Mainostunnus

Vuoden 2021 loppuvuodesta alkaen mainostunnus ei ole saatavilla, jos käyttäjä poistaa käytöstä kiinnostuksiin perustuvat mainokset tai mainosten personoinnin. Tunnuksen sijaan käyttäjälle näytetään nollista koostuva merkkijono.

Mainostunnus on mainonnassa käytettävä Google Play Palveluiden tarjoama yksilöllinen tunnus, jonka käyttäjä voi halutessaan nollata. Sen avulla käyttäjät voivat hallita tietojaan paremmin ja kehittäjät saavat yksinkertaisen ja yhdenmukaisen järjestelmän sovelluksiensa kaupallistamiseen. Käyttäjät voivat halutessaan nollata tunnuksensa tai poistaa sen avulla käytöstä Google Play ‑sovelluksissa näytettävät personoidut mainokset (aiemmalta nimeltään kiinnostuksiin perustuvat mainokset).

Google Play Palveluiden päivitys vuonna 2021

Vuoden 2021 loppupuolella Google Play Palveluiden päivityksen myötä mainostunnus poistetaan, kun käyttäjä poistaa käytöstä mainostunnuksella personoinnin Android-asetuksissa. Jos tunnusta yritetään hakea, käyttäjälle näytetään tunnuksen sijaan nollista koostuva merkkijono. Määräysten noudattamisen ja käyttäjävalinnan kunnioittamisen tueksi kehittäjät ja mainos- tai analytiikkapalveluntarjoajat pystyvät saamaan ilmoituksia liittyen asetuksen käytöstä poistamiseen. Jos haluat testata edellä mainittua ilmoitusjärjestelmää, täytä tämä lomake.

Google Play Palveluiden asteittainen julkaisu tulee vaikuttamaan sovelluksiin loppuvuodesta 2021 alkaen ja myöhemmin myös kaikkiin Google Playta tukevissa laitteissa toimiviin sovelluksiin vuoden 2022 alkupuolella. Tärkeissä muiden kuin mainosten käyttötapauksissa (esim. analytiikassa ja petosten ehkäisyssä), käytäsovellussettitunnusta.

Sovellusten, joiden kohde-APIn taso on 31 (Android 12), on myös ilmoitettava Google Play Palveluiden normaalit luvat manifestitiedostossa näin:

<uses-permission android:name="com.google.android.gms.permission.AD_ID"/>

Jotkin SDK:t, kuten Google Mobile Ads SDK (play-services-ads), voivat jo ilmoittaa tämän luvan SDK:n kirjastomanifestissa. Jos sovelluksesi käyttää näitä SDK:ita riippuvuuksina, SDK:n kirjastomanifestin AD_ID-lupa yhdistetään oletuksena sovelluksen päämanifestiin, vaikket olisi erikseen ilmoittanut lupia sovelluksesi päämanifestissa. Lue lisää manifestitiedostojen yhdistämisestä Android-kehittäjäsivustolta.

Jotkin Google Playn käytännöt (esim. perhekäytäntö) edellyttävät, että sovellukset eivät käytä mainostunnusta. Jos sovelluksesi käyttää SDK:ita (esim. Google Mobile Ads SDK), jotka määrittävät AD_ID-luvan kirjastomanifesteissaan, sinun on estettävä tämän luvan yhdistäminen sovellukseesi sisällyttämällä seuraava elementti manifestiisi.

<uses-permission android:name="com.google.android.gms.permission.AD_ID" tools:node="remove"/>

Tämä lupa pakotetaan käyttöön kaikilla laitteilla vuoden 2022 alusta alkaen. Katso lisätietoja API-dokumentaatiosta.

Lue lisää yksilöllisten tunnisteiden parhaista käytännöistä.

Mainostunnuksen käyttöönotto

Jos haluat ottaa mainostunnuksen käyttöön sovelluksissasi, voit käyttää Mainostunnus-sovellusliittymää.

Käytäntövaatimukset

Google Playn Kehittäjien ohjelmakäytännöt edellyttävät, että kaikissa Google Playhin ladattavissa päivityksissä ja uusissa sovelluksissa käytetään mainostarkoituksiin mainostunnusta (jos käytettävissä laitteella) mahdollisten muiden laitetunnisteiden sijaan. Olet vastuussa siitä, että sovelluksesi noudattavat mainostunnuksen käyttöä koskevia käytäntöjä sekä Playn käytäntöjä.

Jos sovelluksissa käytetään mainostunnuksen sijaan toista kiinteää tunnusta, sovelluksien käytäntörikkomuksista voidaan varoittaa julkaisijan sivustolla tai tiliin rekisteröidyn sähköpostiosoitteen kautta. Jos saat varoituksen, varmista, että julkaisemasi APK:t noudattavat Kehittäjien ohjelmakäytännöissä annettuja mainostunnusta koskevia ohjeita. Jos käytät kolmannen osapuolen tarjoamaa mainosten SDK:ta, pyydä SDK:n tekijältä uuden käytännön mukainen versio.

Lisätietoja

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

Kiinteät tunnisteet, mukaan lukien Android-tunnus

Saatavuus

Kiinteät tunnukset ovat edelleen käytössä, koska niitä voi käyttää myös muihin kuin mainostarkoituksiin. Pyrimme pidemmällä aikavälillä etsimään uusia tapoja, joilla käyttäjät voivat entistä tarkemmin valita kolmansille osapuolille lähetettävät kiinteät tunnukset. Tiedotamme muutoksista etukäteen selkeästi, kun meillä on antaa lisätietoja.

Käyttö muihin kuin mainostarkoituksiin

Voit käyttää kiinteitä tunnuksia, jos sinulla on tietosuojakäytäntö ja jos noudatat datan käsittelyssä Kehittäjien jakelusopimusta sekä kaikkia sovelluksen jakelualueella sovellettavia tietosuojalakeja.

Kohdistus laitteille, joilta puuttuu mainostunnus

Jos mainostunnusta ei ole, sovellus voi jatkaa kiinteän tai laitteen oman tunnuksen käyttöä edellyttäen, että

Mainostunnusrikkomukset

Varmista, että sovelluksesi noudattavat mainostunnusta koskevia käytäntöjä. Saat tiedon mahdollisesta rikkomuksesta Play Consolessa näkyvällä ilmoituksella tai kehittäjätilille rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen lähetettävällä sähköpostivaroituksella.

Jos sinulla on vielä kysyttävää, lue lisää mainostunnuksiin liittyvistä käytäntörikkomuksista.

Personoidun mainonnan estäminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus > Google tai avaa Google-asetukset-sovellus Google-asetukset (riippuu laitteesta).
  2. Valitse Palvelut-kohdasta Mainokset.
  3. Poista personoidut mainokset käytöstä siirtämällä valitsinta oikealle, kunnes se muuttuu siniseksi.

Huom. Jos tyhjennät välimuistin, tämä asetus nollataan.