Testa fakturering i appar och applicensiering

Med applicensiering kan du skapa en lista över Gmail-konton som ska testa funktionerna för fakturering i appar och prenumerationsintegrering. Kontot som du själv publicerar med ses alltid som en licensierad testare.

Konfigurera applicensiering

När du vill konfigurera applicensiering börjar du med att lägga till testarna i Play Console.

1. Öppna Play Console.
  2. Klicka på Konfiguration > Licenstest.
  3. Välj licenstestare från de e-postlistor som visas eller klicka på Skapa lista för att skapa en ny lista.
    • Tips! E-postlistor fungerar på samma sätt som beskrivs under Skapa en e-postlista över dina testare i det här avsnittet i hjälpcenterartikeln om hur du konfigurerar öppna, slutna och interna tester.
  4. Klicka på Spara ändringar.

När du är klar kontrollerar du följande:

• Appen ska ha publicerats i den öppna kanalen, slutna kanalen, interna testkanalen eller produktionskanalen. Vi rekommenderar att du publicerar appen i den interna testkanalen. Försäkra dig även om att testarna kan ta emot versionen genom att följa anvisningarna för att hantera testare utifrån e-postadress eller genom att använda Google Grupper.
  • Du ska ha konfigurerat en testmiljö.

Testa fakturering för köp i appar och prenumerationer

Du kan testköpa egna appar, engångsprodukter eller prenumerationer. När du har konfigurerat applicensiering kan behöriga användare också köpa engångsprodukter och prenumerationer utan att deras konton debiteras.

Engångsprodukter och prenumerationer måste publiceras innan de kan testas.

Läs mer om hur du testar integreringen av Google Play Fakturering-biblioteket på webbplatsen Android Developers.