Avoimen, suljetun tai sisäisen testin luominen

Tärkeää: Kehittäjien, joiden henkilökohtainen tili on luotu 13.11.2023 jälkeen, on täytettävä tietyt testausvaatimukset ennen kuin heidän sovelluksensa voidaan lisätä saataville Google Playhin. Lue lisää tästä ohjekeskuksen artikkelista.

Play Consolen avulla voit antaa sovelluksesi testattavaksi tietyille ryhmille tai avata testin Google Playn käyttäjille.

Sovellusta testaamalla voit korjata teknisiä virheitä tai käyttökokemukseen vaikuttavia ongelmia käyttäjien näkökulmasta mahdollisimman huomaamattomasti ja julkaista sovelluksesi parhaan version Google Playssa.

Ennen kuin aloitat

• Sähköpostivaatimukset: Testiin osallistuminen edellyttää, että käyttäjällä on Google-tili (@gmail.com) tai Google Workspace ‑tili.
  • Kaupallistamisen muutokset: Jos muutat sovelluksesi hinnoittelua, muutos vaikuttaa sovelluksen nykyiseen versioon ja tuleviin versioihin kaikilla julkaisukanavilla.
  • Maakohtaisen saatavuuden muutokset: Jos muutat maita ja alueita, joissa sovellustasi jaellaan, muutos vaikuttaa sovelluksesi nykyiseen versioon ja tuleviin versioihin kaikissa julkaisukanavissa.
    • Huom. Sisäisissä testeissä on joitakin kaupallistamiseen ja maakohtaiseen saatavuuteen liittyviä poikkeuksia. Lue lisää sisäisen testin käyttöönotosta kertovasta osiosta.
  • Julkaisu:
    • Sovellus täytyy testata, ennen kuin voit julkaista sen tuotantoon.
    • Kun julkaiset avoimen, suljetun tai sisäisen testin ensimmäisen kerran, testilinkkisi avautuminen testaajien käyttöön voi kestää muutaman tunnin. Jos julkaiset muita muutoksia, saattaa kestää useita tunteja, ennen kuin ne ovat testaajien käytettävissä.
  • Näin lisäät organisaatioita testiin:
  • Arvostelut: Testikäyttäjien antama palaute ei vaikuta sovelluksesi julkisiin arvioihin.
  • Maksulliset sovellukset: Jos testaat maksullista sovellusta avoimella tai suljetulla testillä, testaajien on silti ostettava se. Jos testaat maksullista sovellusta sisäisellä testillä, testaajat voivat asentaa sovelluksesi maksutta.

Sisäisen, suljetun ja avoimen testin erot

Voit luoda julkaisuja kolmella testikanavalla ennen sovelluksen tuotantoversion julkaisemista. Jokainen testausvaihe auttaa keräämään palautetta, jota tarvitaan sovelluksen paranteluun sen kehityksen aikana.

Sisäinen testaus: Luomalla sisäisen testiversion voit jakaa sovelluksesi nopeasti enintään 100 testaajalle alustavaa laadunvarmistusta varten. Suosittelemme sisäisen testin toteuttamista ennen sovelluksen julkaisemista suljettuun tai avoimeen testikanavaan. Voit tarvittaessa suorittaa sovelluksesi eri versioiden sisäisiä testejä ja suljettuja ja avoimia testejä. Voit aloittaa sisäisen testin ennen kuin olet viimeistellyt sovelluksesi käyttöönoton.

Suljettu testaus: Luomalla suljetun testiversion voit testata sovelluksesi julkaisua edeltäviä versioita laajalla testaajajoukolla ja kerätä paremmin kohdistettua palautetta. Kun olet testannut sovellusta kollegoista tai luotettavista käyttäjistä koostuvalla pienellä joukolla, voit siirtyä avoimeen testaukseen laajemmalla joukolla. Suljetun testauksen sivulla saatavilla on aluksi suljettu testikanava. Tarvittaessa voit luoda ja nimetä myös muita suljettuja kanavia.

