Gå gjennom inntekts- og kjøperdata for appen din

Ved hjelp av Play-konsollen kan du gå gjennom appens økonomiske data for å se hvordan salget utvikler seg, og hvilke resultater administrerte produkter og abonnementer har over tid. Inntektsdata er basert på anslått omsetning (beløp betalt av kjøpere, inkludert avgift).

Se økonomiske data

Økonomiske data er basert på UTC-tidssonen og oppdateres daglig. Du kan se økonomiske data på nettversjonen av Play-konsollen eller i appen hvis du har tillatelsen «Se økonomiske data».

Slik ser du de økonomiske dataene for appen din:

1. Åpne Play-konsollen, og velg appen du vil se økonomiske data for.
  2. Gå til Oversikt over finansielle rapporter-siden (Inntektsgenerering > Finansielle rapporter > Oversikt).

Se gjennom inntektsrapporter i Play-konsollen

Med Play-konsollen kan du se gjennom inntekts- og kjøperdata for appen din i forskjellige oversikter som hjelper deg med å forstå appens resultater bedre.

Oversikt

Oversikt-siden kan du se en overordnet oversikt over inntektskilder, gjennomsnittlig inntekt per betalende bruker (ARPPU) og kjøperinformasjon.

Du ser inntekts- og kjøperdata for de følgende tidsperiodene. Prosentandelene som vises, representerer endringen sammenlignet med den forrige perioden.

• Den siste dagen
  • De siste 7 dagene
  • De siste 30 dagene
  • Totalt (siden begynnelsen)

Du kan også se inntektene dine i en lokal valuta og i utbetalingsvalutaen din. Sørg for at du bruker landfilteret for at valutavelgeren skal vises. For å se listen over støttede valutaer, gå til Steder som støttes for Google Play-brukere.

Inntekt

På Inntekter-tabellen vises hver kilde som bidrar til den totale inntekten din, i en rad. Potensielle inntektskilder uten målbart levetidsbidrag er skjult. Inntektskilder kan omfatte følgende:

• Totale inntekter: samlede inntekter fra alle kilder.
  • Appsalg: inntekt generert fra salgsprisen for appen din på Google Play.
  • Produkter i appen: inntekt generert fra salg av produkter i appen.
  • Abonnementer: inntekt generert fra faste abonnementer.
  • ARPPU: et sammendrag av den gjennomsnittlige inntekten per betalende bruker for de siste 30 dagene.
  • Gjennomsnittlig verdi per transaksjon: den gjennomsnittlige summen av inntekter hver transaksjon genererer.

Kjøpere

Kjøpere-tabellen inneholder data om nye og tilbakevendende kunder. Klikk på Vis alle nær bunnen av land- eller enhetslisten din for å se alle landene eller enhetene med kjøperdata.

Sånn vises kjøpere:

• Totalt: alle kjøpere som har gjort et kjøp i løpet av tidsperioden.
  • Nye: kjøpere som har gjort sitt første kjøp i løpet av tidsperioden.
  • Returnerende: kjøpere som har gjort tidligere kjøp og et kjøp i løpet av tidsperioden.

Merk: På ARPPU-fanen er land og enheter organisert etter total inntekt for tidsperioden. Og ved siden av «Diagramaggregering» kan du velge 30-dagers løpende gjennomsnitt eller Daglig gjennomsnitt for å oppdatere diagrammet for den valgte tidsperioden.

Inntekt

Inntekt-siden kan du se et diagram over inntekter generert over tid.

Nær toppen av siden kan du filtrere dataene dine etter datoperiode. Hvis du har inntekter fra mer enn ett land eller én kjøpskilde, kan du også filtrere etter land og kjøpskilde ved å velge Legg til et filter .

Her er de tilgjengelige filteralternativene:

• Datoperiode: De siste 30 dagene, De siste 6 månedene, I fjor, Hele levetiden
    • Alternativene kan variere siden det bare vises data for relevante tidsperioder.
  • Land: Landene der appen din har generert inntekter

Merk: Siden filtertilgjengeligheten avhenger av appens inntektsdata, er ikke alle filterkombinasjoner tilgjengelige.

Du kan også velge å se inntektene fra hvert land i den lokale valutaen ved å bruke velgeren til høyre for filtrene. For å velge en lokal valuta, filtrer etter nøyaktig ett land.

Inntekt per produkt

Hvis appen din tilbyr abonnementer og administrerte produkter, kan du gå til «Inntektsoversikt per produkt» for å se en tabell over appens inntektsdata etter enkeltprodukter. Tabellen omfatter følgende:

• Inntekt
  • Bestillinger
  • Refusjoner
  • Delvise refusjoner

Informasjon om enkeltprodukter

For å få et detaljert diagram for et enkeltprodukt på Inntekt-siden, klikk på navnet på et abonnement eller administrert produkt.

Inntektsdataene for produktet ditt vises i et diagram. Øverst på skjermen kan du klikke på kategorier og filtre for å se andre dimensjoner.

