Statistieken voor Google Play-gameservices

Statistieken voor Google Play-gameservices bieden inzichten in je spelersbestand en de betrokkenheid van spelers bij je games.

Tip: Maak de mogelijkheid voor inloggen met een Google-account zichtbaarder in je game om het gebruik van gameservices te stimuleren.

Ga als volgt te werk om de statistieken voor je gameservices te bekijken:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik op Instellen > Gameprojecten.
  3. Selecteer een game.

Opmerking: Betrokkenheidsstatistieken van spelers worden verzameld via de activiteiten van de spelers wanneer ze zijn ingelogd met hun Google-account. Opbrengstengegevens omvatten alle spelers. De gegevens over land, leeftijd en gender zijn bij benadering. Misschien worden alleen statistieken met significante waarden weergegeven.

Spelersanalyse

Overzicht

Op je dashboard met het overzicht van de spelersanalyse vind je een algemeen overzicht van de statistieken die de financiële prestaties van je game stimuleren.

Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op het dropdownmenu Doel selecteren en selecteer een jaarlijks/dagelijks opbrengstdoel dat je wilt gebruiken in combinatie met de opbrengstengegevens van je dashboard. Als je inkomstengegevens in een andere valuta wilt bekijken, kun je in het dropdownmenu een andere valuta selecteren.

Selecteer hieronder een sectie voor meer informatie over het dashboard Overzicht van spelersanalyse:

Prestatiehoogtepunten

Bovenaan de pagina Overzicht tonen je prestatiehoogtepunten je werkelijke opbrengstengegevens naast je doelopbrengst op basis van het door jou geselecteerde opbrengstdoel.

In de linkerbovenhoek worden de doelopbrengsten, huidige opbrengsten en het percentageverschil voor je app weergegeven. In de rechterbovenhoek worden de gegevens van je app met betrekking tot de opbrengst van de vorige dag, de gemiddelde opbrengst per dagelijks actieve gebruiker (ARPDAU, Average Revenue Per Daily Active User) en actieve gebruikers weergegeven.

Je kunt diagrammen met de volgende informatie voor je app bekijken:

• Doelopbrengst: run rate (prognose op basis van extrapolatie) voor opbrengsten op basis van je geselecteerde opbrengstdoel
  • Werkelijke opbrengst: zevendaags voortschrijdend opbrengstgemiddelde
Doel versus werkelijk

Je kunt in je diagram 'Doel versus werkelijk' je werkelijke opbrengsten vergelijken met je geselecteerde benchmark voor het opbrengstdoel.

In het diagram worden gegevens weergegeven vanaf de eerste dag van de kalendermaand tot en met de laatste dag van de huidige maand. De linker y-as geeft cumulatieve opbrengsten weer.

Je kunt in het diagram je cumulatieve opbrengsten en ARPPU in vergelijking met je geselecteerde opbrengstdoel zien.

Bedrijfseconomische factoren

In je diagram Bedrijfseconomische factoren kun je een analyse bekijken van de actieve spelers in je game, gesegmenteerd op de gemiddelde besteding van spelers (laag, gemiddeld of hoog) in de afgelopen 28 dagen.

Opmerking: De bestedingsmarge in de periode van 28 dagen (bijvoorbeeld: tussen € 0 en € 10 besteed) voor de segmenten laag, gemiddeld of hoog is gebaseerd op het door jou geselecteerde opbrengstdoel.

Voor elk segment actieve gebruikers (bijvoorbeeld: alle actieve gebruikers in de afgelopen 28 dagen, actieve gebruikers die in de afgelopen 28 dagen tussen € X en € Y hebben besteed) worden de gemeten gegevens in de tabel berekend als een dagelijkse waarde op basis van een zevendaags voortschrijdend gemiddelde.

Onder de balken in het diagram Bedrijfseconomische factoren wordt in elke tabelkolom meer informatie over elk segment weergegeven, waaronder de volgende gegevens:

• Gemiddelde dagelijkse opbrengst
  • Gemiddelde opbrengst per dagelijks actieve gebruiker (ARPDAU, Average Revenue Per Daily Active User)
  • Gemiddelde transactiewaarde (cumulatieve opbrengsten gedeeld door aantal transacties)
  • Gemiddelde dagelijkse sessies per actieve gebruiker

Als je recente trends wilt bekijken, geven pijlen het verschil weer tussen het zevendaagse voortschrijdende gemiddelde van vandaag en van gisteren.

