden als csv-bestanden vanuit Google Cloud Storage. Rapporten worden dagelijks gemaakt en verzameld in maandelijkse csv-bestanden.