App-indeksering på Google Søk

Med app-indeksering kan brukere som har installert appen din, åpne linker fra Google-mobilsøk direkte i appen.

Be om tilknytning mellom appen din og nettstedet ditt

Hvis du vil slå på app-indeksering, må du først konfigurere dyplinker. Deretter kan du opprette en tilknytning mellom appen din og nettstedet der appinnholdet finnes. Nedenfor ser du fremgangsmåten for å be om tilknytning:

1. Logg på Play-konsollen.
  2. Klikk på Alle apper.
  3. Velg appen der du vil be om tilknytningen.
  4. I menyen til venstre klikker du på KonfigureringAvanserte innstillinger.
  5. Under «App-indeksering» klikker du på Legg til et nettsted.
  6. Skriv inn nettadressen til startsiden. Vi anbefaler at du utelater protokollen (HTTP eller HTTPS) og skriver inn kun domenenavnet (f.eks. «abcxyz.no»).
  7. Klikk på Send forespørsel om bekreftelse.
  8. En forespørsel blir sendt til eieren av nettstedet i Search Console. Hvis kontoen for Play-konsollen og Search Console-kontoen er den samme, kan det hende tilknytningen godkjennes automatisk med en gang. Hvis det ikke skjer:
    • Hvis du er en av eierne av nettstedet i Search Console, kan du klikke på «Godta» i meldingen og deretter godkjenne forespørselen. Du kan også gå til siden for Google Search Console-tilknytninger og godkjenne forespørselen derfra.
    • Hvis du ikke er en av eierne av nettstedet i Search Console, må du vente til en eier godkjenner forespørselen din.
Merk: Hvis flere Search Console-områder er tilknyttet dette nettstedet (hvis det for eksempel finnes Search Console-områder for både «http://abcxyz.no» og «https://abcxyz.no») og du ba om tilknytningen uten protokoll («abcxyz.no»), velger Google Play et av disse Search Console-områdene for tilknytning.

Fjern tilknytninger til nettsteder

Det finnes to måter å slette tilknytninger på. Du trenger bare bruke én av dem for å fjerne eller fjerne tilknytningen mellom nettstedene.

Fra Play-konsollen

1. Logg på Play-konsollen.
  2. Klikk på Alle apper.
  3. Velg appen der du vil fjerne tilknytningen.
  4. I menyen til venstre klikker du på KonfigureringAvanserte innstillinger.
  5. Velg «App-indeksering»-fanen.
  6. Ved siden av nettstedet du vil fjerne, klikker du på Fjern.

Fra Search Console

Merk: Du må være eier av Search Console-området (nettstedet) for å kunne bruke denne funksjonen.
  1. Åpne siden for innstillinger for tilknytning i Search Console.
  2. Finn tilknytningen du vil slette, i tabellen.
  3. Velg ikonet for flere innstillinger Mer, og klikk på Fjern tilknytningen.

Du kan finne ut mer om tilknytning i brukerstøtten for Search Console.