Daarnaast krijgen cellen een kleur op basis van hoe de statistieken presteren in vergelijking met benchmarks voor vergelijkbare games:

• Groen: ver boven de benchmark
  • Lichtgroen: boven de benchmark
  • Neutraal: ongeveer op de benchmark
  • Lichtrood: onder de benchmark
  • Rood: ver onder de benchmark

Als er meer details beschikbaar zijn voor een statistiek, wordt het icoon Drill down weergegeven in de cel. Als je op het icoon klikt, wordt de pagina Inkomstengegevens weergegeven waarop het relevante vraag- en bestedingssegment is geselecteerd.

• Als je op de ARPDAU-link 'Hebben meer dan € 15 besteed' klikt, wordt de pagina Inkomstengegevens weergegeven waarop de vraag 'Waarom is de ARPDAU gedaald?' en het bestedingsegment 'Hebben meer dan € 15 uitgegeven' al zijn geselecteerd.
Behoud

In het rapport Behoud kun je het percentage spelers bekijken dat je game is blijven spelen in de 7 of 28 dagen na installatie van je game.

Opmerking: Berekeningen zijn gebaseerd op het aantal spelers dat een exact aantal dagen na installatie van de game terugkomt. Behoud op dag 1 bijvoorbeeld is het percentage spelers dat precies 1 dag nadat ze de game voor het eerst hebben gespeeld, terugkomen naar de game.

Spelersvoortgang

In het rapport Spelersvoortgang kun je het aantal prestaties zien dat spelers hebben verdiend.

Je kunt de trechter Spelersvoortgang gebruiken als je de game wilt verfijnen en het behoud wilt verbeteren. Op deze manier kun je bepalen waar je spelers precies moeilijkheden ondervinden.

Het rapport bevat:

• Aantal spelers op level X: het aantal spelers dat in de afgelopen 28 dagen X prestaties heeft behaald
  • Percentage gebruikers op level X: het percentage spelers dat op dit moment in totaal X prestaties heeft behaald
  • % churn op level X: het percentage spelers dat in de afgelopen 7 dagen niet heeft gespeeld sinds ze hun X-e prestatie hebben behaald
  • % sessies op level X: het percentage van alle spelersessies die zijn uitgevoerd toen het totale aantal prestaties X bedroeg
Valutabronnen en -sinks

Met het rapport 'Valutabronnen en -sinks' kun je de balans opmaken van je in-game-financiën door te controleren of je sneller je in-game-valuta weggeeft dan je spelers deze kunnen consumeren.

Als spelers bijvoorbeeld sneller gouden munten verdienen dan ze besteden, heeft het voor spelers weinig zin om gouden munten te kopen.

Je kunt het rapport 'Valutabronnen en -sinks' als volgt inschakelen:

Een premium valutabron-gebeurtenis maken
  1. Ga naar het gedeelte Gameprojecten Games services.
  2. Selecteer je game.
  3. Klik in het linkermenu op Gebeurtenissen.
  4. Maak een gebeurtenis aan waarmee je de premium valuta kunt bijhouden die spelers verdienen, zoals gouden munten die spelers verdienen wanneer ze een missie hebben voltooid. (Als je al een gebeurtenis hebt gemaakt waarmee je de verdiende premium valuta kunt bijhouden, kun je deze stap overslaan.)
  5. Stel het gebeurtenistype in op Premium valutabron.
  6. Klik bovenaan het scherm op Opslaan.
Een premium valuta-sinkgebeurtenis maken
  1. Ga naar het gedeelte Gameprojecten Games services.
  2. Selecteer je game.
  3. Klik in het linkermenu op Gebeurtenissen.
  4. Maak een gebeurtenis om de premium valuta te volgen die spelers gebruiken. (Als je al een gebeurtenis hebt gemaakt waarmee je de geconsumeerde premium valuta kunt bijhouden, kun je deze stap overslaan.)
  5. Stel het gebeurtenistype in op Premium valuta-sink.
  6. Klik bovenaan het scherm op Opslaan.

Bekijk meer informatie over het instellen van gebeurtenissen in de Play Console.

Als je meer wilt weten over de integratie van gebeurtenissen in je game, kun je hieronder meer informatie vinden:

Opmerking: Er wordt slechts één premium valutabron- en één premium valuta-sink-gebeurtenis ondersteund.

