Traduir i localitzar una aplicació

Perquè els usuaris de tot el món puguin gaudir de la teva aplicació en el seu idioma, pots afegir traduccions de la pàgina de la fitxa de Play Store, dels fitxers APK o dels productes de compra des de l'aplicació.

Afegir traduccions de la fitxa de Play Store

Si un usuari té com a preferència un dels idiomes que hagis afegit, veurà la teva aplicació traduïda a l'idioma en qüestió. També pots afegir recursos gràfics localitzats per a les pàgines de la fitxa de Play Store.

Si afegeixes traduccions de text sense recursos gràfics localitzats, els recursos gràfics de l'aplicació es mostraran en l'idioma predeterminat.

Afegir traduccions dels textos i recursos gràfics localitzats
  1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Play Store > Fitxa de Play Store.
  4. A "Detalls del producte", fes clic a Gestiona les traduccions > Afegeix la meva pròpia traducció.
  5. Tria un idioma.
  6. Afegeix les traduccions.
  7. Desa els canvis.
Consultar els idiomes disponibles

Pots proporcionar les teves pròpies traduccions per als idiomes següents:

• Afrikaans: af
  • Amhàric: am
  • Àrab: ar
  • Armeni: hy-AM
  • Àzeri: az-AZ
  • Basc: eu-ES
  • Bielorús: be
  • Bengalí: bn-BD
  • Búlgar: bg
  • Birmà: my-MM
  • Català: ca
  • Xinès (Hong Kong): zh-HK
  • Xinès (simplificat): zh-CN
  • Xinès (tradicional): zh-TW
  • Croat: hr
  • Txec: cs-CZ
  • Danès: da-DK
  • Neerlandès: nl-NL
  • Anglès: en-AU
  • Anglès: en-CA
  • Anglès: en-IN
  • Anglès: en-SG
  • Anglès (Regne Unit): en-GB
  • Anglès (Estats Units): en-US
  • Estonià: et
  • Filipí: fil
  • Finès: fi-FI
  • Francès: fr-FR
  • Francès (Canadà): fr-CA
  • Gallec: gl-ES
  • Georgià: ka-GE
  • Alemany: de-DE
  • Grec: el-GR
  • Hebreu: iw-IL
  • Hindi: hi-IN
  • Hongarès: hu-HU
  • Islandès: is-IS
  • Indonesi: id
  • Italià: it-IT
  • Japonès: ja-JP
  • Kannada: kn-IN
  • Khmer: km-KH
  • Coreà (Corea del Sud): ko-KR
  • Kirguís: ky-KG
  • Laosià: lo-LA
  • Letó: lv
  • Lituà: lt
  • Macedoni: mk-MK
  • Malai: ms
  • Malaialam: ml-IN
  • Marathi: mr-IN
  • Mongol: mn-MN
  • Nepalès: ne-NP
  • Noruec: no-NO
  • Persa: fa
  • Polonès: pl-PL
  • Portuguès (Brasil): pt-BR
  • Portuguès (Portugal): pt-PT
  • Romanès: ro
  • Romanx: rm
  • Rus: ru-RU
  • Serbi: sr
  • Singalès: si-LK
  • Eslovac: sk
  • Eslovè: sl
  • Espanyol (Amèrica Llatina): es-419
  • Espanyol (Espanya): es-ES
  • Espanyol (Estats Units): es-US
  • Suahili: sw
  • Suec: sv-SE
  • Tàmil: ta-IN
  • Telugu: te-IN
  • Tailandès: th
  • Turc: tr-TR
  • Ucraïnès: uk
  • Vietnamita: vi
  • Zulu: zu
Comprar i aplicar traduccions de text

Comprar traduccions

Mitjançant el nostre Servei de traducció d'aplicacions, pots comprar els serveis de traducció d'un proveïdor professional extern. Treballaràs directament amb el proveïdor per gestionar les traduccions i solucionar qualsevol problema d'assistència.

Recorda que les traduccions no estan disponibles per a totes les combinacions d'idioma de sortida i d'arribada.

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Play Store > Servei de traducció.
  4. A l'extrem superior dret, fes clic a Comanda nova.
  5. Selecciona l'idioma d'origen del text original.
  6. Selecciona els idiomes d'arribada de la traducció.
  7. Marca la casella al costat de "Text de la fitxa de Play Store".
  8. Revisa o afegeix el text.
    • Per penjar captures de pantalla o altres tipus de documents per ajudar els traductors, ves a la part inferior de la pantalla. Al costat d'"Informació addicional", selecciona Afegeix fitxers.
  9. Completa la compra. Veuràs la data d'entrega prevista a la pàgina de pagament.
  10. Quan s'hagin completat les traduccions, rebràs una notificació per correu electrònic.

Aplicar les traduccions

A continuació t'expliquem com s'apliquen les traduccions una vegada s'han completat:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Play Store > Servei de traducció.
  4. Al costat de l'idioma que vols aplicar, selecciona Aplica.
  5. Se't dirigirà a la pàgina Fitxa de Play Store perquè desis els canvis.
Si no afegeixes ni compres traduccions

Tot i que la millor opció és utilitzar traduccions fetes per traductors nadius, els usuaris de Google Play disposen de traduccions automàtiques de la fitxa de Play Store de l'aplicació.

Si els usuaris visiten la fitxa de Play Store de l'aplicació en un idioma que no hagis traduït, poden triar si volen veure'n una traducció automàtica. A prop de la part superior de la pàgina es mostrarà una notificació que indicarà que la traducció s'ha fet de manera automàtica, a més d'una opció per veure la fitxa en l'idioma predeterminat de l'aplicació.

