Ontdekt worden via zoekopdrachten op Google Play

Met zoekopdrachten op Google Play kunnen gebruikers relevante en populaire apps vinden voor Android-apparaten. Zorg voor grondige en geoptimaliseerde apps en winkelvermeldingen, zodat u snel kunt worden ontdekt door gebruikers op Google Play.

Een complete winkelvermelding maken

Met de tekst in uw winkelvermelding kunnen gebruikers uw app ontdekken. Daarnaast is de tekst ook belangrijk om een aantrekkelijke winkelvermelding te maken. Gebruik de onderstaande tips bij het optimaliseren van de winkelvermelding voor uw app op Google Play.

Titel

• De titel moet uniek en toegankelijk zijn. Vermijd veelgebruikte termen en benadruk waar het om draait bij uw app.
  • Kies voor een doelgerichte titel: langere titels worden vaak afgekapt op het mobiele apparaat van uw gebruikers.
  • Vermijd algemene termen die subtiel verkeerd zijn gespeld, omdat gebruikers soms verkeerd gespelde zoektermen corrigeren.

Beschrijving

• Richt u op gebruikers en wat ze kunnen bereiken met uw app.
  • Controleer de beschrijving van uw app in de app zelf en de Google Play Store, zodat u zeker weet dat de belangrijkste tekst zichtbaar is boven de vouw.
  • Gebruik de praktische tips voor SEO in uw beschrijving, maar houd wel rekening met het contentbeleid van Google Play met betrekking tot spam en inbreuk op intellectuele-eigendomsrechten (bijvoorbeeld zoekwoordspam, nabootsing van identiteit enzovoort).

Promotekst

Beschrijf de functionaliteit die uw app biedt in één regel.

Grafische en afbeeldingsbestanden

De pictogrammen, afbeeldingen en screenshots zorgen ervoor dat uw app meer opvalt in zoekresultaten, categorieën en lijsten met uitgelichte apps.

Niet alle grafische items zijn vereist voor uw winkelvermelding, maar we raden u wel aan screenshots van hoge kwaliteit toe te voegen met voorbeelden van de app op de platforms die u ondersteunt (telefoon, 7-inch tablet, 10-inch tablet).

Diversificatie van uw publiek

Uw winkelvermelding laten vertalen

Met Google kunt u winkelvermeldingen die u niet expliciet voor uw app heeft gedefinieerd, automatisch laten vertalen door een computer. Maar als u een professionele vertaalservice gebruikt voor uw beschrijving, kunt u de zoekresultaten verbeteren en wordt uw app sneller ontdekt door meer gebruikers overal ter wereld. U kunt in de Play Console professionele tekstvertalingen kopen van een externe leverancier.

Aanvullende zoekfactoren

Zorgen voor een geweldige gebruikerservaring

De zoekfunctie op Google Play houdt rekening met de algehele ervaring in uw app op basis van gedrag en reacties van gebruikers. Apps worden gerangschikt op basis van een combinatie van beoordelingen, reviews, downloads en andere factoren. De details van deze wegingen en waarden maken deel uit van Google's eigen zoekalgoritme. U kunt echter het volgende doen om de zichtbaarheid van uw app te verbeteren:

• Een blijvende en zinvolle ervaring voor uw gebruikers realiseren.
  • Uw app door middel van regelmatige updates onderhouden en verbeteren.
  • Gebruikers aanmoedigen feedback achter te laten door middel van beoordelingen en opmerkingen.
  • Een geweldige klantenservice bieden door berichten van uw gebruikers te beantwoorden en problemen op te lossen.