Jos testaat sovellusta, jonka olet jo julkaissut, päivitystä suljetun testin versioon tarjotaan vain testausryhmässäsi oleville käyttäjille.

Avoin testaus: Luomalla avoimen testiversion voit toteuttaa testin suurella joukolla ja asettaa sovelluksesi testiversion saataville Google Playssa. Jos aloitat avoimen testin, kuka tahansa voi liittyä siihen ja lähettää yksityistä palautetta sinulle. Varmista ennen tämän vaihtoehdon valitsemista, että sovelluksesi ja sen tietosivu ovat valmiina esiteltäväksi Google Playssa.

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

Vinkit

Kuinka pääsen alkuun?

Suosittelemme aloittamaan sisäisellä testillä ja laajentamaan sitten pienellä joukolla toteutettavaan suljettuun testiin. Kehittäjien, joiden henkilökohtainen tili on luotu 13.11.2023 jälkeen, on täytettävä tietyt testausvaatimukset ennen kuin heidän sovelluksensa voidaan lisätä saataville Google Playhin ja ennakkorekisteröitymiseen. Lue lisää tästä ohjekeskuksen artikkelista.

Miksi sisäinen testi kannattaa suorittaa?

Kun luot sisäisen testin, voit julkaista sovelluksesi heti sisäisille testaajille. Tämä auttaa tunnistamaan ongelmia ja saamaan palautetta kehitysprosessin varhaisessa vaiheessa. Sisäisellä testillä on seuraavia etuja:

• Nopeus: Voit jaella sovelluksia sisäisen testikanavan kautta paljon nopeammin kuin avoimen tai suljetun kanavan kautta. Kun julkaiset uuden Android App Bundle ‑tiedoston sisäisellä testikanavalla, se tulee testaajien saataville muutamassa minuutissa.
    • Huom. Jos olet julkaisemassa sovellusta ensimmäistä kertaa, se tulee heti sisäisten testaajien saataville, mutta nimi ja tietosivun tiedot ovat tilapäisiä enintään 48 tunnin ajan.
  • Joustavuus: Sisäisiä testejä voidaan säätää eri testivaiheita varten. Niitä voivat olla esimerkiksi laadunvarmistus ja julkaisun jälkeinen virheenkorjaus.
  • Turvallisuus: Sisäistä testikanavaa käytettäessä testisovelluksesi jaellaan käyttäjille suojatusti Play Kaupan kautta.
Voinko suorittaa yhtä aikaa useita testejä samalle sovellukselle?

Jos haluat suorittaa useita testejä samalle sovellukselle, muista seuraavat asiat:

• Sinulla voi olla samanaikaisesti käynnissä useita suljettuja testejä ja yksi avoin testi.
  • Sovelluksen sisäiseen testiin osallistuva käyttäjä ei voi enää osallistua avoimeen tai suljettuun testiin. Hän voi kuitenkin poistua sisäisestä testistä ja osallistua sen jälkeen avoimeen tai suljettuun testiin.

Vaihe 1: Määritä testin tiedot

Testaustavan valitseminen

Sisäinen testi: ohjaa jopa sataa testaajaa

Voit luoda sähköpostiosoitteisiin perustuvan luettelon sisäisistä testaajista. Sisäiseen testiin voi osallistua korkeintaan 100 testaajaa sovellusta kohti.

Muista seuraavat asiat ottaessasi käyttöön sisäistä testiä:

• Jakelumaat: Voit lisätä sisäiseen testiisi missä tahansa asuvia käyttäjiä. Jos sisäinen testaaja asuu maassa, jossa sovelluksesi tuotantoversio taikka avoin tai suljettu testiversio ei ole saatavilla, käyttäjä pääsee silti mukaan sisäiseen testiin.
  • Maksu: Jos sovelluksesi on maksullinen, testaajat voivat asentaa sisäisen testiversion maksutta. Testaajien on maksettava sovelluksen sisäisistä ostoksista, ellei heitä ole lisätty lisensoitujen testaajien listaan.
  • Laitteen poisjättämissäännöt: Laitteen poisjättämissääntöjä ei sovelleta sisäisiin testaajiin.
  • Käytäntö- ja tietoturvatarkastukset: Sisäisiin testeihin ei välttämättä sovelleta Playn tavanomaisia käytäntö- tai tietoturvatarkastuksia. Sisäisillä testauskanavilla aktiivisia sovelluksia ei täydy sisällyttää Google Playn Dataturvallisuus-sivulle.