Nota: les traduccions automàtiques no estan disponibles en armeni, retoromànic, tagal ni zulu.

Comprar i aplicar traduccions d'altres aplicacions

El Servei de traducció d'aplicacions permet comprar traduccions professionals de cadenes de l'APK i productes de compra des de l'aplicació. Treballaràs directament amb el proveïdor per gestionar les traduccions i solucionar qualsevol problema d'assistència.

Recorda que les traduccions no estan disponibles per a totes les combinacions d'idioma de sortida i d'arribada.

Cadenes de text de l'APK
  1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Play Store > Servei de traducció.
  4. A l'extrem superior dret, fes clic a Comanda nova.
  5. Selecciona l'idioma d'origen del text original.
  6. Selecciona els idiomes d'arribada de la traducció.
  7. Marca la casella al costat de "Cadenes de l'APK".
  8. Per afegir el teu propi XML d'origen, selecciona Afegeix fitxers.
    • Per penjar captures de pantalla o altres tipus de documents per ajudar els traductors, ves a la part inferior de la pantalla. Al costat d'"Informació addicional", selecciona Afegeix fitxers.
  9. Completa la compra. Veuràs la data d'entrega prevista a la pàgina de pagament.
  10. Quan s'hagin completat les traduccions, rebràs una notificació per correu electrònic.

Un cop hagis afegit les traduccions de les cadenes de text de l'aplicació, pots penjar l'APK traduït a Google Play. Els usuaris que tinguin com a preferència un dels idiomes que hagis afegit veuran la versió traduïda de l'aplicació.

Productes de compra a l'aplicació

Comprar traduccions

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Play Store > Servei de traducció.
  4. A l'extrem superior dret, fes clic a Comanda nova.
  5. Selecciona l'idioma d'origen del text original.
  6. Selecciona els idiomes d'arribada de la traducció.
  7. Marca la casella al costat de "Text de productes de compra a l'aplicació".
  8. A "Text de productes de compra a l'aplicació", selecciona el contingut que vols traduir.
    • Si l'aplicació té elements inactius que es publicaran més endavant i necessites traduir-los, activa l'opció "Inclou els elements inactius". Si els elements inactius de l'aplicació no tornaran a estar disponibles, no cal que els incloguis a la sol·licitud de traducció.
    • Per penjar captures de pantalla o altres tipus de documents per ajudar els traductors, ves a la part inferior de la pantalla. Al costat d'"Informació addicional", selecciona Afegeix fitxers.
  9. Completa la compra. Veuràs la data d'entrega prevista a la pàgina de pagament.
  10. Quan s'hagin completat les traduccions, rebràs una notificació per correu electrònic.

Aplicar les traduccions

A continuació t'expliquem com s'apliquen les traduccions una vegada s'han completat:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Presència a Google Play Store > Servei de traducció.
  4. Al costat de l'idioma que vols aplicar, selecciona Aplica.

Recomanacions d'idioma

En alguns casos, potser veuràs un bàner a Play Console amb recomanacions de traduccions que és probable que augmentin les instal·lacions.

Quan hi hagi suficients dades disponibles, aquestes recomanacions es basaran en els factors següents:

• La distribució actual de les instal·lacions de l'aplicació per a cada idioma en comparació amb altres aplicacions de la mateixa categoria.
  • L'augment actual de les instal·lacions de l'aplicació per a cada idioma en comparació amb altres aplicacions de la mateixa categoria.
  • La categoria de l'aplicació i les preferències d'idioma d'aquesta categoria.
  • El percentatge de conversions actual de l'aplicació per a cada idioma.
  • El mercat potencial per a cada idioma.

Actualitzar les traduccions

Si envies una sol·licitud de traducció per a una aplicació que ja s'ha traduït, tingues en compte el següent:

• Hauràs de traduir tot el text que s'hagi actualitzat des de la versió anterior. No cal que enviïs les cadenes que ja s'han traduït.
  • Quan fas una comanda, comparem el text amb les comandes anteriors. El text traduït s'exclourà perquè només hagis de pagar el text nou.
  • Si vols enviar tot el text a traduir (incloses les cadenes que ja s'han traduït), desmarca la casella al costat de "Reutilitza cadenes traduïdes".

Consultar l'estat de la comanda

Per consultar l'estat de les teves comandes de traducció, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Play Store > Servei de traducció. Per a cada comanda, veuràs la data de compra, els idiomes sol·licitats, l'estat i el cost.

Canviar de proveïdor de traducció o contactar-ne amb un

Seleccionar un proveïdor de traducció diferent i comparar preus

A la pantalla de pagament, veuràs el cost de la comanda. A sota del preu, fes clic a Altres proveïdors per veure els costos estimats d'altres proveïdors de traducció.

Contactar amb un proveïdor de traducció
  1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Play Store > Servei de traducció.
  4. En una comanda, selecciona la icona de tres punts  > Contacta amb el proveïdor de serveis.

Veure o revisar les traduccions

Per veure l'aplicació en un altre idioma i revisar-ne la traducció, hauràs de canviar l'idioma del teu dispositiu Android. Per fer-ho, segueix aquests passos:

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració .
  2. Selecciona Idioma i introducció de text > Idioma.
  3. Selecciona l'idioma que vulguis veure.
  4. Revisa l'aplicació.

Sol·licitar una factura amb l'IVA

Si necessites una factura amb l'impost sobre el valor afegit (IVA) per a la comanda de traducció, ves al Centre d'ajuda de pagaments de Google.

Contingut relacionat