In-app-facturering testen met app-licentieverlening

Met app-licentieverlening kunt u een lijst met Gmail-accounts instellen om de integratie van in-app-facturering en abonnementen te testen. Uw eigen publicatieaccount wordt altijd als gelicentieerde tester beschouwd.

App-licentieverlening instellen

Als u app-licentieverlening wilt instellen, moet u eerst uw lijst met de Gmail-adressen van testers toevoegen in de Play Console.

1. Ga naar de Play Console.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen > Accountgegevens.
  3. Voeg onder 'Licentie testen' de Gmail-adressen van uw testers toe.
  4. Selecteer Opslaan bovenaan het scherm.

Zodra uw lijst klaar is, zorgt u voor het volgende:

In-app-facturering en abonnementen testen

U kunt uw eigen app, in-app-item of abonnement kopen als testaankoop. Nadat u app-licentieverlening heeft ingesteld, kunnen geautoriseerde gebruikers ook in-app-producten en abonnementen kopen zonder dat er kosten in rekening worden gebracht op de accounts van de gebruikers.

Wanneer een licentietestgebruiker een aankoop doet, worden er twee opties voor de betaalmethode weergegeven:

• 'Testkaart, wordt altijd goedgekeurd'
  • 'Testkaart, wordt altijd geweigerd'

Uw in-app-producten en abonnementen moeten worden gepubliceerd voordat ze kunnen worden getest.

Meer informatie over het testen van in-app-facturering en het gebruik van statische reacties.