Sisäisen testin aloittaminen

Listan luominen testaajiesi sähköpostiosoitteista

Jos olet jo luonut listan sähköpostiosoitteista, siirry kohtaan Testaajien lisääminen.

1. Avaa Play Console ja siirry Sisäinen testaus ‑sivulle (Testaus > Sisäinen testaus).
  2. Valitse Testaajat-välilehti.
  3. Valitse Testaajat-kohdasta Luo postituslista.
  4. Nimeä lista. Voit käyttää samaa listaa muiden sovellustesi testeissä.
  5. Lisää sähköpostiosoitteet pilkuilla erotettuina tai valitse Lähetä CSV-tiedosto. Jos käytät CSV-tiedostoa, lisää kukin sähköpostiosoite omalle rivilleen ilman pilkkuja.
    • Huom. Jos olet jo kirjoittanut sähköpostiosoitteita, kun lähetät CSV-tiedoston, kaikki jo lisäämäsi sähköpostiosoitteet korvataan CSV-tiedoston osoitteilla.
  6. Valitse Tallenna muutokset ja sitten Luo.

Testaajien lisääminen

1. Avaa Play Console ja siirry Sisäinen testaus ‑sivulle (Testaus > Sisäinen testaus).
  2. Valitse Testaajat-välilehti.
  3. Valitse Testaajat-taulukosta käyttäjälistat, joilla haluat testata julkaisuasi.
  4. Lisää URL-osoite tai sähköpostiosoite, jonka kautta keräät testaajilta palautetta. Sovelluksesi palautekanava näkyy käyttäjille testaajien osallistumissivulla.
  5. Kopioi linkki, jolla voit jakaa julkaisun testaajille.
  6. Valitse Tallenna muutokset.

Sellaisten sovellusten testaaminen, joiden määritys on kesken

Voit myös luoda sisäisen testiversion, jos sovelluksesi määritys on kesken. Heti kun sinulla on kelvollinen sovelluspaketti, voit jaella sitä nopeasti rajalliselle määrälle testaajia. Jos haluat testata sovellusta, jonka määritys on kesken, muista nämä:

• Ennen kuin sovellus tarkastetaan ensimmäisen kerran, käyttäjät näkevät Google Playssa sen tilapäisen nimen. Voit katsoa sovelluksesi tilapäisen nimen Hallintapaneelin sovellusyhteenvedosta.
  • Heti kun olet ladannut artefaktin, kyseisen sovelluksen pakettinimi lukitaan eikä sitä voi muuttaa.
Suljettu testi: testaajien ohjaaminen sähköpostiosoitteiden tai Google Ryhmien avulla

Voit luoda sähköpostiosoitteisiin perustuvan listan suljetun testin osallistujista. Voit luoda enintään 200 luetteloa, joissa kussakin voi olla 2 000 käyttäjää. Kutakin kanavaa kohden voi olla 50 luetteloa.

Valmistele sisäinen testausjulkaisu antamalla tarvittavat tiedot, tallenna muutokset ja valitse Tarkista julkaisu.

Suljetun testin aloittaminen

Listan luominen testaajiesi sähköpostiosoitteista

Jos olet jo luonut testaajaluettelon, siirry kohtaan Testaajien lisääminen.