Extra spelersanalyse

Inkomstengegevens

Op de pagina Inkomstengegevens kun je gedetailleerde gegevens bekijken over de opbrengst van je games.

Als je een geselecteerde statistiek wilt segmenteren voor meer informatie, klik je op de dropdownmenu's Spelersegment en Vraag bovenaan de pagina en selecteer je een optie. Wanneer je een segment selecteert, worden alle gegevens op de detailpagina gefilterd op het geselecteerde opbrengstenbereik.

• Gemiddelde transactiewaarde: gemiddelde waarde van in-app-aankopen
  • Opbrengsten: totale opbrengsten uit in-app-aankopen
  • DAU: dagelijks actieve gebruikers (Daily Active Users)
  • Aantal aankopen: totale aantal aankopen door alle gebruikers

Tip: Als er meer gedetailleerde gegevens van een rapport aanwezig zijn (bijvoorbeeld: ARPDAU kan worden uitgesplitst in gemiddelde opbrengst per betalende gebruiker (ARPPU, Average revenue per paying user) en het percentage betalende gebruikers), wordt het icoonDrill down weergegeven. Als je op het icoon Drill down klikt, wordt de opnieuw ingestelde pagina Inkomstengegevens weergegeven waarop een nieuwe vraag is geselecteerd.

Als je op het icoon Drill down klikt, kun je tussen vragen schakelen, tot je de oorzaak van de daling in een statistiek ontdekt.

Voorbeeld

Als je bent uitgegaan van de vraag 'Waarom zijn de opbrengsten laag?', krijg je 3 diagrammen te zien:

• Bovenste diagram: opbrengsten
  • Diagram linksonder: actieve gebruikers
  • Diagram rechtsonder: ARPPU

Als je in het ARPDAU-diagram op het icoon Drill down klikt, wordt de vraag 'Waarom is de ARPDAU gedaald?' weergegeven en wordt de pagina opnieuw geconfigureerd met een nieuwe set van 3 diagrammen:

• Bovenste diagram: ARPDAU
  • Diagram linksonder: ARPPU
  • Diagram rechtsonder: het percentage betalende gebruikers

Klik op het icoon Drill down in het ARPPU-diagram om meer te weten te komen over ARPPU.

Onder de diagrammen kun je een tabel met statistieken voor opbrengsten en betrokkenheid bekijken op datum en gebruikerscohorten. Als je de gegevens wilt wijzigen die in de tabel worden weergegeven, klik je op de dropdownmenu's Statistiektype en 'Rijen groeperen op' bovenaan de tabel en klik je op een icoon.

Tabelgegevens

Aan de hand van de tabel onderaan de pagina Inkomstengegevens kun je de belangrijkste statistieken van de afgelopen 28 dagen controleren.

Label Definitie
Datum Datum waarop activiteit plaatsvond.
Opbrengst De totale opbrengst van die dag. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van alle gebruikers.
ARPPU Gemiddelde opbrengsten per betalende gebruiker (Average Revenue Per Paying User). Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van alle gebruikers.
ARPDAU Gemiddelde opbrengsten per dagelijks actieve gebruiker (Average Revenue Per Daily Active User). Schatting is uitsluitend gebaseerd op de activiteit van ingelogde gebruikers.
Aantal aankopen Het aantal aankopen op die dag. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van alle gebruikers.
Gem. transactiewaarde De gemiddelde transactiewaarde op die dag. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van alle gebruikers.
Actieve gebruikers Het aantal actieve gebruikers op die dag. Uitsluitend op basis van ingelogde gebruikers.
Hebben tussen € 0 en € 1 besteed Het percentage gebruikers dat op die dag tussen € 0 en € 1 heeft besteed. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van ingelogde gebruikers.
Hebben tussen € 1 en € 5 besteed Het percentage gebruikers dat op die dag tussen € 1 en € 5 heeft besteed. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van ingelogde gebruikers.
Hebben tussen € 5 en € 10 besteed Het percentage gebruikers dat op die dag tussen € 5 en € 10 heeft besteed. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van ingelogde gebruikers.
Hebben tussen € 10 en € 30 besteed Het percentage gebruikers dat op die dag tussen € 10 en € 30 heeft besteed. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van ingelogde gebruikers.
Hebben tussen € 30 en € 50 besteed Het percentage gebruikers dat op die dag tussen € 30 en € 50 heeft besteed. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van ingelogde gebruikers.
Hebben tussen € 50 en € 100 besteed Het percentage gebruikers dat op die dag tussen € 50 en € 100 heeft besteed. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van ingelogde gebruikers.
Hebben meer dan € 100 besteed Het percentage gebruikers dat op die dag meer dan € 100 heeft besteed. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van ingelogde gebruikers.
Percentage betalende gebruikers Het percentage gebruikers dat op die dag een of meer aankopen heeft gedaan. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van ingelogde gebruikers.
Percentage met 2+ aankopen Het percentage gebruikers dat op die dag 2 of meer aankopen heeft gedaan. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van ingelogde gebruikers.
Percentage met 7+ aankopen Het percentage gebruikers dat op die dag 7 of meer aankopen heeft gedaan. Uitsluitend op basis van in-app-aankopen van ingelogde gebruikers.

