Opbrengst- en kopersgegevens voor je app bekijken

Met de Play Console kun je de financiële gegevens van je app checken om te zien hoe je verkopen, beheerde producten en abonnementen in de loop van de tijd presteren. Opbrengstgegevens zijn gebaseerd op geschatte verkoopcijfers (betaalde bedragen door kopers, inclusief btw).

Financiële gegevens bekijken

Je financiële gegevens zijn gebaseerd op de tijdzone UTC en worden dagelijks vernieuwd. Je kunt financiële gegevens bekijken in de webversie of app van de Play Console als je het recht Financiële gegevens bekijken hebt.

Zo bekijk je de financiële gegevens van je app:

1. Open de Play Console en selecteer de app waarvoor je financiële gegevens wilt bekijken.
  2. Ga naar de pagina Overzicht van financiële rapporten (Inkomsten genereren > Financiële rapporten > Overzicht).

Browsen door opbrengstrapporten in de Play Console

Met de Play Console kun je via verschillende uitsplitsingen door de opbrengst- en kopersgegevens van je app browsen om meer inzicht te krijgen in de prestaties van je app.

Overzicht

Op de pagina Overzicht kun je een algemeen overzicht bekijken van opbrengstbronnen, gemiddelde opbrengst per betalende gebruiker (ARPPU) en kopersgegevens.

Er worden opbrengst- en kopersgegevens weergegeven voor de volgende perioden. De percentages geven de verandering ten opzichte van de vorige periode aan.

• Afgelopen dag
  • Afgelopen 7 dagen
  • Afgelopen 30 dagen
  • Totaal (levensduur)

Je kunt je opbrengst ook bekijken in een lokale valuta en in je uitbetalingsvaluta. De valutakiezer wordt pas weergegeven als je het landfilter toepast. Zie Ondersteunde locaties voor Google Play-gebruikers voor de lijst met ondersteunde valuta's.

Opbrengst

In de tabel Opbrengst staat elke bron die bijdraagt aan je totale opbrengst in een rij. Potentiële opbrengstbronnen die geen meetbare bijdrage aan de levensduur hebben, worden verborgen. Inkomstenbronnen kunnen het volgende omvatten:

• Totale opbrengst: De cumulatieve opbrengst van alle bronnen.
  • App-verkopen: De opbrengst van de vooruitbetaalde kosten van je app op Google Play.
  • In-app producten: De opbrengst van de verkoop van in-app producten.
  • Abonnementen: De opbrengst van terugkerende abonnementen.
  • ARPPU: Een overzicht van de gemiddelde opbrengst per betalende gebruiker tijdens de afgelopen 30 dagen.
  • Gem. waarde per transactie: De gemiddelde opbrengstwaarde van een transactie.

Kopers

In de tabel Kopers staan gegevens over nieuwe en terugkerende kopers. Als je alle landen of apparaten met kopersgegevens wilt bekijken, klik je op Alles tonen onderaan de lijst met landen of apparaten.

Zo worden kopers getoond:

• Totaal: alle kopers die tijdens deze periode een aankoop hebben gedaan.
  • Nieuw: kopers die tijdens deze periode hun eerste aankoop hebben gedaan.
  • Terugkerend: kopers die eerdere aankopen hebben gedaan en tijdens deze periode ook aankopen hebben gedaan.

Opmerking: Op het tabblad ARPPU worden de landen en apparaten gerangschikt op totale opbrengst voor de periode. Ook kun je naast Diagramaggregatie de optie Voortschrijdend gemiddelde over 30 dagen of Dagelijks gemiddelde selecteren om het diagram voor je geselecteerde periode te updaten.

Opbrengst

Op de pagina Opbrengst wordt een diagram weergegeven met opbrengst die in de loop van de tijd is gegenereerd.

Bovenaan de pagina kun je je gegevens filteren op periode. Als je opbrengst uit meerdere landen of aankoopbronnen hebt, kun je ook filteren op land en aankoopbron. Selecteer Een filter toevoegen als je dat wilt doen.

De volgende filteropties zijn beschikbaar:

• Periode: Afgelopen 30 dagen, Afgelopen 6 maanden, Vorig jaar, Levensduur
    • Opties kunnen verschillen omdat gegevens alleen worden weergegeven voor toepasselijke perioden.
  • Land: Landen waar je app opbrengst heeft gegenereerd

Opmerking: Omdat de beschikbaarheid van filters afhankelijk is van de opbrengstgegevens van je app, zijn niet alle filtercombinaties beschikbaar.

Je kunt er ook voor kiezen om de opbrengst van elk land in de lokale valuta te bekijken via de kiezer rechts van de filters. Filter op precies één land om een lokale valuta te selecteren.

Opbrengst per product

Als je app beheerde producten en abonnementen aanbiedt, ga je naar 'Uitsplitsing van inkomsten per product' voor een tabel met opbrengstgegevens van je app per afzonderlijk product. In de tabel staat het volgende:

• Opbrengst
  • Bestellingen
  • Terugbetalingen
  • Gedeeltelijke terugbetalingen

Afzonderlijke productdetails

Als je een gedetailleerd diagram voor een afzonderlijk product wilt bekijken op de pagina Opbrengst, klik je op de naam van een beheerd product of abonnement.

De opbrengstgegevens van je product worden getoond in een diagram. Klik boven aan het scherm op de tabbladen en filters om andere dimensies weer te geven.

