Identificador de publicitat

L'identificador de publicitat és un identificador únic proporcionat pels serveis de Google Play que l'usuari pot restablir i que s'utilitza per a la publicitat. Ofereix més control als usuaris i proporciona un sistema estàndard senzill als desenvolupadors perquè continuïn obtenint ingressos amb les seves aplicacions. A més, permet als usuaris restablir el seu identificador o desactivar els anuncis personalitzats (coneguts anteriorment com a anuncis basats en interessos) a les aplicacions de Google Play.

Implementar l'identificador de publicitat

Per implementar l'identificador de publicitat a les teves aplicacions, pots fer servir l'API d'Advertising ID.

Requisits de la política

La política del programa per a desenvolupadors de Google Play requereix que totes les actualitzacions i les aplicacions noves penjades a Google Play utilitzin l'identificador de publicitat (si està disponible al dispositiu) en comptes de qualsevol altre identificador de dispositiu per a finalitats publicitàries. Tens la responsabilitat de garantir que les teves aplicacions compleixin les polítiques relatives al seu ús, així com també totes les polítiques de Google Play.

Les aplicacions que facin servir un identificador persistent diferent del de publicitat podrien rebre un advertiment d'infracció de les polítiques al lloc de l'editor o a l'adreça electrònica utilitzada per registrar el compte. Si reps un advertiment, t'has d'assegurar que tots els APK publicats compleixin les directrius sobre l'identificador de publicitat que trobaràs a la política del programa per a desenvolupadors. Si utilitzes un SDK d'anuncis de tercers, contacta amb el fabricant de l'SDK per obtenir-ne una versió que compleixi aquesta política nova.

Detalls addicionals

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Identificadors persistents, inclòs l'identificador d'Android

Disponibilitat

Els identificadors persistents encara estan disponibles perquè hi ha diversos casos d'ús admesos que no estan relacionats amb la publicitat. A més llarg termini, valorarem altres oportunitats de proporcionar als usuaris un control encara millor dels identificadors persistents que es proporcionen a tercers. Ho comunicarem de manera prominent i per avançat quan en tinguem més informació.

Ús amb finalitats no publicitàries

Pots utilitzar els identificadors persistents sempre que tinguis una política de privadesa i gestionis les dades segons l'Acord de distribució per a desenvolupadors i totes les lleis de privadesa aplicables a les zones on la teva aplicació estigui disponible.

Orientar dispositius sense cap identificador de publicitat

Quan un identificador de publicitat no està present, l'aplicació pot recórrer a utilitzar un identificador persistent o propietari, sempre que facis el següent:

Infraccions dels identificadors de publicitat

Verifica si les aplicacions del teu catàleg compleixen les directrius sobre les polítiques d'identificadors de publicitat. Se t'informarà dels possibles incompliments mitjançant una notificació d'alerta a Play Console o advertiments per correu electrònic enviats a l'adreça electrònica del compte de desenvolupador.

Si tens cap més pregunta, pots obtenir més informació sobre les infraccions de les polítiques d'identificadors de publicitat.

Com es poden desactivar els anuncis personalitzats
  1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu Aplicació Configuració > Google o l'aplicació Configuració de Google Configuració Google (varia segons el dispositiu).
  2. A “Serveis”, selecciona Anuncis.
  3. Per triar l'opció "Desactiva Personalització d'anuncis", mou el botó d'activació cap a la dreta fins que es torni blau.

Nota: si esborres la memòria cau, la configuració de desactivació es perdrà.