App-indeksering på Google Søk

Med app-indeksering kan brukere som har installert appen din, åpne linker fra Google-mobilsøk direkte i appen.

Slik slår du på app-indeksering:

1. Slå på dyplinker i appen din
  2. Opprett en tilknytning mellom appen din og nettstedet der appinnholdet finnes.

Be om tilknytning mellom appen din og nettstedet ditt

1. Logg på Play-konsollen.
  2. Klikk på Alle apper.
  3. Velg appen du vil bekrefte.
  4. I menyen til venstre klikker du på Konfigurering > Avanserte innstillinger.
  5. Under «App-indeksering» klikker du på Legg til et nettsted.
  6. Skriv inn nettadressen til nettstedets startside. Vi anbefaler at du utelater protokollen (http/https) og bare skriver inn domenenavnet (for eksempel «eksempel.no»).
  7. Klikk på Send forespørsel om bekreftelse.
  8. En forespørsel blir sendt til eieren av nettstedet i Search Console. Hvis kontoen for Play-konsollen og Search Console-kontoen er den samme, kan det hende tilknytningen godkjennes automatisk. Hvis det ikke skjer:
    • Hvis du er en av eierne av nettstedet i Search Console, kan du klikke på «Godta» i meldingen og deretter godkjenne forespørselen. Du kan også gå direkte til siden for Google Search Console-tilknytninger og finne og godkjenne forespørselen.
    • Hvis du ikke er en av eierne av nettstedet i Search Console, må du vente til en eier godkjenner forespørselen din.
Merk: Hvis flere Search Console-områder er tilknyttet dette nettstedet (hvis det for eksempel finnes Search Console-områder for både http://eksempel.no og https://eksempel.no) og du ber om tilknytningen uten protokoll («eksempel.no»), velger Google Play et av disse Search Console-områdene for tilknytning.

Fjern tilknytninger til nettsteder

Du kan slette tilknytningen mellom bekreftede nettsteder og enten Play-konsollen eller Search Console. Du trenger ikke å gjøre fjerne tilknytningen til begge.

Fra Play-konsollen

1. Logg på Play-konsollen.
  2. Klikk på Alle apper.
  3. Velg appen du vil fjerne tilknytningen til.
  4. I menyen til venstre klikker du på Konfigurering > Avanserte innstillinger.
  5. Velg «App-indeksering»-fanen.
  6. Ved siden av nettstedet du vil fjerne, klikker du på Fjern.

Fra Search Console

Du må være eier av området (nettstedet) i Search Console for å kunne administrere tilknytninger i Search Console. Hvis du er eier i Search Console, følger du veiledningen her.