Advertentie-ID

De advertentie-ID is een unieke ID voor advertenties die de gebruiker kan resetten en die wordt geleverd door Google Play-services. Deze ID geeft gebruikers meer controle en voorziet ontwikkelaars van een eenvoudig standaardsysteem om inkomsten te blijven genereren met hun apps. Gebruikers kunnen hun ID resetten of zich afmelden voor gepersonaliseerde advertenties (die eerder op interesses gebaseerde advertenties werden genoemd) in Google Play-apps.

Advertentie-ID implementeren

Als u de advertentie-ID wilt implementeren in uw apps, kunt u de Advertising ID API gebruiken.

Beleidsvereisten

Het programmabeleid voor Google Play-ontwikkelaars vereist dat alle updates en nieuwe apps die naar Google Play worden geüpload, de advertentie-ID (indien beschikbaar op een apparaat) in plaats van andere apparaat-ID's gebruiken voor advertentiedoeleinden. U bent ervoor verantwoordelijk dat uw apps voldoen aan het beleid inzake het gebruik van de advertentie-ID en aan alle andere Play-beleidsrichtlijnen.

Apps die een andere permanente ID dan de advertentie-ID gebruiken, kunnen een waarschuwing voor beleidsschending ontvangen via de site van de uitgever of het e-mailadres dat is gebruikt om het account te registreren. Als u een waarschuwing ontvangt, moet u ervoor zorgen dat gepubliceerde APK's voldoen aan de richtlijnen met betrekking tot de advertentie-ID in het Programmabeleid voor ontwikkelaars. Als u een advertentie-SDK van derden gebruikt, neemt u contact op met de SDK-maker om een nieuwe versie te verkrijgen die voldoet aan dit nieuwe beleid.

Aanvullende details

Alles samenvouwen Alles uitvouwen

Permanente ID's, waaronder Android-ID

Beschikbaarheid

Permanente ID's blijven gewoon beschikbaar, omdat er verschillende ondersteunde gebruiksgevallen zijn die niet gerelateerd zijn aan advertenties. Op de langere termijn gaan we aanvullende mogelijkheden evalueren om gebruikers nog betere controle te geven over welke permanente ID's worden geleverd aan derden. Zodra we meer details hierover hebben, maken we dit duidelijk en van tevoren kenbaar.

Gebruik voor niet-advertentiedoeleinden

U kunt permanente ID's gebruiken zolang u een privacybeleid hanteert en de gegevens verwerkt in overeenstemming met de distributieovereenkomst voor ontwikkelaars en alle toepasselijke privacywetten in de gebieden waar u uw app beschikbaar stelt.

Apparaten targeten zonder een advertentie-ID

Wanneer er geen advertentie-ID aanwezig is, kan uw app terugvallen op het gebruik van een permanente of eigen ID, zolang u aan deze voorwaarden voldoet:

Schendingen van het beleid met betrekking tot advertentie-ID's

Controleer of de apps in uw catalogus voldoen aan de beleidsrichtlijnen met betrekking tot advertentie-ID's. U wordt op de hoogte gesteld van potentiële beleidsschendingen via een melding in de Play Console of via e-mailwaarschuwingen die worden verzonden naar het e-mailadres waarmee het ontwikkelaarsaccount is geregistreerd.

Lees meer informatie over schendingen van het beleid met betrekking tot advertentie-ID's als u nog vragen heeft.

Afmelden voor gepersonaliseerde advertenties
  1. Open de app Instellingen App Instellingen op uw apparaat > Google, of open de app Google Instellingen Google Instellingen (verschilt afhankelijk van uw apparaat).
  2. Selecteer Advertenties onder 'Services'.
  3. Schakel 'Afmelden voor personalisatie van advertenties' in door de schakelaar naar rechts te schuiven zodat deze blauw wordt.

Opmerking: Als u uw cachegeheugen wist, verliest u uw instelling voor afmelden.