Tijdserie

Op de pagina Tijdserie kun je gedetailleerde overzichten bekijken over hoe een gebruiker omgaat met je game nadat hij of zij deze voor de eerste keer heeft geopend. De pagina Tijdserie gebruikt gegevens uit een willekeurige steekproef van maximaal 100 gebruikers die je game hebben gespeeld tijdens een geselecteerde periode.

Hier volgen een aantal voorbeelden voor hoe je deze gegevens kunt gebruiken:

• Uitzoeken hoe gebruikers je game spelen kort nadat ze deze hebben geopend.
  • Ontdekken wat gebruikers doen (een prestatie ontgrendelen, een gebeurtenis activeren, enzovoort) voordat ze een in-app-product kopen.
  • Weten welke typen acties helpen gebruikers te behouden over langere perioden.

Diagram

• X-as: organiseer gebeurtenissen op de x-as op basis van tijdstempels of de volgorde waarin deze voorkwamen. Tijd 0 staat voor de dag dat een speler zich voor de eerste keer aanmeldde voor je game.
  • Inzoomen: pas het bereik van de tijdserie aan. Kleinere bereiken laten meer details zien.
    • Staat uit wanneer de x-as is ingesteld op Volgorde.
  • Vraag: Geef de tijdserie van je game weer voor gebruikelijke kritieke momenten.
  • Rapportinstellingen
    • Spelersegmenten: vergelijk verschillende typen spelers.
    • Spelercriteria: geef de tijdserie weer met geselecteerde spelergebeurtenissen.
    • Aangepaste gebeurtenissen: geef activiteit voor aangepaste Play Games-gebeurtenissen weer.
    • Vooraf gedefinieerde gebeurtenissen: geef activiteit voor vooraf gedefinieerde Play Games-gebeurtenis weer.

Tip: Als je wilt inzoomen of het bereik voor de tijdserie wilt aanpassen, kun je het inzoomniveau aan de bovenkant van het diagram selecteren of de functie 'Pagina scrollen' op je muis of trackpad gebruiken (indien ondersteund).

Iconen

Afhankelijk van wat je game aanbiedt, zie je hier de iconen die op het diagram Tijdserie kunnen worden weergegeven:

• Start van sessie Session start: De gebruiker opent de game voor de eerste keer.
  • Begonnen met spelen Started playing: De gebruiker is begonnen de game te spelen.
  • Gebeurtenis Event: De gebruiker activeert een gebeurtenis in je game. Gebeurtenisiconen hebben een kleurcodering die overeenkomt met de lijst gebeurtenissen aan de rechterzijde van de pagina Tijdserie van je game.
  • Behoud Retention: Geeft de periode van 2 dagen, 7 dagen en 30 dagen aan nadat een gebruiker een game voor de eerste keer heeft geopend.
  • Prestatie ontgrendeld Achievement: De gebruiker ontgrendelt een prestatie in de game.
  • Besteding (in-app-aankoop) plaatsgevonden Spend: De gebruiker koopt een in-app-product of abonnement in de game.
  • Met churn Started playing: De gebruiker heeft de game 7 dagen niet geopend.

Voorbeeld

Als een lijn de iconen Session start Started playing Event Achievement Achievement Achievement Spend dicht bij elkaar gegroepeerd weergeeft op Dag 1, bestaat er een goede kans dat deze gebruiker op de eerste dag intensief met je game bezig was.

