Funktioner i Google Play Spel-tjänster

Med Google Play Spel-tjänster kan du lägga till sociala funktioner och funktioner för flera spelare som skapar engagemang i dina spel.

Välj en funktion nedan så hittar du grundläggande information och dokumentation för implementering av Google Plays speltjänster.

Komma igång

Integrera SDK:et för Google Play Spel-tjänster

Du kan läsa mer om hur du integrerar SDK:et för Google Play Spel-tjänster på webbplatsen för Google Developers. Där hittar du anvisningar och exempel som hjälper dig igång.

Skapa speluppgifter

Om du vill använda Google Play Spel-tjänster måste du skapa speluppgifter i Play Console. Speluppgifterna skiljer sig från informationen på appens sida med butiksuppgifter.

Så här lägger du till nya speluppgifter:

1. Öppna Play Console.
  2. Öppna Konfiguration Inställningar> Spelprojekt.
  3. Klicka på Lägg till ett nytt spel högt upp till höger.

Funktioner

Resultat

Med hjälp av prestationer kan du få spelarna att komma tillbaka genom att belöna dem när de uppnår uppställda mål i spelet. Spelarna får erfarenhetspoäng (XP) när de klarar prestationer i spelet.

Besök webbplatsen för Google Developers om du vill läsa mer om hur du skapar och hanterar prestationer i Play Console.

Obs! När du har publicerat en prestation går det inte att radera den.

Topplistor

Med hjälp av topplistor kan spelare jämföra poäng i spelet med sina vänner och tävla mot de bästa spelarna.

Besök webbplatsen för Google Developers om du vill läsa mer om hur du skapar och hanterar topplistor med Play Console.

Obs! Det går inte att återställa poäng på topplistor men du kan när som helst radera eller dölja en topplista.

Om du vill dölja misstänkta poäng på befintliga topplistor aktiverar du manipuleringsskyddet för topplistan på sidan Topplistor för spelet i Play Console.

Sparade spel

Med hjälp av sparade spel är det enkelt för spelarna att spara sina framsteg i spelet. Spelarnas framsteg och metadata synkroniseras mellan alla enheter där Google Play Spel-tjänster används.

På webbplatsen Google Developers hittar du information om hur du implementerar sparade spel.

Publicerings-API för Google Play Spel-tjänster

Använd publicerings-API:et för Google Play Spel-tjänster om du vill automatisera konfigureringar och integrera versioner med automatiska verktyg och processer. Så här aktiverar du åtkomsten till publicerings-API:et för Google Play Spel-tjänster med Play Console.

1. Öppna Play Console.
  2. Öppna Konfiguration Inställningar > API-åtkomst.
  3. Skapa ett länkat projekt om du inte redan har gjort det.
  4. Klicka på knappen bredvid Games configuration API.

Hantera flera användare

Om flera användare hanterar spel i utvecklarkontot måste du hantera behörigheter från inställningssidan Användare och behörigheter i Play Console.