1. Avaa Play Console ja siirry Suljettu testaus ‑sivulle (Testaus > Suljettu testaus).
  2. Valitse Ylläpidä kanavaa.
  3. Valitse Testaajat-välilehti.
  4. Valitse Testaajat-kohdasta Luo postituslista.
  5. Nimeä lista. Voit käyttää samaa listaa muiden sovellustesi testeissä.
  6. Lisää sähköpostiosoitteet pilkuilla erotettuina tai valitse Lähetä CSV-tiedosto. Jos käytät CSV-tiedostoa, lisää kukin sähköpostiosoite omalle rivilleen ilman pilkkuja.
    • Huom. Jos olet jo kirjoittanut sähköpostiosoitteita, kun lähetät CSV-tiedoston, kaikki jo lisäämäsi sähköpostiosoitteet korvataan CSV-tiedoston osoitteilla.
  7. Valitse Tallenna muutokset ja sitten Luo.

Testaajien lisääminen

1. Avaa Play Console ja siirry Suljettu testaus ‑sivulle (Testaus > Suljettu testaus).
  2. Valitse Ylläpidä kanavaa.
  3. Valitse Testaajat-välilehti.
  4. Testaajat-osiossa voit lisätä testaajia sähköpostiosoitteella tai Google Ryhmien kautta:
    • Sähköposti: Sähköposti on automaattisesti valittuna. Jos haluat käyttää sähköpostiosoitteita, valitse käyttäjälistat, joiden haluat testaavan julkaisuasi.
    • Google Ryhmät: Valitse Google-ryhmät ja lisää Google Ryhmien sähköpostiosoitteet muodossa ryhmännimi@googlegroups.com. Vain käyttäjät, jotka kuuluvat määrittämiisi Google Ryhmiin, voivat osallistua testiin.
  5. Lisää URL-osoite tai sähköpostiosoite, jonka kautta keräät testaajilta palautetta. Sovelluksesi palautekanava näkyy käyttäjille testaajien osallistumissivulla.

6. Kopioi linkki, jolla voit jakaa julkaisun testaajille.

7. Valitse Tallenna muutokset.
Suljettu testi: testaajien hallinta organisaation mukaan

Voit valita suljetulla testillä, millä organisaatiolla on pääsy kanavallesi. Näiden organisaatioiden järjestelmänvalvojat voivat määrittää käyttäjiä testaamaan julkaisuasi.

Suosittelemme lisäämään testaajia vain Play Consolen kautta TAI Google-hallintakonsolin Android-sovelluksen asetussivulta. Jos käyttäjä on valittu testaajaksi sekä Play Consolessa että hallintakonsolissa, hän saa korkeimman version kaikkien saatavilla olevien sovellusversioiden joukosta.

Voit lisätä testaajan näin:

1. Avaa Play Console ja siirry Suljettu testaus ‑sivulle (Testaus > Suljettu testaus).
  2. Valitse Ylläpidä kanavaa.
  3. Valitse Testaajat-välilehti.
  4. Valitse "Hallinnoi organisaatioita" ‐kohdasta Lisää organisaatio.
  5. Lisää sen organisaation tunnus ja nimi, jolla on pääsy kanavallesi.
  6. Valitse Lisää.
  7. Valitse Tallenna muutokset.
Avoin testi: testisovelluksen asettaminen saataville Google Playhin

Jos luot avoimen testin, testisovelluksesi on käyttäjien saatavilla Google Playssa. Varmista ennen tämän vaihtoehdon valitsemista, että sovelluksesi on valmis esiteltäväksi Google Playssa.

• Ennakkojulkaisusovellukset (uudet sovellukset, joista ei ole julkaistu tuotantoversiota): Käyttäjät voivat löytää avoimen testiversiosi hakemalla Google Playsta. Kun käyttäjät löytävät sovelluksesi, he voivat asentaa sen ja käyttää sitä.
  • Sovellukset, joista on julkaistu tuotantoversio: Käyttäjät voivat osallistua avoimeen testiisi sovelluksen tietosivulta.

Voit myös jakaa URL-linkin sivustolla tai sähköpostitse. Linkin kautta kuka tahansa voi osallistua avoimeen testiin.