Als we dit voorbeeld gebruiken, geven de iconen aan dat deze gebruiker het volgende deed in de eerste 24 uur dat hij of zij de game speelde:

1. De game geopend Session start.
  2. Begonnen met spelen Started playing.
  3. Een gebeurtenis geactiveerd Event.
  4. Meerdere prestaties ontgrendeld Achievement Achievement Achievement.
  5. Een in-app-product gekocht Spend.

Je kunt de tijdserie van de gebruiker volgen om te zien hoe zijn betrokkenheid de manier beïnvloedde waarop hij je game later speelde.

Gebeurtenisviewer

Als je gebeurtenissen in je game hebt, kun je de pagina Gebeurtenisviewer gebruiken om te zien hoe vaak gebruikers individuele gebeurtenissen in je game activeren.

De gegevens in je Gebeurtenisviewer kunnen een goede manier bieden om uit te zoeken welke gebeurtenissen in je games het meest of minst populair zijn en hoe gerelateerde gebeurtenissen met elkaar vergeleken kunnen worden.

Als je bijvoorbeeld een gebeurtenis hebt die wordt geactiveerd wanneer een gebruiker een wedstrijd start in je game en een andere gebeurtenis die wordt geactiveerd wanneer een gebruiker een wedstrijd voltooit, kun je beide gebeurtenissen selecteren voor een beter begrip van wat er bij gebruikers gebeurt tijdens het gamen.

Diagram

Aan de rechterzijde van je pagina Gebeurtenisviewer kun je individuele gebeurtenissen selecteren voor weergave op je diagram. Als je verschillende spelersegmenten wilt vergelijken, kun je ook individuele spelersegmenten selecteren voor weergave in het diagram. Nadat je de filters hebt geselecteerd die je wilt weergeven, kun je een bookmark voor de URL van de pagina maken of de URL opslaan.

Aan de bovenkant van de pagina Gebeurtenisviewer zijn de volgende velden beschikbaar:

• Diagramtype: geef de gegevens in een lijn- of staafdiagram weer
  • Verzameltype: kies hoe activiteitsgegevens moeten worden verzameld
  • Interval: laat gegevens op datum of dag van de week weergeven
  • Tijdfilters: geef 7, 14 of 28 dagen aan gegevens weer
  • Gebeurtenisviewer-modus in- en uitschakelen
    • Activiteit vergelijken voor meerdere aangepaste gebeurtenissen
      • Spelersegmenten: activiteit voor gebeurtenis filteren op één spelersegment
      • Aangepaste gebeurtenissen: een of meer aangepaste gebeurtenissen selecteren om de activiteit van aangepaste Play Games-gebeurtenissen te vergelijken
    • Activiteit voor aangepaste gebeurtenis vergelijken voor meerdere spelersegmenten
      • Aangepaste gebeurtenissen: activiteit voor één gebeurtenis weergeven
      • Spelersegmenten: een of meer spelersegmenten selecteren om de activiteit van aangepaste Play Games-gebeurtenissen te vergelijken
Trechters

Met het rapport Trechters kun je een trechterdiagram maken op basis van een reeks gebeurtenissen, zoals prestaties, uitgaven en aangepaste gebeurtenissen.

Je kunt bijvoorbeeld aangepaste gebeurtenissen bijhouden voor elke stap in een trainingsprocedure (zoals stap 1, stap 2, stap 3 van de training) en het trechterrapport vervolgens gebruiken om de uitstappunten in je training te visualiseren.

Diagram

Aan de rechterzijde van de pagina met het rapport Trechters kun je gamegebeurtenissen en afzonderlijke spelersegmenten selecteren om weer te geven in je trechter. Nadat je de gebeurtenissen en spelersegmenten hebt geselecteerd die je wilt weergeven, kun je een bookmark voor de URL van de pagina maken of de URL opslaan.

Bovenaan de pagina van het rapport Trechters zijn de volgende velden beschikbaar:

• Spelersegmenten: activiteit voor gebeurtenis filteren op één spelersegment
  • Aangepaste gebeurtenissen: 2 of meer gamegebeurtenissen selecteren om de trechter te genereren
Cohorten

Met het rapport Cohorten kun je een gebeurtenis (bijvoorbeeld sessies, cumulatieve uitgaven en aangepaste gebeurtenissen) selecteren en de cumulatieve gebeurteniswaarden vergelijken op basis van nieuwe gebruikerscohorten. Je kunt bijvoorbeeld de gebruikers bekijken die zijn begonnen op de dag voordat je een wijziging hebt aangebracht en op de dag daarna.

