Sovelluksen kääntäminen ja lokalisointi

Jos haluat tarjota lokalisoidun käyttökokemuksen eri puolilla maailmaa asuville käyttäjillesi, voit lisätä käännöksiä sovelluksesi tietosivusta, APK-tiedostoista tai sovelluksen sisäisistä tuotteista.

Sovelluksen tietosivun käännösten lisääminen

Jos käyttäjän kieliasetus vastaa lisäämääsi käännöstä, käyttäjälle näytetään sovelluksesi käännetty versio. Voit myös lisätä tietosivulle lokalisoituja kuvia.

Jos käännät vain tekstiä etkä lokalisoi kuvasisältöä, sovelluksesi kuvat näytetään oletuskielellä.

Käännetyn tekstin ja lokalisoitujen kuvien lisääminen
  1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen Sovelluksen tietosivu.
  4. Valitse Tuotetiedot-kohdasta Hallinnoi käännöksiä > Lisää oma käännöksesi.
  5. Valitse kieli.
  6. Lisää käännökset.
  7. Tallenna muutokset.
Saatavilla olevat kielet

Voit lisätä käännöksiä seuraavilla kielillä:

• afrikaans – af
  • amhara – am
  • arabia – ar
  • armeeni – hy-AM
  • azeri – az-AZ
  • baski – eu-ES
  • valkovenäjä – be
  • bengali – bn-BD
  • bulgaria – bg
  • burma – my-MM
  • katalaani – ca
  • kiina (Hongkong) – zh-HK
  • kiina (yksinkertaistettu) – zh-CN
  • kiina (perinteinen) – zh-TW
  • kroaatti – hr
  • tšekki – cs-CZ
  • tanska – da-DK
  • hollanti – nl-NL
  • englanti – en-AU
  • englanti – en-CA
  • englanti – en-IN
  • englanti – en-SG
  • englanti (Iso-Britannia) – en-GB
  • englanti (Yhdysvallat) – en-US
  • viro – et
  • filipino – fil
  • suomi – fi-FI
  • ranska – fr-FR
  • ranska (Kanada) – fr-CA
  • galicia – gl-ES
  • georgia – ka-GE
  • saksa – de-DE
  • kreikka – el-GR
  • heprea – iw-IL
  • hindi – hi-IN
  • unkari – hu-HU
  • islanti – is-IS
  • indonesia – id
  • italia – it-IT
  • japani – ja-JP
  • kannada – kn-IN
  • khmer – km-KH
  • korea (Etelä-Korea) – ko-KR
  • kirgiisi – ky-KG
  • lao – lo-LA
  • latvia – lv
  • liettua – lt
  • makedonia – mk-MK
  • malaiji – ms
  • malajalam – ml-IN
  • marathi – mr-IN
  • mongoli – mn-MN
  • nepali – ne-NP
  • norja – no-NO
  • persia – fa
  • puola – pl-PL
  • portugali (Brasilia) – pt-BR
  • portugali (Portugali) – pt-PT
  • romania – ro
  • retoromaani – rm
  • venäjä – ru-RU
  • serbia – sr
  • sinhali – si-LK
  • slovakki – sk
  • sloveeni – sl
  • espanja (Latinalainen Amerikka) – es-419
  • espanja (Espanja) – es-ES
  • espanja (Yhdysvallat) – es-US
  • swahili – sw
  • ruotsi – sv-SE
  • tamili – ta-IN
  • telugu – te-IN
  • thai – th
  • turkki – tr-TR
  • ukraina – uk
  • vietnam – vi
  • zulu – zu.
Käännöksien ostaminen ja käyttäminen

Käännöksien ostaminen

Voit tilata tekstiesi käännökset ammattikääntäjältä sovelluksien käännöspalvelun kautta. Ylläpidät käännöksiä suoraan kääntäjän kanssa ja voit pyytää tukea ongelmatilanteissa.

Muista, että käännöksiä ei ole saatavilla kaikille lähde‑ ja kohdekielipareille.

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Käännöspalvelu.
  4. Klikkaa oikeassa yläreunassa Uusi tilaus.
  5. Valitse alkuperäisessä tekstissä käytettävä lähdekieli.
  6. Valitse käännöksen kohdekielet.
  7. Valitse Tietosivuteksti-kohdan ruutu.
  8. Tarkista teksti tai lisää tekstiä.
    • Voit lähettää kääntäjien avuksi kuvakaappauksia ja muita dokumentteja näytön alalaidassa. Valitse Lisätietoja-kohdassa Lisää tiedostoja.
  9. Suorita ostoksesi loppuun. Arvioitu toimitusaika näkyy maksusivulla.
  10. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun käännökset ovat valmiina.

Käännösten ottaminen käyttöön

Kun käännöksesi ovat valmiina, voit ottaa ne käyttöön seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Käännöspalvelu.
  4. Valitse käytettävän kielen vieressä Käytä.
  5. Siirryt Tietosivulle, missä voit tallentaa muutokset.
Jos et lisää tai osta käännöksiä

Suosittelemme käyttämään kohdekieltä äidinkielenään puhuvien kääntäjien tekemiä käännöksiä, mutta Google Playn käyttäjille on saatavilla myös automaattisia käännöksiä sovelluksesi tietosivusta.

Jos käyttäjät yrittävät tarkastella sovelluksesi tietosivua Google Playssa kielellä, jolla et tarjoa käännöstä, he voivat halutessaan nähdä tietosivusta automaattisen käännöksen. Sivun ylälaidassa näytetään ilmoitus, jossa kerrotaan käännöksen olevan automaattinen ja tarjotaan mahdollisuus näyttää tietosivu oletuskielellä.

Huom. Automaattiset käännökset eivät ole saatavilla armeniaksi, retoromaaniksi, tagalogiksi tai zuluksi.

