Bliv opdaget i søgninger i Google Play

Søgninger i Google Play er et vigtigt værktøj for brugerne til at finde relevante og populære apps til Android-enheder. Hvis brugerne skal finde dig i Google Play, er det bl.a. vigtigt at sikre, at din appfortegnelse og profilside i Play Butik er udførlig og optimeret.

Opret en udførlig profilside i Play Butik

Teksten på din profilside i Play Butik gør det nemmere for brugerne at finde din app. Det er også et vigtigt aspekt af en indbydende profilside i Play Butik. Overvej følgende tips, når du optimerer din apps profilside i Play Butik:

Titel

• Din titel skal være unik og tilgængelig. Undgå almindelige udtryk, og fremhæv, hvilken funktion din app har.
  • Titlen skal være kort og præcis. Længere titler afkortes muligvis, afhængigt af hvilken enhed brugerne anvender til at søge på.
  • Undgå stavefejl i generelle udtryk, da brugerne kan ende med at rette forkert stavede søgetermer.
  • Undgå overdreven brug af emojis eller ASCII-tegn i din titel. Brugere af programmer som f.eks. skærmlæsere eller software til stemmestyring vil opleve problemer, hvis der bruges mange emojis eller ASCII-tegn.

Beskrivelse

• Fokuser på dine brugere, og hvad de får ud af din app.
  • Gennemgå din appbeskrivelse i appen Google Play og i webshoppen for at sikre, at den vigtigste del af teksten er synlig på den øverste halvdel af websiden, hvor brugerne ikke behøver at rulle ned.
  • Brug optimale SEO-løsninger i din beskrivelse, men vær opmærksom på indholdspolitikkerne for Google Play om spam og krænkelse af IP-adresser (f.eks. søgeordsspam og personefterligning).
  • Undgå overdreven brug af emojis eller ASCII-tegn i din beskrivelse. Brugere af programmer som f.eks. skærmlæsere eller software til stemmestyring vil opleve problemer, hvis der bruges mange emojis eller ASCII-tegn.

Promoveringstekst

• Angiv en kort beskrivelse af din appoplevelse på én linje.

Grafik- og billedaktiver

Appikoner, billeder og screenshots er med til at differentiere din app i søgeresultater, i kategorier og på lister over udvalgte apps.

Selvom det ikke er alle grafiske aktiver, der er påkrævede på din profilside i Play Butik, anbefales du at tilføje screenshots i høj kvalitet, som fremviser, hvilke platforme der understøtter din app (telefon, 7"-tablet og 10"-tablet).

Sørg for, at hvert screenshot indeholder unik alternativ tekst. Alternativ tekst gør det nemmere for brugere af skærmlæsere at forstå formålet med hvert billede, der er inkluderet i dit opslag. Brug alternativ tekst som en mulighed for at kommunikere med en person, der ikke kan se dine screenshots, og hjælp vedkommende med at forstå, hvad din app kan, med én eller to sætninger.

Udvid din målgruppe

Oversæt din profilside i Play Butik

Google anvender automatiske maskinoversættelser af de profilsider i Play Butik, som du ikke definerer for din app. Det er dog vigtigt at understrege, at det kan medføre bedre søgeresultater og større synlighed for brugere i hele verden, hvis du hyrer en professionel oversætter. I Play Console kan du købe tekstoversættelser udført af professionelle oversættere fra en tredjepartsleverandør.

Yderligere søgefaktorer

Skab en god brugeroplevelse

Søgefaktorer i Google Play for den samlede oplevelse af din app er baseret på brugernes adfærd og feedback. Apps rangeres på baggrund af en kombination af bedømmelser, anmeldelser, downloads og andre faktorer. Selv om detaljerne for disse vægte og værdier tilhører Googles søgealgoritme, kan du arbejde på at forbedre synligheden for din app ved at:

• Give dine brugere en varig og meningsfuld oplevelse
  • Vedligeholde og forbedre din app ved hjælp af regelmæssige opdateringer
  • Opfordre brugerne til at give feedback i form af bedømmelser og kommentarer
  • Yde god kundeservice ved at reagere på dine brugeres spørgsmål og løse eventuelle problemer