Dit betekent dat als je de prijs van alle items in je in-game-store hebt verdubbeld, je kunt zien of de cumulatieve uitgaven van gebruikers die na de wijziging zijn begonnen, lager of hoger waren dan die van gebruikers die vóór de wijziging zijn begonnen.

Diagram

Aan de rechterzijde van de pagina met het rapport Cohorten kun je één gamegebeurtenis selecteren om te vergelijken tussen verschillende nieuwe gebruikerscohorten. Als je verschillende spelersegmenten wilt vergelijken, kun je ook één spelersegment selecteren om de weergave in het diagram te filteren. Nadat je de filters hebt geselecteerd die je wilt weergeven, kun je een bookmark voor de URL van de pagina maken of de URL opslaan.

Bovenaan de pagina Cohorten zijn de volgende velden beschikbaar:

• Spelersegmenten: activiteit voor gebeurtenis filteren op één spelersegment
  • Aangepaste gebeurtenissen: één gebeurtenis selecteren die je wilt vergelijken voor de nieuwe gebruikerscohorten
  • Cohortdagen: selecteer een of meer nieuwe gebruikerscohortdatums om te vergelijken. Plaats de muisaanwijzer op een cel om de bijbehorende datum te bekijken (1 staat voor gisteren, 2 staat voor 2 dagen geleden, enzovoort).

Functie-analyse

Overzicht

Op je pagina Overzicht kun je een overzicht bekijken van de activiteit en betrokkenheid van de spelers. Klik op een van de statistieken of diagrammen voor meer details over je statistieken.

Opmerking: De percentages die worden weergegeven, vertegenwoordigen een vergelijking met de voorgaande periode.

Spelers

• Nieuwe spelers: het totale aantal spelers dat de afgelopen dag, de afgelopen 7 dagen en de afgelopen 30 dagen heeft ingelogd.
  • Actieve spelers: het totale aantal spelers dat gameservices de afgelopen dag, de afgelopen 7 dagen en de volledige levensduur van je integratie met gameservices via je game heeft geopend.
  • Behoud op dag 2: het percentage nieuwe spelers dat 2 dagen na de eerste keer terugkomt om je game te spelen.
  • Actieve spelers op basis van leeftijd: het totale aantal spelers binnen een bepaalde leeftijdscategorie wordt weergegeven op de horizontale as. De procentuele verdeling voor die leeftijdscategorie wordt weergegeven op de verticale as.
  • Actieve spelers op basis van gender: de verdeling van mannelijke en vrouwelijke spelers.
  • Actieve spelers op basis van leeftijd en gender: het totale aantal spelers binnen een bepaalde leeftijdscategorie wordt weergegeven op de horizontale as. De procentuele verdeling voor die leeftijdscategorie wordt weergegeven op de verticale as. De staaf voor elke leeftijdscategorie toont ook de verdeling van mannelijke en vrouwelijke spelers. Dit diagram wordt mogelijk niet weergegeven voor games met onvoldoende spelers.
  • Grootste actieve landen: de top 3 met landen waar je spelers wonen op basis van de afgelopen 7 dagen.

Prestaties

• Ontgrendeld: het totale aantal prestaties dat door spelers is ontgrendeld (vrijgespeeld) in de afgelopen dag en de afgelopen 7 dagen en 30 dagen.
  • Gem. tijd voor ontgrendelen: de gemiddelde tijd die het je spelers kostte om prestaties te ontgrendelen in de afgelopen dag en de afgelopen 7 en 30 dagen.

Scoreborden

• Geplaatste scores: het totale aantal unieke scores dat op alle scoreborden is geplaatst in de afgelopen dag en de afgelopen 7 en 30 dagen.
  • Populairste scoreborden op basis van geplaatste scores: de top 3 met scoreborden, gerangschikt op het aantal scores dat is geplaatst in de afgelopen 7 en 30 dagen.
Betrokkenheidsdetails

Op de pagina Betrokkenheid vind je gedetailleerde statistieken over spelersbetrokkenheid, waaronder de prestatie-, scorebord- en multiplayeractiviteiten.