Linksonder in het diagram zijn de volgende dimensies beschikbaar:

• Apparaat: De marketingnaam en apparaatnaam van het apparaat van de koper, zoals Google Nexus 7 (Flo)
  • Land: Het land van de koper (landgegevens kunnen verschillen tussen abonnementsopbrengsten en abonnementsstatistieken)

Als je extra gegevensdimensies wilt toevoegen aan het diagram, vink je onder het diagram niet-aangevinkte selectievakjes aan naast afzonderlijke rijen.

Opbrengstgegevens exporteren

Rapporten over app-opbrengst worden samengesteld op basis van de geschatte verkooprapporten van je app. Je kunt deze exporteren vanaf de pagina Financiële rapporten. Bulkexports bevatten transactiegegevens van alle apps die opbrengst genereren in CSV-indeling. Je kunt je maandelijkse opbrengstrapporten ook exporteren vanaf de pagina Financiële rapporten.

Kopers

Op de pagina Kopers vind je meer informatie over je kopers en de gemiddelde opbrengst per betalende gebruiker (ARPPU). Klik in het midden van het scherm op het tabblad voor het rapport dat je wilt bekijken.

Nadat je Kopers of ARPPU hebt geselecteerd, worden je gegevens weergegeven in een diagram dat je kunt filteren op periode of SKU.

• Apparaat: De marketingnaam en apparaatnaam van het apparaat van de koper, zoals Google Nexus 7 (Flo)
  • Land: Het land van de koper
    • De eigenschap Overige groepeert gegevens van landen die niet aan de vereiste privacydrempel hebben voldaan.

Als je extra gegevensdimensies wilt toevoegen aan het diagram, klik je op de uitgevinkte selectievakjes naast afzonderlijke rijen onderaan het scherm.

Tijdfilters

Met de filters in de rechterbovenhoek van het scherm kan het rapport gegevens voor de volgende perioden weergeven. De percentages geven de verandering ten opzichte van de vorige periode aan.

• Afgelopen dag
  • Afgelopen 7 dagen
  • Afgelopen 30 dagen
  • Levensduur
Conversies

Op de pagina Conversies kun je gegevens doornemen waarmee je inzicht kunt krijgen in de uitgavepatronen van gebruikers in de loop van de tijd met je app.

Bovenaan elk diagram kun je ervoor kiezen gegevens te tonen op basis van wekelijkse of maandelijkse cohorten. Je kunt cohortgegevens gebruiken om uitgavepatronen te vergelijken van gebruikers die je app tijdens verschillende perioden hebben geïnstalleerd.

Gebruik de filters in de rechterbovenhoek van je scherm om gegevens voor de volgende perioden te bekijken:

• Afgelopen 30 dagen
  • Afgelopen 6 maanden
  • Afgelopen jaar

Opmerking: Cohortgroepen worden gedefinieerd op installatiedatum in de tijdzone PST. Uitgavegegevens worden dagelijks geüpdatet.

Conversiepercentage

In de tabel Conversiepercentage kun je een geschat percentage gebruikers bekijken dat een in-app item of abonnement heeft gekocht na installatie van je app. Deze gegevens omvatten geen app-verkopen. Je kunt deze gegevens gebruiken om inzicht te krijgen in welk percentage van je publiek items in je app koopt en hoe recente wijzigingen die je hebt aangebracht, van invloed zijn op de conversie van gebruiker naar betalende gebruiker.

Opmerking: Dag 0 vertegenwoordigt gebruikers die een item hebben gekocht op dezelfde dag als waarop ze je app hebben geïnstalleerd. Conversiepercentages zijn cumulatief.

Uitgaven per koper

In de tabel Uitgaven per koper kun je een schatting bekijken van hoeveel gebruikers gemiddeld (cumulatief) hebben uitgegeven sinds hun eerste aankoop in je app. Deze gegevens omvatten geen app-verkopen. Je kunt deze gegevens gebruiken om inzicht te krijgen in hoe de uitgavegewoonten van je gebruikers in de loop van de tijd zijn veranderd en wat de lifetime value van je betalende gebruikers is.

In gevallen waarin een app een aanzienlijk aantal teruggaven heeft in vergelijking met het aantal aankopen, kunnen de gegevens met betrekking tot uitgaven per koper af en toe afnemen. Dit scenario is waarschijnlijker voor nieuwe cohorten met beperkte aantallen kopers.

Tip: Als je een abonnement in je app aanbiedt en ziet dat de incrementele uitgaven van een cohort in de loop van de tijd afnemen, kan dit gebruikers vertegenwoordigen die hun abonnement hebben opgezegd.

Opmerking: Dag 0 vertegenwoordigt de dag waarop gebruikers hun eerste aankoop in je app hebben gedaan. Als een actuele week of maand nog niet is afgelopen, zijn je gegevens onvolledig en kunnen ze nog veranderen vóór het einde van de maand. Bedragen bij Uitgaven per koper zijn cumulatief.

Opbrengsten in de Play Console-app

Met de Play Console-app kun je snel gegevens krijgen over hoe je app presteert.

Zo bekijk je de opbrengst van je app:

1. Open de Play Console-app Console-app.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer in het gedeelte KPI's de KPI's Opbrengst en Gemiddelde opbrengst per dagelijks actieve gebruiker.

Als je je gegevens wilt analyseren, kun je een van de beschikbare dimensies selecteren, zoals land, app-versie of Android-versie.

Problemen bij het bekijken van gegevens of heb je meer informatie nodig?

• Zorg dat je het recht Financiële gegevens bekijken hebt.
  • Als je wilt zien hoe afzonderlijke opbrengstbronnen bijdragen aan je totale opbrengst, bekijk je de details in de webversie van de Play Console.