Avoimen testin aloittaminen

1. Avaa Play Console ja siirry Avoin testaus ‑sivulle (Testaus > Avoin testaus).
  2. Valitse Testaajat-välilehti.
  3. Laajenna Testaajien hallinnointi ‑osio. Jos Testaajien hallinnointi ‑osio on tyhjä, varmista, että olet lähettänyt App Bundle ‑tiedoston.
  4. Valitse, kuinka moni testaaja voi käyttää sovellustasi:
    • Rajoittamaton: Tämä on oletusasetus.
    • Rajoitettu määrä: Voit valita haluamasi rajan (vähintään 1 000 käyttäjää).
  5. Lisää URL-osoite tai sähköpostiosoite, jonka kautta keräät testaajilta palautetta. Sovelluksesi palautekanava näkyy käyttäjille testaajien osallistumissivulla.
  6. Kopioi linkki, jolla voit jakaa julkaisun testaajille.
  7. Valitse Tallenna muutokset.
Uusien suljettujen testikanavien luominen kehitystiimejä varten

Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen luoda lisää suljettuja testikanavia. Niiden avulla kehitystiimisi voivat esimerkiksi keskittyä eri ominaisuuksiin ja virheisiin. Jos kullakin tiimillä on oma testikanava, tiimisi voivat työstää monia ominaisuuksia yhtä aikaa

Voit luoda uusille testikanaville luettelon testaajien sähköpostiosoitteista tai hallita testaajia Google Ryhmien kautta. Näillä ryhmillä ei ole kokorajoituksia.

Uusien testikanavien luominen

1. Avaa Play Console ja siirry Suljettu testaus ‑sivulle (Testaus > Suljettu testaus).
  2. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta Luo.
  3. Nimeä kanava. Antamasi nimi näkyy kanavan nimenä Play Consolessa ja Google Play Developer API:ssa.
  4. Valitse Luo kanava.
  5. Valitse Testaajat-välilehti.
  6. Testaajat-osiossa voit lisätä testaajia sähköpostiosoitteella tai Google Ryhmien kautta:
    • Sähköposti: Sähköposti on automaattisesti valittuna. Jos haluat käyttää sähköpostiosoitteita, valitse käyttäjälistat, joiden haluat testaavan julkaisuasi.
    • Google Ryhmät: Valitse Google-ryhmät ja lisää Google Ryhmien sähköpostiosoitteet muodossa ryhmännimi@googlegroups.com. Vain käyttäjät, jotka kuuluvat määrittämiisi Google Ryhmiin, voivat osallistua testiin.
  7. Lisää URL-osoite tai sähköpostiosoite, jonka kautta keräät testaajilta palautetta. Sovelluksesi palautekanava näkyy käyttäjille testaajien osallistumissivulla.
  8. Kopioi linkki, jolla voit jakaa julkaisun testaajille.
  9. Valitse Tallenna.

Testausvinkkejä ja tukea

Suljetun testin lisäkanavat eivät tue seuraavia ominaisuuksia:

Testaajien hallinta Google Play -pelipalveluissa

Jos käytät Google Playn pelipalveluita, sovelluksesi ja Google Playn pelipalvelut käyttävät automaattisesti samoja testaajaryhmiä.

Testaajat voivat kokeilla peliprojekteihisi tallentamiasi muutoksia, kuten saavutuksia ja tulostaulukoita, ennen kuin ne julkaistaan oikeille käyttäjille. Voit ylläpitää testaajia yksittäin käyttämällä heidän sähköpostiosoitteitaan tai käyttää samoja testaajia uudelleen julkaisukanavina.

Kohdassa Playn pelipalvelut > Käyttöönotto ja ylläpito > Testaajat olevan testaajakytkimen avulla voit lisätä sovelluksesi testaajiksi ryhtyneet käyttäjät automaattisesti myös Pelipalvelujen testaajiksi.

