Mainostunnus

Mainostunnus on mainonnassa käytettävä Google Play Palveluiden tarjoama yksilöllinen tunnus, jonka käyttäjä voi halutessaan nollata tai poistaa. Sen avulla käyttäjät voivat hallita tietojaan paremmin ja kehittäjät saavat yksinkertaisen ja yhdenmukaisen järjestelmän sovelluksiensa kaupallistamiseen. Käyttäjät voivat nollata tai poistaa tunnuksensa.

Google Play Palveluiden päivitys vuonna 2021

Google Play Palveluiden vuoden 2021 lopulla tehdyn päivityksen jälkeen käyttäjä voi poistaa mainostunnuksen Android-asetuksissa. Jos tunnusta yritetään hakea, käyttäjälle näytetään tunnuksen sijaan nollista koostuva merkkijono. Säädösten noudattamisen ja käyttäjävalinnan kunnioittamisen tueksi kehittäjät ja mainos- tai analytiikkapalveluntarjoajat voivat saada ilmoituksia liittyen mainostunnuksen poistamiseen. Jos haluat testata edellä mainittua ilmoitusjärjestelmää, täytä tämä lomake.

Google Play Palveluiden asteittainen julkaisu tulee vaikuttamaan Android 12:ssa toimiviin sovelluksiin loppuvuodesta 2021 alkaen. 1.4.2022 alkaen päivitys alkaa vaikuttaa sovelluksiin kaikissa laitteissa, jotka tukevat Google Playta. Käytä sovellussettitunnusta tärkeisiin käyttötapauksiin (esim. analytiikkaan ja petosten ehkäisyyn), jotka eivät liity mainontaan.

Kun sovellusten kohdealusta on Android 13 tai sitä uudempi, Google Play Palveluiden normaali lupa on ilmoitettava manifestitiedostossa seuraavasti:

<uses-permission android:name="com.google.android.gms.permission.AD_ID"/>

Jotkin SDK:t, kuten Google Mobile Ads SDK (play-services-ads), voivat jo ilmoittaa tämän luvan SDK:n kirjastomanifestissa. Jos sovelluksesi käyttää näitä SDK:ita riippuvuuksina, SDK:n kirjastomanifestin AD_ID-lupa yhdistetään oletuksena sovelluksen päämanifestiin, vaikket olisi erikseen ilmoittanut lupia sovelluksesi päämanifestissa. Lue lisää manifestitiedostojen yhdistämisestä Android-kehittäjäsivustolta.

Lupaa aletaan soveltaa kaikilla laitteilla 1.4.2022 alkaen. Katso lisätietoa API-dokumentaatiosta.

Lue lisää yksilöllisten tunnisteiden parhaista käytännöistä.

Näin saat mainostunnuksen

Jos haluat mainostunnuksen sovelluksiisi, voit käyttää Advertising ID APIa.

Käytäntövaatimukset

Google Playn Kehittäjien ohjelmakäytännöt edellyttävät, että kaikissa Google Playhin ladattavissa päivityksissä ja uusissa sovelluksissa käytetään mainostarkoituksiin mainostunnusta (jos käytettävissä laitteella) mahdollisten muiden laitetunnisteiden sijaan. Olet vastuussa siitä, että sovelluksesi noudattavat mainostunnuksen käyttöä koskevia käytäntöjä sekä Playn käytäntöjä.

Jos sovelluksissa käytetään mainostunnuksen sijaan toista kiinteää tunnusta, sovelluksien käytäntörikkomuksista voidaan varoittaa julkaisijan sivustolla tai tiliin rekisteröidyn sähköpostiosoitteen kautta. Jos saat varoituksen, varmista, että julkaisemasi APK:t noudattavat Kehittäjien ohjelmakäytännöissä annettuja mainostunnusta koskevia ohjeita. Jos käytät kolmannen osapuolen tarjoamaa mainos-SDK:ta, pyydä SDK:n tekijältä uuden käytännön mukainen versio.

Lisätietoja

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

Kiinteät tunnukset, mukaan lukien Android-tunnus

Saatavuus

Kiinteät tunnukset ovat edelleen käytössä, koska niitä voi käyttää myös muihin kuin mainostarkoituksiin. Pyrimme pidemmällä aikavälillä etsimään uusia tapoja, joilla käyttäjät voivat entistä tarkemmin valita kolmansille osapuolille lähetettävät kiinteät tunnukset. Tiedotamme muutoksista etukäteen selkeästi, kun meillä on antaa lisätietoja.

Käyttö muihin kuin mainostarkoituksiin

Voit käyttää kiinteitä tunnuksia, jos sinulla on tietosuojakäytäntö ja jos noudatat datan käsittelyssä Kehittäjien jakelusopimusta sekä kaikkia sovelluksen jakelualueella sovellettavia tietosuojalakeja.

Kohdistus laitteille, joilta puuttuu mainostunnus

Jos mainostunnusta ei ole, sovellus voi jatkaa kiinteän tai laitteen oman tunnuksen käyttöä edellyttäen, että

Mainostunnusrikkomukset

Varmista, että sovelluksesi noudattavat mainostunnusta koskevia käytäntöjä. Saat ilmoituksen mahdollisesta rikkomuksesta Play Consolessa tai kehittäjätilille rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen.

Jos sinulla on vielä kysyttävää, lue lisää mainostunnuksiin liittyvistä käytäntörikkomuksista.

Laitteen mainostunnuksen nollaaminen
  1. Avaa Android-laitteella Asetukset.
  2. Valitse Yksityisyys > Mainokset.
  3. Valitse Nollaa mainostunnus ja vahvista muutokset.
Laitteen mainostunnuksen poistaminen
  1. Avaa Android-laitteella Asetukset.
  2. Valitse Yksityisyys > Mainokset.
  3. Valitse Poista mainostunnus ja vahvista muutokset.

Vinkki: Mainostunnuksesi poistetaan, mutta sovelluksilla voi olla omat asetuksensa, jotka voivat vaikuttaa näkemiisi mainoksiin.

Jotkin vanhemmat Android-versiot
  1. Avaa Asetukset.
  2. Valitse Yksityisyys > Lisäasetukset > Mainokset.
  3. Laita päälle Poista mainosten personointi käytöstä ja vahvista muutokset.