Als je een rapport wilt weergeven, klik je ergens midden op een tabblad en gebruik je de periodefilters in de rechterbovenhoek van het scherm om te filteren op de tijd. Gebruik de selectievakjes naast de tabelrijen om selecties aan je diagramgegevens toe te voegen of om selecties te verwijderen.

Prestaties

Je kunt de prestatiegegevens gebruiken om beter inzicht te krijgen in de voortgang van spelers en op basis hiervan beslissingen over het ontwerp van de game te nemen.

Het lijndiagram toont je hoeveel spelers een prestatie hebben ontgrendeld, verhoogd of onthuld tijdens een periode. Als je wilt wijzigen welke informatie wordt weergegeven, klik je op de dimensie Ontgrendeld, Verhoogd of Onthuld.

In de tabel kun je het aantal ontgrendelingen, toenamen of onthullingen voor een prestatie zien, alsmede het percentage in vergelijking tot de vorige periode en het totale aantal.

Scoreborden

Je kunt op het tabblad Scoreborden zien hoeveel spelers scores op je gepubliceerde scoreborden hebben geplaatst.

Het lijndiagram toont je het aantal scores dat op de geselecteerde scoreborden is geplaatst.

In de tabel kun je het totale aantal scores bekijken dat op een scorebord is geplaatst en hoe het aantal scores dat gedurende een periode is geplaatst, zich verhoudt tot het totaal.

Multiplayer

Aan de hand van de gegevens over multiplayers kun je zien hoeveel en welk percentage spelers gebruikmaakt van de multiplayerfuncties van je game.

Het lijndiagram toont je het aantal overeenkomsten dat is gestart.

Snelle statistieken

Prestaties

Op de pagina Prestaties vind je onder andere de volgende statistieken:

• Het percentage spelers dat een prestatie heeft ontgrendeld
  • Het aantal spelers dat een prestatie heeft ontgrendeld
  • Gemiddelde tijd die nodig is om een prestatie te ontgrendelen

Ga als volgt te werk om snelle statistieken voor afzonderlijke prestaties weer te geven:

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellen > Gameprojecten.
  3. Selecteer een game.
  4. Klik in het linkermenu op Prestaties.
Scoreborden

Op de pagina Scoreborden vind je onder andere statistieken voor het aantal spelers dat een score op een scorebord heeft geplaatst.

Ga als volgt te werk om snelle statistieken voor afzonderlijke scoreborden weer te geven:

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellen > Gameprojecten.
  3. Selecteer een game.
  4. Klik in het linkermenu op Scoreborden.
Missies

Op de pagina Missies vind je onder andere de volgende statistieken:

• Het totale aantal spelers dat een missie heeft geaccepteerd
  • Het totale aantal spelers dat een missie heeft voltooid
  • Percentage spelers dat de missie heeft voltooid

Je kunt als volgt snelle statistieken voor afzonderlijke missies weergeven:

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellen > Gameprojecten.
  3. Selecteer een game.
  4. Klik in het linkermenu op Missies.
Gebeurtenissen

Op de pagina Gebeurtenissen vind je onder andere de volgende statistieken:

• De som van alle gebeurteniswaarden voor alle spelers
  • Gemiddeld aantal gebeurtenistriggers per dag
  • Aantal spelers per dag

Ga als volgt te werk om snelle statistieken voor afzonderlijke gebeurtenissen weer te geven:

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellen > Gameprojecten.
  3. Selecteer een game.
  4. Klik in het linkermenu op Gebeurtenissen.

Gamebeheer

Gamedetails

Op je pagina Gamedetails kun je de volgende informatie over je game vinden:

• Weergavenaam
  • Beschrijving
  • Categorie
  • Opgeslagen games
  • Grafische items
  • API-consoleproject (indien van toepassing)
Gekoppelde apps

Op je pagina Gekoppelde apps kun je zoeken naar apps die je aan de gameservices hebt gekoppeld.

Testen

Op je pagina Testen kun je gebruikers toevoegen die opgeslagen wijzigingen in Google Play-gameservices kunnen testen voordat deze worden gepubliceerd.

Publiceren

Op je pagina Publiceren kun je openstaande items bekijken die moeten worden voltooid voordat je jouw game kunt publiceren.