Voit myös lisätä yksittäisiä testaajia Google Playn pelipalveluihin manuaalisesti:

1. Avaa Play Console ja siirry Playn pelipalveluiden testaajat ‑sivulle (Playn pelipalvelut > Käyttöönotto ja ylläpito > Testaajat).
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Playn pelipalvelut > Käyttöönotto ja ylläpito > Testaajat.
  3. Kirjoita lisättävät sähköpostiosoitteet. Sähköpostiosoitteiden on oltava kelvollisia Google-tilejä, joilla on kirjauduttu sisään Google Playn pelipalveluihin.
  4. Valitse Lisää.

Kun käyttäjät ovat liittyneet testiryhmääsi, he voivat kirjautua sisään Google Playn pelipalveluiden tunnuksilla, ansaita luonnos- tai julkaistuja saavutuksia ja lisätä kohteita luonnostilassa oleviin tai julkaistuihin tulostaulukoihin.

Vaihe 2: Luo julkaisu

Kun olet määrittänyt sovelluksesi testin tiedot, voit valmistella ja aloittaa julkaisun.

Saat lisätietoja sovelluksen suljettujen testikanavien ja avointen testikanavien alueellisesta jakelusta Sovellusversioiden jakelu tiettyihin maihin ‐artikkelista.

Vaihe 3: Jaa sovellus testaajille

Jos käytät avointa tai suljettua testiä, testaajat voivat löytää testisovelluksesi Google Playsta omilla laitteillaan. Jos käytössäsi on suljettu testi, testisovelluksesi on saatavilla vain testaajalistaasi tai ‑ryhmääsi kuuluville testaajille.

Jos käytät sisäistä tai suljettua testiä ennen sovelluksen avointa testausta tai julkaisua tuotantoon, testaajat eivät löydä sovellustasi hakemalla Google Playsta. Sinun on jaettava sovelluksesi Play Kauppa ‑sivun URL-osoite testaajille, jotta he voivat ladata sovelluksesi.

Jos testaajasi eivät jostain syystä löydä sovellustasi Google Playsta, voit lähettää heille osallistumislinkin. Alla on joitakin huomioita osallistumislinkin käyttöön liittyen:

• Osallistumislinkki näkyy vain, jos sovellus on Julkaistu-tilassa. Osallistumislinkkiä ei näy, jos sovellus on Luonnos- tai Odottaa julkaisua ‑tilassa.
  • Kun käyttäjät klikkaavat linkkiä, heille annetaan tietoja testaajan toimenkuvasta ja linkki testaajaksi ryhtymiseen. Käyttäjien on liityttävä testiin linkin kautta.
  • Jos käytät Google Ryhmälle suunnattua suljettua testiä, käyttäjien täytyy liittyä ryhmään ennen testiisi osallistumista.

Vaihe 4: Ota vastaan palautetta

Kun testaajasi ovat asentaneet sovelluksesi, heidät päivitetään automaattisesti testiversion käyttäjiksi muutaman minuutin sisällä.

Testaajasi eivät voi kirjoittaa julkisia arvosteluja sovelluksesi testiversiosta Google Playhin, joten heille kannattaa osoittaa palautekanava tai ilmoittaa tavoista antaa palautetta (esim. sähköposti, verkkosivusto tai keskusteluryhmä).

Jos testisi on avoin tai suljettu, testaajat voivat myös lähettää sinulle yksityistä palautetta Google Playn kautta.

Vaihe 5: Lopeta testi

Näin voit poistaa käyttäjiä sovelluksesi testistä:

1. Avaa Play Console ja siirry sen testin sivulle, jonka haluat lopettaa:
  2. Etsi testi, jonka haluat lopettaa, ja valitse Ylläpidä kanavaa.
    • Huom. Lopetettavan testin tyypistä ja käynnissä olevien testien lukumäärästä riippuen voit ehkä ohittaa tämän vaiheen.
  3. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Keskeytä kanava.
  4. Lopetettuaan testin testaajat eivät saa päivityksiä, mutta sovellus pysyy asennettuna laitteelle.