Muiden sovelluskäännösten ostaminen ja käyttö

Voit tilata APK-tekstiesi tai sovelluksen sisäisten tuotteidesi käännökset ammattikääntäjältä sovellusten käännöspalvelun kautta. Ylläpidät käännöksiä suoraan kääntäjän kanssa ja voit pyytää tukea ongelmatilanteissa.

Muista, että käännöksiä ei ole saatavilla kaikille lähde‑ ja kohdekielipareille.

APK-tekstit
  1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Käännöspalvelu.
  4. Klikkaa oikeassa yläreunassa Uusi tilaus.
  5. Valitse alkuperäisessä tekstissä käytettävä lähdekieli.
  6. Valitse käännöksen kohdekielet.
  7. Valitse ruutu kohdassa APK-teksti.
  8. Lisää XML-lähdetiedosto valitsemalla Lisää tiedostoja.
    • Voit lähettää kääntäjien avuksi kuvakaappauksia ja muita dokumentteja näytön alalaidassa. Valitse Lisätietoja-kohdassa Lisää tiedostoja.
  9. Suorita ostoksesi loppuun. Arvioitu toimitusaika näkyy maksusivulla.
  10. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun käännökset ovat valmiina.

Kun olet lisännyt sovelluksesi tekstien käännökset, voit lähettää käännetyn APK-tiedoston Google Playhin. Jos käyttäjän kieliasetus vastaa lisäämääsi käännöstä, käyttäjälle näytetään käännetty versio.

Sovelluksen sisäiset tuotteet

Käännöksien ostaminen

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Käännöspalvelu.
  4. Klikkaa oikeassa yläreunassa Uusi tilaus.
  5. Valitse alkuperäisessä tekstissä käytettävä lähdekieli.
  6. Valitse käännöksen kohdekielet.
  7. Valitse ruutu kohdassa Teksti sovelluksen sisäisistä tuotteista.
  8. Valitse käännettävät kohteet Teksti sovelluksen sisäisistä tuotteista ‑kohdassa.
    • Jos sovelluksessa on ei-aktiivisia tuotteita, jotka käännetään tulevaa julkaisua varten, siirrä Sisällytä ei-aktiiviset kohteet ‑valitsin oikealle. Jos sovelluksessa on ei-aktiivisia tuotteita, jotka eivät ole tulossa myyntiin, niitä ei tarvitse sisällyttää käännöstilaukseen.
    • Voit lähettää kääntäjien avuksi kuvakaappauksia ja muita dokumentteja näytön alalaidassa. Valitse Lisätietoja-kohdassa Lisää tiedostoja.
  9. Suorita ostoksesi loppuun. Arvioitu toimitusaika näkyy maksusivulla.
  10. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun käännökset ovat valmiina.

Käännösten ottaminen käyttöön

Kun käännöksesi ovat valmiina, voit ottaa ne käyttöön seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Käännöspalvelu.
  4. Valitse käytettävän kielen vieressä Käytä.

Kielisuositukset

Joissain tapauksissa saatat huomata Play Consolessasi bannerin, jossa suositellaan asennuksia todennäköisesti lisääviä käännöksiä.

Kun dataa on saatavilla tarpeeksi, nämä suositukset perustuvat seuraaviin tietoihin:

• Sovelluksen nykyinen asennusten jakelumäärä kunkin kielen kohdalla verrattuna muihin saman luokan sovelluksiin
  • Sovelluksen nykyinen asennusten määrän kasvu kunkin kielen kohdalla verrattuna muihin saman luokan sovelluksiin
  • Sovelluksen luokka ja kyseisen luokan kieliasetukset
  • Sovelluksen nykyinen konversioprosentti kunkin kielen kohdalla
  • Kunkin kielen potentiaaliset markkinat

Käännösten päivittäminen

Jos käännöstilauksesi koskee aiemmin käännettyä sovellusta, huomioi seuraavat asiat:

• Kaikki edellisen version jälkeen päivitetty teksti kannattaa kääntää. Aiemmin käännettyä tekstiä ei tarvitse lähettää uudestaan.
  • Kun teet tilauksen, vertaamme sisältöä aiempiin tilauksiisi. Aiemmin käännetty teksti poistetaan tilauksestasi, joten sinua veloitetaan vain uudesta tekstistä.
  • Jos haluat lähettää käännettäväksi kaiken tekstin, myös aiemmin käännetyn, valitse Käytä käännöksiä uudelleen ‑ruutu.

Tarkista tilauksen tila

Näin voit tarkistaa käännöstilaustesi tilan:

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Käännöspalvelu. Näet jokaisen tilauksen ostopäivän, tilatut kielet, tilan ja hinnan.

Kääntäjän vaihtaminen ja yhteydenotto kääntäjään

Toisen kääntäjän valitseminen ja hintojen vertailu

Näet tilauksen hinnan maksamisnäkymässä. Valitse hinnan kohdalta muut palveluntarjoajat, niin näet muiden kääntäjien arvioidut kustannukset.

Yhteydenotto kääntäjään
  1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Käännöspalvelu.
  4. Valitse tilauksen kohdalta kolme pistettä > Ota yhteyttä palveluntarjoajaan.

Käännösten katselu ja tarkistaminen

Vaihda Android-laitteesi kieltä, jos haluat nähdä sovelluksen toisella kielellä ja tarkistaa sen käännökset. Toimi näin:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus .
  2. Valitse Kieli ja syöttötapa > Kieli.
  3. Valitse haluamasi kieli.
  4. Tarkista sovellus.

ALV-laskun pyytäminen

Jos tarvitset ALV-laskua käännöstilauksesta, siirry Google Paymentsin ohjekeskukseen.

Aiheeseen liittyvää sisältöä