Identificador de publicitat

L'identificador de publicitat és un identificador únic proporcionat per Serveis de Google Play que l'usuari pot restablir i suprimir. Ofereix més control als usuaris i proporciona un sistema estàndard senzill als desenvolupadors perquè continuïn monetitzant les seves aplicacions. A més, permet als usuaris restablir o suprimir el seu identificador.

Actualització de Serveis de Google Play el 2021

Com a part de l'actualització de Serveis de Google Play a finals de 2021, l'identificador de publicitat se suprimirà quan un usuari suprimeixi el seu identificador de publicitat a la configuració d'Android. Qualsevol intent d'accedir a l'identificador rebrà una cadena de zeros en lloc de l'identificador. Per ajudar els desenvolupadors i proveïdors de serveis d'anuncis o analítiques a reforçar el compliment normatiu i a respectar les eleccions dels usuaris, podran rebre notificacions sobre la supressió de l'identificador de publicitat. Si vols provar el sistema de notificacions esmentat anteriorment, emplena aquest formulari.

Aquest llançament per fases de Serveis de Google Play afectarà les aplicacions que s'executin a Android 12 a partir de finals de 2021 i, posteriorment, afectarà les aplicacions de tots els dispositius que admetin Google Play a partir de l'1 d'abril de 2022. Per a casos d'ús essencials no publicitaris, com ara les analítiques i la prevenció de fraus, utilitza l'identificador de conjunt d'aplicacions.

A més, quan les aplicacions actualitzen la seva orientació a Android 13 o una versió posterior, han de declarar un permís normal de Serveis de Google Play al fitxer de manifest de la manera següent:

<uses-permission android:name="com.google.android.gms.permission.AD_ID"/>

Alguns SDK, com ara l'SDK d'anuncis de Google per a mòbil (play-services-ads), ja poden declarar aquest permís al manifest de la biblioteca de l'SDK. Si l'aplicació utilitza aquests SDK com a dependències, el permís AD_ID del fitxer de manifest de la biblioteca de l'SDK es combinarà amb el manifest principal de l'aplicació de manera predeterminada, encara que no declaris explícitament el permís al manifest principal de l'aplicació. Obtén més informació sobre com pots combinar fitxers de manifest al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Aquest permís s'haurà d'aplicar en tots els dispositius a partir de l'1 d'abril de 2022. Per obtenir més informació, consulta la documentació de l'API.

Obtén més informació sobre les pràctiques recomanades per a identificadors únics.

Obtenir l'identificador de publicitat

Per obtenir l'identificador de publicitat a les teves aplicacions, pots fer servir l'API de l'identificador de publicitat.

Requisits de la política

La política del programa per a desenvolupadors de Google Play requereix que totes les actualitzacions i les aplicacions noves penjades a Google Play utilitzin l'identificador de publicitat (si està disponible al dispositiu), en comptes de qualsevol altre identificador de dispositiu per a finalitats publicitàries. Tens la responsabilitat de garantir que les teves aplicacions compleixin les polítiques relatives al seu ús, així com també totes les polítiques de Google Play.

Les aplicacions que facin servir un identificador persistent diferent del de publicitat podrien rebre un advertiment d'infracció de les polítiques al lloc web de l'editor o a l'adreça electrònica utilitzada per registrar el compte. Si reps un advertiment, t'has d'assegurar que tots els APK publicats compleixin les directrius sobre l'identificador de publicitat que trobaràs a la política del programa per a desenvolupadors. Si utilitzes un SDK d'anuncis de tercers, contacta amb el creador de l'SDK per obtenir-ne una nova versió que compleixi aquesta política nova.

Detalls addicionals

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Identificadors persistents, inclòs l'identificador d'Android

Disponibilitat

Els identificadors persistents encara estan disponibles perquè hi ha diversos casos d'ús admesos que no estan relacionats amb la publicitat. A més llarg termini, valorarem altres oportunitats de proporcionar als usuaris un control encara millor dels identificadors persistents que es proporcionen a tercers. Ho comunicarem de manera prominent i per avançat quan en tinguem més informació.

Ús amb finalitats no publicitàries

Pots utilitzar els identificadors persistents sempre que tinguis una política de privadesa i gestionis les dades segons l'acord de distribució per a desenvolupadors i totes les lleis de privadesa aplicables a les zones on la teva aplicació estigui disponible.

Orientar dispositius sense cap identificador de publicitat

Quan un identificador de publicitat no està present, l'aplicació pot recórrer a utilitzar un identificador persistent o de propietat, sempre que:

Infraccions dels identificadors de publicitat

Verifica si les aplicacions del catàleg compleixen les directrius sobre les polítiques d'identificadors de publicitat. Se us informarà dels possibles incompliments mitjançant una notificació d'alerta a Play Console o advertiments per correu electrònic a l'adreça amb què es va registrar el compte de desenvolupador.

Si tens cap més pregunta, pots obtenir més informació sobre les infraccions de les polítiques d'identificadors de publicitat.

Restablir l'identificador de publicitat del dispositiu
  1. Al dispositiu Android, ves a Configuració.
  2. Toca Privadesa > Anuncis.
  3. Toca Restableix l'identificador de publicitat i confirma els canvis.
Suprimir l'identificador de publicitat del dispositiu
  1. Al dispositiu Android, ves a Configuració.
  2. Toca Privadesa > Anuncis.
  3. Toca Suprimeix l'identificador de publicitat i confirma els canvis.

Nota: se suprimirà l'identificador de publicitat, però és possible que les aplicacions tinguin una configuració pròpia, cosa que també pot afectar els tipus d'anuncis que veus.

En algunes versions anteriors d'Android
  1. Obre Configuració.
  2. Toca Privadesa > Opcions avançades > Anuncis.
  3. Activa l'opció Desactiva Personalització d'anuncis i confirma els canvis.