Versionumerot ja testauskanavien tilat

Versionumeroiden vaatimukset

Käyttäjät saavat sen sovellusversion

• jolla on korkein heidän laitteensa kanssa yhteensopiva versionumero ja
  • joka on julkaistu kanavalle, jota he voivat käyttää.

Kaikki käyttäjät voivat aina saada tuotantoversion. Jos tuotantokanavalla julkaistaan sovelluspaketti, jonka versionumero on korkeampi kuin käyttäjän valitsemalla testikanavalla julkaistun version numero, käyttäjä saa tuotantojulkaisun.

Jotta käyttäjä voi käyttää testikanavaa, hänen on täytettävä seuraavat ehdot:

• Hänet on lisätty hallinnoituun kanavan kokoonpanoon.
  • Hän on rekisteröitynyt vastaavaan testiohjelmaan.

Jos käyttäjät voivat käyttää useita kanavia, he saavat versionumeron, joka on korkein kyseisillä kanavilla julkaistuista. Esimerkiksi avoimeen testaukseen osallistuvat käyttäjät voivat käyttää sekä tuotantokanavaa että avointa testikanavaa. Suljettuun testaukseen osallistuvat käyttäjät voivat käyttää sekä tuotantokanavaa että suljettua testikanavaa. Sekä avoimeen että suljettuun testaukseen osallistuvat käyttäjät voivat käyttää tuotantokanavaa, avointa testikanavaa ja suljettua testikanavaa.

Sisäiseen testaukseen osallistuvat käyttäjät eivät voi käyttää avointa tai suljettua testausta, vaikka heidät olisi lisätty testaajiksi. Nämä käyttäjät eivät saa kyseisten kanavien julkaisuja, joiden versiokoodi on korkeampi kuin sisäisellä testauskanavalla julkaistu versiokoodi.

Lue lisää sovellusversion määrittämisestä.

Testikanavien tilat

Kun julkaisun käyttöönotto on käynnissä, voit saada vahvistusilmoituksen, jonka mukaan tietyn kanavan käyttäjät saavat sovelluspäivityksiä toiselta kanavalta. Tällöin käyttäjälle on jaeltu version varavaihtoehto.

Varavaihtoehtoihin liittyviä termejä ja tiloja

• Päällekkäinen: Sovelluspaketin katsotaan olevan päällekkäinen toisen sovelluspaketin kanssa, kun se jaellaan osittain tai täysin samalle laitevalikoimalle ja sen versionumero on korkeampi.
  • Päivitetty: Varavaihtoehdon aktiiviset sovelluspaketit sisältävät myös kaikki tämän version aktiiviset sovelluspaketit (esimerkiksi kaikki aktiiviset avoimen testikanavan sovelluspaketit ovat aktiivisina myös tuotantoversiossa). Voit saada tästä kertovan ilmoituksen, jos julkaiset aiemmin testaamasi sovelluspaketit uudelleen vakaammassa versiossa.
  • Korvattu: Korkeampaa versionumeroa käyttävän varavaihtoehdon aktiiviset sovelluspaketit ovat täysin päällekkäiset tämän version aktiivisten sovelluspakettien kanssa. Käyttäjille jaellaan varavaihtoehdon sovelluspaketti, eikä tämän version sovelluspaketteja jaella lainkaan. Tämä tarkoittaa, että korvattuun versioon liittyvä testausohjelma on hylätty.
  • Osittain päällekkäinen: Vähintään yksi korkeampaa versionumeroa käyttävän varavaihtoehdon sovelluspaketti on päällekkäinen tämän version aktiivisten sovelluspakettien kanssa. Tällöin osalle avoimen testikanavan käyttäjistä kohdistetaan sovelluspaketti avoimelta testikanavalta, kun taas osalle voidaan tarjota tuotantoversion sovelluspaketti. Syynä on todennäköisesti virhe versionumeroiden määrityksessä.

Lisää aiheesta