Følgende dimensjoner er tilgjengelige nede til venstre på diagrammet:

• Enhet: markedsførings- og modellnavnet på brukernes enheter (for eksempel Google Nexus 7/Flo)
  • Land: kjøperens land (dataene om land er ikke nødvendigvis de samme for abonnementsinntektene som for abonnementstatistikken)

For å legge til flere datadimensjoner i diagrammet, merk av i de tomme boksene ved siden av radene under diagrammet.

Eksportér inntektsdata

App-inntektsrapporter hentes fra rapportene om beregnet salg for appen, som kan eksporteres fra Finansielle rapporter-siden. Masseeksporter inneholder transaksjonsdata fra alle inntektsgenererende apper i CSV-format. Du kan også eksportere de månedlige inntektsrapportene fra Økonomiske rapporter-siden din.

Kjøpere

Kjøpere-siden finner du flere detaljer om kjøperne og gjennomsnittlig inntekt per betalende bruker (ARPPU). På midten av skjermen kan du klikke på fanen for den rapporten du vil se.

Etter at du har valgt Kjøpere eller ARPPU, vises dataene dine i et diagram du kan filtrere etter datoperiode eller vareenhet.

• Enhet: markedsføringsnavnet på kjøperens enhet og enhetsnavnet – for eksempel Google Nexus 7 (Flo)
  • Land: kjøperens land
    • «Andre»-området grupperer data fra land som ikke har oppfylt den nødvendige personvernterskelsen.

Du kan klikke på de tomme avmerkingsboksene ved siden av de enkelte radene nederst på skjermen hvis du vil legge til flere datadimensjoner i diagrammet.

Tidsfiltre

Hvis du bruker filtrene øverst til høyre på skjermen, kan rapporten vise data for følgende tidsperioder. Prosentandelene som vises, representerer endringen sammenlignet med den forrige perioden.

• Den siste dagen
  • De siste 7 dagene
  • De siste 30 dagene
  • Hele levetiden
Konverteringer

Konverteringer-siden kan du gå gjennom data for å få en bedre forståelse av brukernes forbruksmønstre med appen din over tid.

Nær toppen av hvert diagram kan du velge å se data etter ukentlige eller månedlige kohorter. Du kan bruke gruppedata til å sammenligne forbruksmønstrene til brukere som har installert appen i ulike tidsperioder.

Hvis du bruker filtrene oppe til høyre på skjermen, kan du se data for følgende tidsperioder:

• De siste 30 dagene
  • De siste 6 månedene
  • I fjor

Merk: Kohortgrupper er definert etter installasjonsdato i PST. Utgiftsdata oppdateres daglig.

Konverteringsfrekvens

I Konverteringsfrekvens-tabellen kan du se et anslag over hvor stor andel av brukerne som har kjøpt varer eller abonnementer i appen din etter at de installerte den. Denne informasjonen inkluderer ikke appsalg. Du kan bruke disse dataene til å forstå hvor stor prosentandel av brukerne som kjøper varer i appen din, og hvordan de siste endringene du har gjort, påvirker konverteringen av brukere til betalende brukere.

Merk: Dag 0 representerer brukere som kjøpte varer den dagen de installerte appen. Konverteringsprosenter er kumulative.

Utgifter per kjøper

I Utgifter per kjøper-tabellen kan du se en gjennomsnittsberegning av hvor mye brukerne har brukt kumulativt siden deres første kjøp i appen din. Denne informasjonen inkluderer ikke appsalg. Du kan bruke disse dataene til å forstå hvordan brukernes forbruksvaner endres over tid samt levetidsverdien av de betalende brukerne dine.

I tilfeller hvor en app har et betydelig antall refusjoner i forhold til kjøp, kan dataene om utgifter per kjøper av og til falle. Dette scenarioet er mer sannsynlig for nye kohorter med et begrenset antall kjøpere.

Tips: Hvis du tilbyr abonnementer i appen din og du ser at en kohorts trinnvise forbruk reduseres over tid, kan dette representere brukere som har sagt opp abonnementene sine.

Merk: Dag 0 representerer dagen brukerne kjøpte noe i appen din for første gang. Hvis en inneværende uke eller måned ikke er over, er dataene ufullstendige og kan endres innen måneden er over. Beløpene for utgifter (forbruk) per kjøper er kumulative.

Inntekter på appen for Play-konsollen

Med appen for Play-konsollen kan du raskt få data om hvilke resultater appen din oppnår.

Slik ser du inntektene fra appen din:

1. Åpne appen for Play-konsollen App for Play-konsollen.
  2. Velg en app.
  3. I delen «KPI-er» velger du KPI-ene for Inntekt og Gjennomsnittlig inntekt per daglig aktive bruker.

For å analysere dataene dine kan du velge en av de tilgjengelige dimensjonene, for eksempel land, appversjon eller Android-versjon.

Har du problemer med å se data? Eller trenger du mer informasjon?

• Sørg for at du har tillatelsen «Se økonomiske data».
  • For å se hvordan individuelle inntektskilder bidrar til totalinntektene dine, se detaljene i nettversjonen av Play-konsollen.